(3) 

Katlanır büyük bahçe masası

anthemis nobilis #1581671 
www.amazon.co.uk

Şu linkteki gibi bir masa arıyorum. Benzeri bir şey gören var mı? Thanx.
(2) 

Kapı vizesi ile Yunan adaları gemi turu

anthemis nobilis #1580752 
Kapı vizesiyle 2-3 ada gezecek şekilde 5-6 günlük gemi turu yapılıyor mu? ETS'nin turlarına baktım hepsi schengen istiyor.
Kapı vizesiyle şöyle bir tur gördüm ama firmayı bilmediğim için güvenilir gelmedi. www.boyacioglu.com.tr

Yunanistan'ın bu vizeye kota getirmeyeceğini varsayarak, böyle bir tatil yapılabilir mi? Bilgisi olan?
(4) 

Bu kolyenin orjinali hangi marka

anthemis nobilis #1579776 
www.hepsiburada.com

linkteki model aslında pahalı bir markanın ürünü sanki, bilen var mıdır? Thanx.
(1) 

Karadağ için konaklama önerisi

anthemis nobilis #1576530 
Karadağ'a ilk defa gidiyoruz. Pek planlama yapamadık. Kotor'da nerde kalsak, deneyimi olanlardan lokasyon ve otel önerisi alsak. 8 kişilik bir aile-arkadaş grubuyuz. Thanx.
(2) 

Filtre kahve makinesinde bu kısım hep plastik mi oluyor?

anthemis nobilis #1517487 
Filtrenin oturduğu bu hazne plastik mi oluyor her makinede? Çelik, cam vb daha sağlıklı materyalden olan bir marka var mıdır? Görsel Bosch'un makinesinden.
(3) 

Ceviz içini nerden alıyorsunuz

anthemis nobilis #1510713 
En son aldığım ceviz içinin kilosu 140 liraya çıkmış, tadından da memnun değilim pek. paketli olanların çoğu da şiliden amerikadan geliyor. Bizde ceviz ağacı mı kalmadı yahu? siz nerden alıyorsunuz?
(9) 

Bazı besinlerin birlikte yendiğinde tadının kötü olması

anthemis nobilis #1491933 
Uzun zamandır bazı besinleri birlikte yiyemiyorum, tadı kötü geliyor. Mesela kahvaltıda yumurta ile birlikte salatalık, domates yiyemiyorum garip bir tat oluşuyor aynı lokmada yiyince. Sırf bu yüzden önce yumurtayı yiyip bitiriyorum, yeni tabak, çatal alıp öyle devam ediyorum kahvaltıya. Pişmiş kırmızı et veya beyaz et ile birlikte de yine domates/salatalıklı salatayı yiyemiyorum, o kötü tadı yine alıyorum. Bunun sebebi nedir? Benzeri şeyi yaşayan var mı?
(3) 

Organik yeşil çay tavsiyesi

anthemis nobilis #1490758 
Yeşil çayın tadına alışmaya çalışıyorum, Lipton bergamotlusu iyi geldi. Alışmışken organik içsem diye düşündüm ama bergamotlu organik göremedim. Sade olsa da olur, organik yeşil çay sevdiğiniz bir marka var mı?
(5) 

Online sebze-meyve alisverisi

anthemis nobilis #1477284 
Sebze-meyve alisverisi icin siparis verdiginiz ve memnun oldugunuz web sitesi tavsiyelerinizi alirim. Kriterim taze ve duzgun urun gondermesi, fiyati normale gore biraz fazla olabilir. Simdiden tesekkurler.
(2) 

Kitap yayin ve dagitimi hakkinda soru

anthemis nobilis #1476364 
Hic bilmedigim bir konu hakkinda bir sorum var. Bir kitap matbaada basilip, bandrollendikten sonra yayinevine gonderilip, ordan son saticilara (mesela kitapyurdu, kitapevleri vb) gidiyormus. Bu her baskida bu sekilde mi oluyor? Yoksa sadece ilk baskida mi? Mesela X yayinevinden cikan her kitap, her baski sonrasi yayinevinde mi toplaniyor? Yayinevi binlerce kitabi nerde tutuyor? Veya ilerleyen baskilarda matbaadan direkt satis kanalina gonderildigi oluyor mu? Biraz karisik sordum ama bilen var midir?
(3) 

Bunlar ne çiçeği?

anthemis nobilis #1471118 
Bilen biri?
(2) 

Dış ticaret için okunacak kaynak

anthemis nobilis #1462602 
Merhabalar, kendi is alanim dis ticaretten tamamen farkli. Ancak guncel uygulamalari iceren, temel bilgilerden baslayarak neler okuyabilirim? Blog, kitap vb yayinlar neler tavsiye edersiniz?
(3) 

harici harddiski düşürdüm

anthemis nobilis #1448870 
toshiba marka harici harddiskimi 40 cm kadar yüksekten, örtüsü olan masaya düşürdüm. laptopa taktım hemen, çalışıyor şu anda sorunsuz. şimdi çalışıp da sonra bozulma gibi bir durumu olur mu? yedeklemek gerekir mi? bilgisi olan?
(7) 

Mutfak tezgahı malzemesi

anthemis nobilis #1439966 
Mutfak tezgahına karar veremedik bir türlü. Granit mi? Mermer mi? İKEA tipi laminat mı? Akrilik mi? Çimstone mu? Granitin sağlığa zararlı olduğunu ciddi şekilde savunan var. Bir de bakıyorum kuzey Avrupa'da falan evlerde bizim kadar granit kullanılmıyor. Siz ne tavsiye edersiniz?
(7) 

FOB gönderim şekli

anthemis nobilis #1439697 
FOB şekilde sattığımız mal, limandan bir gemi ile gidecek ise bunun hangi gemi ile gideceği vb. rezervasyonlarını alıcı mı yapıyor satıcı mı ?

İnternetten edindiğim bilgiye göre FOB'da gemiye yükleme masrafı satıcıya ait, gerisine karışmayacağız. 175 kiloluk 130 * 120 * 120 bir gönderimiz var mesela, bunun gemiye yükleme bedeli yaklaşık ne kadar olur?

Bir de hiç gemiye vermeyip, UPS ile adrese teslim yapsak, çok mu masraflı olur, ürün fiyatına yedirebilir miyiz ki?

International shipping acemisiyim, bilen biri?
(9) 

Kimsenin kurallara uymadığı ortamlarda tavrınız ne oluyor?

anthemis nobilis #1433089 
Mesela haftada bir gün sabah işe gidiş saati trafiğin yoğun olduğu bir bölgeden geçiyorum. 3 şeritli bir yan yol, ilerde şeridin 2 tanesi sola ayrılıyor ve çok yoğun ilerliyor, en sağ şerit bomboş. Çakal sürücüler ne yapıyor, yol ayrımına kadar boş şeritten hızla ilerleyip, yol ayrımında sola kırıp şeridinde olan aracı sıkıştırıyor ordan yoğun olan yola giriyor. Yani şehrin yabancısı olursun, tabelayı son anda görürsün anlarım da bunu en çok yapan servisler, iett otobüsleri, doblo ve taksiler. Eğer bu şekilde benim önüme o noktada girmeye çalışan araç varsa kesinlikle müsaade etmiyorum. Ben yolun durumunu bildiğim için 300 metre önceden kuyruğa giriyorum. O nedenle kimseyi almıyorum. Geçen gün baktım şerit ilerlemiyor, çünkü sağdan basıp geçen sürekli önümüze giriyor. Ben de artık sinirlendim lanet olsun diyip bastım sağdan, çat diye daldım başkasının önüne girdim. İşimi gördüm ama inanılmaz gerildim.

Siz nasıl yapıyorsunuz böyle durumlarda?
(3) 

Anahtarlı priz maliyetli bir şey mi?

anthemis nobilis #1429850 
Kuzey Avrupa'da prizlerin yanında hep anahtarı var (fotoda ortadaki düğme). Böylece devamlı kullanımı olmayan elektronik aletlerin fişini sürekli çıkar-tak yapmıyorsunuz; çok pratik. Bizde neden yapılmıyor, maliyetli bir şey mi? iyi tasarruf da ettiriyor aslında.
(1) 

Klasörler arası fotoğraf kopyalayıp yapıştırınca

anthemis nobilis #1425366 
Fotoğrafın kalitesi düşüyor mu? PC'de bir klasördeki jpeg fotoğrafı kopyalayıp, diğer bir klasöre yapıştırmaktan bahsediyorum.
(6) 

Neden bir geri dönüşüm sistemine sahip değiliz?

anthemis nobilis #1423035 
Ülkemizde etkin bir geri dönüşüm sistemimiz neden yok? Maliyet mi? Teknolojisine sahip olmamamız mı? İsveç nerdeyse her atığını dönüştürüyorken bizim burdan gelecek enerjiye falan ihtiyacımız olmadığından mı? Ben plastik ve kağıtları ayırıp, toplayanlara veriyorum elimden bu geliyor. Ancak gerçekten ülkece aşırı çöp üretiyoruz ve nereye gittiği de pek umrumuzda değil. Neden etkili, sistemli bir uygulamamız yok dönüştürülebilir atıklarla ilgili?

www.youtube.com
(2) 

Unorthodox

anthemis nobilis #1418192 
Bu dizinin bir bolumunde, dini bir yemekte evde toplanmislardi da, mutfakta dolaplar, tezgah falan aluminyum folyo ile kaplanmisti. Bunu nedeni nedir? Bir de bir sahnede yemek odasi sandalyelerinde naylon kiliflar vardi. Bu ikisini internette bakindim birsey bulamadim.

Bir de ilber ortayli kitabinda gecen "Yahudi ailenin “koşer” yemek yasaklarından kurtulup istediği yemeği tatlısı, tuzlusu, etlisi ve yağlısıyla yapabilmek için çıkış yolu zeytinyağıdır." diye bir ifade var. Bu ne demek oluyor, icine zeytinyagi girince koser olmak zorunda degil mi yenen sey? Bilen var mi? Simdiden tesekkur ederim.
(3) 

Yurtiçi uçuş iptali

anthemis nobilis #1404292 
Check-in yapıp valizi de verdiğimiz uçuş, kalkışa 1 saat kala hava muhalefeti sebebiyle iptal oldu. Yolcu haklarına bakıyorum, normalde 100 euro tazminat hakkımız var ama hava muhalefeti sebebiyle iptal durumlarında geçerli değilmiş. Hava da hem kalkış hem varış noktasında günlük güneşlik. Kim karar veriyor buna, ne yapabiliriz bu noktada? Sabahın köründe kalktık geldik, yaptırımımız ne olabilir?
(1) 

Araba marka-model bulma

anthemis nobilis #1386983 
Fotograftaki arabanin marka ve modeli nedir? Bilen biri?
1

mobil görünümden çık