Şöyle şeyler gönderen Türk instagram hesabı var mı?

buff #1578904 
www.instagram.com

böyle piyango gibi ıvır zıvır yollayan?
(5) 

Akvaryumculara soru

buff #1575936 
Ufak bir akvaryum kurmak istiyorum evde ve kolay beslenen birkaç tane balık olsun istiyorum.

Sıfırdan başlangıç düzeyinde böyle aşırı komplike olmayacak ama hayvanların da doğru düzgün yaşayabileceği bir akvaryum için neler almam gerekir aparat vs olarak?

Maks 50 cm falan büyüklüğünde bişi düşünüyorum en fazla. Bu boyutlar için hangi balıklar uygun olur?
(3) 

Şu aletin adı ne

buff #1575788 
Şöyle tarif edicem, bu Çinlilerin falan temizlik videoları oluyor ya her şey için bir alet. Orada meyve sebze yıkamak için suyun içine attıkları bir alet var, o nedir? Ve ne işe yarıyor tam olarak?
(2) 

Video atar mısınız

buff #1568761 
twitter.com

Şu tarz videolara çok gülüyorum. Epey çekmeye başladılar bunlardan. Bildikleriniz varsa yazar mısınız?
(2) 

Küçük kulaklar için kablosuz kulaklık

buff #1556531 
Kulağım, şu kıvrım kısımları falan dar, dolayısıyla normal kulaklıklar kulağımı aşırı acıtıyor hatta bazıları sığmıyor.

Mutlaka bu dertten muzdarip bisuru insan vardır.

Daha ufak kulaklık öneriniz var mıdır?
(1) 

Hangi film?

buff #1551445 
(5) 

Excel sorusu

buff #1543986 
*-Elimde iki adet excel tablosu var. Birinde belli sayıda kişinin adı soyadı tc'si, diğerinde bu belli sayıda kişi+bilmemkaç kişinin ad soyad tc cinsiyet uyruk bilgileri var.

Şimdi ben bu ilk listeyi ikinci daha büyük listenin içerisinden bulup ilk listede olmayan cinsiyet uyruk vs bilgilerini de görmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? İki excel dosyasını birleştirmek gibi bişi istiyorum sanırım?

Düşeyara ile olmuyor.
(7) 

Paramı nasıl biriktireyim?

buff #1533784 
Uzun bir işsizlik döneminden sonra çalışmaya başladım. Maaşım süper değil ama bana yetiyor ve ufak ufak da her ay şöyle 3000-4000 kadar kenara atmak istiyorum. Benim gibi böyle ufak birikimciler için en iyi yatırım/biriktirme yolu ne olur? Bu işlerden zerre anlamadığım için sormak istedim. Ne biliyim mesela vadeli bi hesap açıp ona mı yatirayim direkt 3-5 demeden döviz alıp öyle mi biriktireyim falan filan. Önerilerinize açığım.
(3) 

Parmak uyuşması

buff #1527535 
Bir haftadır falan sol elimin iki parmak ucu böyle uyuşuk gibi bi garip. Bunun için hastanede hangi birime gitmek gerekir?
(2) 

Bir video

buff #1501866 
23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramını soyleyemeyen bir adamin videosu vardı, kaymakam gibi biri miydi sanki. Neyse onu bulabilir miyiz :)
(5) 

Dudak koruyucu önerisi

buff #1472653 
Parlaklık vermeden hafif pembelik veren dudak koruyucusu var mı önerebileceğiniz?
Nivea'nın çook eskiden çilekli dudak koruyucusu böyleydi mesela çok seviyodum, şimdi artık pasparlak oldu o serinin hepsi.
(6) 

Ikea laptop masası

buff #1453340 
www.ikea.com

Bunu istiyorum ben ama satışı yok Türkiye'de. Acaba böyle bir masayı sanayide falan yapabilirler mi :D Yaptırmaya kalksam kaça patlar mesela?

Ya da daha iyisi Ankara'da bundan satmak isteyen var mıdır?
(7) 

Düştüm

buff #1438991 
2 ay kadar önce ayağım kaydı ve sırt üstü baya kötü düştüm. Epey canım yanmıştı, yerden kalkamadım bi süre hatta. Ve sırtımda tam omuriliğim üzerinde bir nokta hala epey ağrıyor. Nolmuş olabilir, acaba çatlatmış falan olabilir miyim? Yoksa yaşlandım diye vücudun iyileşmesi zaman mı almaya başladı?

Doktora gitmeyi zerre istemiyorum şu koşullar altında. Ama ciddi bir durum olma ihtimali varsa mecbur gideceğim.
(6) 

Uğurböceği

buff #1395428 
Bugün evde bir tane uğurböceği buldum, soğuktan sığınmış. Kış günü dışarı bırakmaya içim elvermedi, ufak bi yuva yaptım ama tabi uzun süre bakamam :) Evde kediler var, öldürürler falan diye de endişeliyim. Yapılabilecek en makul şey ne olur? Şu anda değil de yarın gün içerisinde, daha sıcak bir saatte falan dışarı bıraksam ölür mü acaba? Sığınacak bir yer bulabilir mi? Kışın toplu halde kış uykusuna yatıyorlarmış sanırım, yakında bir yerde böyle bi grup olabilir mi acaba?

Bu böceklerle ilgili bilgisi olan var mı bana bi yol gösterse?
(3) 

Şu kitabı bulabilir miyiz?

buff #1356255 
Hesiod Works and Days, Martin Litchfield West çevirisi, 1978 Clarendon Press basımı.

Çok lazım ve acil lazım.
(3) 

Minik Fransızca sorusu

buff #1335418 
Filmin altyazısına güvenemedim, fotoğraftaki şiirde ne diyor?

i.hizliresim.com
(6) 

Belsegel tavsiyesi

buff #1291152 
Cinayetli, seri katilli, işkenceli, akıl hastası baba 5 çocuğunu doğradı, genç kızı kaçırdı 32 sene sakladı temalı belgeselleri baya seviyorum.

Değişik hikayeli olur, plot twistli olur, izleyip etkilendiğiniz olur tavsiye edeceğiniz belgesel var mıdır? Türkçe olmak zorunda değil, İngilizce de olabilir.
(5) 

Biyografi

buff #1280802 
Geçen gün I, Tonya'yı izledim, hoşuma gitti. Buna benzer çok bayık olmayan, ilginç hayat hikayesi olan birilerinin biyografisi var mı tavsiye edebileceğiniz?
(4) 

Kararan yüzeyleri temizlemek için?

buff #1250074 
Özellikle kışın kalorifer yüzünden duvarlar simsiyah oluyor. Böyle duvarları, kapıları vs. güzelce ağartıp temizleyecek bir ürün arıyorum. Ovmak istemiyorum, sprey olursa daha iyi olur. Hayvan gibi durulama gerektirmezse tadından yenmez (en nefret ettiğim iş durulama kısmı çünkü). Ev temizliği ve kişisel bakım ürünlerinde neredeyse tamamen doğal veya organik ürünler kullanıyorum, o yüzden böyle bir ürün olursa daha da süper olur ama istemeyerek de olsa kabul ediyorum ki organik temizlik ürünleri aşırı iyi sonuçlar vermiyor, o yüzden tek seferlik ful kimyasal bir şey de kullanabilirim.

Bi tane temizleyici alıcam anasını satayım, koşullara gel.

Tavsiyeler?
(2) 

Freelance iş ilanları için

buff #1237301 
Yelpazesi geniş, güvenilir hangi siteler vardır önereceğiniz?
Daha çok tercüme işleri arıyorum.
(10) 

Barınağımıza destek olmak ister misiniz?

buff #1222434 
Duyuru'nun güzel insanları, uzunca bir süredir barınak gönüllülüğü yapmaktayım. Ankara'da belediye desteği olmadan sadece gönüllülerin ve hayatlarını oraya adamış iki güzel insanın çabaları ile yürütmeye çalıştığımız bir barınağımız var: Hayvan Kurtarma Derneği Rehabilitasyon Merkezi. 400 küsur cana ev sahipliği yapıyor merkezimiz. Hayvanların çoğu terk edilmiş, kazalı, hasta ve sakat olarak alınmış, tedavileri yapılmış, bazıları iyileşmiş, bazılarında ise arazlar kalmış, Türkiye'nin dört bir tarafından gelen canlar. Biz gönüllü dostlarımızla birlikte hayvanların tedavilerine, mama masraflarına yetişmeye çalışıyoruz; yeri geliyor kafeslere girip kaka temizliyoruz, yeri geliyor mama su dağıtıyoruz, yeri geliyor kafes tamir ediyor kulübe çakıyoruz, yeri geliyor o kadar sıkışık durumda oluyoruz ki lokanta lokanta gezip hayvanlar için yemek artığı topluyoruz.
Lakin ne yazık ki her şeye yetişmemiz mümkün değil. Nüfusun da günden güne artmasıyla sürekli mama sıkıntısı yaşamaya başladık. Yazın mama gideri nispeten daha az ama şimdi kışın da yavaştan yaklaşmasıyla birlikte günde 10-15 paket arası büyük paket mamaya ihtiyacımız oluyor. Buna ek olarak mamacılara, veterinerlere olan borçlar tabiri caizse gırtlağa dayanmış vaziyette. Gelecek bağış ve mama desteklerine çok ihtiyacımız var. Bir paket mama gönderseniz ya da az da olsa bir miktar bağışta bulunsanız bile yeter, bizleri çok mutlu edersiniz.

Bağışlarınızı TR41 0001 2001 2970 00161 00017 IBAN numarasına Hayvan Kurtarma Derneği adına gönderebilirsiniz. Veyahut kredi kartınız ile şu link üzerinden bağışta bulunabilirsiniz fonzip.com

Mama bağışında bulunmak isterseniz www.temizmama.com üzerinden bağışta bulunabilirsiniz. Sitede almak istediğiniz mamayı seçip alışverişi tamamla dediğinizde açılan sayfanın sol kısmında "Barınaklara bağış yapmak istiyorum" diye bir buton çıkıyor. Oraya tıkladığınız zaman çıkan listede "Hayvan Kurtarma" diye aradığınızda bizim barınağımıza ulaşabiliyorsunuz. Ondan sonrası da kolay zaten, barınağı seç ve gönder :)

Ayrıca barınağımızdaki bir köpeğe koruyucu aile olup aylık mama gönderebileceğiniz, fırsat buldukça gelip onunla vakit geçirebileceğiniz bir de candostu projemiz var.
haykurweb.wixsite.com

Facebook sayfamız: www.facebook.com

Web sitelerimiz: www.hayvankurtarma.org
hayvankurtarma.wordpress.com

Merak ettikleriniz olursa, destek olmak isterseniz benimle burada veya sözlük üzerinden irtibat kurabilirsiniz.
Sevgiler :)
(30) 

Saçımı maviye boyatsam mı?

buff #1157939 
Yaşım kemale eriyor hala böyle ergenlikler peşindeyim. İş güç falan da olmayınca yaptırsam mı acaba diye çok içimden geçti, belki bir daha fırsatım olmaz. Saçla ilgili de aklıma bişi gelince yapana kadar rahat edemiyorum ama tabi ki 850 tane falan sorum var.

Şimdiii 1: Ben retro giyinmeyi seven bir insanım. Eski ve hanım hanımcık kıyafetler hoşuma gidiyor. Şu anda saçlarım kahverengi ve küt, kahkülüm var bi de. Saçımı maviye boyatsam çok mu tezat görünür acaba giyinme şeklimle?

2: Şöyle bir mavi yaptırmak istiyorum, koyu yani
s-media-cache-ak0.pinimg.com
Bunu acaba saçı hiç açtırmadan boyatmayı denesem tutar mı?
O zaman içim biraz daha rahat edecek çünkü açtırma işleminden inanılmaz korkuyorum. Gerçi gayet iyi bir kuaför var aslında bu konuda ama saçlarım zayıf, boşu boşuna bir darbe de ben vurmuş olmayayım.

3: Yukarıda gösterdiğim renk güzel mi? Başka tavsiyeniz var mı?

4: Renkli saç boyası için hangi markayı önerirsiniz?

5: Spor yaparken, yağmur yiyince falan bu renkli boyalar akıyor mu?

Bunlara ek olarak benim aklıma gelmeyen yazmak istediğiniz bir şeyler varsa onları da alırım.
(3) 

Yurt dışı yüksek lisans ücretleri

buff #1156880 
Sevgili arkadaşlar biraz geç kalıyorum sanırım başvuru için bu sebeple hızlıca tarama yapmam lazım.

Bildiğiniz, üniversite ücretlerinin düşük olduğu ülkeler hangileri? Avrupa için soruyorum genel olarak. Misal Almanya'da baya bizim harç gibi az bir miktar ödeniyor yıllık ücret olarak ama İngiltere'de üniversiteler binlerce pound istiyor bir dönem için. Onun haricinde sanırım Fransa'da Almanya gibi, üniversite ücretleri düşük. İsveç'le Finlandiya'da da eskiden ya tamamen ücretsizdi ya da çok cüzi bir şey alıyorlardı ancak şimdi kalktı o non eu vatandaşlar için.
Başkaca da fikrim yok.

Sizin bildiğiniz nireler var?
Bir de bunlara ek olarak Güney Afrika ve Yeni Zelanda'nın eğitim ücretleri konusunda fikri olan var mıdır?
(3) 

90'lardan bir gençlik filmi

buff #1155386 
Çocukken izlemiştim. Böyle sanki çok hafif uzun saçları olan bir çocuk vardı, filmin sonunda sevgilisini öperken kaşlarını şöyle oynatıyordu
giphy.com
Çocuğun bisikletli sahneleri vardır bir de.
Başka da bir şey hatırlamıyorum.

Bulabilir miyiz acaba ya?
(9) 

Spor aktiviteleri ve diyet

buff #1154280 
4 aydır evde oturmaktan yavaş yavaş göt göbek salmaya başlıyordum, spora başladım ben de. Zaten uzun zamandır ertelemekten suçluluk duyduğum bir şeydi, düzenli devam etmeye gayret edeceğim bundan sonra. Hedefim önce şöyle bi 5 kilo verip sonrasında da sıkılaşıp daha sağlıklı olmak. Can sıkıntısından aylardır sürekli içe içe bira göbeğim de çıktı tabi ki. Onu da bi hale yola sokmak istiyorum. Alkolü bıraktım gibi artık, haftada maksimum 2 bira. Sigara kullanıyordum, 2 haftadır onu da bıraktım. Şu anda kilom 57, boyum 163 :( 27 yaşındayım.

Her neyse şimdi ben size günlük çalışma rutinimi ve diyet listemi yazacağım, bakalım doğru ilerliyor muyum?

Haftada 5 gün salona gidiyorum kahvaltıyı yaptıktan 1 saat sonra. Önce 30dk koşu bandında eğimli tempolu yürüyüş, sonra 45 dakika aletlerle çalışma (günden güne farklı oluyor, ağırlıklı olarak karın kalça ve sırt çalışıyorum), son olarak da 30 dakika yine baştaki kardiyonun tekrarı, soğuma, esneme ve kapanış.

Diyet listem de şöyle:

Sabah: 3-4 kaşık yoğurt ve bir adet muz ile karıştırılmış müsli
Öğlen: 200 gr. kadar yağsız, haşlanmış tavuk ya da hindi göğsü + orta boy bir kase salata
Ara öğün: meyve (1 elma+2 mandalina ya da 1 muz+2 mandalina)
Akşam: herhangi bir sebze yemeği+salata ya da iki yumurta+salata ya da yine haşlanmış et+salata (bu öğünde iki dilim tam tahıllı ekmek yediğim de oluyor özellikle sebze ve yumurta olan günlerde)
Akşam 9-9buçuk gibi: 1 elma + 1 avuç falan kuruyemiş (ya da zeytin)

Bunlara ek olarak kafama estiği zaman 1 bardak süt, normal yağlı. Çayı da hala şekersiz içemiyorum, 1 tane şeker atıyorum. Günde en fazla 1 bardak içerim.

Şimdi öncelikle bu yazdıklarımla ilgili yorumunuz ve öneriniz varsa onları yazın lütfen. İkinci olarak da sormak istediğim birkaç soru var:

1. Kahvaltı için müsli yerine alternatif ne olabilir? Normal usul kahvaltı yapsam daha mı iyi?

2. Ekmek meselesinin sınırı nedir? Yani benim bir günde yediğim 2 dilim ekmeğin hakikaten zararı var mı?

3. Yumurta tüketiminde bir sınır var mı? Bu sanırım çok tartışmalı bir konu, net bilgi edinemedim internet üzerinden. Haftada atıyorum kaç yumurta yenmeli en fazla?

4. Süt ürünleri tüketiminde sınır var mı? Peynir değil de yoğurt, süt azı karar çoğu zarar şeyler mi?

5. Meyveyi bırakamıyorum. Meyveyi yiyorum yani, bazen yazdığımdan daha bile çok yiyorum ve pek de bırakmak istemiyorum açıkçası. Bu şekilde tüketmeye devam etsem çok mu sıkıntı? Eğer öyleyse mecbur azaltıcaz, napalım.

6. Haftada 5 gün spora gitmek yeni yeni başlamış biri için çok mu, 4'e düşüreyim mi?

Evet, yine sabırları zorlayacak kadar çok soru sormuşum. Şimdiden teşekkür ediyorum cevap vereceklere.
(2) 

Kendi diş macununu yapan var mı?

buff #1151175 
Varsa tabi ilkin tarif isterim. (İnternette milyonlarca tarif olduğunu biliyorum ama ilk ağızdan almak istiyorum)

İkinci olarak da ne kadar süredir kullanıyorsunuz ve efektif mi (temizliğinden, koruyuculuğundan vs memnun musunuz)?
(10) 

Oje sürmek

buff #1147686 
Ya ben oje sürmeyi bilmiyorum galiba.
Ojenin, özellikle koyu renk olanların, şu fotodaki gibi kenarlara ve tırnak tibine tam sürülmemesi mi gerekiyor? Ben haldır huldur bütün tırnağı dip köşe boyuyorum.

www.topukluhaber.com

Ek soru: Bi de şurdaki 7. maddeye bakar mısınız?
onedio.com

Etleri kesmeyin demiş ama manikürün zaten ana prensibi etleri keserek temizlemek değil mi? Ben hiç içine sokuşturan bi yer görmedim?
(114) 

4. Geleneksel Duyuru Yılbaşı Hediyeleşmesi - #4 Gönderimler (Güncellendi)

buff #1147452 
SON GÜNCELLEME: Gönderimler bitmiştir sevgili duyurucular. Hediye alamayan arkadaşlar için önümüzdeki hafta gönüllü takımı kurmaya çalışacağım. Yeni duyuru açacağım bununla ilgili, şimdilik beklemede kalın. Herkese mutlu seneler!


En minnoş etaba gelmiş bulunmaktayız, hediye gönderimleri :)

Eşlerle iletişim kuruldu, muhabbetler edildi, konuşulup anlaşıldı, zannedersem sorun kalmadı bu konuda. Şimdi bugünden itibaren iki hafta içerisinde hediyelerimizi alıp yollamamız gerekiyor artık. 25 Aralık hediye gönderimleri için son gün. Hediye limitimizi de tekrar hatırlatayım; 20-60 tl arası.

Bu aşamada yapmamız gerekenler ise şöyle:

*Eşimizin hediyesini seçip alacağız.

**Kargo için eşlerimizin bilgilerini alıp 25 Aralık'a kadar hediyemizi göndereceğiz. (Bazen alıcı taraflar kargo için gereken bilgileri paylaşmaktan çekinebiliyor. Aslında bunun için ilk katılım duyurusunda uyarı yapmıştım açık adres ve isim verilmesi gerekecek diye. Yine de böyle bir bilgi eksikliği sebebiyle eşinize hediyenin ulaşması konusunda sıkıntı yaşanırsa ne yazık ki bu alıcı tarafla ilgili bir sorun ve pek de yapılabilecek bir şey yok. Yine de yaşanabilecek olası sıkıntılar için bana mesaj atabilirsiniz.)

***Kargolar yapıldıktan sonra gönderici taraflar bana "mesaj yolu" ile kargo gönderim kodlarını ulaştıracaklar (25 Aralık bunun için de son gün). Ben de duyuruyu güncelleyerek şu gönderdi, şu da gönderdi diye yazacağım liste şeklinde.

**** Alıcılar kargoları geldikten sonra "bu duyurunun altına" hediyemi aldım benzeri bir cevap yazacaklar.

Bu etabın en önemli, olmazsa olmaz iki aşaması kargonuzu yaptıktan sonra gönderim kodunuzu mesajla bana ulaştırmak, kargonuz geldikten sonra da duyurunun altına geldiğine dair bir cevap yazmak. O yüzden lütfen atlamayalım bu kısmı.

Katılımın epey fazla olmasına rağmen şu aşamaya kadar sorunsuz bir etkinlik oldu sizlerin sayesinde. Hepiniz iyi kalpli, yardımsever, sevecen insanlarsınız. Sizlere sorumlu, ilgili davrandığınız ve çok tatlış olduğunuz için teşekkür ediyorum, kokulu öpücük gönderiyorum :) Umarım etkinliğimiz sadece hediyeleşme olarak kalmamış, güzel tanışıklıklara da vesile olmuştur.

Etkinlik süresince defalarca "şu duyuruyu indirelim, şunu sabitleyelim, şunu acaba kaldırsak mı kaldırmasak mı" diyerek beynini yediğim krem peynir'e de ayrıca teşekkürler :)

Güzel günler gelecek. Biz göremesek bile çocuklarımız, torunlarımız görecekler. Şimdiden herkese mutlu seneler, sevgiler!

Hediyesini gönderenler:

denhia
normalisoverrated
mutekebbir
karabiber ve ejderha
mavifil
gözü açık sevişen yahudi
tuborg yesili
mirty
fakyoras
the coolest dude
basond
brad pitt
meteorzede
lcha
interview with the vampire
Polaroid
siyah gece
dessy
abomoi
Fritz-X
balpolen
elbar
in vino veritas
greyback
ron dennis
luchetti
lazarus
carabelli
Phoebe
minyatur dev
orange coffee
nyist_
suicides underground
wendyangelamoiradarling
112 hayat kurtarır
drystedb efficacious
ufukcel
bloodymoon
bhdrydn
nickimin hakkini veremedim
pide
esther
oksijensiznefes
Dr_Stat
murtiii
Yaratıcı Nickli Helper
tthet
kakao
senolll
manuel mandalina
kibritsuyu
archery
byburock
peggy
cabiday
bass solo take one
dedimmidemedimmi
tahtelbahir
buff
runfor
4seneayniyerdeduramam
ananotherlife
bir bucuk adana
saygılarefendim
innerbliss
try again fail again fail better
peki madem
bendenbukadar
limonlu cola
denef
euteamo
livaneli_kadir
qxgviper
physcos physcos
aioniotita
kuehles blondes
humblebirth
De facto
EyLüL Kizi
byzantium
syabk
proletarier aller lander vereinigt euch
isott
n3tw0rk3r
straight from the heart
passion rules the game
bim tribi
aychovsky
body electric
ofelia
veys zimmer
la rana
birdposing
matilda
friede17
alporler
hold short of the runway
slymene
melengich
manuelka
yüzyıllık yalnızlık
shakespearie
yirmisantim
all girls dream
captainimsi
6 yasimdan beri metal dinliyorum
narudocko
Adramelekhh
metalika
darkcherry
kulak misafiri
a perfect lie
pinkythebear
--------------------- 25 Aralık sonrası
kotakota
füt
fragile lady
blmemnehaldeyim
nicorobin
eeb
odiyus
tadin kaldi
PearlJam
illegal yazar
bir nick var benden iceri
naberabi
lamira
MiraTaurus
tum haklari saklidir
lorne malvo
sayns
mavipanter
evimin paspasi
cikmaz sokaktan cikagelen cocuk
(21) 

4. Geleneksel Duyuru Yılbaşı Hediyeleşmesi #3 Çıkartılanlar ve Yeni Eşler

buff #1146588 
GÜNCEL DUYURU! EŞİNİZ DEĞİŞMİŞ OLABİLİR

3. etabımız eşi ile iletişim kurmayan arkadaşları çıkartıp yerlerine yeni eşler tayin ettiğimiz etap.
Bu etapta eşleştiğiniz kişi ile 11 Aralık gecesine kadar iletişim kurmanız gerekiyor. O güne kadar iletişim kurmayan kişiler yine etkinlikten çıkartılacak. Boşta kalan eşlerine varsa yeni eş bulacağız, yoksa gönüllü takımı aracılığı ile hediyeleri gönderilecek.

Hediyeleşme etkinliğinden çıkartılanlar:

bir sevgi faresi jamal
castle in the air
hebanon
hırçın tırtıl
khul
mizore
ruhi mucerret
shefucks
skyfaller
tiny penny
tlg
your best teacher is your last mistake

Bazı arkadaşlar bir taraf ile görüştükleri halde diğer tarafla iletişim kurmadıkları için çıkartıldılar. O yüzden ya ben eşimle konuşmuştum, şimdi neden çıkartıldı/çıkartılmışım diyen olur ise sebebi bu.


Yeni eşleşme listesi (sadece değişiklik yapılanlar için)

kuehles blondes - captainimsi
passion rules the game - isott
qxgviper - kuehles blondes
innerbliss - bilmemnehaldeyim
runfor - suicides underground
denhia - manuel mandalina
odiyus - kasvetlikutlama
EyLüL Kizi - tufi
cikmaz sokaktan gelen cocuk - wish you were beer
bilmemnehaldeyim - passion rules the game

İsmi ilk sütunda bulunanlar yine hediye gönderecek olan taraflar, ikinci sütundakiler de alıcılar.

Kısa bir liste ama hata yaptıysam yazın lütfen. Listede olmayıp kendi eşleşmesinde sorun olanlar da bana mesaj ile ulaşabilirler.

Eşlerle görüşüldükten sonra yine bir önceki duyurudaki gibi görüştüm/ulaştım vs. tadında bir cevap yazmanız buraya şükela olacaktır.

Bu eşleşme faslı tamamlandığında gönderimler için güncel duyuru açacağım tekrardan, takipte kalın :)

Sevgiler.
(153) 

4. Geleneksel Duyuru Yılbaşı Hediyeleşmesi - #2 Eşleşmeler (Güncellendi)

buff #1144494 
MESAJLAŞMALAR SONA ERDİ
Yeni duyurumuz: www.eksiduyuru.com

*Eşi ile iletişim kurduğu halde duyuruya cevap yazmayanlar lütfen yazsınlar, bugün son.

**Duyuruya cevap yazan arkadaşların durumlarında bir değişiklik varsa lütfen cevaplarını güncellesinler.
Bu iki madde çok önemli çünkü iletişim kurulamayan ya da kurmayan kullanıcıları etkinlikten çıkartacağım. Kimseyi haksız yere çıkartmış olmak istemem.

***Bir tarafla haberleştiği halde diğer taraf ile haberleşmemiş olan bazı kullanıcılar var. Günün sonunda onlardan hala ses gelmez ise hediyeleşmeden çıkartılacaklar. Bu sebeple lütfen eşinizle konuşmuş olsanız da olmasanız da güncel duyuruları takip edin çünkü değişiklik yapılabilir.


Hediyeleşmede 2. aşamaya geçmiş bulunmaktayız. Eşleşmelerimiz hazır :)

Bu aşamada yapılması gerekenler ise şöyle;

1. Öncelikle eşlerimizle iletişime geçmemiz gerekli elbet :) İlk adımı hediye gönderecek olanların atması gerekiyor. Yani ilkin, birinci sütunda ismi bulunanlar ikinci sütundaki kişilere mesaj atacaklar.

2. 7 Aralık eşlerimizle iletişime geçmemiz için son gün. 7 Aralık gecesine kadar eşinden haber gelmemiş olan varsa onlara yeni eşler bulacağız (yeni eşleştirmeleri 9 Aralık’a kadar yapıp buradaki listeyi güncelleyeceğim, o sebeple duyuruyu takipte olunuz piliiz).

3. Eşlerle mesajlaşıldı, iletişim kuruldu, karşılıklı anlaşıldı. Sonrasında hediye gönderilecek olan tarafların bu duyurunun altında “eşim benimle iletişim kurdu” gibi bir cevap vermesini rica ediyorum. Veyahut baktınız iletişim süresi doldu, son güne geldik ve hala eşinizden ses seda yok lütfen onu da eşimden mesaj gelmedi vs. şeklinde belirtin. Eşlerle iletişim kurulduğunun haberinin verilmesi bu aşamadaki en önemli nokta, bu sebeple bunu kesinlikle atlamayalım. Duyurunun altında cevabı olmayan ya da iletişime geçmediği yazılan kullanıcıları etkinlikten çıkaracağım.

4. Acil bir durum söz konusu olmadıkça hediyelerimizi göndermeye başlamadan önce bu eşleşme, eşlerle görüşme işlerinin bitmesini bekleyelim.

5. Bu aşama tamamlanıp gönderimlerin başlayacağı 3. aşamaya geçildiğinde yeni bir duyuru açacağım. Aldım-verdim işlerini oradan halledeceğiz.

6. Bu sene baya kalabalık olduk. Hediyeleşme etkinliğinin yolunda gitmesi bizlere bağlı. Dolayısıyla sorumlu ve özenli davranmaya gayret edelim :)

Eveeet, buyurun listemize. Birinci sütundakiler hediyeyi gönderecek olanlar, ikinci sütundaki isimler de alıcılar.

112 hayat kurtarır - lamira
4seneayniyerdeduramam - senolll
6 yasimdan beri metal dinliyorum - a perfect lie
a perfect lie - bloodymoon
abomoi - drystedb efficacious
Adramelekhh - Phoebe
aioniotita - minyatur dev
aksi kanitlanmadikca cocuktur - Yurdakul
all girls dream - abomoi
alporler - nicorobin
alt4y - luchetti
Aman Sen de - mutekebbir
ananotherlife - livaneli_kadir
archery - body electric
arockm - karabiber ve ejderha
Arthur Dayne - peki madem
axl - ruyamda
aychovsky - slymene
balpolen - archery
basond - brad pitt
bass solo take one - etrak
bendenbukadar - tum haklari saklidir
bhdrydn - birdposing
Big bada bum bum - aksi kanitlanmadikca cocuktur
bilmemnehaldeyim - tlg
bim tribi - lazarus
bir bucuk adana - nyist_
bir nick var benden iceri - ron dennis
bir sevgi faresi jamal - castle in the air
birdposing - elbar
bloodymoon - straight from the heart
body electric - pide
brad pitt - tuborg yesili
buff - runfor
burchak - infernalcadre
byburock - tahtelbahir
byzantium - oksijensiznefes
cabiday - kakao
captainimsi - ripolip
carabelli - proletarier aller lander vereinigt euch
castle in the air- captainimsi
cikmaz sokaktan cikagelen çocuk - mizore
darkcherry – friede17
De facto - tadin kaldi
dedimmidemedimmi - euteamo
denef - 4seneayniyerdeduramam
denhia - khul
dessy - siyah gece
douglas - basond
Dr_Stat - eeb
drystedb efficacious - aioniotita
eeb - melengich
elbar - peanutbutterpuddingsurprise
esther - murtiii
etrak - humblebirth
euteamo - limonlu cola
evimin paspasi - balpolen
EyLüL Kizi - tiny penny
fakyoras - ofelia
fragile lady - qxgviper
friede17 - aychovsky
Fritz-X - veys zimmer
füt - illegal yazar
gözü açık sevişen yahudi - Polaroid
greyback - the coolest dude
hebanon - isott
hırçın tırtıl - kasvetlikutlama
hold short of the runway - axl
humblebirth - De facto
illegal yazar - 112 hayat kurtarır
in vino veritas - carabelli
infernalcadre - porn star
innerbliss - hebanon
interview with the vampire - mirty
isott - ufukcel
kaderimse np - alt4y
kakao - kulak misafiri
karabiber ve ejderha - kaderimse np
kasvetlikutlama - bir bucuk adana
khul - hırçın tırtıl
kibritsuyu - PearlJam
KingDagos - lcha
kotakotkota - cabiday
kuehles blondes - shefucks
kulak misafiri - tthet
la rana - interview with the vampire
lamira - dedimmidemedimmi
lazarus - Yaratıcı Nickli Helper
lcha - denhia
limonlu cola - try again fail again fail better
livaneli_kadir - Dr_Stat
lorne malvo - manuelka
luchetti - mavifil
manuel mandalina - innerbliss
manuelka - bendenbukadar
matilda - gözü açık sevişen yahudi
mavifil - orange coffee
mavipanter - kotakotkota
melengich - darkcherry
metalika - pis isler muduru
meteorzede - arockm
minyatur dev - bass solo take one
MiraTaurus - burchak
mirty - narudocko
mizore - suicides underground
murtiii - Big bada bum bum
mutekebbir - Fritz-X
n3tw0rk3r - all girls dream
naberabi - füt
narudocko - metalika
nickimin hakkini veremedim - peggy
nicorobin - mavipanter
normalisoverrated - pinkythebear
nyist_ - naberabi
odiyus - bir sevgi faresi jamal
ofelia - cikmaz sokaktan cikagelen cocuk
oksijensiznefes - EyLüL Kizi
orange coffee - dessy
passion rules the game - skyfaller
peanutbutterpuddingsurprise - byburock
PearlJam - bim tribi
peggy - ananotherlife
peki madem - physcos physcos
Phoebe - alporler
physcos physcos - yirmisantim
pide - MiraTaurus
pinkythebear- douglas
pis isler muduru - la rana
Polaroid - buff
porn star - saygilarefendim
proletarier aller lander vereinigt euch - nickimin hakkini veremedim
qxgviper - ruhi mucerret
ripolip - lorne malvo
ron dennis - bhdrydn
ruhi mucerret - passion rules the game
runfor - manuel mandalina
ruyamda - denef
saygilarefendim - normalisoverrated
sayns - Adramelekhh
senolll - fragile lady
shakespearie - fakyoras
shefucks - bilmemnehaldeyim
siyah gece - in vino veritas
skyfaller - kuehles blondes
slymene - evimin paspasi
stavro - yüzyıllık yalnızlık
straight from the heart - n3tw0rk3r
suicides underground - sayns
syabk - matilda
tadin kaldi - hold short of the runway
tahtelbahir - bir nick var benden iceri
the coolest dude - meteorzede
tiny penny - tufi
tlg - your best teacher is your last mistake
try again fail again fail better - Arthur Dayne
tthet - stavro
tuborg yesili - odiyus
tufi - KingDagos
tum haklari saklidir - esther
ufukcel - 6 yasimdan beri metal dinliyorum
veys zimmer - wendyangelamoiradarling
wendyangelamoiradarling - byzantium
wish you were beer - greyback
Yaratıcı Nickli Helper - kibritsuyu
yirmisantim - shakespearie
your best teacher is your last mistake - wish you were beer
Yurdakul - Aman Sen de
yüzyıllık yalnızlık - syabk

Listeyi kontrol ettim ama yine de gözümden kaçan bir hata, eksiklik var ise lütfen uyarın düzelteyim.
Sevgiler!

Eklemeler: mrthany etkinlikten çıkartıldı.
(4) 

Belgesel tavsiyesi

buff #1142471 
Az evvel Çöpte Dostoyevski Buldum'u izledim, çok hoşuma gitti.

Buna benzer de olabilir, olmayabilir de yalnız Türkiye'de geçen ve Türkçe olan hoşunuza giden belgesel tavsiyeleriniz var mı?
(171) 

4. Geleneksel Duyuru Yılbaşı Hediyeleşmesi - #1 Güncel Katılımlar

buff #1141789 
Bu sene de güzel katılım olacağa benziyor, çok mutlu oldum. O zaman haydin hediyeleşme şenlikleri başlasın!

Hediyeleşme takvimi şu şekilde ilerleyecek:

*Etkinliğe katılım için 1 haftamız var; katılımlar bugün başlayıp 28 Kasım saat 23:59’da sona eriyor. O günden sonra katılmak isteyenler ne yazık ki hediyeleşmeye dahil edilmeyecek.

*28 Kasım’da katılım talepleri bittikten sonra eşleşmeleri yapacağım.

*30 Kasım’da eşleşmeler listesi yayınlanacak ve sonrasındaki 1 hafta içerisinde eşlerimizle iletişime geçeceğiz. 7 Aralık eşimizle iletişime geçmemiz için son gün. O tarihe kadar eşi ile hasbihal etmemiş olan arkadaşların ismi listeden silinecek ve eşsiz kalan kişilere 9 Aralık’a kadar yeni hediye arkadaşı ataması yapılacak. Yeni eşlerinizi buradaki listeyi güncelleyerek duyuracağım, o yüzden arada duyuruyu kontrol edin olur mu? Eşinizle de mutlaka karşılıklı konuşun, anlaşın. Yani ben mesaj attım, cevap vermedi ama olsun ben attım mesajımı durumu olmasın :) Ha bir de hediye göndermekle yükümlü olan kişinin göndereceği arkadaşına mesaj atması lazım tabi. Misal ben A kullanıcısına hediye göndereceksem ilk mesajı ben atacağım ona.

*Elemeler yapılıp eşlerin net listesi belirlendikten ve ilan edildikten sonra 9 Aralık itibari ile hediyeleri alma ve gönderme sürecimiz başlayacak. Bunun için 2 haftalık süre geçen sene yeterli olmuştu, bu sene de öyle olsun. Şu halde 23 Aralık hediyelerin alınması ve gönderilmesi için son gün. 23 Aralık itibari ile işler yaver giderse bütün hediyelerimizi göndermiş ve hediyeleşme çemberimizi alnımızın akı ile tamamlamış olacağız.


Nasıl olcek bu işler, racon nedir, kurallar nedir hususları için buyurun efendim listeye:

1. İlkin katılmak isteyen duyurucuların bu duyurunun altına katılım isteklerini belirtmeleri gerekiyor. Önceki senelerde katılmamış olanlar “ilk seferim, yeniyim” vs. gibi bir açıklama yazarlarsa enfes olur. Daha önce katılmış olan arkadaşlardan ise cevaplarına “önceki sene hediyemi gönderdim, eşimden de hediyemi aldım”, “önceki sene hediyemi gönderemedim” ya da “önceki sene eşim hediyemi göndermedi” şeklinde birer açıklama eklemelerini istiyorum. Bunun sebebi de daha evvelden katılıp hediye göndermeyenler var ise tespit ederek bu seneki hediyeleşmeye dahil etmemek. Böylece sorumluluklarını bilen, etkinliğe gönülden katılan duyurucuların mağdur olmasını az çok önlemeye çalışmak. Bu sebeple lütfen ilk seferiniz mi, geçen sene hediye gönderdiniz mi, aldınız mı belirtmeyi unutmayın.

2. Aksilik bu ya işlerin sonunda yine de bir şekilde hediyesi gelmeyen arkadaşlar için geçen seneki gibi bu sene de bir gönüllü takımı kuralım diyorum. 23 Aralık’tan sonra hediyesi hala gönderilmeyen duyurucu kalır ise gönüllü takımındaki arkadaşlarla anlaşarak bu boynu bükük yavrularımıza ikinci bir posta ile hediyeler göndeririz. Bunun için gönüllü takımına da girmek isteyenler cevaplarına ek olarak gönüllü olmak istediklerini de belirtirlerse şükela olur.

3. Yurt dışından katılan arkadaşlar cevaplarında onu da belirtsinler piliiz. Yurt dışından hediyenin gelmesi kolay ancak yurt dışına nasıl gönderilecek konusunda eşlerin kendi aralarında konuşup anlaşmaları en uygunu olacak sanırım. Bu konuda benim aklıma gelen iki seçenek Türkiye'den yurt dışına çıkacak biri aracılığı ile hediyeyi göndermek ya da yurt dışında bulunan arkadaş yakın zamanda Türkiye'ye gelecekse hediyeyi biraz bekletip geldiğinde teslim etmek. Tabi bunlar haricinde farklı seçenekler de olabilir benim aklıma gelmeyen, onu kendi aranızda ayarlarsınız artık :)

4. Hediyeler için her sene bir alt-üst limiti oluyor. Bu sene de önceki iki seferde olduğu gibi 20-60 lira arasında hediyelerimizi seçebiliriz.

5. Hediyeleşme bu sene de 3’lü sistemle yapılacak. Yani x y’ye, y z’ye, z x’e gönderecek şekilde (sonra da hepsi uşağa geyiğini yapayım mı diye düşündüm ama sevimli olmaz gibi geldi :) )

6. Bunu soran bir iki arkadaş oldu o yüzden ekleme gereği duydum. Kargoları gönderirken haliyle adres ve isim soyisim bilgisini vermemiz gerekiyor. Bu konuda çekincesi olan var ise aklında bulunsun.

7. Kargo gönderimi noktasında kargo ücreti göndericiye ait olacak.


Bunlara ek olarak geçen senelerde hatırladığım kadarıyla douchebag mng kargo ile görüşerek bizler için indirim sağlamıştı. Yine böyle bir indirim yaptırabilecek olan varsa harika olur, bana ulaşabilirse görüşelim bu konuyu.

Umarım unuttuğum bir şey kalmamıştır. Etkinlik ilerledikçe her bir aşamada yeni duyuru açarak güncelleme yapacağım.

Haydi bakalım, katılmak isteyenler klavyelerine davransın :)

Sevgiler.
(11) 

Yurt dışında iş bulursak neler oluyor?

buff #1132881 
Bu ara iş mevzularıyla kafanızı ütüledim kusura kalmayın duyurucular.
Şimdi ben yeni işler bakıyorum böyle dağınık bir şekilde, olacağından değil de işte yurt dışı ilanlarına da bakmaya başladım birkaç gündür. Ama merak ediyorum, diyelim ki EU ülkelerinden birinin ilanına denk geldik, başvurduk, işi de aldık. Bundan sonraki süreç nasıl işliyor? Yani çalışma izni vs. her türlü veriyolar mı işin ne olduğuna bakmadan? Prosedür nasıl işliyor, süreç ne kadar zaman alıyor vs. Yani yurt dışına çalışmaya gitmeye niyetlenirsek ve iş de bulursak olaylar nasıl gelişiyor genel olarak anlatırsanız sevinirim.

Muhtemelen ülkeden ülkeye göre değişiyordur prosedür. Ben genel olarak Avrupa ülkelerini merak ediyorum. Bütün ülkeler hakkında fikriniz olmasa da prosedürünü bildiğiniz ülkeyle ilgili genel bilgi de verseniz olur.

Tenk yu canlar.
(26) 

Dolunaydan etkileniyor musunuz?

buff #1131676 
Benim resmen altım üstüme geliyor ya. Ruh halim dolunay olduğu günde normalx100 falan daha uca sürükleniyor. Mutluysam mesela patlıyorum, melankoliksem resmen intiharın eşiğine geliyorum. Bu son dolunayda ulan nası böyle deliricek gibi moralim bozuk, balkonda oturuyorum ama içimden resmen bi şey çekiliyor. Bi baktım dolunay var. Tamam dedim bunlar dolunaydan oluyor, sabret bugün de geçsin, başka gün öl (dünyanın en iyi isim çevirisi canım benim).

Siz etkileniyor musunuz? Etkileniyorsanız nasıl etkileniyorsunuz olumlu olumsuz?

Bu meselelere dair hiç inancı, itimadı olmayanlar cevaplamasın lütfen. Dolunay ne yeaa tadında cevap görmek istemiyore.
(17) 

Hayatımda her şeyin bir anda sıçmaya başlaması

buff #1128250 
Eveeet. Uzun uzun yazıp anlatacağım. Duyuru ile şu zamana kadar az çok hukukumuz oldu, bu kadarına hakkım var diye düşünüyorum. Sizler benim iyi kötü tanıdığım sayılırsınız, okuyun ve aklınıza geleni söyleyin.

Varan 1: 3 senedir ÖYP kadrosu dahilinde araştırma görevlisi olarak çalışıyordum. Okula girdiğim andan beri herkes bütün hocalar benden nefret ediyordu çünkü bölümdeki insanların çoğu ilahiyat çıkışlı, ak partili insanlar; ben odtü mezunuyum, sol görüşlü bir insanım, zerre muhafazakar değilim hatta belki bazıları fazla rahat falan olarak bile nitelendirebilir beni, evli değilim, zaman zaman kısa etek, yakası açık kıyafet de giyerim, içki içerim vs vs. Özetle yaşantım ve dünyaya bakışım okulun çoğu mensubuna taban tabana zıt. Anlayacağınız bu insanların ahlaksız olarak nitelendirdiği tipte ama esasında gayet sıradan bir insanım. Dolayısıyla burada çalıştığım süre içerisinde de herkes benden nefret etti ve mobbingin bini bir para oldu.
3 senenin sonunda artık yüksek lisans tezimi teslim etmem gerekti çünkü maksimum sınıra dayanmıştım. Lakin tez danışmanım okulun farklı idari kadrolarında da görev aldığı için bölüme hiç uğramaz oldu. Sürekli aşırı yoğundu ve kendisine telefonla bile ulaşamıyordum bazı zamanlarda. Hal böyle olunca tezi kendi kendime, kendi çabam ile yazdım (yine de zaman zaman ulaşabildiğimde ona danışarak) ve iyi kötü bir şeyler çıkardım ortaya. Tez jürimde tabiri caizse ağzıma sıçarak tezimi geçirmediler. Danışmanım beni zerre savunmadığı gibi jüri esnasında telefonla konuştu, dışarı falan çıktı geri geldi, odadaki başka hocalarla muhabbet etti vs. Hatta jüriye dışarıdan gelen hoca bile beni böyle bir jüriye neden çağırdınız, çok üzüldüm demiş. Her neyse nitekim beni bıraktılar. ÖYP'de de 3 sene içerisinde tez teslimi yapılmadığı zamanda görevle de ilişik kesiliyor. Dolayısıyla işten atıldım. İşten atıldıktan sonra da öğrendim ki bu mesele planlanmış, çok önceden beri konuşulan, düşünülen ve ayarlanmış bir durummuş. Arkamdan neler konuşmuşlar. İşsizim şu anda. Akademiden soğudum, tiksindim. Bir daha da akademik çalışan olmayı düşünmüyorum.

Varan 2: Yüksek lisanstan da atıldım. Gerçi akademik bir kaygı taşımıyorum artık şu noktadan sonra ama bi ton ders almış, tezi bile yazmışken sıfıra sıfır elde var sıfır pozisyonuna düşmek bana koyuyor. Tezimi akademik bir yetersizlikten dolayı değil, saf politik sebeplerden ve kişisel kin tutmalardan, kötülükten dolayı geçirmemiş olmaları daha da koyuyor.

Varan 3: Hayatta 4 tane dostum var. Birkaç gün önce bunlardan birisi ile beni çok üzen özel bir sebep yüzünden tartıştık demeyeyim de aramız açıldı. Bir daha da toparlanabilecek, eskisi gibi olabilecek gibi değil. Yani hayattaki 4 arkadaşımdan birini kaybetmiş oldum, kaldı üç. Bu arada bu kalan 3 kişi benimle aynı şehirde yaşamıyor, anca telefonla konuşabiliyoruz. Yani yaşadığım yerde bir adet bile dostum kalmadı.

Varan 4: 3 senedir sevgilim yok. Daha doğrusu bu süreçte hayatıma giren iki kişi oldu, birisi kısa sürdü birisi 1 seneyi buldu ama bir türlü o sevgililik hissiyatını yakalayamdım. Güvenemedim, yeterince sevemedim, beni yeterince sevmediler, aldattılar vs vs. Bu yüzden hayatıma giren birileri olduysa da şöyle güveneceğim, sırtımı dayayıp destek bulacağım, onu düşünüp mutlu olabileceğim biri yok 3 senedir. Yapayalnızım. En azından bana el verecek biri olsaydı şu süreçte biraz daha rahat atlatabilirdim diye düşünüyorum ama yok. Hayatımda iyi, sevgi dolu, merhametli, beni seven ve benim de onu sevdiğim bir erkek figürünün eksikliğini her an hissediyorum. Çok acı.

Varan 5: Bu meseleler üst üste geldikçe sağlık da elden gitmeye başladı. Sürekli baş ağrısı çekiyorum, vücuduma garip garip kramplar giriyor sürekli, ağır bir grip atlattım, çok afedersiniz ishal oldum, günlerce sürdü, sigarayı arttırdıkça arttırdım sürekli öksürüyorum. Psikoloji desen zaten kalmadı, günün hiç abartmıyorum 4 saati ağlayarak geçiyor, en az 12 saati uyuyarak geçiyor. Evden çıkmıyorum, çıkarsam hayvan gibi içiyorum. Bazen günlerce kimseyle konuşmuyorum.

Yani hayatım iş, okul, arkadaşlık, aşk, para, sağlık konularında bir anda böyle sıçışlara geçti. Elde düzgün giden sadece aile ilişkisi, o da gerçi sallantıda çünkü 27 yaşında işinde, okulunda tutunamamış, "hala evlenememiş" biri olarak ailemin de beni içten içe başarısızlık abidesi olarak gördüğünü seziyorum her ne kadar destek oluyormuş gibi davransalar da.

Şimdi ben sizce ne yapmalıyım? Her şey üst üste, üst üste geldi, baya böyle ciddi ciddi delirmenin eşiğine geldim. Cidden geldim, görsel duyusal deneyimlerim falan değişmeye başladı. Ne yapacağımı şaşırdım. Bu dip noktasıdır, bundan sonra düzelmeye başlayacak artık her şey diye mi düşünmeliyim? Bu kadar bokluk benim başıma geldiğine göre bende bir hata var diye mi düşünmeliyim? İş konusunda ne yapacağımı bilmiyorum. Para kazanmam lazım. Ancak bu konuda da kararsızım. Tekrar çok da sevmediğim bir yerde alelade bir işe başlayıp hayatımı iyi kötü kendi kendime idame ettirmeye mi çalışmalıyım? Yoksa birkaç ay aileden para alarak hiçbir şey yapmadan kafa dinleyip hayatta gerçekten ne yapmak istiyorum, bunun farkına varıp onun için çaba mı göstermeliyim? Resmen felç oldum kaldım, hareket edemiyorum. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Ne yapmak istiyorum, onu da bilmiyorum. Kendimi 27 yaşında hiçbir şeyi başaramamış bir failure, bir asalak gibi görmeye başladım. Özgüvenim kalmadı, ciddi ciddi salak olduğumu düşünüyorum. İnsanlara bakıyorum, herkes iyi kötü işinde gücünde. Herkes kendi hayatını bir şekilde sürdürüyor. Ben? Ailesinden para alan, yapayalnız, bomboş bir insanım yine yeni yeniden. Kendimi şımarık ve iğrenç biriymiş gibi hissediyorum. Susup oturamadım hiçbir yerde. İnsanlar ne koşullar altında çalışıyor, sen bik bik ötmeye devam ediyorsun diyorum kendi kendime. İlk günler çok sinirliydim, şimdi bunların hepsi benim suçum diye düşünmekten kendimi alamıyorum.

Nereden, nasıl yeniden başlayacağım? Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?
Aklınıza geleni yazabilirsiniz.
(2) 

El yazısı

buff #1127933 
Bir süredir el yazısına merak sardım. Kendi yazımı geliştirmeye ve dolma kalem kullanmayı doğru düzgün öğrenmeye çalışıyorum. Hayaller birinci fotodaki, hayatlar ikincideki gibi. Genel olarak çok okunaklı, böyle insan elinden çıkmamış kadar mükemmel yazıları sevmiyorum. Düzgün ama "acep burada ne yazıyor" denilen yazı tipleri daha çok hoşuma gidiyor. Misal şu da sevdiğim yazı tipine bir örnek
s3.amazonaws.com

1. Yazımı geliştirmek için neler yapabilirim? Bununla ilgili tutorialdır, online eğitimdir, kitaptır vs tavsiyeniz var mı?
2. Dolma kalemi daha doğru kullanabilmek için önerileriniz var mı?
3. Yazım şu anda nasıl, çok mu kötü? Umut var mı?

Bütün sorulara cevap vermeseniz de olur. Her tür tavsiyeye açığım.
(6) 

İş ilan siteleri

buff #1121223 
Günaydınlar ahali.

Yurt dışındaki iş olanaklarına toplu olarak bakabileceğim siteler var mıdır bildiğiniz? indeed.com varmış, onu bugün keşfettim. Böyle ayrı ayrı hem Amerika'daki hem Avrupa'daki ilanlara bakabileyim istiyorum. Bu kadar toplu ilan sitesi yoksa ülkelerin ayrı ayır ilan sitelerine de bakabilirim. Yani atıyorum Almanya'nın bizim kariyer.net gibi bi şeyi vardır falan.

Özetle bildiğiniz iş arama sitelerini ülke, kıta fark etmez yazıverin.
(10) 

Film önerisi

buff #1119828 
10 things i hate about you tadında böyle gençlikli, aşklı, biraz hüzünlü biraz eğlenceli bir film izlemek istiyorum. Ne önerirsiniz?
(5) 

Barınağımıza destek olmak ister misiniz?

buff #1118606 
Duyuru'nun güzel insanları, uzunca bir süredir bilfiil barınak gönüllülüğü yapmaktayım. Ankara'da belediye desteği olmadan sadece gönüllülerin ve hayatlarını oraya adamış iki güzel insanın çabaları ile yürütmeye çalıştığımız bir barınağımız var: Hayvan Kurtarma Derneği Rehabilitasyon Merkezi. 400 civarında köpeğimiz, bir tane keçimiz, bir de buzağımız var. Hayvanların çoğu terk edilmiş, kazalı, hasta ve sakat olarak alınmış, tedavileri yapılmış, bazıları iyileşmiş, bazılarında ise arazlar kalmış, Türkiye'nin dört bir tarafından gelen canlar. Biz 5-10 kişilik çekirdek bir gönüllü grubu ve fırsatları oldukça yardıma gelen diğer gönüllü dostlarımızla birlikte hayvanların tedavilerine, mama masraflarına yetişmeye çalışıyoruz; yeri geliyor kafeslere girip kaka temizliyoruz, yeri geliyor mama su dağıtıyoruz, yeri geliyor kafes tamir ediyor kulübe çakıyoruz, yeri geliyor o kadar sıkışık durumda oluyoruz ki lokanta lokanta gezip hayvanlar için yemek artığı topluyoruz.
Lakin ne yazık ki her şeye yetişmemiz mümkün değil. Özellikle şu sıralar normalden daha fazla mama sıkıntısı çekmeye başladık. Borç yazdırarak tanesi 45 liradan 100 paket mama aldık ancak bu barınağın 10 günlük mama ihtiyacını bile karşılamıyor. Bu sebeple gelecek bağış ve mama desteklerine çok ihtiyacımız var. Bir paket mama gönderseniz ya da az da olsa bir miktar bağışta bulunsanız bile yeter, bizleri çok mutlu edersiniz. Bağışlarınızı TR41 0001 2001 2970 00161 00017 IBAN numarasına Hayvan Kurtarma Derneği adına gönderebilirsiniz.

Ayrıca barınağımızdaki bir köpeğe koruyucu aile olup aylık mama gönderebileceğiniz, fırsat buldukça gelip onunla vakit geçirebileceğiniz bir de candostu projemiz var.
haykurweb.wix.com


Facebook sayfamız: www.facebook.com

Web sitelerimiz: hayvankurtarma.org
hayvankurtarma.wordpress.com

Merak ettikleriniz olursa, destek olmak isterseniz benimle burada veya sözlük üzerinden irtibat kurabilirsiniz.
Sevgiler :)
(18) 

Tatil yapmak

buff #1115694 
Ne kadar masraflı bir iş ya! Şöyle 1 hafta bi tatile gideyim diyorum yol parasıdır, kalacak yeridir vs en aşağı 1500 lirayı falan gözden çıkarmak gerekiyor. O parayı veremem, ellerim titrer yahu.
Tatil dediğin gezelim, stres atalım durumu değil mi ya insan bu kadar masraflı bi şeyle nasıl rahatlayabilir ki? Napalım yani illa genç gibi çadırda mı kalalım?

Ben gibi yakınmak isteyen bu soru altında yakınsın. Bir de mümkünse bana nispeten daha ufak bir bütçeyle nerelerde tatil yapabileceğimi söylesin. Küçük ve çok sakin bir yer olsun istiyorum. Hatta o kadar sakin olsun ki üzgün gibi olsun. Doğası da güzel olsun. Kriterlerim bu kadar.
(10) 

Organik temizlik ürünleri

buff #1101823 
Kullanıp memnun kaldığınız, ulaşması kolay olan (marketlerde vs bulabileceğim mesela ya da Türkiye'de online satışı falan bulunan) ev temizliği ürünleri var mı? Bulaşık ve çamaşır deterjanı da dahil.

Turmepa'nın ürünlerine baktım ama organikliği üzerine tartışmalar var bazı bloglarda, sertifikalı ürün olmadığı söyleniyor.
(29) 

Çocuklar şeker toplamaya geldi mi?

buff #1097155 
Bu bayram ailemin yanına da gitmedim, tatile de gitmedim, evdeyim. Sitede oturuyorum, bi sürü de çocuk var. Geçen sene üç beş çocuk gelmişti, bu bayramda da şeker toplamaya gelirler belki diye bi sürü şeker, çikolata aldım ama ne gelen var ne giden :(
Anlıyorum da aslında, artık kimsenin kimseye güveni kalmadı haklı olarak. Aileler çocuklarının kapı kapı dolaşmasından korkuyordur, benim çocuğum olsa ben de izin vermezdim belki ama yine de üzüldüm kimse gelmeyince. Biz küçükken bütün mahalleyi dolaşırdık, torba torba şeker toplardık. En sevdiğim bayramdı şeker bayramı.

Size gelen oldu mu hiç?
(8) 

Sokaktan geçen akordeoncu

buff #1096111 
Başka şehirlerde var mı bilmiyorum ama Ankara'da akordeoncularımız var, böyle çala çala sokaktan geçiyorlar.

Bizim sokağımızın akordeoncusunun yüzünü hiç görmedim ama gece bu saatlerde geçiyor hep, çok güzel çalıyor, aşırı mutlu oluyorum duyunca.

Lakin merak ettiğim bu insanlar nasıl para topluyor? Yoldan geçenler veriyor desem bu saatte yoldan geçen pek insan yok. Apartmandakilerden topluyor desem taa aşağıya kadar inip para mı veriyor insanlar? Camdan akordeoncuuu diye bağırıp adamı durdurmak mı lazım yani çünkü aşağıya inene kadar gider, yürüyor bir yandan? Ya da peşinden koşup yetişip mi para vericez? Ramazan davulcusu gibi ayda bir kapı kapı dolaşıp ben akordeoncunuz da demiyor ki para toplasın?

Yoksa para için değil de zevk için mi çalıyor bizim akordeoncumuz? Canım benim <3
(8) 

Çöplerinizi neye koyuyorsunuz? (poşet kullanmamak için)

buff #1080936 
Naylon atık çıkarmamak adına poşet tüketimimi sınırlamak istiyorum. Alışverişlerimi bez torba vs ile yapabilirim. Lakin çöpleri ne yapacağımı bilemiyorum. Şimdiye kadar hep market poşetlerini çöp torbası yapıyordum, ara sıra da çöp poşeti kullandım. Direkt çöp kovasına atmaktan birincisi tiksiniyorum ikincisi de kullanışlı değil benim durumumda. Şöyle ki sokakta konteyner yok ve kapıcı poşet poşet çöpleri toplayıp sokakta bir yere istifliyor her akşam, çöp arabası da oradan topluyor. Yani direkt çöp kutusuna koysam bile dolduğunda götürüp boşaltabileceğim bir konteyner yok yakında.

Ne yapabilirim alternatif?
(7) 

Duyuru'da katil aramak

buff #1080293 
Bilmiyorum gördünüz mü ama akşamüstü bir arkadaş katil aranıyor diye bir duyuru açmıştı. Birinin adını ve fotoğraflarını vererek katil olduğunu ve arandığını, buradan bilen biri var ise emniyete bildirmesini vs söyleyen bir duyuruydu. Sonra silindi hemen. Açanın nickini hatırlamıyorum, kendisine kişisel olarak yöneltilmiş bir şey olarak da düşünmesin yazdıklarımı buralardaysa ama bana çok garip geldi. Duyuru'da gördüğüm en garip duyuruydu sanırım.

Siz gördünüz mü? Ne düşündünüz? Böyle isim fotoğraf verilerek sosyal medyada birine katil denmesi, gören bilen varsa emniyete bildirin denmesi vs tehlikeli bir durum değil mi? Garip değil mi? Nereden bilebiliriz ki hikayenin doğru olduğunu? Bu şekilde birilerinin başını yakmak mesela çok kolay değil mi? Ya da hikaye doğruysa bile ne bileyim ya bunun hakkında duyuru açılmış olması... aklım almadı valla.

(Tekrar duyurucu arkadaşı tenzih ettiğimi belirteyim.)
(24) 

Yapmaktan mutlu olduğunuz minik şeyler

buff #1079959 
Bugün canım çok sıkkın, duyuruya sarmaya karar verdim.

Evet böyle miniş ama yapınca mutlu olduğunuz neler var?

Ben örnek vereyim yeni bi çakmak almak ve biten şeyleri çöpe atmak(misal boş sigara paketi, diş macunu tüpü, zeytinyağı şişesi vs) acayip mutlu ediyor beni.
(12) 

Ramsay Bolton

buff #1077652 
Bu abiyi seven bi ben miyim yoksa var mı başkası? Manyaklığı bi tarafa ama bana böyle bi sevimli ve komik geliyor. Ne diyorsunuz?
(10) 

Çocuklar bugün Hıdırellez

buff #1075906 
Naaptınız bakalım, bağladınız mı dilekleri gül dallarına? :)

Böyle bi neşeliyim bugün. Hepinizin dileği gerçekleşir umarım :)
(14) 

Birden fazla yüzük takmak

buff #1036978 
Hoşuma gidiyor ama bi yandan da çok abartılı, görmemiş gibi geliyor. Siz ne diyorsunuz?
(1) 

Klipteki abinin adı

buff #1036305 
Ajda Pekkan'ın şu klibinde 1:54'te gözüken uzun saçlı abinin adını neydi ya?
www.youtube.com
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık