(4) 

Shell neden çılgın gibi v-power satmak istiyor

iddaaci #1451301 
Merhaba, uzun zamandan beri shell’den Benzin alıyorum. V-power kullanıyorum. Çok performans filan görmedim ama bilmem ne teknolojisi motoru temizliyormuş ondan tercih ettim.

Son zamanlarda bu v-power yakıta hem daha fazla puan veriyor hem de reklam furyası oluştu.

Bunların amacı ne? Yani bir hinlik var gibi geldi bana. Normal benzinden niye uzaklaştırmaya çalışıyorlar?
(3) 

Adobe Premiere Pro - Basit Soru

iddaaci #1450685 
Merhaba, 16 tane kısa videoyu tek ekranda birleştirdim. Tamam. Sesleri de tamam. Video izlenirken 16 tanesi birden izlenecek. MFÖ maske tak şarkısı gibi.

Ama şunu beceremedim. Bu 16 tane videoyu aynı oranda nasıl çerçeveye yerleştirebilirim? Yani ekrana hepsi orantılı olarak nasıl yerleştirilir? Manuel yapmaya çalışıyorum illet oldum. Küçült büyüt beynim dondu.

Son soru. Videoların bazıları uzun bazıları kısa. Genel video bittiğinde o 16 videonun da ekranda kalmasını istiyorum. (Şu anda her bir video bittiğinde ekrandan kayboluyor, devam eden videolar görünüyor.)

Peşinen teşekkürler.
(1) 

İstanbul Orman Yürüyüşü

iddaaci #1450649 
Merhaba, zorlu parkuru olmayan, bakımlı yolu olan bir yer arıyoruz. Şunlarda yürüdük mesela:

Polonez
Hıdiv
Yıldız

Bunlar gibi zevk alacağımız orman yürüyüş parkuru var mı? Anadolu yakası tercihimiz.
(3) 

Cumhuriyet Kimsesizlerin Kimsesidir'in ingilizcesi

iddaaci #1450526 
Nasıl çevrilebilir?

"Republic is (the individual??) of the orphans."

dalga serbest.
(6) 

Üniversite Kütüphanelerinde Arama

iddaaci #1450474 
Arkadaşlar merhaba, bir kitap arıyorum şu anda sadece Bilkent Merkez kütüphanesinde var. Ben İstanbul'da yaşıyorum. Şimdi bu kitabı nasıl elde ederim bilmiyorum. Kitap sadece Amerika'da satışta ve 1000 tl. Tek tek girip aramamız mı lazım kütüphanelere?
(1) 

Polonezköy Mangal Yeri

iddaaci #1450026 
Merhaba, şöyle oturup mangal yiyeceğimiz, peyzajı güzel içimizi açacak fiyatları normal olan bir yer var mı? Ben özellikle Polonez’i geçtikten sonra sağdaki yerleri beğeniyorum ama gidenler fikir verirse sevinirim. Mangalı biz yapmayacağız.
(2) 

Dahiliye Mütehassısları Neredesiniz - Tetkik Capsli - Halsizlik

iddaaci #1449179 
Merhaba, elbette doktora gideceğim ama insan merak ediyor elbette. Size de sorayım dedim. 35 yaş erkek. Halsizlik söz konusu. Yemem içmem yerinde. 190 - 90 kilo. Ne dersiniz?

Akıl akıldan üstündür.
(4) 

elektrik elektronikçiler - lityum iyon pil amper yükseltme

iddaaci #1448979 
arkadaşlar merhaba, 5 senedir kullanılmayan 0 dewalt matkap çıkardım depodan. pillerde 1 amper kalmış. dolayısıyla 3,5 amper altını şarj cihazı tanımayıp şarj etmiyor. pil bozuk uyarısı veriyor.

ben bunları nasıl 3,5 volta çıkartırım. elimde şok cihazı prof. güç kaynağı filan yok. ne dersiniz?

bataryanın içini açtım. pillere ulaştım.
(2) 

Zoom'da Belirli günlere standart ders koyma

iddaaci #1448465 
Merhaba, Haftanın belirli saatlerinde belirli sınıflara dersim var. (ders programı) bu dersleri zoom'dan yapıyorum. bunlara belirli bir link verip devamlı link oluşturmak istemiyorum. şifreleri olacak ama. şifreler her sınıf için her derste aynı olacak. nasıl yaparım? ücretsiz zoom.
(2) 

Anadolu Yakası Hamile Giyim

iddaaci #1447875 
Merhaba, Maltepe, Kadıköy, Kartal hattında Hamile Giyim olarak mağaza öneriniz var mı? Bulduklarım çok demode.
(9) 

İnstagram dolandırıcılığı

iddaaci #1446075 
Merhaba, instagramda küçük bir meblağda alışveriş yaptım. Adam dolandırıcı çıktı. İban numarası ve adı var bende. Ne yapmak gerekir? Hesaplarını kapattı. İban’dan ulaşılır mı? Hesabına el mi koyulur? Nedir süreç?
(5) 

Yetişin Doktorlar - Halsizlik

iddaaci #1445319 
Merhaba, doktora halsizlik şikayetiyle başvurmuştum. Tüm değerlerim normal çıkmasına rağmen b12 seviyem 240 civarı çıkınca doktor dodex iğne yazdı. 5 tane. 2sini vurdurduktan sonra daha şiddetli halsizlik başladı ve 1 ay ara verdim. Bu süreçte halsizliğim biraz geçti. Kulak çınlaması başladı. Evvelsi bir tane daha iğne oldum. İlk gün süper hissettim. Bugün çok halsizlik oldu. Kuşak çınlaması da cabası.

Bu b12 neden böyle yaptı bana?
(2) 

İki yüksek Lisansa Kabul Edilmek ama

iddaaci #1444431 
Efendim merhaba, bir üniversitemizde Felsefe yüksek lisansına kabul aldım. Kayıt son tarihi önümüzdeki Pazartesi. Diğer üniversitede ise 10 gün sonra Türk edebiyatı bölümünde mülakata gireceğim. Bu mülakatı kazanırsam devam etmek istiyorum. Ama felsefe’yi de kaçırıp boşta kalmak istemem. Ne alaka derseniz iki alanda da çalışacağım konu aynı. Dolayısıyla felsefe’ye kayıt yaptırıp sonra diğerine kayabilir miyim? Tek derdim felsefe’ye benim yüzümden 1 kişinin girememesi. Yani ben kayıt yaptırıp, yedekler de girip bitikten sonra ne olacağı? Yedek süreci tamamlanıyor çünkü edebiyatın mülakatına kadar.
(3) 

Türk modernleşmesi ne zaman başlar

iddaaci #1444130 
Merhaba, Türk modernleşmesi nasıl ve ne zaman başlar? Özellikle sanat alanında?

Ben modernleşmenin 3. Selim ve 2. Mahmut döneminde başladığını düşünüyorum. Sanat alanında ise Tanzimat’ı mimliyorum. Ya siz ne dersiniz?

Aykırı fikirler memnuniyetle karşılanır.
(2) 

Spor Uzmanları - Bedenciler

iddaaci #1443970 
Evet badi ekremler merhaba, 187 boy 90 kilo erkek. Kolları ve alt bacakları ince. Evde dambıl var. Spesifik hareketler nelerdir? YouTube’dan bakar yaparım. Peşinen teşekkürler.
(1) 

Felsefe Yüksek Lisans Mülakatı

iddaaci #1443549 
Merhaba, ingiliz edebiyatı mezunuyum. 12 senelik Kamu görevlisiyim. Kariyerimi felsefe bölümünde devam etmek istiyorum. Felsefe ile genellikle edebiyata yansımaları üzerine kafa patlattım. Mülakatı nasıl geçiyor? Neler soruyorlar ya da aradıkları nedir hocaların?
(1) 

Felsefeci Arkadaşlar - Değer - Erdem

iddaaci #1443331 
Merhaba arkadaşlar, İngiliz edebiyatı okudum. Bir derste insanın değerlerini sıralamıştık. En tepeye yaşamayı koymuştuk. Yaşamak- namus - onur vb. Gibi... bu konu felsefenin hangi dalı ile ilgili? Yani bu sıralamayı hangi felsefi alanda yapıyoruz?
(4) 

Başıma bişey gelmeyecekse Halil Ergün

iddaaci #1443262 
Merhaba, bu adamı oyunculuk bölümünde ders olarak okutup nasıl oyunculuk yapılmaz diye göstermeleri gerekmez mi? Adamda hiç oyunculuk yok. Düz bakıyor o kadar. Hatalı mıyım?
(2) 

Pcr testi ne zaman çıkar - örnek saklanması nasıl

iddaaci #1442900 
İstanbul’da zincir hastanelerin birinde sürüntü örneği verdim. Hemşire örneği kaldırıp buzdolabına koydu. Orada ya da gittiği laboratuvar’da saklama koşullarından bozulur mu? Yanlış sonuç çıkıp insanlara bulaştırırım diye endişeliyim. Belirti be şikayetim yok. Ufak bir üşüme sonucu yaptırdım.
(3) 

Normal Sağlık Sigortası ile Tamamlayıcı Sağlık farkı

iddaaci #1442871 
Merhaba, nedir fark? Yani aynı şey mi yoksa?
(2) 

Doktorlarımıza Covid Sorusu

iddaaci #1442751 
Merhaba, sanırım covid hiç hissedilmeden de geçirilebiliyor. Peki ya Covid Zatürresi? Zatürre olduğumuzu anlamanın bir yolu oksijen satürasyonu ölçmekmiş(?) Bu zatürre de belirti vermiyormuş bazen.(?) Dolayısıyla gelişip ilerliyormuş. Amacım bu gizli gelişimi kendim takip etmek.

Sorum şu Covid zatürresi gizli gelişirken kesin ateş yapar mı? (Ateşimizi ölçeriz en azından)
(1) 

İşbankası maximum sonradan taksitlendirme

iddaaci #1442204 
Merhaba, maximum kart sonradan taksitlendirme yapıyor ama çok faiz alıyor. Faizsiz bir yöntemi var mı? 7000. Tl’lik bir işlem.
(5) 

Medical Park Maltepe vs Göztepe

iddaaci #1441812 
Merhaba Doğum için iki seçeneğimiz var. Bilgisi olan var mı bu kurumlarla ilgili?
(1) 

Laptop ekran kartı göçtü rebailling yapan var mı

iddaaci #1440978 
Merhaba, laptop ekran kartı daha önce rebailling işlemi gördü. 6 ay dayandı yine gitti. Maltepe Kadıköy tarafında uygun fiyatlı iyi bir teknik servis biliyor musunuz?
(1) 

E-devlet kasko poliçesi teminat 0 görünmesi

iddaaci #1440928 
Merhaba kasko poliçesi detaylarında bütün teminatlar 0 tl görünüyor normal mi?
(2) 

AliExpress 600tl’lik alışveriş gelir mi

iddaaci #1440859 
Merhaba, katlanır piyano alacağım. 520+ 80 kargo. Gelir mi? Gelirse kaç para vergi öderim?
(2) 

Doktorlar - Diyetisyenler - Spor Uzmanları - HDL Yükseltme

iddaaci #1440581 
Merhaba arkadaşlar, 36 yaş göbekli 187 - 90 kilo erkek var elimizde. Trigliserit seviyesi düşürülüp iyi kolesterolü artırılacak.

1.Bunun için günde kaç adım atılmalı?
2.Ne yemeli içmeli -memeli?
(7) 

sigortaci - gebelik durumunda sigorta ama nasıl

iddaaci #1440193 
merhaba eşim gebe ama özel sigortamız yok. biz de özele gitmek istiyoruz ama bu sigorta hamilelik öncesi yapılması gerekirmiş. yaptırmadık tabi.

şimdi alliance sigorta ile görüştüm. yapamıyoruz dediler ama alliance indirimi alabilirsiniz anlaşmalı kurumlarımızdan dediler. yani biz sigorta yapacağız siz indirim alırsınız dediler.

sigortacı arkadaşlar bir akıl verin lütfen.
(2) 

V-power, Vmax vb benzinlere ne katıyorlar?

iddaaci #1439906 
Merhaba genelde 4,5 kuruş pahalı bu benzinler. 95 oktan üstü benzin yasak Türkiye’de. Peki nedir bunun alamet-i farikası? Bir de Opet’te bu performans yakıtı yok mu? Tek 1 benzin var. Ultraforce diye.
(4) 

Anadolu yakası Gebelik takibi yapan iyi doktor

iddaaci #1439500 
Merhaba, eşim için doktor arayışındayız ama sağlıklı bir karar veremedik. Google yorumlarda paralı yorumlar var. Sizin tecrübe ettiğiniz bir hastane ve doktor var mı?
(2) 

Yürüdüğümüz rotayı gösteren app nedir

iddaaci #1439313 
Merhaba bunu nasıl yapıyorlar?
(4) 

doğum için özel sigorta

iddaaci #1439176 
merhaba, gebe olduğu kesin olan biri için sigorta yapıyorlar mı? astarı yüzünden pahalıya geliyor mu?
(3) 

Makası düşük altın hesabı için banka

iddaaci #1439044 
Merhaba altın madencileri, ziraat katılım 2 lira makas koyuyordu. Ona geçtim. Sonra makası 10 liraya çıkardılar. Diğerleri ne durumda neye geçeyim?
(3) 

Trigliserit düşürüp hdl çıkarmak

iddaaci #1438965 
Merhaba, tg 358 hdl 33 geldi. Ne önerir doktorlarımız? Yağı şekeri kestim. Sebze severim. Zeytinyağı ve tereyağını severim. Kırmızı et haftada 3 kere yerim. Düşürelim şu tg’yi. Nasıl?
(2) 

Esas duruşta yürüsem adım sayar çalışır mı

iddaaci #1438801 
Merhaba saatin bulunduğu kolumu hiç kıpırdatmadan yürüsem sayar mı? Nasıl anlıyor?
(1) 

Adınıza PTT kargo ile ürün gönderilince mesaj geliyor mu

iddaaci #1438700 
Merhaba, her zaman geliyor mu yoksa gelmediği de oluyor mu?
(6) 

Kan örnekleri bozulur mu - Erenköy fizik tedavi hastanesi

iddaaci #1438635 
Merhaba, bugün sabah 8’de Erenköy fizik tedavi hastanesinde kan verdim. Doktor 1 hafta sonra çıkar sonuç dedi. Kontrol ettim şimdi çıkmamış gerçekten . Bu iş nasıl oluyor? Kanlar bozulmayacak mı? 1 hafta neden bekliyor? Başka devlet hastanesinde böyle şey görmedim.
(2) 

Polonezköy Yürüyüş Parkurunu Bilen

iddaaci #1438350 
Merhaba yürüyüş parkurunun iki ucu var. Birine tepeden iniyorsunuz. Diğerinden çıkıyorsunuz. Diğer uçta bir bekçi kulübesi ve araba park yeri vardı hatırladığım kadarıyla. Şimdi ben pek hatırlamıyorum. Bu eğimsiz tarafından giriş yapsak yürüyüş yolunda çok yokuş var mıdır? Çünkü 72 yaşında annem düz ayak yürümek istiyor. Biraz yürür döneriz. Uygun olur mu? Tepeden iniş zaten olmaz.
(1) 

Büyük Çelik ocağı nedir

iddaaci #1437917 
Merhaba bugün İmes’e gittim. Elimde bir karbon Çelik vardı. Dövülecekti. Oradaki usta çeliği kocaman bir makinaya soktu. Bir delikten. Çelik anında kızılca ısındı çıkarttı dövdü. Makinenin üstünde indüksiyon yazısını hatırlıyorum. Yanıp sönen lamba vardı.

Bu makinenin adı nedir ve o enerjiyi hangi elektrikten alıyor?
(5) 

Paramı alıp malı göndermeyene ne yapılır

iddaaci #1437695 
Merhaba, internet üzerinden bir ahşap el işi ustasından 10 tane ahşap malzeme için anlaştım. Küçük bir meblağ ödedim. Beni 5 aydın ekiyor. Son 1 ay telefonlarıma ve mesajlarıma cevap vermiyor. Bu kişi bir ilçenin belediyesine bağlı olan kültür evinde ahşap Ustası olarak çalışıyor. İletişim vs bilgileri var. Ne yapmak lazım? Yani meblağ küçük ama insan kötü hissediyor.

Parayı bankadan gönderdim.
(5) 

Laptop işlemcisi değişiyor mu?

iddaaci #1437624 
Merhaba elimde iki tane laptop var:

1. İ7 işlemcili

www.notebookcheck-tr.com

2. İ3 işlemcili

tr.dynabook.com

Ben birincisinin işlemcisini alıp ikiye takmak istiyorum. 2 daha iyi durumda olduğu için. Nasıl yapılır? Mümkün mü?
(3) 

Artvin lezzetinde cağ kebap yapan yer - İst anadolu

iddaaci #1437431 
Merhaba, yediğim en güzel çağ kebabı artvin’deydi. Hatta iki kere gittim bunun için. Erzurum’da da yedim ama artvin başkaydı.

Var Mıdır İstanbul’da artvinliler bu işi yapan? Lezzetli.
(1) 

Kösele (Deri parçası) nerede bulurum? (İst-And)

iddaaci #1437243 
Merhaba, bana 5mm et kalınlığında 6 cm genişliğinde ve 30 cm uzunluğunda kösele lazım. Bunu bulmak biraz zor. ama ankara'da mesela ayakkabıcıların olduğu sokakta dükkanın dışında sepete atılmış parçalardan alıp kendim kesip çıkarabiliyordum. istanbul'da nerede bulunur bilmiyorum.

kesip benim istediğim kadar vermiyorlar. vermeye yanaşmıyorlar dükkanlar. böyle parça satan yer var mı bildiğiniz? deri sanayiyi biliyorum tuzla'da ama orada satılır mı böyle? bilen varsa cevabınıza peşinen teşekkürler.
(4) 

Çok ilginç hücresel veri sorusu

iddaaci #1436348 
Merhaba, eşimle telefonlarımız aynı. LTE’yi açıyoruz. Ekranda lte görünüyor ve hız testi yapıyoruz. Bende 4 mbps çıkıyor. Onda 50 mbps. Benim simkartı o telefona takınca 50mbps alıyor. Onun simkartı benim telefona takınca yine 4 mbps. Sorun telefonda diyeceksiniz ama değil! Neden mi? Çünkü başka bir yere gittiğimizde benim telefon kendine geliyor ve 50 mbps görüyor. Bazı yerlerde ise 4 mbps devam.

Nedir sorun acaba?

İphone 6
(5) 

Anneye laptop

iddaaci #1436172 
Merhaba, anneye alınacak. Face, film, dizi izlenecek. Üst fiyat 3000 tl. Nereden ne almalı? F/p ürünü nedir? 3000’e gerek yok 2500 olur derseniz o da olur.
(2) 

Doktorlar bakabilir mi - kan testleri

iddaaci #1436106 
Merhaba, dahiliyeye randevu aldım. 3 şeyi kontrol ettirmek istiyorum. Öğretmenim ve daha önce 2 kere zatürre oldum. Birisinde hastaneye yattım. Bu yüzden tedbirli olmak istiyorum. Hangi testleri yaptırmalıyım? Ben bu üçünü biliyorum ama siz bana daha iyi yardım edebilirsiniz. Ayrıca bir ara trigliserit seviyem sınırın biraz üstünde çıkmıştı ona da baktırmak istiyorum. Bu testlerin adı nedir? Hemogram mı tam kan mı?

1-vitamin seviyelerim, bağışıklık durumum- özellikle d ve b12
2- kansızlık durumum
3- kalp krizi olasılığı - trigliserit seviyesi

Peşinen teşekkürler iyi bayramlar.
(3) 

Bağışıklık tedavisi nasıl oluyor

iddaaci #1435993 
Merhaba, immunoterapi diye birşey var. Bu ne oluyor? Bildiğimiz vitamin filan mı? Bağışıklığı düşük olan insan nasıl tedavi olur?
(4) 

Turkcell LTE hız problemi

iddaaci #1435731 
Merhaba, eşimle ikimizde İPhone 6 var. Aynı yerde aynı saatte hız testi yapıyoruz. İkimizde de lte açık. Onda 45 mbps hız çıkarken bende 3 mbps çıkıyor. Bunun üzerine sim kartları değiştirdim. Benim simkart onun telefonunda 30 mbps’ı gördü. Yani simkartta sorun yok. Sonra onun simkartı benim telefona taktım 3 mbps’te takıldı kaldı. Yani sorun telefonda gibi. Ama telefonun neyinde?

Ne yapmalı? Hangi parçada sorun vardır?
(4) 

timberland diye tabir ettiğimiz yazlık deri ayakkabı

iddaaci #1434800 
merhaba, bu alandaki en iyi marka hangisi? yani 1 numaradır diyebileceğimiz marka var mı? türkiye'de bulunsun elbet. dexter diye buldum ama size danışmak istedim.
(4) 

Malzeme Bilimciler - Plastik Conta Yapıştırma

iddaaci #1434228 
Merhaba, elimde Türkiye'de bulunmayan bir conta var. Daha doğrusu bu contanın bağlı olduğu ekipman yabancı menşeiili. İstanbul'da sormadığım yer kalmadı (öyle nalbur filan değil, sanayi siteleri) bulamadım. Bulamazsın dediler.

Bu contada 2mm'lik bir yırtık var. Bunu hangi yapıştırıcı ile yapıştırmalı? Conta su kontrolü yapıyor.

mobil görünümden çık