(4) 

hem ingilizce hem türkçe altyazılı izlemek yararlı olur mu?

namidigerkokuc #1437364 
arkadaşlar dizi ya da filmi, hem ingilizce hem türkçe altyazılı izlemek, ingilizceyi geliştirmek açısından yararlı olur mu? netflix uzantısı kurdum, hem ingilizce hem türkçe altyazılı gösteriyor. aynı zamanda ok'u, ingilizce altyazıdaki kelimeye getirince o kelimenin anlamını gösteriyor. sadece ingilizce altyazılı izleyip anlamını bilmediğim kelimelerde böyle mi yapsam yoksa iki altyazıyı birden mi açsam? hangisi daha yararlı olur?
(7) 

Bilgisayar Mühendisligi Tercih

liberal #1437362 
Merhaba,

Bilgisayar Mühendisliği için aşağıdaki okullardan hangisini yazmamızı önerirsiniz?

Kültür, Haliç, Ticaret, İstinye, Başka bölüm oku.
(2) 

hiç açılmamış tütün bozulur ?

Başkalaşım #1437358 
Selamlar. Hiç açılmamış old holborn paketi 25 gün +35 derece üzerinde evde dursa herhangi bir bozulma vs. olur mu? Şayet bozulursa 25 gün buzdolabına atsam bir sorun olur mu?
(9) 

BES’ten çıkayım mı?

le jeune turc #1437356 
Bu işlerden hiç anlamam. 1 yıllık hesapta 1003 lira anaparam, 112 lira yatırım getirim varmış. Zamanında o parayla altın alsam ikiye katlamıştı falan bunların farkındayım. Ayrılırsam 1099 lira alacakmışım. Bir aksilik olmazsa önümde yurt dışı var. Türkiye ile işim olmayacak gibi duruyor. Ben de bu sebepten bu parayı çekip harçlık bari edeyim diyorum. BES’lere çökecekler söylentisinin de payı büyük.

Çekersem aslında pek bir işime yaramayacak. Çekmezsem çökecekler deniyor. Çökmediler diyelim, ta ileriki yaşlarda BES’i iptal etmemiş olmamın bana bir faydası olur mu ki? İleride iyi ki çıkmamışım diyeceksen dursun orada.
(1) 

Yoga gerçekten işe yarıyor mu?

aramızda kalsın #1437355 
Sığ bir soru oldu ama merak ediyorum. İleri derece olmayan skolyozum var. Doktor yoga tavsiye etti. Down dog uygulamasını indirdim herkes çok beğeniyor diye. Back strength hareketleri çok basit geldi bana. Gerçekten bir etkisi olacak mı bunların düzenli pratikte?
(3) 

Erkek saç boyama - sadece yanlardaki beyazlardan kurtulma

howfaristhesky #1437353 
Böyle krem gibi bir boya var mı? Sadece parmağımın ucuyla bir kısma sürüp boyasın istiyorum. Saç uzayana kadar etki etsin. Daha önce hiç yapmadım. Öneriniz var mı?
(1) 

iş başvurusu

vacigok #1437352 
merhaba. bir kurumun sitesinde "iş başvurusu için cv'nizi şu adrese mail atın" gibi bir ifade bulunuyor. şimdi buraya kısaca başvurma sebebimi açıkladığım bir maille beraber cv'mi yollamam yeterli olur mu, yoksa ayrıca başvuru sebebimi, amaçlarımı açıkladığım niyet mektubu gibi bir belge hazırlayıp cv ile onu da yollamam daha mı iyi olur?

ikinci olarak, cv'ye kişisel blog adresi yazılır mı sizce? uzun zamandır çoğunlukla kitaplarla ilgili yazılar yazdığım, tasarımı çok amatörce olan şöyle bir blogum var: vacigok.wordpress.com bunu cy'ye eklememin bir faydası olur mu, yoksa gereksiz mi olur?
(2) 

40E ile 31K

83746428 #1437350 
1.ilişkisi nasıl olur sizce? bunu ikiden bağımsız cevaplayın lütfen.

Şimdi buna bağlı 2. soruyu soracağım:

er kişisi 2 yıl önce bir müddet sevgili olduğu biriyle evlenmiş kısa sürede boşanmış. evlendiği hatun bundan 3 yaş büyük, 11 yaşında da kızı var başkasından.

evlilik konusuyla ilgili, hem sevgili olmadığımız hem de haddim olmadığı için, "özel hayatın" diyerek konuyu kapattım.

yorumlarınızı bekliyorum.
(4) 

Kalkan ve Civarında Ne Yapalım?

joker hakki #1437349 
Tekne turundan belirli bir mekan tavsiyesine kadar her şeye açığız. Kalkan'a gidip de şunu yapmadan dönme diyeceğiniz neler var? Teşekkürler.
(8) 

Bir ev buldum

Filinta61 #1437348 
Bodurum kat ama salonu tam boy cam, ufak bir balkon var. Mutfağı salonda onun da bir camı var. Çocuk odasının cami var. Yatak odası salondan ışık alıyor. Altinda bir kat var.
320 bin diyor ev sahibi. Kat mülkiyetli. Kendi de aynı katta oturuyor. Gidip belediyeden ve tapudan baktiracam. Konut kredisine girmeyeceğim.

Benim durumum bekar çocukluyum bilen bilir. Ufak bir eve 1400 tl kira vermekteyim. Ev sahibi evi satma derdinde 420 bin diyor.

50 bin ihtiyaç kredisi çekip gireyim diyorum. 3 ya da 4 yıl kira ödeyeceğim.

Tek korkum çocuğun lisesi yakındaki değil de uzaktaki liseye çıkarsa ne yaparız. Puanlı lise. Liselerin servisi oluyor mu.

Ben bu eve gireyim mi.

Not ise yeni girdim. Onunda yardımı ile krediyi çekebiliyorum. Issiz kalsamda krediyi ödeyebilecek 2500 tl sabit gelirim var. 20 yıllık profesyonel kiraciyim
(9) 

Ayda 3.000 TL faiz kazanmak için kaç para lazım?

matrix #1437344 
Merhabalar;

Diyelim ki ayda 3000 TL kazanç elde etmek istiyorsunuz birikiminiz üzerinden. Bu tutar için ne kadar paranız olması lazım?
(4) 

Aramızda veya tanıdığınız Youtube tasarımcısı var mı?

winston insani #1437342 
Merhabalar,

Youtube kanalı için kanal kapak fotoğrafı, video thumbnail'i, video intro vs. youtube içerikleri için tasarımcı var mıdır aramızda acaba? Veya tanıdığınız?

Nedir bunların ortamala maaliyetleri mesela? 270 takipçili bir programlama ile ile ilgili bir kanalım (youtube.com/c/sonergonul) var da, - tabi henüz bir gelirim yok - burası için içerikleri biraz daha profesyonel yapmaya çalışıyorum da, bu kadar küçük bir kanal için mantıksız mı olur ne dersiniz?
(5) 

altındaki düşüş devam eder mi?

ahm1 #1437339 
altındaki düşüş devam eder mi acaba ya? satsam mı hemen? döviz biraz düşünce altın da düşmeye başladı. grafiklere bakıyorum, yükselişler, düşüşler dolar ve euro ile aynı çizgide hep.
(9) 

tavana makara takmak

black mamba #1437338 
çimentodan ağırlık yaptım. evde spor yapıyorum. tavana 2 tane makara takıp lat pulldown ve arka kol çalışayım diyorum. tavana asacağım makara iş görür mü? tavandan bir parça söküp düşer mi? ya da durur mu? ağırlık takıp aşağı çekilecek çünkü.
(5) 

Altin hesabi icin hangi banka?

nothinn_ #1437337 
1)Makas araliklarini banka neye gore belirliyor, sınırı nedir? İnsanlar hep sovmus son 2 3 haftadır yorumlarda.

2) Kuveyt Türk baya iyiymis eskiden ama o da açmış makas aralığını. Hiçbir avantajı kalmamis. Hangi bankada açalım hesap?
(1) 

yalnız yaşayan ağırlıklı tavuk yemeği pişirecek birisi için fırın önerisi

nahtoderfahrung #1437336 
www.hepsiburada.com

liste yukarıdaki gibi fiyatı 200-300 bandında olan tavuk pişirmeye en uygun fırın hangisi
(5) 

şu aşamada döviz alınır mı?

everythingok #1437335 
50 000 tl'yi şu saniyede euro ya da dolar ya da altına bassam ciddi zarar eder miyim? aralık 2019'da yapacaktım bu işi ama nedense o zaman da aynı korku vardı. aniden düşer mi acaba?
(2) 

döviz ve altın mevduata yeni vergi mi geldi?

soru icin geldim #1437334 
yoksa bu oranlar neden bu kadar yüksek? 696 liralık altın aldım 6,89 tl kmv kesti?
(3) 

Zamanı 1 saat geri alma gücünüz olsa?

bobinhoo #1437325 
Diyelim ki böyle bir güce kavuştunuz ve bu 1 saati istediğiniz gibi bölerek kullanabiliyorsunuz. Yani ister 60 kere 1 dakika veya 360 defa 10 saniye gibi; Toplamı 1 saat olacak şekilde.

Bu gücü kullanarak en temiz zengin olma yöntemi nedir sizce? Bana kumarhane gibi geldi, başka gelen yöntemler var mı aklınıza?
(4) 

kavanoz kapağını bu kadar değerli kılan şey ne

nahtoderfahrung #1437321 
i.ibb.co

eski kapakları niye kullanmıyorlar? her sene bi kavanoz kapağı hikayesi görüyorum nedir bunu bu kadar değerli yapan şey?
(5) 

Ev tipi baskül onerisi

uzun kulaklı yalnız tavşan #1437320 
Yillar yıllar evvel bimden aldığım baskül iyice sapıttı aynı yerde bile arka arkaya 2 kg farkla tartiyor. Iyice sinir oldum valla 200 Gr veriyorum 300 Gr alıyorum tartıya bakınca.

Yağ su vs tartımi güvenli olan ya da ne gerek var onlari tartmasina su x marka modelden memnunun sapitmiyor diyeceğiniz önerileri rica ediyorum.
(6) 

eve projeksiyon almak

black mamba #1437319 
sözlükte okuyunca hevesim kaçtı biraz. pahalı ve gürültülü olur yazıyordu. eve projeksiyon ve iyi bir ses sistemi alıp şu görüntüyü duvara yansıtsak nasıl olur? şu an evde uygun yer ve para yok ama yüksek çözünürlüklü bir projeksiyonla bembeyaz duvarı tamamen bu görüntüyle kaplamak mükemmel olurdu. şu an için televizyonla yetinicez.

www.youtube.com/watch?v=3raVUTPAd-w&t=
(12) 

apple tamir

black mamba #1437318 
bozulan macbook'u nerede tamir ettireyim? izmir'de önerebilecğeiniz yer var mı? egemek varmış ama güvenilir mi? servislerin gözümde araba galerilerinden farkı yok o yüzden güvenemiyorum hiçbir yere. istanbul dışında da apple store yok.

servisler her sorunu halledip mi veriyor bilgisayarı yoksa sadece bazılarını yaptırabiliyor muyuz? araştırdığım kadarıyla bataryadan dolayı kasma sorunu var. batarya taktırınca düzelir gibi ama düzelmeyebilir de. o yüzden denemek için sadece batarya taktırayım diyorum.

kasma sorunu var diye x parçasının değişmesi gerek deyip değiştirdik sonra aynı sorunu yaşama ihtimalim var mı? sırf para almak için alakasız bir iş yapıp sorunu çözemezler diye endişeleniyorum.

bir de ram falan çalmazlar değil mi? o yüzden herhangi bir yere götürmek istemiyorum.
(2) 

süt sağma pompası

nebukadnezar #1437317 
Merhaba arkadaşlar bu iki süt sağma makinesinden kullanan var mı aranızda?Hangisini tavsiye edersiniz?

www.joker.com.tr

ty.gl
(3) 

Twitter/insta da kaliteli film önerileri yapan sayfalar?

mehmed resad #1437315 
nelerdir onlar
(6) 

erkek gömlek

dedim ben sana #1437314 
bir arkadaşım unutamayacağım bir iyilik yaptı. erkek giyimden de hiç anlamıyorum.

250 liraya kadar bütçem var. güzel ve şık bi gömlek almak istiyorum kendisine. öğretmen. 1.80 boylarında, hafif göbeği var. beyaz ya da kendinden desenli mavi bişey olsa sanırım her şeyle de kombinler. marka, model, link önerilerinize açığım. teşekkürler.
(2) 

çay makinası - üçlü priz sorunsalı

haintospik #1437313 
merhaba,

çay makinası ile uygun priz arasında kablonun boy problemi var. en uygun yerde de buzdolabı ile klimanın prizleri mevcut. onlar sürekli takılı ve direk olarak duvardaki prizler olduğundan ellemek de istemiyoruz.

çay makinası için üçlü priz alsak sorun olur mu ? 1650w diyor diye tırstım ilk ama bu suyu ilk kaynatırken çektiği güçmüş. sonrasında 135w'da sabit çalışıyormuş.
buna ek olarak, eğer üçlü kullanımında sorun yok derseniz, aynı üçlünün boş kalan yerlerine diğer çok güç gerektirmeyen(laptop,monitor,tel şarjı) aletleri de taksak sorun olur mu ?

teşekkürler.
(3) 

Fotoğrafçılıkla uğraşayan sevgiliye hediye

jacque #1437311 
Erkek arkadaşım bir süredir kurs alıyor ve daha da ilerletmek istiyor. Lens ve tripod gibi şeylere kendisi benden daha yüksek bütçe ayırabileceği için ucuz-ortalama bir şey alıp onu kullanmak zorunda hissetsin istemiyorum.

Yemek fotoğraflarında kullanması için birkaç zemin alacağım. Başka neler alabilirim? Bütçe 200-300 TL civarı.
(3) 

Anne with an E izleyenler

samansapı #1437310 
İki bölüm izledim, iyi güzel ama çok üzülüyorum izlerken. İlerleyen bölümlerle hep böyle üzücü mü gidiyor yoksa iyiye mi gidiyor? Ona göre, izlerken en azından "ileride iyi olacak" diye kendimi teselli edebilirim.
(2) 

Yanan Primler

Kirmizibavul #1437308 
Simdi diyelim ki 2002den 2017ye kadar kesintisiz 15 yil boyunca kamu&ozel sektorde ssk'li ya da emekli sandığına bagli olarak calistik ve adimiza 5500 gun prim yatiirildi. Daha sonra herhangi bir tazminat, emeklilik ikramiyesi/maasi almadan yurt disina yerleştik.

Tam olarak bu durumda olan bir tanidigim var. Tum o primler yaniyor mu? Zira arastirdigim kadariyla 25 yil sigortalilik suresi ve 7000 gun prim yatirilmasi gerekiyor.

En azindan 60 yasi beklemeden emeklilik ikramiyesi almanin bir formulu var mi?

Ben Vahit. Bulana 100bin lira vereceğim.
(3) 

İphone 6S Ne Kadar Eder?

muslugubozukhayrat #1437307 
Şimdi 4.5 yıldır kullandığım bir 6S'im var. Şu ana kadar da en sevdiğim telefonum oldu. Ama ekranının üst kısmı kırık ve touch id'si çalışmıyor, sanal tuşla idare ediyorum 3 aydır. Şu anda da İstanbul'un oldukça dışında bir yerdeyim burada tamir ettirebileceğim bir yer yok. Arkadaşım bana satsana ben yaptırır kullanırım dedi. Ben de değiştirme vakti geldi diye düşünüyordum, cazip göründü.

Sizce ne kadar olur bu telefonun ederi? İkinci el telefon piyasasını asla bilmiyorum. Fikir verirseniz sevinirim.

Teşekkürler.
(3) 

Tam , cumhuriyet, ata altın arasındaki fark?

dierec #1437306 
Merhaba tam altın , cumhuriyet altını ve ata altın arasındaki farkı bilen var mı ?Altın fiyatlarını gösteren sitelerde 3'ü de farklı satış fiyatı olarak gösterilmekte.örnek olarak anlık satış fiyatları :
tam : 3176 TL
Cumhuriyet : 3266 TL
Ata : 3494 TL .

Tam altını biliyoruz aslında gram altının en büyüğü klasik desenli işlemeli büyük boy vs. Ama diğer iki altın türü neden farklı ?
(3) 

yatırım tavsiyeleri

kakamelsokoban #1437305 
elimizde 35 40 bin kadar birikmişimiz var. onların bir kısmını dolara bir kısmını altına yatırmıştık. en son bayram öncesi bir de gidip gümüş hesabı açtırdım. ona da haftadan haftaya elimde kalanları maaş zamanı da ödemelerden artanı falan atıyorum. şu an 2bin civarı da orada var.

arefe gününden bugüne gümüş hesabı %20 kazandırdı, diğerleri de arttı ama gümüş kadar değil.

kafam karıştı dolar ya da altını da bozdurup gümüşe yatırmalı mıyım yoksa böyle 3e bölünmüş şekilde daha mı mantıklı olur.

para biriktirme amacım ilerisi için ev peşinatı çıkarmak. faizler düşüp ev fiyatları fırlayınca soğuduk ev alma fikrinden çünkü niyetlendiğimiz evler üstüne en az 70 80 bin koydular göz göre göre kazıklanmak işimize gelmedi. onun yerine bütün evi krediyle almaktansa faizler yeniden yükselip ev fiyatları düşene kadar bekleyelim yüksekten kredi çeksek de zamanla düşünce yapılandırırız totalde daha az ödemiş oluruz diye niyetleniyoruz ama bilmiyorum ne kadar mantıklı olur.

siz olsanız ne yapardınız?
(4) 

İç hat uçuşlarında

mekaniker #1437304 
kabine abartı doldurulmamış sırt çantası alabiliyor muyuz? Mevcut Koronavirüs önlemleri içim soruyorum.

Not:sun express
(12) 

Ödeme alabilmek için ne imzalatabilirim?

tchuck #1437303 
selamlar,
bir süredir ödeme alamadığım bir firma var. itibarına çok önem veren bir firma bunlar.

2 hafta içinde güçlü bir pozisyona geçeceğim. o an "tüm ödemeyi istiyorum" diyebilirim, ama o an o nakiti bulamayabilir.

bu alışveriş anında ona başka ne yaptırabilirim ödemelerimi garantiye almak için?
taahhütname imzalatmak? çek yazdırmak, senet yazıdrmak vs?

nasıl bir şey "bu ödemeyi bana mike mike yapacak" konumuna getirir?
ne tavsiye edersiniz?

not: faturalarını kestim, ancak iş yaparken bir sözleşme falan imzalamadık. faturalar ödeme bekelr halde duruyorlar 3-4 aydır.

not: 2 hafta içinde güçlü duruma çıkacağım pozisyon şu,
ona 2 hafta sonra bir iş teslim edeceğim. eğer o işi teslim etmezsem, ona vermezsem, aşağı yukarı bütün ticari hayatı bitecek. yani benden o işi almak zorunda kalacak. ben de o işi vermek için X bir şart öne sürerek tüm ödemelerimi garanti altına almak sitiyorum.
(1) 

Özgün Baskılar Yapan Firma Önerileriniz Var mı?

thereisnospoon #1437301 
Merhaba,
baskılı tişörtler giymeyi seviyorum. Birçok markadan alışveriş yapıyorum. Daha fazla çeşitlenebilmek için alternatif markalar arıyorum. Yurt dışında amazon veya aliexpress gibi yerlerde skala çok geniş lakin fiyatlar 200 TL'yi bulabiliyor. Nispeten uygun ve güzel baskıları olan markalar varsa bildiğiniz memnun olurum.

Dipçe: Şu markaları genelde kullanıyorum. Crashgalata, Tisort.is, Kaft, Lord Tshirt, Sepetingo, tarrzz.com, perseus shopping
(11) 

Kedim 2 Haftadır Yemiyor İçmiyor... Fikir Rica Ediyorum...

teoridefeminist pratiktegeysa #1437299 
Herkese Merhabalar;

Kedim Paşa 6 yaşında ve daha önce hiç bu kadar uzun süre yemek yemediği olmamıştı. Bundan 2 hafta evvel tüm gün dilinin dışarda olmasını, ağzının sağ ve solundan salya akıntısını, halsiz olmasını görerek aynı gün veterinere götürdük. Kanda sorun çıkmadı yine de 5 günlük antibiyotik tedavisi, vitamin iğneleri, ağrı kesiciler yapıldı fakat ağzına o günden beri doğru dürüst bir şey koymuyor. 5 günlük tedavi de onu ayağa kaldırmayınca farklı bir veterinere götürdük o da bize bir şırıngayla antibiyotik verdi, yine 5 gün bu tedaviyi uyguladık. Gözleri eskiye göre açıldı fakat çok bitkin halde yatıyor, yemek asla yemiyor. Her gece defalarca kalkıp nefesini kontrol ediyorum, kucağıma alıp sevip öpüp kokluyorum. Halsiz olması beni çok çok üzüyor. Gizli bir köşeye saklandığında korkuyla arıyorum evin içinde.

Birkaç farklı marka kuru mama denedik, yemiyor. Ben kucağıma alıp başını dikip yaş mamayı zorla yedirip zorla da su içiriyorum. Niye zorluyorsun derseniz veteriner siz yedirin içirin dedi. Ki yedirdiğimde daha iyi görünüyor.

Son olarak dün yine götürdük, dişlerine bakılsın istedim özellikle. Diş etleri kırmızı falan değil ama benim tespit edemediğim çürük vs olabilir diye düşündüm. Ben söyleyince veteriner bize bir toz verdi, dişleri yüzünden yemiyorsa bu iyi gelir dedi çaresiz aldık ve denemeye başladık dün.

Asıl bahsetmem gereken şey ise; 3 ay evvel kaza sonucu veterinere zor yetiştirdiğim, 40 dikiş atılan bir küçük kediyi eve aldım ve kedide de ara ara nüks eden sümük, hapşırma durumları vardı. 3 aydır bazen küçüğümü odadan saldığımızda Paşa'nın mamasından suyundan içtiğini görüyordum, hemen kendi mamasına suyuna yöneltiyordum. Tüm bunlardan sebep olabilir diye düşünüyorum evet ama 2 haftadır yoğun tedavi altında Paşa. Buna rağmen yedirip içiremiyorum. Son çare küçüğümü geçici olarak arkadaşıma bıraktım. Belki Paşa kıskanıyor da yemiyordur diye. 3 gündür küçüğüm evde yok, bir çare olacak mı bu bilemiyorum.

Başına benzer bir durum gelmiş olan var mı acaba? Fikir rica ediyorum.

Teşekkür ederim...
(7) 

Robot süpürge önerisi

ats #1437295 
Merhabalar. Robot süpürge almaya karar verdim, aslında xiaomi’nin moplu 1c modeline karar vermiştim ki kimisinin de “süpürgeye neden olumlu yorum yapıldığını anlamıyorum, kötü iade edicem” yorumlarını gördüm. Benim beklentim çalışma süresinin kısa olmaması, haritalama olması, moplu olması. Bütçem de yaklaşık 3500 tl. Kullanıp beğendiğiniz marka modeller var mı?

Bir de ek soru, amazon.de’den alışveriş yapanlar da süreçle ilgili bilgi verebilirlerse memnun olurum. Gümrük vergisini ve kargoyu ödeyerek daha ucuza gelebiliyormuş bazı ürünler anladığım kadarıyla
(14) 

sizce akp ne zaman biter?:/ veya biter mi?

neoluyokardesimnebutantantana #1437294 
rte ölünce mi?
(3) 

Altın ve Dolar Trenini Kaçıranlar Borsaya girsin mi ?

ptolemaios #1437293 
altın ve dolar alamadık, uçup gitmiş trene binemedik
borsa çöküyor, 0.8 seviyesine gelir mi ?
sırtlan gibi borsaya çökebilir miyiz 3-5 kuruşluk birikimle.
(5) 

sırt çantası tavsiyesi

mg3929 #1437291 
spora giderken, bisiklet sürerken, 3-4 günlük bi tatile gideceğimde falan kullanabileceğim ne hayvan gibi büyük ne de çok küçük bi sırt çantası gerekiyor. nike adidas puma vs olması tercihim. fiyatı da çok yüksek olmazsa süper olur. en çok kafama takılan alacağım çantayla bisiklette rahat edememek.
(1) 

(Google) Team Drive

yargin #1437290 
İnternette küçük meblağlara satılan süresiz ve sınırsız Team Drive'lardan almak istiyorum.

Bir forumda satış yapan kişi upload'un bir süre sonra kesilme ihtimali olduğunu söylemiş. Böyle bir durumla karşılaşan var mı?

Ebay'de 1 dolar'a 2-3 tane satanlar var. Bunlardan alıp sorun yaşayan oldu mu? Nelere dikkat etmek gerekir?
(1) 

Gözlükçü Tavsiyesi

Ven #1437289 
Selam,
Ankara içinde yeri önemli değil f/p gözlükçü, optik öneriniz var mı? Bir diğer sorum Atasun Optik nasıldır?
(2) 

YKS DİL puanı hakkında

ufoozgur #1437288 
Selamlar,

YDT sınavına İngilizce'den girip, Fransız Dili ve Edebiyatı (Fransızca) ya da Alman Dili ve Edebiyatı (Almanca) gibi bir bölüm seçmek mümkün oluyor mu? Yoksa bu bölümlere girmek için, belirtilen dilde mi sınava girmek gerekiyor?
(8) 

Schengen sorusu

insanlik icin buyuk bir adim #1437287 
Merhaba sengenliler,

Sorum kisa ve basit. Schengen vizesinin seyahat tarihinden 6 ay once basvurulmasi gerektigini okumustum.

Soru: Simdi(simdi olmaz tabi, EU seyahat kisitlamalarindan dolayi) ben Avrupa’ya gitmeye karar verip vize basvurusu yapsam, vizem 6 ay sonra mi cikacak? Yoksa iki uc haftada verirler mi?

Tesekkurler.
(4) 

En iyi traş bıçağı hangisi?

ahm1 #1437284 
En iyi derken yani cok pahali bir sey aramiyorum ama gillet fusion 5 iyi midir? Simdiye kadar hep bilmeden aldim. Belki vardir bundan daha iyi f/p'si olan?
(7) 

Havalimanı yapmak neden bu kadar pahalı

Mehmet Ersoz #1437283 
Basit bir havalimanı için milyar dolardan bahsediliyor. Yani sadece düz bir pist, bir kule ve yolcu binası değil mi bu meret? neden bu kadar pahalıya maloluyor?
(9) 

Hayvanlar ile ilgili hangi STK ya bağış yapabilirim ?

paramolacak #1437278 
Merhaba,

Birisinin doğum günü yakın zamanda onun adına hayvanlarla ilgilenen bir kuruma bağış yapıp karşılığında elektronik sertifika almak istiyorum ( param olacak sizin adınıza bağış yaptı iyi ki doğdun gibi) haytap'a baktım ama acayip karışık çözemedim, başka da bulamadım bu şekilde bir bağış olayı olan. Siin bildiğiniz yerler var mı?
(4) 

TikTok yasaklansın mı?

zagem #1437274 
işte anket: www.strawpoll.me
(10) 

nereye bagis yapmaliyiz

tannen #1437268 
tahmin ettiginiz o rezalet kurumlardan olmayan hangi egitim vakfina bagis yapilabilir?
bence darussafaka gibi yerler oldukca fazla bagis aliyordur. zaten gecmiste darussafaka ve koruncuk vakfina duzenli bagista bulunmustuk. sanki bir tik daha kucuk ve guven veren yerler, bu paraya daha cok ihtiyaci olan yerler daha mantikli olur diye dusunuyorum. yanlis mi dusunuyorum?
bu bilgi gerekli mi bilmiyorum ama bagisi abim yapacak ve yuklu bir miktar olacak. ben sadece araciyim ve hic o kadar param olmadi, fikrim de yok haliyle :)
1 ...  ... • 1874    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık