(4) 

Birikmiş dövizden kar etmek için ne yapılabilir? Nereye yatırmalı?

fobfilm #1438005 
1-) Dolar/euro/altın mevduatının faiz oranı çok düşük. Mevduat hesabı dışında ne tür yatırım araçları küçük de olsa düzenli gelir getirir?

2-) Türkiye'de yaşayan biri Türk bankaları dışında güvenli hangi platformları yatırım için kullanabilir?

3-) Kambiyo vergisi ödememek için döviz alırken nasıl yöntemler izlenebilir? Bitcoin'le dönüştürmek vs. gibi şeyler mümkün mü?
(2) 

C# sayfa geçişleri

ceann deas #1438004 
Merhaba tezim için ufak çaplı bir program yazıyorum ama çok iyi olduğum söylenemez bilgisayar mühendisliği okumuyorum zaten yazdığım program istatistik ile ilgili. Sayfa geçişlerini paneller ile yapıyorum

pnl_anaSayfa.Hide();
pnl_orneklem.Show();

Gibi. Çok mu yanlış bir kullanım bu normalde sayfa geçişlerinde ne kullanılıyor araştırdım ama her kafadan farklı bir ses çıkmış forumlarda.
(3) 

Sevgili ile hangi adaya gidilmeli?

itinayla bozuk kafa tamir edilir #1438002 
Merhabalar,

Sevgilimle uygun olursak cuma günü -olmazsa maalesef haftasonu cumartesi günü- Adalar'a gideceğiz. Ancak Adalar'a daha önce sadece bir kez gittim o da plajaydı, pek bir gezmem etmem olmadı. Sessiz sakin, kalabalık olmayan, güzel vakit geçirebileceğimiz bir yer/konum olsun istiyorum. Gezi-piknik tarzında bir şey yapmayı planlıyoruz.

Piknik alanı olarak Heybeliada öne çıkıyor gibi araştırdığım kadarıyla ama orman kısmı vs kapatılmış sanırım son 1 aydır. Piknik alanına dahil midir bilmiyorum.

Önerilerinizi bekliyorum.
(1) 

Türkiye'de şu yastıklardan yok mu ya? Capsli

basond #1437998 
Ya ne diye aratayım hep alibaba wish gibi sitelerde çıkıyor normal türk bir yer üretmiyor mu bu yastıklardan acaba? Örfü olanı istemiyoruz
(5) 

Ev sahibi evi satmaya karar vermiş ev gösterme falan bilgisi olan varsa

trendline #1437994 
Merhabalar;
haziran ayında sözleşmeyi yeniledik. Dün satış için emlakçıya vermiş. Beni de emlakçı aradı. Müsait misiniz ev göstermeye müşteri getireceğim diye. Ben de bir yandan araştırırken her zaman başvurduğum mecraya da bir sorayım istedim. Müsait miyim? ne kadar müsait olmalıyım ? Haklarım neler? ola ki satıldı beni neler bekler?

Not: Ödeme konusunda sorunlu bir profilim yok. Bu süreçte 3-4 ay daha ev değiştirmek de istemiyorum...
(4) 

İstanbul-marmaris geçiş ücretleri

kojonotsuki #1437993 
Dostlar merhaba,

İstanbul sarıyerden marmarise, osmangazi köprüsü ve izmir otoyolu üzerinden arabayla ulaşım sağlarsak toplamda gidiş-dönüş masrafı ne kadar çıkar (benzin parası dışında, sadece geçiş ücretleri)
(3) 

tablet önerisi olan?(şirket için)

KidLazer #1437992 
selamlar

servis için kullanılan bir CRM'imiz var. browser tabanlı çalışıyor.
imza vs attırmak PC'den biraz yorucu olduğu tablet alalım dedik.
tercihlerimiz şu yönde:
- 10" civarı olsun
- android olsun (keşke windows tabanlı olsa..)
- kalemi olsun (mümkünse)
- 3 gb ram'i olsun (ram'e gerek yok da geleceği düşünerekten..)

bu kıvamda Samsung S6 Lite buldum. Güzel cihaz ama 2500 TL civarında. Sahada da 20 eleman var, alınır da bütçeyi az kasacaktır. Sizin önerdiğiniz var mı bir model biraz daha hesaplı olan? Casper'ın bir modelini buldum ama dokunmatik hassasiyeti dandikmiş onun da. Kalem tercihim ama "kalemi yok ancak şu model iyidir" dediğiniz model de kabulum.
(5) 

Kedim 4 kere kustu

Semi #1437991 
Yavrucağım Cumartesi ilk doz karmasını oldu.
Dün akşamdan beri bütün bütün mama kustu. Tüy yumağı değil.
Evden cıkmadan her yere su ve yarım yağlı yoğurt koydum.
Durumu kötü olabilir mi?
Dışkısınu gözlemleyemedim?
Aranızda hekim olan varsa yardımcı olabilir misiniz? İşteyim ve aklım onda.
(3) 

Haber sitesine gömülü video indirmek

kaptan memo #1437988 
Bir haber sitesinde gömülü videoyu indirmek istiyorum. Youtube video indiriciler çalışmıyor. Başka bir online araç önerebilir misiniz?
(6) 

doğan slx

turbo sadık #1437987 
sıhhi tesisat ustam aracını satıyormuş. araba da temiz araba, sahibini de tanıyorum. şef 15000'e veririm dedi.
mevcut durumda zaten arkadan itişli bi arabaya biniyorum. yani olay yan vermek vs değil. olay doğan'a binmek. kendimi içinde düşündükçe yüzümde gülümseme oluşuyor. çok eğlenirim gibime geliyor. camı indirmişim fonda cengiz kurtoğlu küllenen aşk çalıyor koltuk arkaya kadar dayanmış hahahaha.
diyorum ki alayım bunla çok eğlenirim. eksiup.com

tek bir korkum var araba yolda giderken acaba dağılır mı? daha önce doğan hiç kullanmadım kullanmış olan varsa önerir mi?
şimdi nicki turbosadık olan birinin tofaşkı olmazsa olmaz :)

edit: eklemeyi unuttum. arabayla sürat yapmayı hiç sevmem. otobanda bile 110 120'yi geçmiyorum. çok nadirdir öyle 230 240 gördüğüm. doğanla zaten yapamazsın da. evin önünde caddede bebek sahilde öyle 30 40 km hızla güneşli günlerde tıngır mıngır yol alacağım işte.

edit2: o zaman bir de doğan'ınımızın arkasına anlamlı bir yazı istiyorum. ne yazalım.
no airbags we die like real men..
(2) 

Elektrikli Cezve / Sigorta

Novice #1437986 
İyi günler. Elimde bir kere kullandığım elektrikli bir cezve var. Tasarım gereği donanımın kolay su almayacağını düşünerek altına dikkat etmeden yıkamış bulundum, yani öyle olduğunu düşünüyorum, ve cezveyi prize taktığımdan kısa süre sonra tüm sigortaları attırıyor.

İçini açtım damlacıklar vardı sildim her yerini, kuruladım bekledim tekrar taktım yine attırdı. Bununla karşılaşan veya öneri verebilecek olan var mı? Elektrikçiye mi bayılalım yoksa açıp 2 dk'da hallolacak bir şey midir?
(5) 

araba kullanmak

anarsika #1437983 
ehliyetim var ama şu 7-8 saat ders alınarak vitesi en fazla 3'e takarak alınmış ehliyetlerden. arabamız olmadığı için kullanma fırsatı bulamadım, öylece kaldı. şimdi bir iş için gerekli. nasıl çözülür bu problem? tekrar sürücü kursundan özel ders almak mı mantıklı, araba kiralamak mı? fiyatlar çok uçuk olur mu? yanımda öğretecek kimse yok maalesef.
(5) 

100m2 3katli normal bir yazligin icini ve eşyalarını luxe çevirmek ne tutar

ananiyimioguz #1437981 
Ege'de cok guzel bahceli bir yer beğendik. Bütçemizin 100 bin altinda kaliyor aslinda uygun. Kalan parayla icini yaptırıp mobilyalari yenilersek bize neye mal olur? Oyle ultra luxe gerek yok ama normal düz daire gorunumden çıksa yeter. Hic mimar tanıdık falan da yok, bilmiyoruz fiyatlari.

Aslinda bizimkiler biz niye ugrasiyoruz ki direkt yapılmisini bulalim diyorlar ama onlar da 100 harcadiysa evin fiyatına 200 ekleyip sattiklari icin haliyle.. çıkamıyoruz o fiyatlara. Hazir 100k asagida bulmusken, alıp yaptirsak diyorum, mantikli mi?
(1) 

Kan tahlili

uzun kulaklı yalnız tavşan #1437980 
Bugün 10 civarında açlık kan şekeri için tahlil verecektim ama tamamen unutmuşum biraz önce 2-3 zeytin ve biraz peynir yedim. Bu sonuçları çok etkiler mi ona göre erteleyeyim mı kan verme işini? Yoksa doktora söylesem bu kadar bişey yemiştim diye o zaten fark eder mi?
(1) 

kaçakçılık sorusu

Tochinoshin #1437977 
Bugün duyuruda çok döndü bu konu aklıma geldi.

Benim türkiye'de bir arabam var renault megane mesela yasal olarak. Yurtdışına gidiyorum ve benim megane'min birebir aynısıyla ülkeye giriş yapıyorum, vergi falan vermiyorum tekrar çıkacağım için.

Ülkeye soktuğum arabanın plakasını değiştirip diğerininkiyle aynı yapıyorum. Getirdiğim araba da çalındı diyorum devlete. Hadi kimse çakmasın diye de başkasına vermiyorum, satmıyorum, eşim, çocuğum kullanıyor bu arabayı. Ruhsatı da kopyalıyorum. Muayene zamanı da yasal aracımı sokuyorum sadece.

Bu kurguda benim kaçakçılık yaptığım ne zaman, hangi aşamada anlaşılır?
(4) 

uykusuzken koşu

mad mind #1437976 
Uykusuzken koşmak (5-7 km) zararlı veya riskli mi?
(2) 

Rize ve Artvin önerileri

asaf #1437975 
2’şer gün ve gece için:

Nereye gitmek, ne yapmak, nereleri mutlaka görmek lazım?
(2) 

BA mezunu olup CS uzerine yuksek lisans yapmak

bollocks44 #1437974 
merak ettigim su, lisansi bilgisayar muhendisligi olmayan adamin (tercumanlik mezunuyum) yl diplomasina sahip oldugunda piyasada ne kadar iplenecegi. Amacim da su, muhendislik ile alakali olmayan ancak muhendislik diplomasinin arandigi is kollarinda calismak. Kisacasi IK'dan koca bir siktir yer miyim, yemez miyim, bu hususta tezli ya da tezsiz yl yapmanin bir farki olur mu onu merak ediyorum.

Not: TOBB'da var sanirim bu, 2 donem bilimsel hazirlik okutuyorlar, sonrasinda yl programina basliyorsunuz ancak herkes TOBB'dan kosarak uzaklasmami telkin ediyor.
(14) 

günümüz ilişkilerinde bir gariplik yok mu ?

wiekannich #1437972 
Er kişiyim baştan belirteyim,
Aşırı garibime giden tavırlar görmeye başladım yakın zamanda artık ben mi yeni fark ediyorum bilmiyorum.

- Evlenme arifesinde arkadaşım var, herifin tek derdi ukraynaya gitsemde bar bar gezip önüme gelenle kırıştırsam. Bu laflarını duyana kadar melek gibi çocuk derdim. Kızla 6 yıllık ilişkisi var. Abi diyorum niye evleniyorsun o zaman, ya diyor bu kadar yaşanmışlık var alışmışlık var bu saatten sonra bidaha nasıl bulucam böylesini.
- Ev sahibimin evliliğine 1 gün var. 1 gün ya. Herif geldi, alkolü alınca döküldü. Abi şu kızı ayarladım şöyle yapıcam böyle edicem. Ulan yarın düğünün var be kitapsız diyemedim tabi.
- Evlenmiş tonla arkadaşım var, hepsinin cebinde 2. bir tuşlu telefon. Eşten gizli yapılan tonla kaçamak, eşlerinin yüzlerine nasıl bakıyorlar merak ediyorum. Çocuğu olan var. Birini çektim sordum, yüzüne yüzüne ulan dedim sen utanmıyor musun eşin hamile olacak bide. Verdiği cevap evlen sen de anlarsın. Ulan ben bekarım senin kadar zamparalık peşinde koşmuyorum.
- En bombasını yakın zamanda duydum. Evlenme arifesinde çok zengin bir arkadaşım var, çocuk aldatmayı marifet zannediyor. Ne kadar efendi bi çocuktu halbuki lisede, ya kızların falan yüzüne bakmaya çekinen bir adamdı. İşin acı tarafı kız bunun farkında defalarca kez yakalanmasına rağmen parası için gözardı ediyor. Çocuğa neden böyle yapıyorsun abi sana yakışıyor mu diyorum neden evleniyorsun o zaman diyorum. Cevap benim böyle aldatmamı başka kadın çekmez oluyor, he bide seviyormuş ?
- Yakın zamanda hanım hanımcık diye bildiğim bir arkadaşım evlendi, çocuk hali vakti yerinde iyi kazanıyor vs. aman allahım neler duyayım bu mutasıp çiftin erkek tarafı taş üstünde taş bırakmıyormuş, kız da yine yukardaki örnekte olduğu gibi hediyelere, değerli eşyalara boğulup göz ardı ediyormuş (direk sahibi olduğu iş yeri ortağından dinledim)

Bunlar ciddi ilişkisi olan taraflar, birde bekar arkadaşlar var.

Önceden futbol, siyaset, ekonomi geyiği dönerdi masalarda. Şimdi kimi arasam kimin halini hatrını sorsam iş dönüp dolaşıp buraya geliyor. Abi şuna şöyle yaptım kanka buna böyle yaptım moruk 3 günde 3 kızla rekora çıktım vs.

Derdim kimseyi yargılamak değil (evliler hariç), ama bu adamlar böyle değildi, en azından yakın zamana kadar böyle değillerdi. Yaşça büyük gösterdiğim için kendimden önceki jenerasyonla da çok vakit geçiririm, hiçkimseden böyle şeyler duymuyorum. Evliliğinden mutsuz olduğunu dile getirenler bile var ama hiçbirinin cebinde 2. tuşlu telefon yok. Mesele bu 90 sonrası doğanlarda.
Acaba böyle şeyler hep vardı dile getirilmesi mi normalleşti ?
(4) 

Kedimin Yeme Alışkanlığı

elektr10 #1437964 
Öncelikle: eksiduyu.ru


Yeni eve alışma sürecinde aslında kedim mutluydu ama sonra 3-4 gün hasta gibiydi, hayata küsmüş gibiydi. Yerinden kıpırdamıyor, yüzümüze bakmıyordu. Tuvaletine bile kendimiz götürüyor, suyunu kendimiz içiriyorduk vs.

Neyse ki şimdi düzeldi biraz ama çok zayıfladı. Sadece yaş mama yemeye başladı. Kuru mamanın yüzüne bile bakmıyor artık. Yaşı 18.

Acaba dişlerinde mi bir problem var da kuru mama yemeyi bıraktı? Kuru mamaya teşvik etmek için ne yapmak gerek? Evde 1 hafta bırakıp tatile gidebiliyorduk eskiden ama kuru mama yemeyi kesince artık kendi başına evde bırakmak da zorlaşacak gibi duruyor.

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
(4) 

sigorta şirketinden araç değer kaybı almak

ifo #1437960 
akan trafikte bir araç arkadan aracıma çarptı. %100 kusurlu olarak polis raporu tutuldu. karşı tarafın sigortasından arka tampon ve sac değişti. yaklaşık 7-8k hasar var.

otoservisin tanıdığı olan bir sigorta eksperine "değer kaybı raporu" yaptırdım.

10.210TL değer kaybı+177TL rapor bedeli iadesi için yazıyı bugün sigortaya gönderdim.

10.210TL değer kaybı bana çok abartı geldi bu kadar yüksek beklemiyordum aracın güncel değeri 140k

sizce bu parayı sigorta şirketi öder mi? itiraz etmez mi? (otoservis bu konu itiraz edilecek bir şey değil. rapor ne diyorsa öder dedi ama emin olamadım.)
(1) 

annemin kan tahlillerini yorumlayabilecek arkadaşlar

there is no place like home #1437951 
Annem nefes almakta ara ara sorun yaşıyor. Doktor kan tahlillerine bakıp mr istemiş ama korona testi yapmamış. Oldukça endişeliyim yorumlayabilecek arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
(9) 

Üniversite tercihi için tavsiye

antreman kocu munir bey #1437949 
Kardeşim beklediğinden düşük sıralamayla 52 bininci oldu. Şimdi tercih zamanında yardımcı olmaya çalışıyorum fakat biraz kararsız kaldık. Kendisinin öyle ideal gördüğü bir dal yok ama kafası mühendisliklere kayıyor gibi. Kendisi biraz rahat biri olduğu için endüstri mühendisliği önerdim ama itü, odtü gibi yerler tutmuyor tabii ki. Girerse özyeğin veya ışık'a gidecek. Geçen senenin puanına göre itünün inşaat mühendisliği tutuyor ama ben kendisine çok uygun olduğunu düşünmüyorum. Aileden bir mühendis de itüyü çok övdü fakat benim aklıma pek yatmadı. Ben çok türkiye odaklı olmaması ve mutlu olacağı bir alan seçmesi gerektiğini düşünüyorum. Yani gidip şantiyeyle vs uğraşmak çok hoşuna gitmez bana kalırsa. Mimarlık gibi bir alanın da çok güzel olacağını düşünüyorum ama aile memur olduğu için direk kpss, iş bulma diye darlıyorlar. Bu bölümlerde okuyan/mezun olan varsa fikir verirse çok güzel olur. Farklı bölüm önerilerine de açığım.
(13) 

Fiziksel ya da psikolojik olarak şiddet görmemiş kadın yoktur

mimo #1437948 
Olsa olsa yaşadıklarını şiddet olarak tanımlayamayan kadın vardır. diye devam ediyo
twitter.com

Bu doğru mu?
kendi gözlük hikayesiyle benzeşme kurması, argümanlaştırmada zirve zaten, bunu bi kenara koyarsak, tüm anne babaları, erkekleri, kardeşleri töhmet altında bırakmıyor mu bu söz
(2) 

ikinci üniversite

bbb_1 #1437947 
Merhaba arkadaşlar
Kardeşim mühendis, bir fabrikada üretim müh. olarak çalışıyor.Geçenlerde açıköğretimden bir bölüm daha okumak istiyorum diyordu.
Uluslarası ticaret ve lojistik
İşletmE
Yönetim Bilişim Sistemleri
BU 3 bölüm arasında kalmış siz ne önerirsiniz? bana sanki ybs daha işine yarar gibi geldi.Ama tavsiyelerinize açığız
(5) 

2. el araba ithalatı neden yapılmıyor?

gezegen olan pluton #1437945 
Devlet bir şekilde girişte daha az vergi ile buna izin veremez mi?
(7) 

Gümüşçü tavsiyesi - Avrupa yakası

high hopes of the sozluk #1437942 
elimde biraz gümüş var da satayım diyorum var mı tavsiye edebileceğiniz bi yer? kazıklanmak garanti ama az kazıklasın bari :))
teşekkürler cevaplar için şimdiden.
(7) 

instagram gizliden kameramı mı kullanıyor?

gameofannen #1437939 
son iki aydır bu durumdan şüphelendiğim için özellikle yemek yerken masaya alakasız nesneleri ( genellikle marketlerde satılan paketi açılmamış ürünleri) koyarak tespit ettim. en son propolis damlası buldum ve masaya kutusuyla koydum sonra telefonu alıp ekşiye, haberlere vs baktım (instagram kesinlikle açılmadı) bingo !! tıpkı önceki ürünler gibi bu da instagramı açtığımda akışta reklam olarak karşıma çıktı.

gerçekten oluyor mu bu? sesli hiçbir şekilde üründen bahsedilmedi. yalnızım zaten. korktum lan
(2) 

Galatasaray Endüstri mi Yeditepe Bilgisayar mı

e1even1 #1437938 
Tercih günlerinin sonuna doğru kararsızlık yaşıyorum.Son 2 senedir mühendis olmak için sınava hazırlanıyordum ve son 1 senedir de bilgisayar mühendisliği istediğime karar verdim.Sınav sonucuma göre gelebilecek bilgisayar mühendislikleri
-Galatasaray (6507)
-Bahçeşehir (7081)
-Yeditepe (8345)
-sıralamam: 7146
bahçeşehiri en başından eledim
Galatasaray bilgisayara sanırım sıralamam yetmiyor ama galatasaray endüstri mühendilsiğine yetiyor şu an başlıkta da olduğu gibi galatasarda endüstri mi yoksa yeditepede bilgisayar mı sorusunu soruyorum.
Yeditepenin avantajları şöyle
-bedava yurt
-bedava yemek bursu
-kampüsü
-aylık 500 tl harçlık 9 ay
-Bilgisayar okumak
Galatasarayın bana göre avantajları
-İsmi
-Devlet üniversitesi olması
-Konumu
-Fransızca hazırlık
-Ortamı ve arkadaşlık çevresi
-Mevcudunun az olmasından dolayı hocalarla daha samimi olunması
Sizce hangisi
(1) 

Yüksek Lisans Kredi Sorusu

evandro roncatto #1437937 
Ödemesi başlamış lisans kredim varken, Yüksek Lisans Bursu-kredisi için başvuru yapabilir miyim ?
(2) 

Colgate arayuz fircasi

000000 #1437935 
Linkteki urunden aldim da kutu arkasinda jilet seritleri gibi keskin ilave bir seyler koymuslar. Bunlar nedir?
Linkteki urunde yok.
youtu.be
(12) 

Para aklamak nasıl yapılır?

put it in your appropriate place #1437933 
Senelerdir bir türlü çözemedim mevzuyu. Şimdi ortada illegal olarak para var. Farz edin 150.000 doları yaşa dışı olarak elde ettim. Nasıl oluyor da bu nakit parayı aklanır?

Bilal'e anlatır gibi anlatır mısınız?
(4) 

Açıköğretim tercihi

Unde bach canim #1437932 
Aynı bölüm istanbul üniversitesinde ve atatürk üniversitesinde var.
Tek kafamı kurcalayan diplomada iü için açıköğretim yazıyor olması.
Sizce sırf bunun için atatürk üni mi tercih etmeli?
(2) 

Fazla bozuk olmaya dişler için tel tedavisi ücreti ne kadardır?

insomniac #1437927 
Çok az bir çapraşıklık var. Tedavi ücreti ne kadar tutar?
(1) 

Fantastik, gerilim dizi önerisi

sokagin tavani #1437925 
Netflix'te hoşunuza giden gerilim, polisiye, fantastik türünde dizi tavsiyeleri verirseniz sevinirim. Çok bilinenlerden ziyade az bilinen, kaliteli yapımlar önceliğimdir. Şimdiden teşekkürler.
(1) 

Uzun Camel

ibozkurtapartmani #1437924 
Arkadaşlar piyasada uzun Camel diye bir sigara var mı?
(5) 

Hangi çay daha iyi?

faati #1437922 
Yurt dışında yaşadığım için Tirebolu gibi özel harman çaylara ulaşamıyorum maalesef.

Çaykur Rize turist çayı
Çaykur Çay çiçeği
Çaykur filiz çayı

Bunlar var, bir de ahmaad gibi bir markanın çayı var her yerde, Ortadoğu'dan muhtemelen ve büyük yapraklı bir çay.

Bu en yaygın çağlardan en iyisi hangisidir?
(2) 

Aydınlatma tavan spot soruları

the real brad pitt #1437919 
Bizim salona şundan yapmak istiyoruz. Bizde kartonpiyerler var tavanda.

www.fezamutfak.com

Bunu kim yapar? Nasıl yapılır. Her şey sökülür mü? Pislik olur mu? Evi temizledik o açıdan soruyorum. Maliyeti nedir tahminen.
(3) 

Ücretsiz İngilizce film izlenebilecek site

wmeh #1437918 
Amerika girişi vs. istemeyen, sadece 3. sınıf filmler içermeyen, ücretsiz kullanabileceğim hangi siteler var?
(1) 

Büyük Çelik ocağı nedir

iddaaci #1437917 
Merhaba bugün İmes’e gittim. Elimde bir karbon Çelik vardı. Dövülecekti. Oradaki usta çeliği kocaman bir makinaya soktu. Bir delikten. Çelik anında kızılca ısındı çıkarttı dövdü. Makinenin üstünde indüksiyon yazısını hatırlıyorum. Yanıp sönen lamba vardı.

Bu makinenin adı nedir ve o enerjiyi hangi elektrikten alıyor?
(3) 

Uçamayan Güvercin ailesi bunu bulabilir mi ?

mete kudur #1437916 
Bilmiyorum ben öylemiyim ama dünya gerçekten hassas kalpler için bir cehennem. neyse

şimdi bizim cam balkondan içeri uçamayan bir güvercin girmiş. Yavru sanırım(bunların yavru olup olmadığı boyutundan anlaşılmıyor herhalde, kendisi kocaman ama uçmayı tam bilmiyor) normalde görüyordum dışarıda bazen anneleri bunlara uçmayı öğretiyordu. bu da galiba o yüzden annesi babası tarafından bizim buraya bırakılmış. böyle olduğunda anne ve babası sonra gelip geri alıyorlardı.

Ama şimdi biz bu kuşu o bıraktıkları yerden almak zorunda kaldık, garibim kaçmaya da çalıştı bizden ama işte uçamadığı için pek kaçamadı hep aynı yerde dönmek zorunda kaldı.

biz kuşu tuttuk, cam balkonu kapatmamız lazım alıp hemen 3-5 metre yandaki fransız balkonun dışına koyduk. ailesi bunu buradan görür alır de mi. başına bi' iş gelmesin istiyorum
(7) 

Bu mont ergen montu mu?

minik pattis #1437915 
+25 bir minyon giyerse garip mi durur?
(4) 

Çiçek nereden alınır

thin capitalization #1437913 
Çiçeksepeti tarzı siteler mi yoksa normal esnaf mı? Aileye vermek üzere güzel bir şey almak istiyorum, en iyi neresidir?
(1) 

firma websitesinde r2d2

duyurukullanıcısı #1437912 
animasyonunu kullanabilir miyim?
(2) 

dolandırılan insanlar paralarını geri alabilir mi?

banacevaplazım #1437911 
Haberlerde izledim. Adamın küçük kızı sosyal destek başvuru formunu indirmiş. Hesabındaki tüm para gitmiş, üstüne bir de alışveriş yapmışlar. Adam asgari ücretli bir çalışanmış. Üzüldüm. Geri gelmez mi para?
(3) 

E-Arşiv Fatura Görüntüleme

synesthesia #1437907 
Elimde bir faturanın ekran görüntüsü var. Faturanın üzerindeki numaralardan faturanın orijinaline ulaşabiliyor muyum? Aradım ama bulamadım böyle bir şey.
(3) 

cd'ye windows yazma

dali dili havali korna #1437904 
eski bilgisayara xp kuracağım, flash diskle kurulum olmadı, zaten forumda da cd ile yapılması gerektiği söyleniyordu. iso dosyası 535 mb, mp3 cdsi yapmak için kullanılan 700 mb'lik recordable'lara yazılır mı yoksadvd mi almak gerek?
(4) 

Çalışanı maske takmayan marketi nereye şikayet edebilirim?

gmzo #1437903 
Keşke fotoğraf çekseydim, o an aklıma gelmedi. Mopaş'ın Kadıköy'deki bir şubesinde raflara ürün yerleştiren üç çalışan maskesizdi. Nereye şikayet edeyim? Bir işe yarar mı şikayet?
(6) 

Autocad'de inch değerindeki çizimi cm ye çevirmek?

apurucikipi #1437900 
Yardımlarınızı bekliyorum.

Bir de pdf te çoklu sayfalı kitapçıktaki tek bir sayfa numarasını kaydetmenin yolu nedir? =) tesekkurler
(8) 

Rüya görmeyi seviyor musunuz?

İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi #1437898 
Merhaba arkadaşlar,

Bazen güzel rüyalar görüyorum ama uyandığımda keşke görmeseydim diyorum. Çünkü öyle bir şeyin olma ihtimali bazen çok uzak geliyor. Bir de yaşattıkları gerçeklik algısı yüzünden uyanıp öyle bir şeyin olmadığını görmek sahip olduğunuz çok önemli bir şeyi kaybetmiş gibi hissettiriyor. Kaç gün etkisinden kurtulamıyorum.

Çoook uzun zamandır bu durum böyle, senelerdir yani, o kadar uzun. Artık moralimi bozmaya başladı. Sanki evren bana mesaj yolluyor asla bunları yaşayamayacaksın, o yüzden rüyalarda yaşa diye. Bilmiyorum belki de geçenlerde açtığım bir duyuruda arkadaşlardan birinin söylediği gibi drama queene bağladım. Ama rüyalardan kurtulma imkanım olsaydı kesinlikle kurtulurdum.

Siz ne düşünüyorsunuz? Gerçek olma ihtimali düşük olan bir şeye rüyanızda sahip olsaydınız nasıl hissedersiniz veya canınızı acıtan rüyalar görüyor musunuz? Görüyorsanız memnun musunuz değil misiniz? Gerek idealistik bir şey, gerek duygusal bir şey veya bir eşya, her şey olabilir. Teşekkür ederim.
1 ...  ... • 1870    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık