(1) 

Ücretsiz 25 metreküp doğalgaz bitiş tarihi

jepa #1582101 
Nisan faturanızda indirim olmuş mu? Mayısta bitecek diye okumuştum ama nişan faturasında bitmiş görünüyor bende.
(6) 

alzheimer hastası için takip cihazı

jepa #1582075 
babamda alzheimer başlangıcı var. bazen gittiği yerleri şaşırıyor. Telefon uygulaması üzerinden takip ediyorum ama telefon şarjı bittiği zaman sorun oluyor. anahtarlığına takacağım bir takip cihazı var mı diye araştırdım ama yurt içi yurt dışı alışveriş sitelerinde genelde menzili 20-25 metre civarı olan ve genelde kaybolan eşyaları anahtarlığı falan bulmak için olan modeller var. benim istediğim tarzda bir cihaz var mıdır? menzili fazla olan
(2) 

araç elektriği ile ilgili

jepa #1581623 
selam elektrik uzmanları.. şimdi bende bir tane araç girişini 12v'yi 220 v'ye çeviren bir inverter (200w) var. buna görselde özellikleri verilen 300w portatif su ısıtıcısını takıp çalıştırabilir miyim? araçta 2 tane çakmaklık girişi var. birinde max 180 watt yazıyor. sigorta atar mı?


hizliresim.com

hizliresim.com

hizliresim.com
(5) 

araç çakmaklık girişine takılan cihazlar

jepa #1581089 
çakmaklık girişine takılan hava pompası, süpürge gibi cihazları kullanırken arabayı mutlaka çalıştırmak gerekir mi? çalıştırmadan kullanılırsa akü'ye zarar veriyor mu?
(2) 

Nutraxin nasıldır?

jepa #1579434 
bu markanın vitaminlerini kullanan var mı? bir etkisini gördünüz mü?
(8) 

türkiye'de internet bilgisayar kullanımı istatistiği

jepa #1579344 
akp'li bir akrabamla tartıştım biraz. konu şu, akp öncesi gençler arasında bilgisayar ve internet kullanımının diğer ülkelere göre daha az olduğunu iddia etti. ben de zaten internetin tüm dünyada o yıllarda gelişmeye başladığını ama o yıllarda da icq, msn gibi programalarda türk sayısının epey fazla olduğunu söyledim. üstelik google 2001, youtube'un kuruluşu 2005 yıllarına dayanıyor. iphone zaten 2007de çıktı. tüm dünyada öyle büyük bir kullanım yoktu ki..

kısacası geçmişte okuduğumu hatılıyorum ama şu an henüz bulamadım. örneğin 2000 yılında yunanistan'da veya italya'da internet kullanımı ile türkiye'dekini karşılaştıran bir istatistik var mı?
(13) 

Gece ev süpürüyor musunuz?

jepa #1578832 
Yani üstümde ormandan direkt şehre inip hayatına apartmanda devam eden tipler var. Birçok kez söyledim ama adam eşine ve kızlarına (20li yaşlarda) söz geçiremiyor sanırım. Günün her saati gürültü, eşya çekme, bağıra bağıra konuşma... Gece 11de yerlere vura vura eşyaları çeke çeke tüm evi süpürdüler. Halı olmayan Parkenin üzerinde yapılan her şey direkt bizim evin içinde oluyor zaten. Benim apartman kültürüme göre 1 gram saygısı olan insan şunu yapmaz ama bir de farklı görüş duymak istedim. Boşver takma. apartman hayatında böyle şeyler olur, önemli olan sürekli müzik açmaması vs. diyen var mıdır?

Bir de seçenekler şöyle:

-kavga. Adam benden epey büyük.. yakışmaz.
-site yönetimine şikayet... Sonuç çıkmadı
-polis çağırsam uzun süreli bir gürültü değil, çağırsam polis gelene kadar gürültüsü biter kanıtlayamam.
-çevre bakanlığına başvurunca eve cihaz takıp kayıt alıyorlarmış dedi birisi ama kaynak bulamadım
-evden çık.. Seçenek dışı
-sen de onlar uyurken gürültü çıkar onları uyutma

Sanırım son seçeneği yapacağım ama haklıyken haksız duruma da düşmek istemiyorum. Ne yapsam?
(4) 

biçimlendirilemeyen sd kart

jepa #1578498 
araç kamerasında kullandığım bir micro sd kart vardı. kayıt yapmamaya başlayınca biçimlendirmek istedim ama olmadı. "biçimlendirme tamamlanamadı" hatası alıyorum. disk yönetiminden de olmadı. komut sistemine girip denedim olmadı. nasıl düzeltilir bu?
(1) 

x'deki takipçiler

jepa #1577572 
x'i pek etkin kullanmıyorum. bazen bir posta yanıt verdiğimde yabancı kullanıcı isimli mayolu kızlar takip ediyor. profile bakıyorum hiçbir twit atmamış yanıt vermemiş. bunların amacı ne? bot hesap olsa bile ben takip etmesem ne elde ediyor?
(3) 

Armuttaki şoför ilanları

jepa #1577340 
Bunlar yasal mı? Yani kendi aracımla özel şoförlük yapıyorum diye ilan verenlerden bahsediyorum. Bir fiyat alsak ve kabul etsek,taksiciler ikimizi de dövebilir mi:) ya da bir ceza vs.
(2) 

bartu ben, doğu dizileri

jepa #1576451 
bu diziler ilgili şahısların hayat hikayesini mi anlatıyor yoksa merkeze onları alıp kurgusal hikayeler mi? ör. işler güçler gibi. ilk başta bu adamların hayatını niye merak edeyim diyordum ama sosyal medyada karşıma çıkıp duruyor. izlesem mi diye düşünüyordum.
(1) 

salak hakaret değil mi?

jepa #1574083 
x'de fatih altaylı için salak furyası başlatılmış. video falan dolaşıyor. yani bu suç değil mi? normalde cezası var ama ünlü kişiler böyle şeyler için davayla uğraşmıyor gibi bir durum mu var?
(5) 

israil malı olduğu iddia edilen markaların boykotu

jepa #1570454 
basında sosyal medyada her yerde yüzlerce marka israil malı veya israil'e destek verdiği iddiasıyla hedef gösteriliyor. birçoğu yerelleşmiş olan bu ürünlere yönelik dükkan camlarını kırma mala zarar verme, külhanbeyi kesilip çalışanlara dayılanma, içeriye fare atma gibi bir çok eylem yapılıyor. cips markası gazzeye bomba atıyormuş mesala? kanıt var mı? hiç gerek yok hedef göster gitsin. normal zamanlarda devreye giren "ticari itibarı zedeleme suçu" neden şimdi devreye girmiyor?
(2) 

ek mtv ile ilgili

jepa #1568746 
ek mtv'ye yapılan itirazı aym reddetti biliyorsunuz. ben aracımı haziran ayında almıştım. şimdi devlet kullanmadığım dönemin yani aracın bana ait olmadığı dönemin borcunu da istiyor. fiorino model. ticaret yapmadığım halde ruhsatta kamyonet olarak geçtiği için modeli eski olsa bile toplamda 2000 tl ek vergi çıkıyor. o yüzden insana koyuyor açıkcası. bana ait olmayan 1. taksit için yapılacak itiraz yolu da mı kapalı?
(2) 

Canlı ders uygulaması

jepa #1568292 
Sol üstte hocanın görüntüsü yanda slayt veya resimlerin gösterildiği ders anlatma uygulaması olarak ne önerirsiniz? Canlı olarak değil de çekimi yapılıp kaydedilecek.
(2) 

çocuk için gitar

jepa #1567367 
5. sınıfa giden yeğenimin müzik dersinde kullanması için öğretmeni şu özelliklerde bir gitar istemiş. bütçeyi yormayacak ne tür gitarlar önerebilirsiniz? bir de yeğenim yaşıtlarına göre bir tık daha kısa ve zayıf. bu durumda mutlaka gidip deneyerek alması daha mı iyi olur?

- 4/4 tam boy klasik gitar
- sap ayar demiri olan model
- gül klavyeli model
(5) 

geçmeyen ishal

jepa #1566392 
tam bir haftadır geçmeyen ishal var. acil doktorunun verdiği haplar bir işe yaramadı.bu kadar uzun sürmesi normal mi? hangi branşa randevu almalıyım dahiliye, enfeksiyon hastalıkları mı
(2) 

ek mtv dava

jepa #1565729 
mtv için dava açan var mı? dava süreci çok uğraştırıcı mı? eğer iptal edilirse sadece dava açanlara para iadesi yapılacakmış.
(2) 

Behzat Ç'den bir sahne

jepa #1562485 
Sanırım Cevdet benzin pahalı ama herkeste araba var gibi bir şey diyordu. Behzat da "ekmeğe zam gelince yemek yemiyor musun la sen" diyordu galiba. Böyle bir sahneyi hatırlayan var mı?
(3) 

mini bilgisayarlar nasıldır

jepa #1558403 
bu avuç içi kadar olan bilgisayar satılıyor. aliexprestte epey görüyorum.. oyun dışında bizi üzer mi? bunlara windows tam sürüm mü yoksa bazı özellikleri kırpılmış versiyonu mu yüklenebiliyor. monitörün arkasına takıp all in one gibi kullanmak istiyorum.

sd kart sorunu

jepa #1557203 
telefonda kullanmak için yeni bir sd kart aldım. telefonun hafızasındaki bazı fotoğrafları sd karta taşıdım. hem bilgisayardan hem de telefondan baktığımda klasör olarak görünüyor ama içi boş. 0 byte olarak görünüyor. fotoğraflar gizli dosya değil. sd kartın doluluk oranına baktığımda ise fotoların sd kartta yer kapladığı görülüyor. nasıl halledebilirim bu sorunu?
(3) 

trendyol'dan gözlük

jepa #1555834 
sitedeki esnaftan değil doğrudan trendyol satıcısı sahte gözlük satabilir mi? atasun'dan %30 daha ucuz.
(1) 

yurtdışı 5 sipariş limiti

jepa #1555710 
benim farklı satıcılardan 8-9 ürün almam gerekiyor. aylık 5 ürün limitine takılmamam için ne yapmam gerekir? aynı evdeki anne-baba- kardeş adına alsak sorun olur mu?

amazon veya aliexpresste kendi hesabımızla giriş yapıp teslimat adresindeki ismi değiştirsek veya başka bir adres versek kendi kullanıcı adımla girdiğim için bana gelmiş gibi mi olur yoksa teslimattaki isme mi gelmiş sayılır?
(4) 

Sözleşmeli öğretmenlik

jepa #1554487 
Sözleşmeli öğretmenlik mülakat listesine baktım. Mülakata çağrılan aday sayısı onaylı başvuru sayısından az.. Başvurularda Neye göre eleme yapılıyor? Bir de sözleşmeli öğretmenlik şartları kadroya göre çok mu düşük?
(4) 

Ayakkabı sorusu

jepa #1551114 
Inci'nin şu botu için fiyat nasıl sizce?

www.instreet.com.tr
(5) 

Kiralanan evdeki tadilat sorunu

jepa #1548654 
kardeşim bir ev kiraladı. Depozitoyu verdikten sonra fark edilen bazı sorunlar çıktı. Banyoda havlupan yeri var ama adam pahalı diye taktırmamış. Mutfak balkon kapısında aralık var soğuk geliyor. En önemlisi de yeni bulaşık makinesi aldılar. Kurulum için gelen servis makine ankastre ocağın altında olursa makine patlayabildiği için onay verilemiyor demişler. Ev sahibine bulaşık makinesi için olan boşluğun tezgah altına alınmasını kabul etmemiş. her kiracıya göre mutfağı mı düzenleyeceğim demiş. Sıkıntılı bir tip sanırım. Böyle bir durumda hukuki haklarımız nedir?

canva convert

jepa #1548178 
canva'da matbaa baskısı için convertleme yapabiliyor muyuz?
(1) 

Instagramla ilgili

jepa #1545993 
Bir kullanıcı beni takipten çıkmış ama gönderilerini görebiliyorum. Profili herkese açık mı diye başka bir hesaptan arattım ama bu profil gizli diyor. Onda gönderiler görünmüyor. Nasıl bir ayarda böyle olabiliyor?
(1) 

Mokapot

jepa #1545232 
Alüminyum mokapotu 1 kere kullandım bu hale geldi. Normal mi yoksa alüminyum kalitesi mi kötü?
(2) 

kargo firmalarında geçerli indirim kodu

jepa #1543493 
kargo gönderimlerinde geçerli indirim kodu veren bir marka var mı? gsm operatörleri, fırsat siteleri vs.
(3) 

priz içindeki kırmızı plastik

jepa #1542267 
üçlü prizi içindeki fotodaki kırmızı plastik ne işe yarıyor. zamanla sertleşmiş fişler zor takılıyor bir tanesinin ucu yamuldu takerken. kırmızı plastiği çıkarınca kolayca takılıp çıkarılıyor. bu şekilde kullansam sorun olur mu yoksa eski yerine tekrar takayım mı?
(4) 

Alüminyum mokapot

jepa #1541217 
Mokapot aldım ama fotodaki gibi içi böyle pütür pütür geldi. Hepsi mi böyledir yoksa pahalı modeller daha mı pürüzsüz oluyor. Sağlık açısından bir zararı var mıdır?
(2) 

Öğütücülü kahve makinesi

jepa #1541186 
Kahvemi el değirmeni ile öğütüp içiyorum yıllardır ama biraz bıkkınlık oluştu daha doğrusu üşengeçlik. Bıçaklı değil de değirmenli öğütücüsü olan ve kahve yapan bir makine kullanan var mı? tavsiye edebileceğiniz bir model de olabilir.
(4) 

Antidepresanı 1 gün içmemek

jepa #1541167 
Her gün öğlen içtiğim antidepresan hapı bugün içmeyi unuttum. 2-3 saat sonra eve gidince içsem mi yoksa yarın öğlen mi içeyim? Kullanan varsa ara verdiğinizde bir etkisi oldu mu?
(3) 

akım korumalı priz

jepa #1540780 
akım korumalı priz ile duvardaki priz arasında standart bir üçlü kullanılsa yine akım korumalı oluyor mu?
(3) 

Tatildeyken üst kattan su akması

jepa #1540596 
Benim değil ama bir komşumuzun başına gelmişti. Kendisi 2 ay memleketine gitmiş döndüğünde ise evin ve eşyaların su içinde olduğunu görmüş. Üst kattakilerin su borusu patlamış. Burada hukuki durum nedir? Sonuçta üst katın haberinin olması imkansız ama sıkıntı ordan kaynaklanıyor. Evin tadilatını ne kadar olursa olsun üst kat mı karşılamalı yoksa komşusu evde olmadığı için eşyalar konusunda sorumluluğu yok mu? Evin sigortalı olması durumunda sigorta tüm maliyeti üst kattan alabilir mi?
(11) 

kişisel alana saygı duyuyor musunuz?

jepa #1540114 
günlük yaşamda bilerek veya farkında olmadan örneğin atm banka gibi yerlerde sıra beklerken mesafe bırakır mısınız? markette kasa sırasında öndekinin ensesine kadar girer misiniz? tanımadığınız veya ilk kez tanıştığınız kişilere uyarı anlamında veya konuşma sırasında dokunur musunuz omzuna, sırtına vs. ?
(1) 

Tinder fotoğraf doğrulama

jepa #1539902 
Tinder'da 'eşleştiğin kişi fotoğrafını doğrulamanı istiyor' diye mesaj aldım. Profiline baktım o da fotoğraf onaylı. Bana sadece fotoğraf onaylı kişiler mesaj atsın diye bir özellik mi var? Ayarlarda bulamadım. Daha önce fotoğraf onaylı birisiyle mesajlaşmıştım.
(6) 

sağlıklı bir vücut ama nasıl?

jepa #1539300 
diz ameliyatı geçirdim. evde olmaktan bacak kasları çok eridi. üzerinden epey süre geçti. bazı hareketler yapıyorum ama mesafe katedemiyorum. hem dize zarar vermemek için çekinerek yapıyorum hem de biraz tembellik de var aslında. çabuk sıkılıyorum ve düzenli bir şekilde yapmıyorum. diğer taraftan yüz bölgemde de zayıflama ve çökmeler olduğunu görüyorum.

- personal trainer tutup hem beslenme hem de kas artırımı konusunda program yapmak

- spor salonuna yazılmak hareketleri kendin yapmak

- diyetisyene gidip evde egzersiz yapmak

veya başka önerebileceğiniz yöntem var mıdır?
(1) 

netflix dublaj / altyazı farklılığı

jepa #1538646 
netflixte birkaç film ve dizide denk geldim. türkçenin oyuncunun ağız hareketine uyumlu olması için cümlenin değiştirilmesinden bahsetmiyorum. bariz bir şekilde farklı anlama geliyor. örneğin dublaj 1 milyon yıl derken, altyazı 1 milyar yıl diyor.. ingilizce altyazısına bakıyorum türkçe altyazısı ile aynı ama dublajda farklı. yine dublajda kilo almışsın derken altyazıda kilo vermişsin yazılmış. en son dahmer dizisinde kayıp çocuğun ailesi polis bizimle ilgilenmiyor kendimizin bir şeyler yapması lazım anlamına gelecek şekilde "polis oğlumuzu aramıyor" diyor ama dublajda "polis oğlumuzu arıyor" demişler.

bunun gibi farklı anlamlara gelecek yanlışlara rastlıyorum. bu bir hata mı yoksa benim bilmediğim başka bir neden mi olabilir?
(1) 

bu ay konut sigortası yaptıran var mı?

jepa #1538185 
fiyatlar ne seviyede?
(7) 

Su tesisat ustalık ücreti

jepa #1537974 
Musluğun 1.fotodaki yerden sökülüp oraya tıpa takılması.. Daha sonra 2.fotodaki yere musluğun takılması ve ucuna çatal denilen parça monte edilerek bulaşık ve çamaşır makinelerinin su alma borularının aynı yere takılması işi.

Bu işin ustalığı ne kadardır sizce. Parça fiyatı hariç? Bulunduğunuz muhitte kaça yaparlar böyle bir işi? uzun süredir ustalık işim olmuyordu ücretler epey artmış.
(14) 

türkler iyi dublaj yapıyor (mu) ?

jepa #1537930 
yıllardır türkler çok iyi dublaj yapıyor diye söylenir ama farklı dillere hakim olanlar varsa onların da yorumunu öğrenmek isterim. dublajını sevdiğim filmlere baktığımda birçoğunu çocukken dublajlı izlediğim için sonraki yıllarda orjinal dil ile izlediğimde aynı zevki alamadığım filmler olduğunu görmüştüm. (geleceğe dönüş vb. ) ama bu filmi ilk kez orjinal dilinde izleseydim marty mcfly'i yekta kopan seslendirse bile sevebilir miydim bilmiyorum. bunların dışında gerçekten önem verilen büyük bütçeli filmler (lotr serisi gibi) haricinde herhangi bir dublajlı filmi izleyemiyorum.

gerçekten bu bizim milletin bir abartması mı yoksa örneğin almanlar kendi dillerinde film izlerken "üff ne biçim dublaj yapıyoruz ya keşke türkler gibi olsak" falan mı diyor? o derece yani :)
(1) 

Brita ve tds testi

jepa #1537641 
Elimde brita sürahi var. Elde edilen suyu Tds metre ile ölçtüğümde musluk suyu ile aynı değeri verdi. Hatta damacana suyu 100 gösterirken o suyu britada filtreleyince 180e çıktı. Bu Tds metre neyi ölçüyor? Ya da suyun kalitesini nasıl ölçebilirim?
(4) 

1 yıldır altında kalıp zarar edenler

jepa #1536033 
var mı aramazda? hemen her şeyin 2-3 katına çıktığı günümüzde neredeyse 1 yıldır aralık ayındaki kur korumalı mevduat mevzusundan önceki değerinde takıldı kaldı. birçok fırsatı çeşitli sebeplerle öteledik. ha bugün ha yarın diye diye elimizdeki para pul oldu gitti. geçen sene altın hesabındaki parayla alabildiğim ev şu an 2.5 kat artmış durumda. benim öyle bir ev almam için gram altının doların artışıdan bağımsız 2000 lira falan olması lazım.

finans okur yazarı değiliz ama olsak da bir işe yaramıyor sanki.. ya da biz yanlış öğrendik. küresel çapta savaş, faiz indirimi, durgunluk salgın vs.. olursa altının artacağı bilgisinin yanlış olduğunu ya da sadece bu parametrelere göre değerinin belirlenmediğini öğrendim.

bir karar aşamasındayım artık. altın 1000 lira olunca hepsini çekip ya kkm'ye yatıracağım ya da henüz inşaat aşamasında olan bir konut projesine gireceğim veya bir otomobil alacağım galiba.

bu durumda olanlar ne düşünüyor?
(1) 

sd kart içindeki bilgileri kurtarma

jepa #1535565 
sandisk 64 gb sd kartım var telefonda kullanıyordum. içinde fotoğraf ve videolarım vardı genelde. artık çalışmamaya başladı. birçok bilgisayarda da denedim. önce tanıyormuş gibi oluyor sonra kullanmak için biçimlendirmek gerekiyor diyor. "döngüsel artıklık denetimi" hatası veriyor. verileri nasıl kurtarabilirim?
(5) 

yeni bir dolandırıcılık yöntemi mi?

jepa #1535535 
birisi aradı ''kombi temizliği için geliyoruz evde misiniz? ücret 200 lira'' gibi bir şeyler söyledi. ben de kimi arıyorsunuz deyince söylediği isim doğruydu. nerden aradığını sordum, böyle bir talebimiz olmadığını söyledim direkt yüzüme kapattı. daha sonra tekrar aradığımda sürekli meşgul çalıyordu. muhtemelen engelledi.

ismimi nasıl buldu demeyeceğim artık bulmak çok kolay bir şey ama evet evdeyiz gel deseydik ne olacaktı? banka havalesi yapmanız lazım falan mı diyecekti yoksa adresimi de biliyor evde olup olmadığımı öğrenmek için arayıp hırsızlık için mi geleceklerdi?

buna benzer bir şey duydunuz mu?
(4) 

Odtü vişnelik konser

jepa #1535091 
Odtü vişnelikte konsere giden var mı? Hemen yanında park yerleri vardır değil mi? Oturma yeri yok tamamen ayakta biliyorum ama içeri minder veya sandalye ile gidenler oluyor mu? Bir de konser alanına gir çık yapabiliyor muyuz örneğin araçtan bir şey almak gibi.
(9) 

Eylül sonu tatil

jepa #1535004 
ege veya akdenizde eylül ayı sonlarında deniz tatili yapılır mı? güneş durumu nasıl olur? Çok sıcak istemesem de rüzgar olmaması tercih sebebi. Fethiye kaş marmaris uygun mudur sizce?
(15) 

aldatma ile ilgili

jepa #1533402 
6 ay önce ayrıldığım kız arkadaşım vardı. uzun süredir birlikteydik evlenme aşamasına gelmiştik. maddi sorunlar ve bazı konulardaki farklı düşüncelerimizden dolayı ayrıldık ama irtibatı kesemedik. çok uzun süren birliktelikten sonra kolay kolay unutulmuyor. ara sıra buluştuk, telefonda nasıl olduğunu sorduk birbirimize vs.. sonra birbirimizi üzmemek adına bunları da kestik.

bu ay beni aradı ve ağlayarak başkasıyla beraber olduğunu söyledi. hala sana karşı sorumluluk hissediyorum çok kötüyüm, onunla beraberken bile senin fotoğraflarına bakıyordum, ilişki yaşarken karşımdakinin sen olduğunu gördüm ağlayarak ordan çıktım, dedi.

ikimiz de hala birbirimizi seviyoruz..bunu biliyorum. onun iyiliği için beni unutması açısından uzak durmaya çalıştım ama pek beceremedim. gerekirse ailesinin tanıştırdığı birileriyle buluşmasını çünkü aile kurmayı ve çocuk sahibi olmayı çok hakettiğini söylemiştim. bunu içten gelerek söylemedim o da biliyor ama beni unutması gerektiğini düşünmüştüm. şimdi 6 aylık bir ayrılık sonrası yeniden başlama girişimlerimiz var ama bu tek gecelik ilişki her zaman aklıma geliyor.

sizden yorum almak istedim. bunu ona hissettirmeye hakkım var mı? birlikteyken ya da evliyken daha farklı düşünülür elbette. benden ayrıyken ama tam olarak da ayrılamamışken yaptığı aldatmaya girer mi? kafamda dönüp dolaşıyor bu düşünce...
12345  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık