(4) 

Ihtiyac sahiplerine gida yardimi yapmak istiyorum

nefertarii #1540278 
En ekonomik nasil yaparim? Simdiye kadar hep sanal marketle yolladim ama toptanci filan mi bulmaliyim? Yani mesela sivi yag ve kuru gida agirlikli yardim yapmak istiyorum, en verimli sekilde nasil yapmaliyim?

Tesekkurler.
(6) 

Kurutmalı çamaşır makinesi

solenkol #1540275 
Selamlar önceki duyuruları okudum. Güncel olarak ben de soruyum tekrardan dedim.
Yer sıkıntımız olduğu için ve eski çamaşır makinemiz 5kg kapasiteli oldugundan ikisi bir arada olanlardan alsak dedik. Önerilere ve dikkat edilmesi gereken noktalara açığım.
Elektrolux marka gordum, kullanan var mı aramızda acaba?
(25) 

Favori sarkiniz

lapaz #1540271 
Nedir?
(2) 

Avrasya maratonuna kaydolup da katilamayacak olan var mi?

ebucan #1540270 
Merhaba,

Ailemle bu pazar 6 kasim sabahi yapilacak maratona katilmayi cok istiyoruz. Ama kayitlar dolmus. Kayit linki yok ortada.

Acaba kaydolup da katilamayacak olsan varsa onun yerine katilsak olur mu bilemedim?

Ya da kayitsiz gitsek bizi alirlar mi? Sitede kayit olmayanlar etkinlik alanina alinmayacak yaziyor ama bu konuda tecrubesi olan var mi?
(4) 

Milli piyango ardışık sayılar

dakota #1540269 
Arkadaşlar merhaba. Daha önce de milli piyango ile ilgili sorum olmuştu. Loto türlerinin hepsinin önceki çekiliş sonuçlarına baktığımda %80 oranında ardışık sayı çıktığını gördüm. Bu matematiksel olarak mümkün değil. Kandırılıyor muyuz nedir anlamadım.
(2) 

Asus kırık ekran nerede yaptırılır?

gallienus #1540267 
Elimde eski model bir Asus Notebook var. Ekranla gövdenin birleşim yerinde, kasasında kırık var, ekran katlanıp kapanmıyor o yüzden, sürekli açık durması gerekiyor.

Bunu nerede tamir ettirebiliriz? Bunun için direkt Asus servise mi gitmek gerekir yoksa öylesine bir bilgisayar tamircisi yapar mı?

Ekran kapatılamadığı ve hassas durumda olduğu için elimde bilgisayarla kapı kapı gezip soramiyorum siz yapabiliyor musunuz diye. Direkt nokta atışı bir yere götürüp vermek çok güzel olacak.

Ankara, Çankaya tarafında.
(3) 

macos indirilen pdfleri otomatik önizlemede açıyor

Weeze3r #1540266 
selamlar, indirdiğim pdfleri otomatik olarak önizlemede açmasını istemiyorum bunun ayarının da nerede olduğunu bulamadım. yardımcı olursanız sevinirim.
(2) 

İk bilgi talep etti?

meraklitursucu #1540264 
Sigorta başlangıç tarihlerini istemiş herkesin. Ne işe yarayacak bu bilgi?
(1) 

iphone-fotoğrafların siyah gözükmesi sorunu

penceredengorunenmorbina #1540261 
hafta sonu çektiğimiz yaklaşık 50 fotoğrafın 30u falan siyah olarak gözüküyor. bunları kurtarmanın bir yolu var mıdır?
(5) 

Huzursuz bacak sendromu

yirmibir #1540260 
Bıktım bu illetten. Yine uyutmadı lanet olasıca. Bu berbat şeyden muzdarip olup da şunu yaptım geçti/rahatladım diyen varsa önerileri denemek isterim.
(3) 

herkes gitti yalnız kaldım meyhanede?

ikiicidisibirkisi #1540259 
neden böyle oldu?
(4) 

Teknolojiden çok anlamayan çevirmen için PC önerisi

Acil kan #1540258 
Sahip olduğum emektar lenovo'mum artık sonuna gelmişken bana 2-3 tane video oynatıcısını, ofis programını aynı anda sorunsuz çalıştıracak, indireceğim içerikler için bol bol yeri olan laptop önerisi? Sürekli kucağımda olduğu için havalandırması iyi olursa güzel olur. Şarjı da çok çabuk bitmesin bir de. Oyun falan hayatta oynamam. kullandığım programlardan dolayı macbook alamam maalesef.
(1) 

Kimya mühendisleri odası

FreSh #1540257 
Aidatları ödemeyip sonradan sıkıntı yaşamış olan var mı?
(4) 

1000 $ altina ne almali?

lapaz #1540255 
Malum black friday geliyor. Amazomdan bi seyler soyleyesim var. Hayatinizi degistiren esya oneriniz var mi?
(10) 

beyaz gurultu

Kittie #1540251 
taa kucuklugumden hatirlarim.. babam her sabah banyo yapardi ise gitmeden ve o sac kurutma makinesinin sesi beni oyle bi uyuturdu ki tam kalkmak uzereyken.
buyudum, kuaforde bi islem yaptirirken duydugum fon sesi bile agirlastiriyor beni. hele her fon cektirdigimde gozlerimi kapiyorum biraksalar uyurum.

bundan etkilenenlere sorum. spotify'da bakiyorum ama hicbiri o hissi vermiyor. soyle acsam geceleri uyku tutmadiginda diyorum.
bu sekilde neler var size iyi gelen spotifyda.
(3) 

Bu adamin yuzune ne olmus?

freedonia #1540250 
(5) 

Bist bugün hangi hisselerden kazandırdı?

turuncu tonlarda #1540249 
Öncelikle borsaya yatıracak param yok, yatırım tavsiyesi istemiyorum, meraktan soruyorum.

Son günlerde hatta özellikle bugün borsa baya yükseldi, 3 ay önce şu hisseyi almıştm, bugün 3 katına çıktı kazandm dediğiniz hisseler var mı? Varsa sizce neden?

Mesela bugün birinden şunu duydum, sasa'yı temmuzda 35-40 liradan aldm, bugün 125-130 liralara çıktı. (Ben sasanın biraz piyasa beklentisinin gazına geldiğini düşünüyorum yoksa nasıl anlık yükselicek)

Var mı böyle başka kazanan?

Bu soru ve cevapları asla yatırım tavsiyesi değildir, sohbet muhabbet amacıyla konuşulmaktadır, kimse üstüne alınmasın :)
(5) 

öğrenilmiş yalnızlık?

ikiicidisibirkisi #1540246 
adeta bir paradoks. eşiği bir türlü geçemiyorsunuz.

iş ortamının saygınlığından dolayı kurumda tanışılan kişilerle ilerleyemiyorsunuz. insanlar kişisel zevklerinizi bilmesin ve kariyerinizi etkilemesin diye o ortamdan sosyalleşmeye kendinizi kapatıyorsunuz.

iş için şehirde bulunduğunuzdan da haliyle dış ortamda tanıdığınız kimse yok.

peki nasıl çıkacaksınız bu kötü durumun içinden?
(6) 

imza değiştirmek

Josephine. #1540244 
dünyanın en kolay ve dandik imzasına sahibim değişiklik yapmam çok mu sıkıntı? değişiklik nasıl yapılıyor?
(10) 

Gönül işi değil ama çok da önemli bir duyuru değil:)

kisa #1540243 
Akşam üzeri az biraz kestirdim ve doğal olarak hiç uykum yok.
Bir şeyler izlemek istemiyorum. Hastalık yüzünden uzun süre evdeydim zaten. Bu saatte ne yapayım?
Yapmam gereken bir kaç iş vardı ofise mingideyim,
Arabayla müziğimi açıp dolanayım mi
Sahilde yürüyüş diyeceğim ama serindir şimdi
Var mı fikri olan

Izmir amatör stand up / interaktif oyun vs.

yeter ki tak denilmesin perdeleeer #1540241 
Selam. Ankara'da Fadede, Lavarlada falan vardı böyle şeyler. İzmir'de yok mu böyle mekanlar¿

İnstagramda özellikle istedigim ülkenin videolarini görebilme yok mu?

Slynmaster #1540240 
Sadece turkce videolar goruyorum. Yabanci dil ilerletme icin meksika yapmak istiyorum.

İnstagramda lokasyon degis yoktu bende Youtubede business accounta cevirin videosuna bakarak lokasyonu mexico yapsamda degisen bisey olmadi.

Varmi cözümü acaba
(1) 

Tc kimlik numaramı paylaşmamda problem var mı?

havadakarada #1540238 
Yurtdışından biri (çalıştığım şirketin partneri) bana amazon TR üzerinden bilgisayar sipariş ediyor. Vergi kısmında billing adress olarakonun hesabı var. Üstte de TC kimlik numarası ve isim istiyor. O bölüm için problem yoksa bana söyler misin diyor. Versem problem olur mu? :) neden vergi kısmında benim adım ve tc numaram yazsın diye tereddüt ettim. Yoksa istese şirkete sorup alabilirdi bu basit bilgileri
(5) 

saç kremi (erkek)

hlt1985 #1540237 
saçını uzatan veya uzun saçlı erkekler için yok mudur bir saç kremi? Saç kremi denen şey sadece kadınlar için mi?

Şöyle İngilizce konuşmak mümkün mü?

denizcan #1540235 
Soru başlıkta.

www.youtube.com
(3) 

Veri ( fotoğraf ) kurtarma

dakota #1540234 
Merhabalar. 2017 yılında bilgisayarımı kardeşime vermiştim. Arkadaşına format attırmak istemiş ve benim bütün fotoğraflarımı bir USB belleğe aktarmıştı. Bellek bozukmuş. Yıllar sonra biriyle tanıştım ve taratıp fotoğrafları bulabileceğini söyledi. 2500 fotoğraf ve dideodan harddiaki taratacak yaklaşık 400 tanesini geri getirdi.
Asıl sorum şu. Bu harddisk daha detaylı taransa tüm fotoğraflarım geri gelir mi? Ayrıca USB bellek hala bende. Bilgisayar görüyor ama dosyaların içini açmıyor bozuk dosya falan diyor. Bu fotoğraflarımı bu şekildeyken geri getirebilir miyim? Nasıl?
İnternette bazı programlar var onlar olmuyor. Yurtdışı bazı programlar var onlar da çok pahalı. İşe tarar mı bilmiyorum da
(1) 

bu yemek yeme yarışmaları nedir yaw?

alt4y #1540232 
hiç katılan oldu mu aranızda?
işte ne bileyim 100 çöp şiş yok 2 tabak sarma falan ye 25-50 kazan.

bayağı da gelen giden var galiba instada gördüğüm kadarıyla.

cılız adamlar kadınlar yapıştırıp yiyor kocaman adamlar yiyemiyor.
nasıl oluyor bu?
midenin büyüklüğü ile alakalı da değil mi?
mesela biri zorlasa ne olur?

KV Pala "Aramızı Açmaya Çalışıyorlar" Mevzusu

ckisc #1540228 
Merhabalar, abuk bir soru ama aklıma takıldı. Bilenler bilir işte mağara sahnesi var, adam nerede lan bu mayınlar yürüyüp gittiler mi falan diyor, adamlar da "ağam düşmanlarımız aramızı açmaya çalişiiler" diyor, orada herkes bi kulakları dikiyor, pala da "ne dedin lan sen" diyor, eleman da yediği haltı anlayıp yok bir şey demedim falan derken kulak gidiyor.
Şimdi ben o sözde ne gibi bir sakınca olduğunu anlamadım, oturup tabi yıllarca düşünmedim onu hahah. Geçen aklıma geldi ne alakaydı diye, videosunun yorumlarına baktım biraz, dediklerine göre işte o sözle iki taraflı çalıştığını açık etmiş, ama cümlenin tam olarak neresinden onu çıkardıklarını anlayamadım.

PS: Bunu ekşide aratırken burada bir soru gördüm biri 2016'da paylaşmış, onu hortlatmak istemedim, belki de hortlatmam gerekiyordu, demiş ki efendim pala ekibi başta concon berkunt tiplilerdi de sonra neden ayı moduna girdiler, özetle yönetmen bunların profesyonel tetikçi olması gibi şeylerde biraz da kendi hayal dünyasıyla öyle çekiyor, ilerleyen süreçte senaryo ekibinden sanıyorum "kardeşim bunlar itirafçı" uyarısı aldıktan sonra adamları, özellikle Levent Güner beyi (Bedir) tam itirafçı moduna sokuyor, kendisi de süper bir oyuncu olduğu için iki rolün de hakkını güzelce veriyor.Eyyorlamam bu kadar hadi hayırlı işler.
(5) 

The X Flies günümüzde izlenir mi?

siyah giyen adam #1540226 
Fringe’yi ve bilim kurguyu oldukça severim fakat X Flies sonuçta 90’lar dizisi, ilk bölümü de o yüzden çok sarmadı. Devamını getirmek gerekir mi, Fringe’in yarısı kadar sürükleyici olsa yeterli? Fringe’deki gibi kompleks bir senaryo olacağını zannetmiyorum yani Fringe’de son sezonlarda senaryo tek bir olaya indirgeniyor yani önceki sezonlardaki tüm olaylar aşağı yukarı birleştiriliyordu. X Flies ise her bölüm farklı ve sonraki sezonları etkilemiyor mu?

Bir de X Flies’te paralel evrenler konusu işleniyor muydu?
(1) 

şöyle bir iş arama sitesi var mı?

m e b #1540225 
selam.
mesela işverenlerin yaptığı gibi ama tam tersi, yani iş arayan olarak özelliklerimizi yazabildiğimiz ve işverenlerin bizi aradığı bir platform var mıdır?

varsa da bu platformdan memnun kalma durumu ne olbilir?
(2) 

ekşi'de takipçilerimizi nereden görüyoruz?

ayseee #1540224 
ekşi'de takipçilerimizi nereden görüyoruz?
(13) 

Lebon pastanesinin kapanması

sailor #1540222 
Merhaba,

Ben 2010'ların başında üniversitedeydim. O dönem, taksim ve çevresinde yaşanan değişime karşı ciddi bir toplumsal tepki olduğunu hatırlıyorum.

Emek sineması, demirören avm, meydan yayalaştırma prjesi gibi konularda muhalefet sağlamak adına çeşitli örgütlenmeler, inisiyatifler vardı. Hatta gezi hareketi başladığında bu örgütlenmeler öncü olmuştu.

Geçenlerde Lebon pastanesi kapandı, duymuşsunuzdur. Ekşi sözlük'e girdim; "kapanırsa kapansın banane amk" tarzında bolca entry var.

Bu durumu nasıl okuyorsunuz, kuşak farkı mı, zamanın ruhu mu veya başka bir yorum varsa dinlemek isterim.

Not: Kirasını ödeyemeyen bir işletmenin kapanması ile yukarıdaki örneklerin birebir uyumlu olmadığını biliyorum ama kent tarihi ve hafızası adına önemli bir yer olduğunu düşünüyorum.
(1) 

CL gruptan çıkma sorusu

fatihkkk #1540218 
Selamlar,

Gruplarda puan eşitliğinde neye bakılıyor?

Daha direkt sorayım:

Porto bugün Atl Madrid'le berabere kalırsa 10 puana ulaşıyor.

Club Brugge zaten 10 puanda. Yenilirse 10'da kalıyor tabii.

Kim 1. olarak çıkıyor, kim 2. olarak?

Aralarındaki maça bakılıyor önce ama her iki maç da 0-4 0-4 bitti yani aralarındaki maçlar tamamen eşit.

Sonraki kriter ne? Genel gol averajı mı?


Teşekkürs.
(5) 

yargi'nin konusu ne?

Kittie #1540215 
basindan beri izliyorum. konusu yok di mi dizinin? :)

en basta bi kiz vardi. o kizi tamam ablasinin kankasi avukat oldurdu. ama karsiljksiz bi ask sebebiyle gelismis olaylar.

e bu kizin parasi pulu vardi, onu da gec arabasi vardi. bu kiz fuhus cetesinin elinde miydi, uyusturucu kuryesi miydi nerden geldi o araba falan.
sonra o konu kapandi. simdi baska katil cikti. hayir kanit gibi bi mantigi da yoktu dizinin. hani her bolum bi cinayet de islenmeyecek.
nereye gidiyor dizi sizce?

asil sorum su aslinda. hani oyuncular diyorlar ya senaryolari okuyoruz degerlendiriyoruz. bu ekip neyi degerlendirdi? boyle komiser rolu var, avukatlar var. karakterleriniz bunlar, hikayeye bakicaz artik falan mi diyorlar?
kacirdigim bi sey varsa alayim konu cevaplarinizi
(8) 

Pet Shop açılır mı?

michael_knight #1540214 
Düzgün bir yerde (çok işlek ve pahalı da değil, çok ucuz ve insan trafiğinden uzak da değil) devren bir Pet Shop dükkanı var.
Hayvan satışı kesinlikle değil, sadece mama, aksesuar, tasma vs.

Acaba devralsam mı diye düşünüyorum.
Bu iş karlı mı, biliyor musunuz?
(17) 

Bence secim sonucu ne olursa olsun gitmeyecekler, Sizce?

erwachsene #1540213 
Kesin degil tabi ama benim ongorum bu sekilde. Umarim %100 yanilirim ama yillardir kotuye giden bir ulkede, bu olay daha da kotuye gitmeye neden olur yani "olagan yol" ve aksi dusuk ihtimal bana gore. Sarayi terk ederken canli izlemek ve sonrasinda dava, hapis? Cok zor.

Ankara’da Cetrotide

marla is in my head #1540212 
Tedavi sonrası elinde kalan, ecza deposu olan ya da eczanesinde bulunan varsa çok acil bulmam gerekiyor. Yaklaşık 100 eczane aradım ve bulamadım maalesef.
(1) 

Her ülkeden bağlanabilme özelliği olan ucuz VPN önerisi

Acil kan #1540211 
VPN satın alacağım. Galiba çoğu VPN'de çoğu ülke yok. Bir şey denemem lazım. İstediğim ülkeden bağlanabilmek için hangi paralı VPN'i önerirsiniz?
(4) 

İş hayatındaki büyük mutsuzluk

adventchant #1540210 
Merhaba 2 yıllık tecrübeli mühendisim. Ancak sektöre direkt olarak satıştan girdiğim için bu bölümden devam ediyorum. Ancak satış konusunda kendimi hiç yeterli hissetmiyorum. Satıştan başlama sebebim iyi derecede yabancı dil bilgim. Ancak iletişim yeteneğim cidden çok kötü bence.
Ayrıca makine mühendisi olmama rağmen teknik anlamda hiç birşey bilmiyorum. Her zaman tasarım yapmak, analiz yapmak ve teknik kısımda olmak istemiştim ancak bu kısımda da hiç bilgim yok ve deneyimim yok. Bu yüzden bu bölümlere iş başvurusu yapsam da kaale alınmıyorum.

Evliyim ve maddi durumum da iyi olmadığından işi bırakamıyorum. İşimde çok mutsuzum, halbuki iş ortamı ve arkadaşlarım keyifli ancak işte hiç birşey öğrenemiyorum, hevesim yok. Bu sektörde ve pozisyonda çalışmaya devam etmek istemiyorum. Her sabah kalkmak eziyet, işteyken yapılacaklardan kaçmaya çalışıyorum.

Bu kısır döngüden nasıl çıkabilirim, iş değiştirebilirim belki ama yine aynı pozisyonda satış kısmında iş bulabilirim. Ancak şartlarım büyük ihtimal çok kötüleşecek. Maddi olarak da bu durumun altından kalkamam çünkü şuan calıstıgım yerde ortalama üstü para kazanıyorum. İnternetten tasarım analiz kursları alayım calısayım diyorum ama bunun için de vakit bulamıyorum.

Bu durum genel olarak hayatımda mutsuz olmama neden oluyor.
(2) 

duyuruların üstte kalması hk.

aferin cok iyi dusunmussun #1540208 
merhabalar, bazen bazı duyurular üste sabitleniyor. kan aranıyor vb gibi duyuruları ayırarak soruyorum, hayvan sahiplendirme duyurularından sabitlenenler oluyor. geçen bir sahiplendirme ilanımda ben de böyle bir talepte bulunmuştum ancak duyurum sabitlenmemişti. bunun için ekstra talepte mi bulunmak gerekiyor, bilgisi olan var mıdır? veya kriter nedir, evimde yuva arayan 7 tane güzeller güzeli yavru var da. :3
teşekkürler şimdiden. :)
(2) 

3-5 sene sonra doktor, sanatçı, mühendis bulamamak

the sound and the fury #1540207 
Akp rejimi ve akpnin cumhurbaşkanı Erdoğanın açıklamalarını hetkes duydu giderlerse gitsinler diyor. Peki ya zaten dinci kesimden okumuş adam çıkmıyor ve aydın kesim iltica ederse bizler ne yapacağız herkes polis olıyor kimi kimden koruyor bu Erdoğanın paralı askerleri? Ülkenin hali harap ne olacak sonumuz karamsar ve intihara meyilliyim. Ya iltica edeceğim ben de ya da korkarım sonum intihar olacak. Aşırı korkuyorum akp rejiminin kalıcı olmasından ve Erdoğan ın 30 yıl daha tek adam olmasından.

fantastik türdeki kitabımı yayınlatmak için yayınevi

pstm #1540206 
e mail yoluyla kitap kabul eden yayınevleri var mı?
(2) 

Apple'daki konumu aileyle paylasmanin android muadili?

fakyoras #1540203 
Selam,

Apple'da find my ile konumumuzu aile/arkadaslarla paylasabiliyoruz suresiz olarak. Bunun android muadili hangisidir? Google maps'te konum paylasma var ama suresiz de secsek 24 saat paylasiyor maksimum.

Simdiden tesekkurler
(4) 

ikamet değişikliği sorusu

yeahbutso #1540200 
geçici olarak bir şehirde görünmem gerekiyor. görüneceğim evde bir aile (arkadaşlarım yaşıyor)

onlardan biriyle mi nüfusa gitmem gerekir? mümkün müdür?

TOKİ - Arsa Başvurusu (Diğer Adres)

Novice #1540196 
Merhabalar,

Toki evlerine başvurmaya korkunca dedik arsaya girelim fakat bugün okurken fark ettim ki merkezde olmayan ilçelere sadece orada yaşayanlar başvurabiliyor. Yani yaşadığım yerde başvuramıyorum.

Fakat benim ikametgahımda iki adres var:
İlki, "Yerleşim Yeri"; ikincisi ise "Diğer Adres" olarak belirtiliyor.
Korona zamanı memlekete gidebilmek için eklettirmiştim.

Sorum ise şu: Ben bu "diğer adres" ile memleketteki arsaya başvuru yapabilir miyim?
(5) 

WhatsApp parayı nereden kazanıyor?

sonhakan #1540195 
...
(14) 

Disarida wc'den cikarken gulumsemek

hlot #1540194 
Bazi yerlerde boyle bir adet mi var? Erkek olarak bir mekandayken bunu gozlemledim. Ben iceri girerken cikan kadinlardan kimisi hafif bir gulumseyip geciyor. Ben cikarken de iceri giren kadin ise hafif bir gulumsemeyle geciyor (hepsi yapmiyor, kimisi yapiyor).

İlk defa boyle bir adet goruyorum. Bir de sadece bir mekanda gordum bu adeti nedense (oyle cok elit bir mekan da degil, zincir kahveci, istanbul'da).

Baska tanik olaniniz var mi? Yapaniniz var mi?
(16) 

Kemal K. na oy vermem diyenler hakkında ne düşünüyorsunuz ?

dunyatuhaf #1540192 
Gerçi çok klasik cümle ama CHP’ye hiç oy vermedim .
Ama bu kesimin samimi olduğunuz pek inanmıyorum . Tabi muhalif olup Kemal Kılıçdaroğlu aday olursa seçimi kazanamayacağını bu yüzden aday olmaması gerektiğini düşünerek, K.K. Ya oy vermem diyenleri kastediyorum .
Uzmanı değiliz ama siyaseti takip eden biri olarak bu kesimi anlamıyorum . Neden K.K nın başarısız olacağını düşünüyorlar?
Bence son yerel seçimlerde çok başarılı idi. İstanbul Ankara’yı aldı . Bursa gibi bir ilde ise az bir farkla kaybetti . Bu başarıyı görmüyorlar mı küçümsüyorlar mı ?
Sanki bu grupta bir algı kurbanı olmuş gibi.

İktidarı tüm imkanlarına rağmen çok başarılı olduğunu düşünüyorum .
Siz ne düşünüyorsunuz ?
( başörtüsü , uyulturucu meselesi falan çok önemli de konulardı , muhtarlara yardımcı meselesi bile sanki , önceki hamle gibi geldi bana ) . Yani seçime katılımı arttırmak için falan mı yaptı diye düşünmedim değil .
Çünkü büyükşehirlerde belki etki etmeyebilir ama az nüfuslu yerlerde muhtarlar seçim katılımını etkiler )
Neyse siz ne düşünüyor?
(9) 

Acilen yurt dışına br şey yollamam gerek. Uçak yolcularından nasıl yardım?

santimantal #1540189 
Havaalanına gidip yolculardan rica edeceğim: Şunu inerken şu kişiye verebilir misin diye.

Daha önce benden Diyarbakır'dan İstanbul'a uçarken biri böyle bir şey rica etmişti. Ben de getirmiştim.

Sabiha Gökçen den yurt dışına gidecek bir uçağın yolcularından yardım isteyeceğim. Onların beklediği yere gitme iznim olmayacaktır herhalde. O insanları nerede bulabilirim?

Yardım rica etmenin bir usulü var mıdır? Nasıl hareket etmeliyim?
(4) 

Bir kişiye bir miktar doların karşılığını TL olarak vereceğim. Neye göre?

santimantal #1540188 
Neye göre hesaplamak gerek o an.
Nereden bakmak gerek?
Satış fiyatına bakmak gerek sanırım.
1 ...  ... • 799    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık