(3) 

Güney amerika'ya seyahat

cosmicgadin #1582281 
Güney Amerika'ya hakim, ziyaret etmiş birileri varsa tavsiyeler almak isterim. Zamanım var ve bir kaç ülke gezebilirim. Kolombiya'ya başlamayı düşünüyorum. Sorum çok geniş, en ufak tavsiye ve bilgiye ihtiyacım var. Many thanks!
(3) 

iletişimsiz bir iletişim

cosmicgadin #1581901 
Merhabalar, ben birine iş veriyorum ve bu kişinin hizmet alan kişiyle bazen iletişime geçmesi ve dokumanlar vs yollaması gerekiyor. Ben de çalıştığım kişilerle müşterilerin telefon alışverişine sıcak bakmıyorum. Bu yakın zamanda site üzerinden gerçekleştiriliyor olacak zaten fakat şimdilik kolay yoldan nasıl halledebilirim, bir uygulama vs ya da başka bir tavsiyeye ihtiyacım var. Sadece mesaj değil, dokuman gönderilebiliyor olması da önemli. Thanks!
(5) 

acil bir iş ortaklığı sorusu

cosmicgadin #1581477 
yurtdışında bir mechanic shop ve dealer işi..

3 adamımız var..

1. adam bu işi bir süredir yapıyor. Tamirden anlayan kişi, ayırca hangi araba alınır, nereden nasıl bağlantılar yapılır, iş kapılır, işin prosedürleri, kısayolları, lisanslar, izinler... mutfağının bilgisi vs bunda. Tamir için kendince geleni gideni var. Satış işi şu an çok çok çok az. Ustalığı iddialı. Düzen ve organizasyon sıfır, kendisi tamirden anlayan kişi olduğu için diğer şeylerle ilgilenecek asla zamanı yok. Kafasi bir çok şeye çalışıyor ama aynı zamanda mental olarak kırık. Ayağına sıkan ve etrafındakileri sabote eden işler yapabiliyor. Örnek masrafı müşteriyle baştan net konuşmamak, ya da plana düzene uymamak, kafasına göre hareket etmek, insanları manipule etmek ve deliye çevirmek gibi. Ama kesinlikle boş adam değil ve aslında proje adamı. İstediği o sadece tamirde olsun ve diğer bir ekip tüm işleri yönetsin.

2. adam araç al sat işleri yapmış, arabalardan anlıyor. Yine hangi araba alınır vs biliyor. Biraz biraz prosedurlere vs hakim ama malum Tr'den gelme, tam bir kamplumbağa, dil bilmiyor, birazdan gelecek olan 3. kisi ve 1. kişi koşup mahalleyi turlayana kadar bu koltuğundan anca kalkabilir. Yavaş ve ekstra bir beceri göstermeyen bir adam. Vizyon yok. Mesela sosyal medya işleri için ne var ya onu ben de yaparım falan diyen bi tip.

3. kişi canavar ve bir kafa koparan. 2 üni mezunu, 3 dil biliyor. Bir iş bitirici, elinden gelmeyen neredeyse hiç bir şey yok, alanı olmayan bir çok işten de asgari düzeylerde anlıyor, bilmediğini de hızlıca öğreniyor. Hızlı, atik, sorun çözücü. Bu iş özelinde ise hiç bir bilgisi yok. Organizasyonda çok iyi ve bu iki kişiyi planlayacak, şu anda askıda kalan herşeyi yerli yerine oturtacak ve diğer 2 kişi tarafından da isviçre çakısı gibi göründüğü için kendisinden dünyanın işi beklenecek kişi. Ayrıca senelerdir kendi işini yapıyor, İş yönetimi ve planlamasından anlıyor, müşterilerle iliskiler, belki alınan çalışanlara kadar her noktada fayda sağlayacak bir kişi. İnsan ilişkileri çok iyi. Az denk gelinir şekilde becerikli biri. Bunları düzene sokacak, halledemedikleri işleri kafa göz dalıp çözecek, düzenlerini oturtacak, ve firmanın menejerliğine kadar yapabilecek kişi.

Şu anda bulunulan yer düzensiz, araçlar sığmıyor her şey dağınık, sistem düzen gerekli. Araçları ilana bile koyamıyorlar düzensizlikten. Ya da bir aracın ufak bir işi kalıyor ama tek kişi her yerde olduğu ve yetişemediği için gereksiz yere bekliyor. Yeni yere geçilecek, yer bakılıyor. Adamlardan 2. si bu işi birlikte yapmak için Tr'den geldi. Fakat 2si beli doğrultamıyor, 3. kişiye ihtiyaçları olduğunu ikisi de biliyor. Bu ikisi 3. kişiye ısrarlı bir iş teklifiyle geliyor.

3. kişiden koca bir ekibin yapması gereken tum işler bekleniyor. Yönetim, planlama, organizasyon, müşteri ilişkileri, satış ve satış sonrası hizmet, ufak çaplı muhasebe, 2. adamla beraber ihalelere katılma, araç alım ve satış işlemlerinin tamamlanması, sosyal medya isleri ve belki internetten ürün parça tedariklerine kadar aklınıza gelebilecek her şey. 1. adam asla işten kaçmaz ama tamamen yoğun ve iptal ( yönlendirme ve bilgi verme ile yardımı olur) İkinci adamsa ne kadar işe yarayacak meçhul, Yavaş biri ve becerikli değil. Dil de olmadığı için kendi başına hareket edemez. Bütün bunlar 3. kişinin iş yükünü çok artırıyor olacak ki bunun izlenen fragmanında aynı bu şekilde olduğu görüldü.

Masrafları karsılayacak olan 1. Kişi ve 2. Kişiye teklifi yüzde 10. 3. Kişinin bu anlattığım iş modeli ve dinamiklerde talebi ne olmalı, değerlendirme nasıl yapılmalı? Neler göz önünde bulundurulmalı, anlaşmada nelere dikkat edilmeli?

market placei satıcı olarak kullanamıyorum, nasıl çözülür?

cosmicgadin #1578711 
hesabım çok eski fakat yeni bir sayfa açtım, market place'i kullanmaya çalıştığımda facebook'ta yeni olduğum için kullanamayacağımı söylüyor. Hesabım yeni olmadığı için bana bu durum saçma geldi, pekala bir kaç sayfa yönetebiliyor olmam lazım diye düşünüyorum. bunu çözmenin bir yolu var mı acaba?
(2) 

amerika'da bankadan para çekme

cosmicgadin #1576788 
internette baktığımda teb bankasının amerika bankasıyla anlasmalı olduğunu ve ücretsiz hesaptan para çekebildiğimizi gördüm. bende yapıkredi ve halkbank var, bunlarda da benzeri bir hizmet var mıdır acaba, yoksa hesap mı açmalı?
(2) 

istanbulda dji yetkili servisi

cosmicgadin #1576742 
Dron tamiri için İstanbul'da DJI'ın yetkili servisini arıyorum. Varsa Anadolu yakası. Haritalarda bulduklarımdan emin olamadım. Thanks!
(3) 

Site kurmak icin hangisi daha tercih edilesi

cosmicgadin #1576053 
Wordpress mi? Shopify mi? Wix mi? Ya da baska bir sey?
(6) 

annemin tansiyonu düşmüyor.

cosmicgadin #1575968 
15/9 - 16/10 civarlarında gidip geliyor. Ve biraz oynak gibi. Yatarken otururken bile değişiyor. 3 gündür böyle. Normalde tansiyon ilacı kullanmıyor, sadece arada çıktığı olursa dil altı alıyordu. Geçen günlerde de dil altı aldı ama pek işe yaramadı. Bugün hem dil altı hem de tansiyon ilacı aldı. Hataneye gitmeye ikna edemedim, bir şey yapamazlar, onlar da dil altı verecek ve tansiyon takibi isteyecekler diyor. Zorlayıp yormak da istemiyorum. Sarımsak verdim, kekik suyu yaptım. Ne yapabilirim başka bir fikri olan var mı?
(9) 

Kuryeyle yasanan kaza

cosmicgadin #1575532 
Araci tek serit bir yolda sag tarafa parkettim, inmeden once her zamanki gibi aynadan kontrol ettim ama hava yagmurlu oldugu icin garanti olsun diye arkaya bakarak inmek icin kapiyi araliyim derken daha kafami cevirmeden kuryenin biri tak kapiya takildi ve yere yuvarlandi. Ben korktum, uzuldum cocuga tabi, ilgilendim numarami verdim vs. Motorda da birsey olmadigi icin tutanak vs tutmadan ayrildik. Olayin şokuyla o an bi suclu hissettim kendimi ama sonra dusununce kendimde bir kusur bulamadim. Sadece bakma amacli kapiyi aralamistim (!). Zaten motorculara esktra dikkatliyim. Sonrasinda beni aradi, masraf ciktigini soyledi (alt diski yamulmus falan) Ben ona kaza aninda hassas davrandigim icin sanirim kendini hakli falan sandi ve benden yari yariya masrafi talep etti. Ben ona hatali olmadigimi ama bi sekilde sebep oldugum icin bir miktar gonlumden vermek istedigimi soyledim. O da yari rakamda israr edip ufaktan tehdit etti akli sira,gereksiz bi sekilde. Yok kamera goruntusu cikaririm, polise kadar gider bu... Keske goruntu olsun zaten benim icin daha iyi. Aslinda ugrasmam veririm ben, neticede uzucu bir kaza ve ucundan dahil olmusum ama artik herseyde kendime fatura kesme huyumdan inanilmaz sıkıldım. Siz nasil eyyorlarsiniz merak ettim.
(1) 

Turk vatandasligindan cikis tarihimi nereden gorebilirim?

cosmicgadin #1574422 
Edevleti kurcaladim bulamadim, telefonla da bilgiye ulasamadim. Som care nufusa gidecegim ama baska bir fikir aklina gelen var mi acaba?
(3) 

kuver ücreti yasal mı?

cosmicgadin #1574038 
restoranın bu ücreti talep edebilmesi için menüde yazıyor olması yeterli mi?
(2) 

Toplu logo ekleme

cosmicgadin #1573991 
Elimdeki cok sayida fotograf ve videolara toplu olarak logo eklemek istiyorum. Twk tek ugrasmadan yapmak mumkun mu?
(6) 

1 haftadir hastayim.

cosmicgadin #1573421 
Tam bir haftadir hastayim ve iyilesme gostermiyor. Asiri halsizlik, geniz akintisi , burun tikanikligi ve biraz da oksuruk. Normalde 2-3 gunde toparlarim. Benzeri birsey yasayan var mi? Doktora bile gitmeye halim yok. Butun gun yatiyorum. Boyle grip olur mu?

Hikaye sorunu

cosmicgadin #1573247 
S23 ultra kullaniyorum. Instaya hikaye atarken boyutunda oynama yapamiyorum. Yani kisaltma gibi.. cozumunu bilen?
(3) 

bunu kime temizletebilirim?

cosmicgadin #1571725 
baca çekmedi ve barbekü şömine komple is oldu. nereyi arayabilirim bunu temizlemesi için? normal temizlik firmaları yapamaz diye düşünüyorum.

hizliresim.com

Az daha evi yakiyodum

cosmicgadin #1571455 
Tas duvardan is lekesi nasil cikar?
(4) 

Agodayi kullanmis olan var mi?

cosmicgadin #1569313 
Problem cikar mi?

kuşadasında bir otel

cosmicgadin #1569223 
kuşadasında seven for life diye bir otel var. burada deneyimi olan birinden bilgi almam gerekiyor. daha önce giden ya da tanıdığı gitmiş olan var mı? acil yardıma ihtiyacım var. çok çok tenk yu!!!
(1) 

istanbul - kuşadası

cosmicgadin #1568332 
bu rota üzerinde, çok sapmadan güzel bir termal otel var mı acaba bildiğiniz? kapsamlı.. tuz odaları, kar odaları vs..
(1) 

Bmcyi nasil bilirsiniz?

cosmicgadin #1567849 
Bmc mi yoksa transit mi? Karavan icin.
(2) 

Uzaktan video editleme mumkun mu?

cosmicgadin #1566131 
Videolari baska bilgisayara gondermeden, teamviewer ya da benzeri bi programla uzaktan efit yapmanin yolu var mi?
(1) 

wise'da hangisi daha az komisyon alıyordu?

cosmicgadin #1564404 
yurtdışından ödeme alırken dolar mı yoksa tl hesabını mı verince daha az komisyon alıyordu?
(1) 

Dji mini 3 pro

cosmicgadin #1563425 
Bunu uçurması yasak mı?
(7) 

motokaravan mı, çekme karavan mı, araç üstü çadır mı?

cosmicgadin #1563230 
Kafam çok karışık, çok fazla bilgi var. her kafadan bi ses çıkıyo ve internette de çok fazla bilgi var, hangi birine bakıyım bilemedim. motokaravanın vergisi masrafı çokmuş, çekme karavan ağırmış, ikisinde de yakıt maliyetleri yüksekmiş falan falan..sizin deneyimleriniz, fikirleriniz var mı? sadece araç üstü çadırla mı çözmeli? Böyle duster gibi arkası biraz daha geniş bi araç, araç üstü çadır ve camperbox gibi bi şeyler yapsam diyorum. Hangi araç daha mantıklı? benim aradığım tam konaklama ve az yakıt masrafı ve birazcık kötü yollara girebilmesi..
(5) 

istanbul'da elektronik bazı malzmelerin bulunduğu bir yer vardı

cosmicgadin #1563204 
Y'le başlıyodu.semti hatırlamıyorum. toptancı gibi bir yer. bir kaç katlı. belki sadece elektronik değildi emin değilim
(1) 

avrupa vatandaşının yurtdışından araba getirme olayı

cosmicgadin #1563103 
bunun çözümü var mı? bir kaç seneliğine bile olsa. 180 gün yurtdışında kalma zorunluluğu ve ardından 2 sene kullanabilme hakkı meselesini biliyorum. Bunun dışında bilgisi olan var mı?
(2) 

canva baskıda fotoğraf kalitesini düşürüyor.

cosmicgadin #1562871 
biraz acil çözüm bulmam gerekli. fotoğraf kalitesi iyi fakat kaydettikten sonra kalite düşürüyor. pdf olarak indiriyorum, yine aynı. nasıl çözebilirim.
(7) 

euro düşer mi?

cosmicgadin #1562712 
ne diyosunuz?

anadolu yakası tarih üzerine

cosmicgadin #1561879 
ingilizce kaynaknaklar bulabileceğim kütüphane hangisi?
(3) 

Teelfon hattını başkasının üzerine geçirmek

cosmicgadin #1561828 
İnternetteki bilgiden emin olamadım. Sanırım iki tarafında beraber Telekoma gidip kağıt kürek imzalaması gerekiyor. Hemen yola çıkacağım için gidip şubeye sorma imkanım da yok. Yanımızda götürmemiz gereken bir şey var mı? Bir de uzaktan halletmenin bir yolu yok mu?

Telefon kaydettirme

cosmicgadin #1561642 
Malum meseleyi biliyorsunuzdur heralde. Bugün kayıt yaptırmam gerekiyor fakat telefonu tanıdığa getirttim. Şimdi Bulgaristan'a çıkış yapmam gerekiyor ama sanırım sistem şu an çalışmıyormuş yoğunluktan ve harç yatırılamıyor. Aklıma gelmeyen bir çözüm bilen var mı? Gidip gelip sisteme takılır ve kaydettiremem diye endişe ediyorum. Gitsem mi bilemedim. Bir de telefon s23 ultra, bu İmei olayları bu telefona olmuyor dediler. Hiç bir şekilde mümkün değil mi? Çok tenk yyu!!
(4) 

hangi banka iyi?

cosmicgadin #1560593 
sizce?
(2) 

kotor'a gitmiş olan var mı?

cosmicgadin #1560149 
kotor'a gitmiş ve tavsiyeleri olan var mı? otel, gezi..
(1) 

20lik dişim çekildi hala ağrı var

cosmicgadin #1559631 
5 gün oldu.. 2 gün sonrasında ağrı hafiflemişti tekrar arttı, geçmiyor. gittiğimde enfeksiyon kapmış olabilir diye yıkayıp ilaç koydular. ama devam ediyor. hayata küstüm. çeneye mi bişi oldu acaba? (2 gün sonrasında sigara içmeye başlamıştım.)
(3) 

anadolu yakası en güzel pastayı nerede yediniz?

cosmicgadin #1559604 
yaş pasta.. özel gün için lazım olacak

sahibinden kasıyo

cosmicgadin #1559367 
telefondan girebiliyorum ama masaüstü yüklenip duruyor. nedir acaba olay?

yutup ve fb denedim şimdi, onlar da sıkıntılı
(7) 

20lik diş çekildi antibiyotik verilmedi

cosmicgadin #1559192 
Normal mi, olabilir mi
(2) 

anadolu yakası çene cerrahı

cosmicgadin #1558750 
20lik çekimi için çene cerrahı tavsiyesi verebilir misiniz?

geleneksel baskı sanatı örnekleri

cosmicgadin #1557688 
bulabileceğim ve bugün ziyaret edilebilecek sergi, müze tavsiyeniz var mı?
(1) 

yabancı bir sanal firma ile ilgili şikayet

cosmicgadin #1557164 
firma google maps üzerinde yok. bizdeki şikayet var sitesi gibi efektif bir site var mı? yabancı dilde şikayet yapabileceğim.
(8) 

İspanya seyahati

cosmicgadin #1557162 
Hangi bölgesine gidiyim? 10 günüm var.
(4) 

ne kadar yakar?

cosmicgadin #1557021 
150 m2 evde 4 klima hiç kapanmadan çalışsa (gece gündüz) aylık ne yakar?

thx!

Ayvalıkta

cosmicgadin #1555263 
Tekne, yat işi yapan var mı bildiğiniz?

İlaçlı tomografi öncesi diyet

cosmicgadin #1554689 
Çekim yarın öğlen. Hastane akşam saat en son 5te sadece sıvı şeyler tüketilecek, öncesinde istediğini yiyebilir dedi. 6 da ilaç alınacakmış. Eczane ise öncesindeki bütün gün sadece sıvı şeyler iç dedi. Hangisi doğru ve bunun için Bi diet listesi var mı? verilen diyette taneli çorba yasak ama makarna serbest mesela. Posalı şeyler yokmuş, mercimek çorbası uygun mu?
(2) 

Cümle içinde kullanmayı bilmiyorum ama..

cosmicgadin #1552500 
Tavuk yemi ne demek? Böyle bir tabir varmış sanırım. Antalya taraflarında.bizim buralarda buna tavuk yemi denir gibi.. Bir şey, bir davranışa karşı. Ne olabilir bilen?
(4) 

Bi şey olur mu?

cosmicgadin #1552484 
yokluktan Fırın kağıdı yerine kıymanın sarılı olduğu,kasabın verdiği kağıdı fırında kullanan arkadaşımımız ölümümüze sebep olur mu? Kağıt eridi köftelerin a
(2) 

Cıkkıdı cıkkıdı cıkkıdı

cosmicgadin #1551935 
Bu şekilde öten kuş hangisi?
(1) 

çadır sorusu

cosmicgadin #1551722 
kullanıp memnun kaldığınız tek kişilik çadır var mı? biraz 4 mevsim gibi.

yurtdışından deprem için yardıma gelen stk'lar listesi gibi bir şey

cosmicgadin #1550744 
var mı? thanks

devirlik internet

cosmicgadin #1548528 
ev interneti devrediyorum. Hızı 24 ve fiber, 16 ay daha devam edecek. İlgilenen mesaj atabilir.
123456789  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık