(8) 

ağız içinde uçuk?

lilyb #1237158 
bir ay kadar önce bana ait olmayan ve kaç kişinin denediğini bilmediğim bir ruju denemiştim (sephora). çok dikkat ederim kullanmam hiçbir zaman ama o an yanımdaki arkadaşımın ne olucak falan demesine kanıp denedim. o zamandan beri hayatımda ilk kez iki defa sabah uyanınca alt dudağımın iç kısmında kabarcık gibi bir şeyle uyandım.

uçuk olabilir mi?
ruj denediğim için olabilir mi? uçuk geçer mi öyle hemen :(
doktora gitmek istiyorum, bir dudak içi uçuğu için gitmek saçma mı olur?
tehlikeli bir şey olabilir mi?
ruj denemem dışında diğer insanlarla etkileşimimin olabileceği hiçbir şey yaşamadım.

teşekkürler.
(4) 

Klavye tuşlarını uzatmak

neymis #1237156 
Kablo ile kaynak yapıp tuşları uzatmak mümkün müdür?
amaç şu, bir makinada her 50 adet sayımdan sonra tetiklenecek birşey lazım.
otomasyoncu arkadaşlar 5.000 _6.000 €dan açıyor ağzını. Benzer bir işi klavyeyi parçalayarak tuşa basacak şekilde yaptım maliyet 100 lira oldu.

Bu işte tuşa basma olmamalı bu yüzden elektrik sinyali ile klavye tuşlarına basılsın gibi bir iş yapmak istiyorum.

1 tuşu 1. Makine
a tuşu 10. Makine gibi.

28 adet makina var.
(4) 

Bunları Hakikaten Alan Var mı ?

mete kudur #1237154 
Artık geçmişte nasıl bir fakirlik çektiysem ''yok yaa reklamdır bu'' noktasına geldim.

Geçenlerde sorduğum bir soruya bi' internet sayfası cevabı gelmişti Allah için güzel de ürünleri var fakat fiyatlarına anlam vermekte zorlandım. Şeyine de baktım acaba ağacımı özel yahut kullanılan malzeme mi aksiyonlu işçiliği mi zor, ürün tasarım ürün mü diye ama bütün sorularımın cevabını kendi kendime ''yoo'' diye verdim ki, normalde bu tür ünlemleri kullanmam.

Ve o alttaki üründen biz öğrenci evinde kalırken içki içmeyi çok seven üst komşumuzda vardı, içkilerini dizmişti ama ben yemin etsem başım ağrımaz o abimiz asla bu parayı vermemiştir. Vermezde. bunları bu fiyatlara alan güzel insanlar var mı yoksa bunlar vitrin ürünleri mi ?
(5) 

hayat bir bilgisayar oyunu olsaydı

bir sevgi faresi jamal #1237152 
sistem gereksinimleri ne olurdu?
4 gb ram intel core duo 2'yle açmaz herhalde.
(4) 

İstikrar hapı var mı ?

halen #1237151 
Bir şeye niyetlendikten ve o işe giriştikten yaklaşık bir 5 dakika içerisinde ilgim dağılmaya başlıyor Bu bir kitap okumak olabilir ya da geleceğe dair atılması gerekilen önemli bir konu olabilir uzun zamandan beri böyle. Yani en azından kendi seçimlerim ya da sorumluluklarım hususunda böyle gelişiyor. Neden böyle oluyor ? Bundan kurtulmanın bir yolu var mı ?
(2) 

ingilizce "burayı kışın pek sevmedim."

diffarentiationation #1237150 
"yazın burayı çok beğendim ama şimdi pek sevmedim." nasıl derim? haven't liked çok itici geldi. don't like here now deyip geçersem tam anlamı vermiyor sanki?
(5) 

telefon üreticilerinin amacı

diffarentiationation #1237149 
lenovo p2'nin pili 5000mah, telefonların genel ortalaması ise 3000mah'dan az. tüm telefonlara 5000mah koysalar nolur? p2'de bir şeyden mi kısmışlar o kadar pil koymak için?

bu devirde 2000mah pilli telefon neden çıkarıyorlar arkadaş manyaklık değil mi bu? ve insanlar neden gidip alıyor?
(5) 

Et Fiyatlari Hakkinda Soru?

gezegen olan pluton #1237141 
Simdi, bu ucuz et a101 ve bim'de sadece satilirsa normal kasaplar buralardan toplu satin alip kendi dukkanlarinda daha pahaliya satmaz mi, bu durumda ne a101 ne de bim'de yeterince et olmayacak hicbir zaman, bunu ongormek zor degil sanki, etler muhtemelen geldigi gun stokcular tarafindan bitirilecek, bu stokculara normal insanimiz da dahil.

ikinci durum ise bu ucuz et olayini tum kasaplara yayginlastirsalar bu sefer de normal uretici malini satamayacak ve bir sure sonra onlar da batacak, ucuz et yapacagiz diye tum hayvancilik sektorunu bitirme ihtimali var.

Duruma bakinca iki ucu boklu degnek', asil soruma gelirsek bakanlik bu sabit fiyatli ucuz et hamlesi ile neyi hedefliyor kisa ve uzun vadede? Ne yaptiklarini ve sonuclarini gercekten biliyorlar mi?
(2) 

Çorlu Havalimanı'ndan otogara geçiş

tantunizade murat efendi #1237137 
Duyuru sakinleri, çorlu'da havaalanında inen biri otogara nasıl geçebilir bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.
(3) 

tapular ne zaman çıkar? -inşaat işleriyle ilgilenenler

tamamhosdiyonda #1237136 
iyi geceler,

bir tanıdığımız bi bölgede inşaata başlıyor. arsaya daha kazma vurmadı. yani sadece çevirdi "şu firma inşaat alanıdır" diye. temel için yer dahi kazılmadı

bana proje (plan) hazır dedi. bu dairelerin tapusu ne zaman çıkar? tapu çıktığı anda üstüme alabilir miyim?

ne zamana başlayacağına dair bilgim yok
(8) 

Dövmem kaşınıyor

zxcd #1237132 
7 ay önce yaptırdım, dövme kenarları kabardı ve kaşınıyor. Başına gelen var mı, ne yapmak lazım?
(5) 

90lı yılların sonunda bir bilgisayar dergisinin oyun cdsi

tabudeviren #1237131 
maalesef kaybettiğim bir oyun cdsidir. kapağında dinozor vardı sanırım.

içindeki bazı oyunlar,

montezuma's return
panzer commander
motocross madness

bi buldurun abiler ablalar..
(4) 

Çalışırken Dinlemelik Radyo

hana bi #1237128 
Selamlar,

Genellikle Karnaval grubu Joy FM-Joy Jazz- Borusan Klasik arasında gidip gelen bir dinleyiciye benzer tarzda (Jazz/Klasik) az konuşmalı, yenilikçi, pozitif, presentable:) radyo önerisi var mı? Yabancı FM'ler de makbule geçer.

PS: Lounge FM dinleyemiyorum. Radyo Eksen vb için yaşlı sayılırım, yaptığım iş de dikkat gerektiriyor bu nedenle kafa sallayamıyorum :)

Joy familyası iyi hoş da arada tekrarlayabiliyor.

*Spotify Playlist de kabülümüz.

Teşekkürler!
(2) 

Yapı Kredi Yayınları, d&r gibi kitap mağazalarında

river song #1237127 
çalışan satış danışmanları ne kadar alıyorlar acaba?
(1) 

cem korkmaz nasıl intihar etti bilen var mı?

Erkut #1237126 
cem korkmaz nasıl intihar etti bilen var mı?
(5) 

oğuzhan uğuru nasıl bilirsiniz

mr.brown #1237125 
örnek video

www.youtube.com
(6) 

Arapça şarkı kime ait

manimani #1237123 
Linkte yukledigim kısa ses kaydında yer alan şarkı ve de ses sanatçısını tanıyan bilen ya da bulabilecek olan var mıdır? Umarım vardır. Olsun yani.
dosya.co
(2) 

Eski Kasarlardaki Kuflu Kisimlar Yenir Mi?

gezegen olan pluton #1237120 
SB. Renkli bile olabiliyorlar.
(1) 

Resim dosyalarını silememek

yaren #1237119 
Selam, derdimi şey edebilirsiniz ama cidden fikrinize ihtiyacım var.

Feysbuk'a bakarken veya işte sağda solda gördüğüm bir takım "motto sözler" ve kendimce çok anlamlı bulduğum fotoğraflar/resimler olunca telefona indirip biriktiriyordum. Ama telefondan yedek aldıkça o resimler binlerce oldu. Silmek istiyorum ama özellikle sözleri, aslında hepsini kenara ayırıyorum, silemiyorum, silersem sanki eksilecekmişim, yalnız kalacakmışım gibi bir his oluyor. Ne yapsam da vazgeçebilsem şu dosyalardan? Çok yer kaplıyor ya, of.
(1) 

Tchibo alışveriş sitesi

basubadelmevt #1237112 
Herkese iyi akşamlar, tchibonun sitesinde gezinmeye ve bişiler almaya bayılıyorum.Temalarını sürekli takip ediyorum.Bu tarz siteler var mı bildiğiniz başka? İlla tema içermesine gerek yok.


İkinci bi sorum daha var.Dolap,Modacruz vb siteler var ya hani.Bunların tesettür giyime özgü olanı var mı?Yoksa bu işe girmeyi düşünüyorum.Bu tarz bi aplikasyon yaptırmak ne kadara mal olur tahmini? Sırf tesettür giyim olmayacak tabi,ayakkabı-çanta vs gene olcak.
(10) 

bu yastan sonra hangi enstrüman ögrenilir

hans mustermann #1237111 
20 sene önce bir yilligina baglama kursuna gitmistim, nota okuyabiliyorum ve o zaman ögrendigim parcalarin hepsini hala calabiliyorum. yasim kirka yakin ve bu saatten sonra bir enstrüman calmayi ögrenmek istiyorum.

-sesim kötü, gitar, sadece calmak ve hicbir sey söylememek istioyrum.

-müzik kulagim da yok. akord etmek benim icin bir dert.

-kimseyi rahatsiz etmek istemiyorum, mümkünse kulaklikla calinip disariya cok ses vermeyen bir enstrüman tercih sebebim.

hem duyamayan, hem söyleyemeyen adam niye enstrüman calmak ister?

Kizimin yaninda cep telefonu ekranina bakmaktansa bir enstrüman calarak ona örnek olmak istiyorum.

elektronik piyano isteklerime uygun gibi görünüyor. siz ne dersiniz?
(2) 

Artık aöf diplomalarında "açık öğretim" mi yazıyor?

denizaya #1237107 
Ben aöf de geçmiş yıllarda 2 farklı bölüm bitirmiştim (işletme, sosyoloji) diplomalarda aöf yazmıyordu. kardeşim bugün adalet bölümün diplomasını aldı, diplomada aöf den mezun oldu yazıyor..yeni mi oldu bu olay?
(4) 

Kulağıma şampuan kaçtı

istambul #1237106 
Normal şampuan değil, biraz daha yoğun bi madde. Sonra tıkandı kulak. Sağ taraftan bayağı az duyuyorum. Kulak temizleyicisiyle temizledim. Biraz azaldı sorun ama hâlâ devam ediyor. Hafif sıcak su tutayım dedim bu sefer çınlamaya başladı. Müthiş ağrıdı tabiî.

Ne yapılır?
(7) 

Kahve Çekirdeği dayanıklılığı

friov #1237102 
Selamlar arkadaşlar. Hario Skerton öğütücüm ve 500 gr kahve çekirdeğim var. Günlük olarak da 15 gr kahve öğütüp, aeropressimle kahve yapıyorum. Merak ettiğim şey ise kahve çekirdeğinin ne kadar sürede bozulacağı. Sonuçta hesaplarsak 500 grlık kahve, 1 ay gibi bir sürede bitecektir. 500 grlık kahve çekirdeği alarak hata mı yapıyorum?
(2) 

probability and statistics sorulari - anlatabilecek olan var mi?

e haliyle #1237100 
merhaba!

ekteki gibi sorulari nasil cozmeliyiz, anlatabilecek olan varsa ve anlatmak isterse mutesekkir olurum.

cok tesekkurler,
(1) 

Kilo alımını durdurma

six packsiz #1237095 
Yıl içinde belli kilo değişimlerim var. Yazın 76-77 kışın exprem 85 i görüyor. Şuan yine eştah açıldı sporu bıraktım 82 kilo olmuşum. Şu kilo alımını durdurmam için farklı önerileri olan var mı? Havuza yazılacağım ama tam artıştayken bir ters etki yaratıp tekrar 2-3 kilo vermek istiyorum bu kış. Eştahtan kesecek hızlı bir çözüm var mı? Özellikle angelusdan cevap bekliyorum.
(4) 

Cs Go Kuramama sorunu

racine #1237094 
laptopa her oyunu kurabiliyorum. sadece cs go açılmıyor. oyuna tıklıyorum bir süre bekliyor. steam'de de çalışıyor gösteriyor o sırada. sonra kapanıyor. görüntü bile gelmiyor. var mıdır bunun sorununu bilen, önceden yaşamış biri.

sistemim de kötü sayılmaz. nvidia 960m ekran kartı. 16 gb ram vs. var. windows 8.1 kurulu. windows 7 de denediğimde de aynı hata. format attım yine aynı problem.
(9) 

Türkçeciler buraya! Bu sorunun cevabı ne olabilir?

deniztarafinabakankale #1237089 
Türkiye Türkçesi edebi konuşma dili

A) İstanbul ağzı ile aynıdır.
B) Yazıldığı gibi seslendirilir.
C) Seslendirildiği gibi yazılır.
D) İstanbul ağzına dayanan, yazı dilinden farklı bir kattır.
E) Karışık şive özelliklerine sahiptir.
(2) 

Eski bir motor yarışı (oyun)

hadi ya la #1237085 
2005 gibi oynardım. Helikopterden izler gibi yukarıdan gösterirdi yarışı.

Ormanlı, topraklı, uçmalı bir rotası vardı.

Başka pek bir şey de hatırlamıyorum oyun hakkında.

Bi buldursanız ne güzel olur :)
(1) 

Lenovo thinkpad to interrupt normal startup hatasi

noeldayın #1237083 
To interrupt normal startup press enter hatasiyla karsilasiyorum. Entera bastigimda pc mavi ekran ile karsilasiyor. Bios ayarlarinda fabrika ayarlarina donduruyorum. Yine ayni hata. Lenovo thinkpad T440s serisi. Ne yapabilirim? Bir de test ettim. Soyle bi uyariyla da karsilastim. hizliresim.com
(1) 

Akciğer Grafisi hastaneden hemen alınabilir mi?

queer animal #1237080 
Çektirdikten sonra hemen alınabilen bir şey mi bu? Şişli Etfal'de yaptıracağım fark eder mi bilmem.
(1) 

arabamdakinin r43 cam film olduğunu nerden anlarım?

feldspar #1237078 
dua ediyorum ki camlarım r43 olsun. çünki ciddi manada tacizden koruyordu. kesinlikle söktürmek istemiyorum. nasıl anlarım r43 olup olmadığını?
(1) 

ataturk hastanesi ulasim(ankara)

maresalx #1237077 
arkadaslar bilkent metro istasyonunda indikten sonra ataturk hastanesine giden bir ring veya otobus var mi? yuru demeyin cunku ayağımda alçı var yürümem imkansız.

edit: arkadaslar gittim, ring varmis ama hastane bahcesinden hastanenin bittigi köşeye kadar. yani yaklaşık 300 metre falan gidip geri dönüyor. dünyanın en gerizekalı ring sistemi.hastanein köşesinde inenler yine ordan metroya yürüyor
(2) 

tiyatro oyunu

balik kraker #1237075 
kalabalık oyuncu kadrosuna sahip tiyatro oyunu tavsiyelerine ve metinlerine ihtiyacım var. nereden bulabilirim???

teşekkürler...
(2) 

yıpranmış banknot

nickimin hakkini veremedim #1237074 
alışveriş yaparken para üstü olarak yıpranmış banknot verilince ben çok uyuz oluyorum. değiştirmelerini istiyorum.

bu hareket çok hanım evladıymışım gibi karşılanıyor, kasiyer ve sırada bekleyenler garipsiyor falan. çok mu absürt bir şey sizce?

elime geçince hemen harcamak istiyorum bir de bunları ben cüzdanda muhafaza ediyorum paraları dikkatli kullanıyorum ama millet nasıl başarıyorsa yepisyeni paraların anasını ağlatmış sinir oluyorum.
(4) 

[Müzik Önerileri Lazım] Konsept Bir Cafe için Playlist Oluşturuyoruz.

mete kudur #1237073 
İnsanların çalışmak ya da dinlenmek için gelecekleri; tıkış tıkış bir oturma düzeni bulunmayan, çizgilerle belirtilmese de herkesin kendisine has alanının iç mimari ile oluşturulduğu güzel bir kütüphane-ofis cafe konsepti için; playlistler oluşturuyoruz. Hadi.

Mekan kafanızda daha da iyi canlansın diye; resimdeki gibi çalışma ortamlarının oluşturulacağı, ve ayrıca etrafı kapatılmadan büyük yek ağaçtan toplantı masalarının da var olduğu ve serpiştirilmiş şekilde yine geniş, rahat koltukların olacağı duvarlarında müstehcen tabloların bulunduğu tabiri caizse içinde tasarım defterler, güzel kalemler, bardaklar v.s'nin bulunacağı biraz samimi biraz kasvetli. Can Manay'ın ilk evi gibi.

Yani, bardağın içindekini değil de o ambiyansı satacak mekan. Öyle 2-3 cakcak kızın gelip dedikodu yapamayacağı, gürültünün olmadığı bir yer. toplantısını yapan da edebiyle yapsın ! değil mi

Şimdi böyle bir yer için şarkı seçiyoruz. Biraz iç açıcı olabilir, biraz klasik olabilir, biraz fransızca olabilir. İşte bu şarkılardan lazım.

Ben şunlarla başladım ve orada da kaldım; bu olur şu olmaz filan da diyebilirsiniz.
youtu.be Notre Dame de Paris - Belle
youtu.be Mazde - Pitch Black (feat. LissA)
youtu.be Emre Altuğ - Adını Söylerdim
youtu.be Amelie Veille - Mon coeur pour te garder
youtu.be Les Yeux D'la Tête - Muzika !
youtu.be Ahmet Aslan & Cem Adrian - Sarı Gelin
youtu.be Hayley Sanderson i'm Yours


Lan benim bildiğim en alengirli mekan starbucks(onun da nasıl yazıldığını bilmiyorum) gerisini varın siz düşünün.
(3) 

erkek dayanışması bot önerisi

blue eyes white dragon #1237071 
deri botlar hiçbir zaman ilgimi çekmedi. ben yıllardır yanlış bilmiyorsam nubuk denilen tiplerden giyen bir insanım.

az önce biraz kurcalayayım dedim interneti kafa allak bullak oldu. yıllardır dockers diye bildiğim şey aslında dockers değilmiş. zuyhahahah.

dockers by gerli diye bir firma varmış ve bunun dockers ile ilgisi sıfırmış.

marka takıntım yok ama olmuşken de iyi bir şey olsun uzun süre gitsin. ben öyle sık sık alışveriş yapan bir insan değilim. en son alışverişimi 2.5 yıl falan önce 1 spor ayakkabısı, 2 tişörtle geçiştirmiştim.

varsa alırım bir önerinizi.

outdoor bot diye bildiğim o fantastik spor ayakkabı görünümlü bot da önermeyin. bot önermeseniz de şu markaya bak diyin.
(1) 

play store'da uygulamayı almak ama yüklememek

Bruce #1237067 
mesela bir uygulama kısa süreliğine ucuzlamış ya da ücretsiz olmuş. ben bu uygulamayı almak istiyorum ama o anda telefonuma yüklemek istemiyorum; hesabımda dursun, isteyince yükleyeyim. nasıl yapabilirim?
teşekkürler...
(1) 

Sözlükten birini bulmam gerek

kaledekiyalnizlik #1237065 
geçen yıl kpss ortaöğretim grubu kurmuştuk. oradan çok güzel arkadaşlıklar edindim. ama bir tanesi farklıydı. sonra benim sınavdı onun işiydi derken aramıza mesafe girdi. telefonum bozulunca yedeklemediğim numarası da gitti. sadece ismi var hafızada, soyisim gitmiş. bunu okuyorsan ulaş bana y.
(2) 

instagrama yüklenen video kalitesizliği

nemo problemo #1237064 
çözünürlük normalde 1080p/30fps ama instagrama yükleyince 480p bile olmuyor neredeyse. orjinal çözünürlükte nasıl upload ederiz?
(2) 

İstanbulda gezilecek yer

archery #1237058 
Yarın yağmurlu olacakmış. avm haricinde nerelere gitsek?
(4) 

iPhone 5s şarj sorunu

drystedb efficacious #1237055 
çok geç doluyor. Bi de Şarja bağlıyken telefonu kullandığımda şarj yüzdesi yükseleceğine düşüyor yahu! Böyle bi saçmalık olabilir mi?

edit: kablo orjinal, adaptör lenovo k6'nın. kalite aslında.
(1) 

Google Play Store'dan ücretli uygulama indirince...

m e b #1237053 
Telefonu değiştirsem bile sonradan yine ücret ödemeden indirebiliyor muyum? Bunu deneyimlemiş olan var mı?
(2) 

ewan mcgregorun oynadığı bir filmdi sanırım

foseptik çukuru #1237044 
bir film vardı adını hatırlayamadığım, aklımda kalanlar:

-işçi sınıfına mensup biriydi ewan mcgregorun oynadığı karakter,
-ingiltere taşrasında geçiyordu sanki
-ve film bando, koro vb. bi oluşum içeriyordu.

bi buldurun bana :')
(8) 

"Kült" ne demek? (sinema ve diziler üzerinden..)

matrix #1237043 
Bir arkadaşımla tartıştık. The Wire dizisi kült dedim. Hayır değil, Fringe kült dedi. Sonra bana kambriç üniversitesinin sözlüğünü örnekledi. Güya kült demek "değeri kendine özgü bir zümre tarafından bilinen" demekmiş. Bu beni güldürdü. Hangi filmin, dizinin kendine özgü bir zümresi olamasın ki?

Bana göre "değeri kendi zamanında değil, sonradan bilinen" şeyler anlamına geliyor kült. Mesela bu anlamda Matrix de kült değil aslında. Firefly dizisi ise tam bir kült. Çünkü zamanında tutmadı diye iptal edilen ama dvd satışları ile hasılat rekorları kırıp bir de üstüne Serenity diye filmi çekilen bir dizidir. Gibi.

Sizler ne düşünüyorsunuz? Hangimiz haklıyız? Ya da nedir tam olarak bu "kült"?
(5) 

Dropshipping'e başlamalı mıyım?

kornisch #1237041 
Dropshipping'e başlamalı mıyım/nereden başlamalıyım?
internette çok yüksek fiyatlarda kurslar var bunlara katılmak işe yarar mı veya gerek var mı?
kendi kendimize de bir şeyler yapabilir miyiz?
(4) 

düğüncülük

ucurumdanasagiyadogruyuvarlananyaprak #1237040 
bir günlüğüne arkadaşımın düğünü için istanbul'a gideceğim, istememe rağmen altın alamayacağım maalesef, 100 tl de takmak istemiyorum içime sinmiyor. 120-150 tl arasında hediye almak istedim düğün hediyesi.
sizce bu durum abes kaçar mı?
eğer kaçmazsa ne almamı önerirsiniz?
(1) 

allahını seven üzerime kardeş atsın

altair ibn la ahad #1237037 
ps4'de kardeşlik nasıl yapılır bilmiyorum bilip de benimle beraber fifa 18 almak isteyen bi babayiğit var mı?
(7) 

Mulakat maas vs.

durgunfoton #1237035 
Arkadaslar ben bu mulakat isini beceremiyorum.
Gecen ki gorusmemde maas pazarligi yaptim. Ama burasi cok onemli degildi benim icin
Bu sefer ki sirkette de calismayi cok istiyorum. az maas yazdim. Ve mulakkatta sozu acilinca dedim ki benim icin maas onemli degil. Ben burada olmayi cok istiyorum. Insan kaynaklarinin yardimcisi da bunu renkli kalemle not aldi. Zaten not aliyodu biseyleri.

Off ya.. yanlis mi yaptim? Arkadasimda diyo ki, oyle denmez salak..
Bir de bu formlardaki ise ne zaman baslayabilirsiniz sorusunun cevabi nedir yahu?
(1) 

Opera yer imleri

basubadelmevt #1237032 
Yeni bir bilgisayar aldım.Operada çok fazla yer imlerim var.Bunları kolayca yeni bilgisayara aktarabilir miyim? Nasıl yapabilirim?
1 ...  ... • 3430    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık