(2) 

limanlar, limanlarimiz

charlotte blanc #1189537 
halihazirda isletilen bir limani devralmak icin gereken seyleri siralayan bir sartname ariyorum. nerede bulabilirim ?
(3) 

HGS borcu

nucleon #1189535 
merhaba

hgs yok bende, birkaç kez kaçak geçtim, şimdi hgs başvurusu yapacağım internet üzerinden, gerekli baiyeyi içinde bulunduracak şekilde başvuru yapsam cezaları da otomatik düşer mi içinden?
(4) 

7 kisilik arac

charlotte blanc #1189532 
7 kisi turkiye genelinde road trip e cikacagiz. onerebileceginiz araclar nelerdir ? para sikintisi olmaz diyorum cunku 7 kisiyiz bolusup oderiz. road trip 3 gun veya bir hafta olur en fazla.
(19) 

Gidip gezipte hayran kaldiginiz sehirler, ülkeler?

VIPCH #1189531 
kisaca nedenlerinide belirtirseniz iyi olur.
(1) 

Trafik Cezasını http://www.gib.gov.tr/ 'den ödedim

ondkz #1189530 
Polis memuru tutanağı teslim ederken illa bankaya gitmem gerektiğini söylemişti. Tutanağın arkasında www.gib.gov.tr de yatırılabileceği yazıyor. Bende oradan ödemeyi yaptım. Bir sıkıntı olmaz di mi?
(2) 

çanta diktirmek veya kumaş bulmak

sos fistik olsun mu #1189529 
zıpkın taşımak için çok basit bir çanta diktirmek istiyorum. ince uzun, fermuarlı bir şey olacak.

ya su geçirmeyen branda gibi bir kumaş bulup terziye götüreceğim ya da bir çantacı bulup derdimi anlatacağım. ama her iki opsiyon için de yönlendirmeye ihtiyacım var.

nasıl yapayım?
(4) 

Turkcell'de yine sıkıntı mı var ?

ondkz #1189528 
İnternette sorun var gibi. Aramayı denemedim daha ..
(2) 

Sözlü sunum vs poster

cedex #1189527 
bunlardan sunum daha mı prestijli? Cv yazarken belirtiliyor mu?
(10) 

i20 alayim mi

cedex #1189526 
2012 qashqai var duz vites 50-55'e satip otomatik sifir i20 alsam mi? hanim duz kullanamiyor.
yeni kasa i20 iyi mi? 55'e aliniyor.
(12) 

saint benoit öğrencilerinin yaptığı dingilliğin sebebi nedir?

teritori #1189525 
sabah sabah bunu yapmalarının sebebi ne acaba?
özel bir günleri filan mı diyecem ama neredeyse 7 yıldır bu güzergahı kullanırım ilk defa görüyorum.

eksisozluk.com
(1) 

whatsapp

freetakilir #1189519 
www.andronova.net

şu durumda karşıdakinin de numarası güncelleniyor mu yoksa karşıda da yeni bi sohbet penceresi mi açılıyor?

üstteki olay: whatsappda numara değiştir seçeneği kullanılarak numara değiştiriliyor ve kişinin sayfasındaki geçmiş konuşmalar sabit kalıyor. merak ettiğim şey bu karşıda nasıl görünüyor.
(2) 

Uçurulanlar

m3mphis #1189518 
2006 senesinde sözlükte yazardım. Soru başlığa cevap entryden uçuruldum. Neyse. Benim gibi olup da benim gibi 'ne güzel olmuş' diyen var mı? Sebepleriyle paylaşsak?
(3) 

Erkek uzun saç toplama

Euxinos007 #1189516 
Saçları uzatma evresindeyim. Çok hafif dalgalı olduğundan biraz itici görünüyor salınca ama çok takmıyorum günlük hayatta ancak 10 gün sonra önemli bir olay var ve bu şekilde yada jöleli bir şekilde görünmek istemiyorum.

Saçları arkada tepeye yakın bir yerde toplayınca (at kuyruğu yapar gibi) kulak üstlerinde bir kısım ve kafanın arka tarafında altlarda yer alan saçlar yetişmiyor oraya, bunlar zaten rahatsız ettiği için aldırıyorum uzatma evresinde. Bu şekilde toplayıp gitsem çok mu itici durur ?. Yani o kısa olan yerler 2 cm filan.
(6) 

duyuruya üye olmak için bağış yapmak gerekmesi

runagain #1189515 
bence çok güzel fikir. ara ara gidip geliyorum, kazanan lösev oluyor.

sizce?
(1) 

kaş ekimi

ilkinci #1189513 
anneme kaş ekimi yaptırmayı düşünüyoruz ama ekilen teller sürekli uzuyor mu merak ediyoruz. kaş ektirmiş olan ya da ektirmiş bir tanıdığı olan varsa bu tecrübeyi paylaşabilir mi?
teşekkürler..
(12) 

iyi miyiz

yuvarlanantencereninkapagi #1189511 
hayat üstüme üstüme geliyor. en sonunda kendimi kesivericem. sağlığım bozuk, mutsuzum. günün büyük kısmında kendi kendime ağlıyorum.

siz nasılsınız, hayat nasıl gidiyor?

edit: gecen sigara bırakmakla alakalı bi soru sormuştum. bıraktım. bu iyi bişey.
(3) 

Şu Bisiklet Alınır Mı?

ete summer #1189510 
(1) 

Anneler günü hediyesi için

hilmy #1189509 
Merhaba arkadaşlar eşim hamile ve anneler günü için hediye almak istemiyorum daha özel ve anlamlı olması için kendim bir şeyler yapmak istiyorum.
aklıma resimdeki gibi bir şey geldi türkçe anne yazısı ile yanlarına anlamlı sözler yazmak istiyorum. Anne kelimesini için bu harfleri nereden bulabilirim. Aklıma ilk scrabel geldi fakat çok küçük olur bu şekilde. fotoğraftaki harflerden nerden bulabilirim sizce yardımcı olursanız sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
(4) 

hangisi daha zor?

bir sevgi faresi jamal #1189505 
türkiye'nin ilk kadın imamı olmak mı yoksa türkiye'nin ilk kadın astronotu olmak mı ?
(1) 

Ankara Tren Garı'ndan şu adrese nası giderim? (BLS International)

nilmiye #1189499 
www.google.com!4m5!3m4!1s0x0:0x5fab32bd9191cc36!8m2!3d39.877722!4d32.8625194?hl=tr

Yildizevler 714 sokak.
No-5 K-1 D-6 Vizyon Plaza,
Cankaya
(2) 

istanbul'da mobilyacı

sedat peker in yegeni #1189495 
tavsiyeniz var mı? model tarif edip kendi yapan da olabilir, şuranın tasarımlarını beğeniyorum dediğiniz markalar da olabilir. uygun fiyat tercih sebebidir.

öyle aman aman bişi istemiyorum; gayet sade, düz, modern bişiler istiyorum. ama türkiyedeki mobilya markalarında çok ağır ve demode şeyler var genelde.
(3) 

Hollanda ve Almanya için yurtdışı eğitim danışmanlık hizmeti veren yer?

cornypop #1189494 
Almanya Hollanda ve Avusturya'daki üniversitelerle ilgili yüksek lisans programı bakıyorum. Bunla ilgili hizmet veren güvenilir bir yerler varsa önereceginiz çok makbule geçer.
(12) 

Berlin / Potsdam icin tavsiyeler

shi aila #1189489 
Daha önce Berlin'e gidip Brandenburger Tor, Museumsinsel, Alexanderplatz, East Side Gallery gibi popüler turistik yerleri gördüm. Daha farkli tavsiyelere ihtiyacim var.

Reichstag ve Spree turu önerildi mesela. Daha baska ne yapilabilir Berlin'de?
Bi de önünde kuyruk olan bi dönerci vardi, Ali miydi neydi. Nerdeydi o?

Ayrica bir gün ayirip Potsdam'a gitmek istiyorum. Gidis-dönüs dahil Sanssouci ne kadar vaktimi alir? Potsdam'da gitmisken görmem gereken baska ne var?

Haftaya irlikte gezmek/gezdirmek, kahve/bira icmek isteyen birileri var mi?

danke schön.
(2) 

eskişehir-kütahya arası raybüs

bellbane #1189487 
böyle bir şey varmış. biletleri nereden alınıyor ki? tcdd'nin bilet sayfasında satılan eskişehir-kütahya biletleri raybüs mü oluyor?
(5) 

Listerine ve kabus

manuel mandalina #1189481 
Genelde rüya görüyorum ama çok nadir kabus görürüm. Enteresan bi şekilde farkettim ki ne zaman gece yatmadan önce ağzımı listerine'le çalkalasam o gece kabus görüyorum. Mesela bugün hiç keyfim yok ve bi de kabus görmeyeyim diye bunu kullanmadım kasten. Böyle tuhaf bir durum.. Ağızda bıraktığı taddan falan mı acaba, ne diyonuz?
(4) 

mersin-antalya

kapi #1189480 
arası otobüsle ne kadar sürüyor acaba.
(5) 

Pdf - doc dönüştürme sorunu

oculi electrica #1189476 
Elimde bir Pdf var acrobat readet pro falan çeviremiyor Word dosyasına. İnternet sitelerinden çevirmeye çalışınca da her kelime arasına & işareti koyuyor. Yazıları kopyalarken de yine aynı şekilde örnek&örnek&örnek& şeklinde kopyalıyor. Çok acil Word yapmam lazım bu dökümanı. 90 sayfa falan o yüzden tek tek yazamam grafikler falan var içinde.
(3) 

güneş gözlükleri hakkında 1-2 soru.

prens zuko #1189474 
yaz aylarında aşırı güneşe maruz kalınca gözlerim kızarıyor ve yaşarıyor hemen hemen her gün. buna engel olabilmek için hangi tür gözlük almam gerekiyor?

-polarize
-Polarize Antrefle
-%100 UV ışın koruyucu

gibi maddeler var tam olarak nedir bunlar ve hangisine dikkat etmem gerekiyor?


pbs.twimg.com


ayrıca şu linkteki çok hoşuma gitti, bun tip gözlüklere ne deniyor? almayı düşünüyorum şu tipten.

edit : günde 6-8 saat kadar takmayı düşündüğüm için oldukça kaliteli ve sağlam almayı düşünüyorum, bütçe sorun olmaz sanırım.
(2) 

Vize muafiyeti

congratulations #1189473 
90 gün vizesiz turist olarak kalınabilen bir ülkeden komşu bir ülkeye birkaç gün gezi düzenlendikten sonra geri döndüğümüzde yine 90 gün vizesiz kalma imkanımız oluyor mu?
(4) 

Kiracıya İcra Takibi ile Alacakların Alınması

isminivermekistemeyensuser #1189472 
Merhaba,

Kiracımızdan 6 aylık kira alacağımız var buna ek kalmaya devam ederse 6 aylık şeklinde ödediğinden bir 6 daha kira alacağımız var. Bugün yarın çıkacağım ödeyeceğim şeklinde oyalarken bugün ödemiyorum icrayla al diyor.

Bu işlem nasıl yapılır? Avukat masrafı ne kadar tutar? Avukat masrafımı da kiracıdan alabilir miyim? Sürece nasıl başlamalıyız?
Ankara'da bu iş için direk mahkemede sonucuna göre karşıdan parasını alarak bu işlemi yaptıracağımız bir avukat bilen var mı?
(12) 

günde kaç kez isiyorsunuz?

yuvarlanantencereninkapagi #1189471 
ve kaç litre su içiyorsunuz?

gece tuvalete kalkar mısınız?
(6) 

şu araç alınır mı?

tabudeviren #1189470 
www.sahibinden.com

ve bu aracın yıllık sabit giderleri ne kadar olur? (muayene, vergi vs)
(1) 

Pazar günü eskişehir karabük

zugas #1189467 
pazar günü eskişehirden kaarabük'e gidecek olan var mı? beni geçerken bırakacak biri. (ücreti mukabilinde)

bir de bir tane otostop programı vardı neydi adı?
(1) 

THY online check-in

kelbukel #1189465 
Yarın sabah uçuş var.
THY'ye göre acil çıkış dışında tüm koltuklar rezerve. Acil çıkış almama da izin vermiyor. 2 kişi yan yana koltuk yok boş. Zaten tek olanlarda 2-3 tane.

Nasıl oluyor bu iş? Napayım sabah? Bavul mavul yok, kabin valizimle uçağa gidecektim ne güzel ya. Kontuarla mı uğraşacaz?
(6) 

takip edilesi youtube kanalları

turkce konusan uzayli #1189464 
her tür olabilir, zaman geçirmelik ne önerirsiniz?
(6) 

Spordan sonra tatlı istemek

seyyar satıcı #1189461 
Tatlıyı severim spordan gelince canım fena halde tatlı istiyor
Bisküvi çikolata yerdim ama o da kötü oluyor spor anlamsızlaşıyor

Ne tavsiye edersiniz
(3) 

Bel içeriye doğru kayık

seyyar satıcı #1189460 
Merhaba

Ben de göbek var. (sanırım göbeklilerde bu durum oluyormuş) bel öne doğru çıkıyor
İyice hamile kadınlar gibi oluyorum. Göbeği eritmeye calışıyorum. Bu beli düzeltmek için de egzersiz varmış sanırım

YouTube dan buldursaniz size zahmet

Bu arada erkeğim
(1) 

Kına çiçeği, kına ağacı ve kına tohumu hk. detaylı bilginiz var mı?

gijilti #1189459 
Söz varlığını ortaya çıkarmaya çalıştığım bir metin var. Bu metinde,
- Kına
- Kına çiçeği
- Kına tohumu
terimleri geçiyor.

"Kına" için toz biçimindeki kınanın tanımını vereceğim. Sözlüklerde bu toz kınanın kına ağacının yapraklarından yapıldığı söyleniyor ve kına çiçeği ile kına ağacı farklı türler.

Peki bu kına ağacı ve kına çiçeğinin ikisi de neden "kına" adını taşıyor. Kına çiçeğinden de kına yapılıyor mu? Her iki türün isminin kökeni de Arapçadaki hinna'dan mı geliyor. Bu nasıl olmuş acaba? Yoksa ilgileri yok da ses benzerliği mi? Sözlükler kelimelerin aynı olduğunu gösteriyor. Eş sesli olsalardı farklı maddeler olurdu bu iki kelime.

Metnimde bir de "kına tohumu" geçiyor. Kına ağacının mı yoksa kına çiçeğinin mi tohumu acaba? İkisinin de çiçeği var zira. Ama ikisinin de tohumu kullanılabilir özelliğe sahip mi bilmiyorum. Tıpta kullanılan hangisi olabilir?

Bu konuyla ilgili, kına konusunda bilimsel yazılar var mı?
(4) 

Adalet Önlisans'tan Hukuk'a DGS

gonion #1189458 
Bilgi sahibi arkadaşlar;

1) Adalet Önlisans'a başvuru ne zaman? Az önce "ön kayıt" diye bir şey bulup yaptım Anadolu Ünv. sayfasında. Gerçek başvuru ne zaman ama bu bilgiyi bulamadım.

2) Son DGS bayağı zormuş anladığım kadarıyla. Vaktiyle sağlam sayısalcıydım, ÖSS'de de iyi yaptım (2003). Nasıl çalışmak lazım DGS'ye?

3) DGS'yi kazanıp fakülteye geçiş yaptık diyelim, 2 yıl daha mı okuyoruz, yoksa 4 yıl daha mı okuyoruz?

*

Adalet sonrası DGS ile Hukuk yapan varsa hayrına iletişim kurabilir mi? Sorularım var :/
(2) 

oyun klavye/mouse'ları hk.

gneral #1189454 
arkadaşlar selam,

bende önceden alınmış (2015 sonları gibi sanırım) razer ouroboros mouse var.

Oyun için (Counter strike GO özellikle), özel ayarları, ayar dosyaları vs var mı? Hani atışlarda kolaylık vs vs vs...

Bu mouse'ları alanlar sadece düz kullanmıyorlardır değil mi?

Tikler yarına, çok teşekkürler.
(2) 

Ortaçağ Tarihi Hakkında Kaynak

oradaydik ve simdi buradayiz #1189446 
Kaynak kitap önerebilecek var mı Türkçe olmak şartıyla. Yüksek lisans bölümlerinde okutulan, üniversitelerde okutulan kitaplar neler? Bana onlar lazım ama dediğim gibi Ortaçağ özelinde olmalı bu eserler.
(1) 

Windows 8.1'i 7'ye düşürmek.

headbang devil horns #1189444 
Arkadaşlar herkese merhaba. Bir arkadaşım bundan bir kaç yıl önce HP laptop almış ve içinde Windows 7 yüklü olarak gelmiş. Ancak daha sonradan bilgisayarını tamire verdiği zaman, oradaki kişiler içine orijinal olmayan Windows 8.1 yüklemişler. Şu anda bilgisayar aktivasyon kodu istiyor ancak satın almadığı için elimizde herhangi bir kod yok. Kendisi de Windows 7 istediği için onu yükleyelim dedik ancak elimizde Windows 7 için de kod yok. Laptopun altına baktım ancak herhangi bir sticker göremedim. Bu kodu öğrenmenin bir yolu var mıdır? Herkese teşekkür ederim.
(17) 

bir klavyeye 299 lira verilir mi?

anonymice #1189443 
ben verdim.

ya siz?

konu olan klavye : www.hepsiburada.com
(6) 

Kılıçdaroğlu gitsin mi kalsın mı? Gitsinse yerine kim gelsin?

sonhakan #1189441 
Evet ne diyorsunuz?
(1) 

şu eserin adı nedir?

tabudeviren #1189439 
aranızda bunu bilenler olduğundan % 100 eminim :)

vocaroo.com
(2) 

Öğrenci schengen vize için gerekli evraklar?

mizika #1189438 
Merhaba,

Ben öğrenciyim, aynı zamanda da sigortalı olarak çalışıyorum, ama işe girişim 4 ayı geçmediği için sigortalı çalışan olarak vize başvurusu yapamıyorum.
yunanistan için öğrenci schengen vizesine başvurmak istiyorum. babam emekli memur, kendi alabldiğim evraklar tamamladım, babamdan ne tür evraklar istemem gerekiyor?

kısa süreli turistik öğrenci vizesi istiyorum bu arada.
(21) 

Erkekler hangi marka veya nereden giyiniyorsunuz

zseak #1189434 
Sb
(3) 

Vücut gelistirme

basubadelmevt #1189431 
Su an kilo verme sürecindeyim. Daha dogrusu yağ yakma diyelim.Kaldı 10 kg vermem gereken. Bu sürecle birlikte vücut gelistirme isine baslayayim diyorum.Ama görüyorum ki bu alan derya deniz.Güzel, çalışılmıs vücutlar var. Bir anda olusmadiklari da baya belli.Sormaj istedigim sey belli bölgedeki kasın gelisimi hangi alette kac tekrar yapılacagını nasıl biliyor bu insanlar?Personal trainerla mi calisiyorlar illaki? Yoksa kendileri mi program yaziyorlar? Iyi bir seviyeye gelmek isterim ama asırı kaslı olmakta istemiyorum.Beslenmenin önemini de biliyorum.
(2) 

Reçeteli l carnitin mi var ya?

hasmetizm 2046 #1189426 
Resim ekte, sb.
(5) 

kariyer planlama sorunsalı

farrytikki2 #1189422 
sevgili bizinıs dünyasının ileri gelenleri;

ben makine mühendisliğini bitireli 2 yıl oldu. askerden den 2 hafta önce geldim.
hiçbir iş tecrubem yok.

geçtiğimiz yıllarda klasik işsizlik psikolojisi içindeydim. hiçbir yere başvuru da yapmadım bugüne kadar. çünkü gördüğüm duyduğum kadarıyla zaten reddedeceklerdi beni.

neyse konumuza dönelim.

2 gün önce küçük denilebilecek, atölye çapında bir yerde işe başladım. adamlar gelişmekteler. başladığım pozisyon kalite kontrolcülük. benden önceki eleman makine resim hocalığı mı ne bitirmiş bir adammış. yapılan iş de mikrometre ağırlıkta olmak üzere çeşitli ölçüm aletleriyle ürünleri kontrol etmek...
yani teknik eleman işi gibime geldi.
bu iş bana mühendislik anlamında bişey katar mı? bana kalsa çok birşey katmayacağı yönünde..birkaç aydan fazla çalışmak sanki zaman kaybı gibime geliyor.
şuan hiçbir iş tecrubem olmaması sebebiyle kabul ettim. haftasonu tatil yok.
ücreti daha konusmadık ama büyük ihtimal 1500-1700 civarı...



not: hiçbir yere cv doldurmadığımı belirtmek isterim.


siz ne düşünüyorsunuz? gelecek vaadeder mi? ne yapayım?
1 ...  ... • 3763    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık