(6) 

kullanılan hdd'yi yazılımsal olarak kapatmak.

Tears of Devil #1378595 
dizüstü bilgisayarımda 1'i ssd, biri m2 ssd, biri sd kart ve sonuncusu klasik hdd olmak üzere 4 disk kullanıyorum. bunlardan klasik hdd olanını pc bağlantısını çıkarmadan kapatmanın bir yolu var mı? hep kullanmıyorum çünkü, boşuna pil harcıyor ve haliyle çalışıyor. bu çalışma ise hdd nin ömründen yiyor ve indirip kaldırırken hasar görmesine sebep olabilir. ben bir yöntem bulamadım ama bildiği bir yöntem olan varsa paylaşırsa sevinirim.

okuduğunuz için teşekkürler.
(6) 

Falcao?

istanbul gecesi #1378594 
Tamam iyi transfer eğlendik güldük sevindi taraftarlar... Sorum şu madem bu adam bu kadar iyiydi Monaco neden bıraktı? Sağda solda maaş yükü deniyor da, altın yumurtlayan tavuksa -kumaşı iyiyse yaptığı iş güzelse, elinde üç beşe bakmadan tutmaya çalışmaz mıydı? Yerini Salako Slimani ile doldurmaya çalışacak kadar neden gözü Monaco'nun? Bu adam neden bırakıldı?

İma, dalga, aha girdi Gs'ye falan niyetim yok ciddi soruyorum.
(1) 

Ingilizce konuşma

btlylmz #1378592 
Merhaba,

Yaklaşık bir ay sonra italya'dan müşterilerimiz gelecek. Ve ne yazık ki toplantıların ev sahibi ben ve benim bölümüm olacak. Ingilizce konuşmama pek güvenmiyorum. Bu konuda bir ayda gelişme gösterebileceğim ne yapabilirim? Cambly tarzı uygulamalar, tanıdığınız bildiğiniz tercihen bir yabancı ile ingilizce konuşma dersleri (istanbul kadıköy tarafı) vb.

Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.
(4) 

Commodore 64 oyunlarından

kendi helvasını kavuran zombi #1378582 
Renkli renkli odalar vardı. Asansörle inip çıkıyorduk. Neydi o oyunun adı? Odalardaki bilgisayarları kurcalıyorduk vs.

şu sitede gezinirken aklıma geldi, meraklısı varsa
downloads.khinsider.com
(1) 

Klavyeci Aranıyor - Adana

tozluhikaye #1378581 
Bir arkadaşın ricası üzerine yayımlıyorum, elçiye zeval olmaz:

"Ağırlıklı olarak 80-90'ların synth altyapılı parçalarını rock/metal formunda yorumlayacağımız bir repertuvar oluşturmaya çalışıyoruz. Klavyecimiz derslerine odaklanmak istediği için yeni bir elemana ihtiyacımız var. Orta vadede ufak tefek sahne alma düşüncemiz olmakla beraber hiçbirimizin asıl uğraşı müzik değil. Haftada bir veya iki prova için vakit ayırabilmeniz yeterli. Bizimle beraber kendini geliştirmek isteyenler dahil her seviyeden klavyeciye kapımız açık."

İletişim için aşağıya bir mail adresi bırakmanız yeterli olacaktır.
(5) 

Trendyol ürün iade

kedikumunaiseyenadam #1378577 
Trendyol'dan iki adet pantolon almıştım. İkisi de küçük geldi. Yalnız pantolonlar tek kullanımlık paketlere konmuş. Yırtılınca bir daha kapatamıyorsunuz. Bunların paketini nereden alabilirim? İade süreci nasıl işliyor bilen var mıdır?

Ayrıca pantolon bedeni seçme konusunda sıkıntım var. Bu beden ölçme olayı markadan markaya değişiyor sanırım. Siparişimdeki 33/34 beden pantolonlar küçük geldi. Şu an Kullandığım pantolonun markası altınyıldız ama beden sadece 52 sayısıyla belirtilmiş. Bu 52 beden biraz sıkmaya başladı, bir tık üstünü almayı düşünüyorum. Sorum şu, Altınyıldız'ın 52 bedeni, 33/34, 34/36 gibi tarif edilen bedenlerde kaça tekabül ediyor?
(1) 

admin falcao sandım.

mr.brown #1378575 
olayı nedir? futbolla aram yoktur.
(18) 

çaresizlik ve tavsiye arayışı

atyped #1378573 
merhaba. size biraz derdimi anlatıp canınızı sıkmak istiyorum. geçen yıl 9.sınıftaydım, geçemedim. tatil oldu, eğlenmedim. babam uzakta annem de umursamıyor beni. sosyalleşmek istemediğim için 3-4 yıl boyunca hep zorla psikolog, psikiyatr gezdim. daha okulun 2.haftasında annem müdürle benim hakkımda konuşmuş bir gün dersin ortasında rehabilitasyon merkezine gitmiştim. sanki duvara konuşur gibi anneme yalvardım beni rahat bırak dedim hayatımı yaşamak istiyorum dedim... sınavlar geldi geçti 2 dönem boyunca karnem düz geldi. sınıf tekrarına düştüm babam tüm nefretini kustu bana, sorsa bir iki soru ondan daha bilgiliyim oysa. tüm olay diploma mı yani ya? açığa geçmek istediğimi söyledim çünkü sosyal biri değilim ve lagaluga yapmak yerine bir şeyler öğrenmek istiyorum. babama söyledim "ne yaparsan yap sana artık bir kuruş vermeyeceğim, benimle asla konuşma" dedi. üzüldüm ama neyse işte, anneme söyledim. annem "okuluna devam edeceksin, arkadaş edineceksin!" dedi. abi bu okul değil de bar mı? ne yapmaya geliyorum ben buraya? yanlışım ne?

not: okulu bırakacağım demiyorum, açık öğretime geçeceğim diyorum. diplomayı ikisi de veriyor, eğitimi ikisi de veriyor. soruyu anlayanlar cevaplasın.
(4) 

sql sorgusunu bir tabloya kaydetme

kaiserr76 #1378568 
merhaba yazdığım bir sorgu sonucu yeni bir tabloya kaydedebilir miyim ?

bu konuda net bir bilgi bulamadım. Mümkün mü böyle birşey.
(4) 

Üsküdardan sabiha gökçen'e

hindistan cevizi #1378566 
Uskudarda marmarayin yakininda oturuyorum. Sabiha gökçen 13.30 uçuşu icin saat kacta evden cikmaliyim ve en kolay ulasim yolu nedir? Online check in yaptim. Teşekkürler.
(9) 

ssd'ye geçmek ve ram değişikliği

osuran imam #1378564 
selam dostlar,

bilgisayarım şu: www.epey.com

kısaca özetlersem; amd a8 işlemci, 500 gb hdd'si var. ram 4 gb (ddr3l imiş bu). bilgisayar çok yavaş, ikide bir takılıyor falan. dvd romu da bozulunca dedim ki buna ssd ve yeni 8 gb'lik bir ram takayım.

ssd şu: www.hepsiburada.com

ram'e henüz bakmadım.

ilk olarak; bu ssd iyi mi sizce? önerebileceğiniz başka bir marka/model var mı?

ikinci olarak; bir ram marka ve modeli önerirseniz minnettar kalırım.

son bir soru olarak, sizce bu kadar masraf yapmaya değer mi? cihazın ömrü bunlarla birkaç yıl da olsa uzar mı?

şimdiden sağ olun, var olun.
(25) 

Seven erkek cinsellik için bekleyemez mi?

ceann deas #1378560 
Genelde erkekler kadınlardan daha fazla cinselliğe düşkün oluyor kabul ediyorum ama bir iliskiye başlar başlamaz sex bekleyenler de fazla abartmıyor mu?


Soruyu genelleme yapmak için değil de kendim için sordum aslında. Şimdiye kadar sevgilim diyebileceğim 2 kişi oldu. Biri lisede diğeri üniversitede, biri 3 hafta digeri 1 hafta sürdü. İlkinde ilk sevgili olarak buluşmamızda elini tutmak istemediğim için kavga ettik öyle böyle 3 hafta sürdü. Bu 3 haftada 2 kez falan buluştuk her seferinde bir yakınlaşma bekledi benden karşık alamayinca ayrıldık. Ayrılırken “Senin kafandaki ilişki türü bu dünyada yok” gibi bir şey söyledi sirf yakınlaşmak istemediğim için. Üniversitedeki de aynı şekilde daha yeni sevgili olmuşuz kolunu omzuma atmalar yürürken karşıdan erkek geçiyorsa diğer tarafa çekiştirmeler falan. İnanılmaz kıro ve özgüvensiz biriydi bunu anladığım an ayrıldım.

Madem el ele tutuşmayacaksın kol kola gezmeyeceksin neden sevgili oldun derseniz de şöyle söyliyeyim kişisel alan sınırlarına acayip takıntılı bir insanım. Öyle düşünce olarak falan değil çok yakından tanıdığım insanlar dışında birisi fazla yaklaşınca midem bulanmaya başlıyor. Kişiliğini ne kadar seversem seveyım belli bir yakınlık ve temas için zamana ihtiyacim oluyor. Geçen seneki duyurularım duruyor o kadar yoğun duygular hissettiğim adama karşı bile cinsellik falan düşünemiyordum. Ayrıca konuşmaya yeni başladığım biri boydan fotoğraf atar mısın falan dediginde de inanılmaz irrite oluyorum. Sanki sadece bedenimden ibaretmişim, onunla o ana kadar konuştuklarımı sırf bitsin de fotograf isteyeyim iyiyse dinliyor gibi yapmaya devam ederim beğenmezsem ortadan tüyerim kafasında dinlemiş diyorum.

Neyse durumu genel olarak anladığınıza göre net 2 sorum var.

1- Bu durumda bir insanı tanımadan, onunla belli bir süre geçirmeden cinsel çekim hissedemediğim için ben mi sorunluyum? Çok mu eski kafalıyım?

2- Gerçekten de benim aradığım ilişki türü bu dünyada yok mu? Erkekler çok sevseler de cinsellik olmadan birini gercekten bekleyemez mi?
(7) 

sakarya üni metalurji ve malzeme bilimi müh vs. KTÜ enerji sistemleri müh

nonik #1378554 
Hangisini tercih etmeli? Neden?
(4) 

Konut kredi faizleri daha da düşer mi?

gezegen olan pluton #1378551 
Merkez bankası 12 Eylül'de faizleri bir tık daha indireceği söyleniyor, faizler inerse bu 0.99'luk konut fazileri de düşer mi?
(2) 

Arkadaşlar aranızda Galatasaray Sözlük yazarları var mı?

dergus #1378550 
Ekşi de Setrak Yelegen ile alakalı bir yardım başlığı açtım ama pek sallayan olmadı şimdilik. Şu başlığı GS Sözlükte açabilir misiniz? Veya konuyu orada gündem haline getirebilir misiniz? 80 yaşındaki adamı sokağa atacaklar kimsenin haberi yok...
(3) 

platin kredi kartı kullanan var mı?

Techsavvy #1378546 
ekstra ne gibi artısı var?
(4) 

bunu yapabilir miyim? (iphone bildirimleri)

violetsky #1378545 
iphoneda, kilitli ekrana gelen whatsapp bildiriminde yalnızca “bildirim” yazsın ve ben parmağımı okutunca mesajı ve ismi kilitli ekranda görebileyim. şu anda bildirim yazıyor ancak gönderenin adı da çıkıyor ekranımda. onun da gözükmesini istemiyorum.

hem whatsapp, hem de ayarlar kısmında neleri seçmem gerek?
(1) 

Logo tasarımı

izninizolursatahtinizatalibim #1378542 
Merhabalar
Halihazırda mevcut bir logo tasarımı fikri var ancak bu fikirleri bütün haline getirip tam bir logo şeklinde çizimini yaptırmak istesem piyasası nedir acaba?
Teşekkür ediyorum şimdiden.
(4) 

Okul zil programını raspberry Pi'ye kurmak.

Simrug #1378536 
Malumunuz okullarda bilgisayarlara kurulu zil programı var. Ben bunu raspberry pi ye kurup amfi ye bağlasam nasıl olur? Günde en az 10 saat açık kalması lazım bu aletin yalnız.
(1) 

deprem ışıkları oyuk dünyanın sonucu mu?

rusd #1378534 
tüm dünyayı şoke edecek bu teorimi ilk size açıyorum.

bilenler bilir, edmund halley'in -yani 18. yy oxford geometri profesörü, newton'ın principia'sını bastıran, adını halley kuyrukluyıldızına veren bilim adamının- oyuk dünya teorisi var. bu adamın prestijini söylüyorum ki dünya düzdür diyen dayı muamelesi görmeyelim. halley'e göre dünya birbirini saran, aralarında pırıltılı -luminous- bir atmosfer bulunan iki küre şeklinde kabuktan meydana geliyor. biz üst kabuğun yüzeyinde yaşıyoruz. halley bu teorisini iki temel oturtuyor. ilki: dünyanın density'si -yoğunluğu-, newton'ın principia'daki hesaplamalarına göre olması gerekenden çok düşük. gerçi daha sonra newton'ın bazı hesaplama hataları yaptığı görüldü, ama halley bundan yola çıkarak, dünyanın içinde büyük boşluklar (ya da gazla kaplı alanlar) olduğuna hükmediyor. ikincisi: pusulalar her yıl birkaç derece de olsa manyetik bir kayma yaşar. bu bir gerçek. halley bunu şöyle açıklıyor: dünyanın aslında iki değil dört manyetik kutbu var. içteki küresel kabuğun da iki adet ekstradan manyetik kutbu var yani. dahası içteki küre sürekli dönüyor (tabii çok yavaş bir hızda), bu da manyetik sapmaya yol açıyor pusulalarda. halley, bizim üzerinde yaşadığımız dış kabuğun 500 mil -yani 800 km- derinliğinde olması gerektiğini söylüyor. bu arada dünyanın yarı çapı 6300 km ve şu ana kadar açılan en derin kuyu -drill- yaklaşık 15 km. neyse, halley bu iki kabuğu ayıran atmosferin üst katmanlarda çok yoğunlaştığını, dolayısıyla üst kabukta bir deprem sonucu oluşabilecek yarıkları kısa sürede kapattığını söylüyor.

şimdi deprem ışıklarına gelelim. şu makalede (journals.tubitak.gov.tr) bayağı bir deprem ışığı örneği verilmiş video linkleriyle beraber. halley'in teorisi bu ışıkları bence gayet güzel açıklıyor. deprem sırasında üst kabukta ortaya çıkan yarıklar, üst kabuğun içindeki ufak boşluklarda hapsolmuş bu pırıltılı ara atmosfere ait gazların üst yüzeye çıkmasına sebep oluyor. özellikle gece depremlerinde insanlar birkaç saniye de olsa o ara atmosferin ışıltısını görebiliyor.

halley, içteki kabuğun da inhabited olabileceğini iddia ediyor ki, hemen her kültürün mitolojisinde bulunan "yeraltı insanları" hikayelerine bir dayanak oluşturabilir.
(2) 

IP Kameralar ve raspberry pi hakkında

kvlknctk #1378532 
IP Kamera satın almam gerekiyor arkadaşlar fakat aradığım özellik biraz ilkel bir durumdan ibaret.
IP:PORT yazdığım zaman kullanıcı adı ve şifre olmadan kamera görüntüsüne bağlanmak için bir özellik arıyorum. bunun aynısını ben gopro ile yapıyordum. Fakat şimdi istediğim satın alacağım IP kamerada böyle özellik olması.. Çoğu ip kamera bağlandığı zaman bir arayüz veriyor ve onunla stream yapıyor canlı olarak. Ben IP:PORT özelliğini raspberry pi ile kullanacağım için arayüz olmadan görüntüsüne ulaşacağım bir ip kamera arıyorum ya da tüm ip kameraların görüntüsünü arayüz olmadan bir şekilde raspberry pi ile göstermek istiyorum.

Ayrıca ip kameradan gelecek olan görüntüyü raspberry pi 4 hızlı bir şekilde raspbian olacak şekilde oynatabilir mi?

yapmak istediğim şey bir ortamın canlı görüntüsünü alıp projeksiyon cihazına otomatik yansıtmak. bunu yaparken login/logout gibi işlemlerden uzak durmak. sistem prize takıldığı zaman duvarda ortamın canlı görüntüsünü yakalamak istiyorum.
(7) 

2. el araba fiyat karşılaştırma

nonik #1378523 
üç araç da dizel otomatik vites;

1) 2016 model 56bin km 116bin TL
2) 2016 model 81bin km 106bin TL
3) 2017 model 32bin km 120bin TL

şimdi 99u veren allah 100ü verir diye diye bu rakamlara çıktığım için, 120 en iyi seçenek gibi dursa da o parayı verebilmem zor. şu anda kendim eledim sayıyorum.

her şeyi aynı varsayalım.

1 mi? 2 mi?

ek bilgi: 2. seçeneğin 80 bin ağır bakımı yapılmış, ve 2 sene garantisi uzatıldığı için 2020 Mart'a kadar garantisi devam ediyor
(1) 

vodafone tarife değişikliği

sir gawain #1378521 
bugün vodafone'dan sms geldi, taahhüdüm önümüzdeki ay sona erecekmiş. vodafone yanımda bana yeni bir tarife önerdi. 4gb internet. 4 gb da instagram, youtube ya da spotify için internetim olacakmış. bu üçünden birini ben seçecekmişim. yeni tarifeyi katılmayı kabul ettim, "talebiniz işleme alındı, önümüzdeki ay yeni tarifeye geçeceksiniz" mesajı geldi ama bana uygulama seçtirmedi. ne zaman ve nasıl seçtirecek, bilgisi olan var mı?
(1) 

Kazlıçeşme-Zeytinburnu sahilde takılmalık yer?

damba #1378518 
Merhaba,

Annem rahatsız, doktor deniz kenarına güzel yerlere götür dedi. Şu anda Zeytinburnu’ndayız da, sahilde takılacağımız yerler var mı? Kafe de olabilir. Sahil yürüyüş yerleri sakin mi?
(3) 

Kuşadası nı bilenler

dunyatuhaf #1378517 
Konaklamak için bir otel ayarladık .
Nereler gezilir .

Mesela Şirince vb .
Teşekkürler .
(2) 

4. leventten sarıyer madene kaç dakika sürer?

Professor Wild #1378515 
merhaba arkadaşlar 41 numaralı otobüs 4. leventten sarıyer madene gidiyormuş. kaç dakikada oraya varırım? geç kalmamak benim için önemli. cevapladığınız için teşekkürler.
(5) 

Zorunlu BES' e neden dahil değilim?

ciagra #1378510 
özel sektörde çalışıyorum,e-devlet kontrol ettiğimde zorunlu bes' e dair herhangi bir ödeme görmedim, maaşımdan da herhangi bir kesinti olmadı bu zamana kadar. zorunlu kelimesi lafta mı kaldı yoksa ben mi gözden kaçırıyorum bir şeyleri?
(2) 

Bilaller için fotoğrafçılık

prizmatik #1378509 
Bilale anlatır gibi anlatan,
tavsiye edebileceğiniz kaynaklar var mı?
(3) 

toefl vs ielts (academic)

sanat guresi #1378502 
hangisinin sonucu daha kısa sürede açıklanıyor? hangisine girilmesi tavsiye edilir?
(2) 

İsim tescil ve marka tescil

kay adams #1378500 
İkisi ayrı şey midir?

Nasıl yapılır, ne kadar sürer, kaça patlar?
(2) 

şu belgeleri nereden en uğraştırmayacak şekilde alabilirim?

sanat guresi #1378499 
bir burs programına başvurmayı düşünüyorum. aşağıdaki belgeleri istiyorlar:

1- Resmi onaylı Diploma veya Geçici Mezuniyet Belgesi (İngilizce)
2- Transkript (ler) - İngilizce ve resmi onaylı olmalıdır.
3- Pedagojik Formasyon Belgesi’nin resmi onaylı kopyası

sadece rektörlük öğrenci işlerine bir iki denemeden sonra ulaşabildim. çıkan hödük üst perdeden konuşma konusunda diğer öğrenci işlerinden geri kalmadı. fakülte öğrenci işleriyse telefonu hiç açmayacak anlaşılan. mail attım ama sanırım boşuna yanıt bekleyeceğim. mesela ingilizce transkript verip vermediklerini bilmiyorum.

şimdi siz belge 1 ve 2'yi başka birisine verirler mi benim yerime? "aslının aynıdır"ı sadece belgeyi düzenleyen kurum mu verebiliyor? mesela belge 3'ü sadece noterden mi halledebilirim? çalıştığım yer ve üniversite arasında bir 10 saatlik yol var. sanırım oraya gitmeden halledilemeyecek gibi?
(4) 

İstanbul'da kendi tasarımımla davetiye baskısı yaptıracağım yer

chicha #1378498 
Merhabalar,

İnternette önüme gelen yere yazdım, kimisi biz sadece kendi tasarımımızı basıyoruz dedi kimisi numune yollamam dedi...

Tanıdığınız, daha önce iş yaptığınız matbaa vs. varsa yazabilir misiniz?

Bu hafta halletmem lazım baskı işini :/
(3) 

Kişisel teminat mektubu

amusan #1378496 
Herkese merhaba,
Bir mahkeme davası için kişisel teminat mektubu hangi bankadan alabilirim?

Bir de teminat için yatırdığım parada vadeli hesap şeklinde olup aynı anda faiz getirebiliyor mu?
(6) 

oyun merkezi kurma iş fikri hakkında düşünceniz ?

aslindasorunumpsikolojik #1378488 
avm'lerde oyun merkezlerini görmüşünüzdür.
çocuklar için değişik mekanik ve video oyun kabinleri var jetonla oynanan.
geniş bir alanda bu oyun makinelerinden çok fazla sayıda konsa ve jeton hesabı değilde günlük sabit bir ücret alınsa (yada saat ücreti)
sizce bu iş fikri türkiyede tutarmı ?
sokakta oynayamayan çocuklarını aileler getirirmi ?
içeri günlük yada saatlik giren çocuk sınırsız istediği makinede istediği kadar oynayacak.
(5) 

Schengen vizesi çıkartıp gidememek

sanquis #1378487 
Mesela 2 arkadaş turistik schengen vizesine başvurduk birimize 6 ay multi çıktı birimize hiç vize çıkmadı. Vize çıkan kişi de tek gitmek istemeyip o tarihlerde ülkeye giriş yapmadı. Bu vize çıkan kişinin vizesi 6 ay boyunca devam eder mi?
(5) 

tayland ve iqos

ben de #1378485 
selamlar

tatil icin tayland‘tayim ve yarin türkiye‘ye gidiyorum, gelirken bilmiyordum ama e-sigara yasakmis, iqos da e-sigara sinifina giriyormus.

para cezasi yaninda isin hapis cezasina gitme durumu varmis hatta.

gelirken bi sorun olmadi ama dönüs icin biraz panik oldum. iqos‘umu cöpe atip sadece sarj aletimi geri götürmeyi düsünüyorum.

tayland‘ta iqos kullanmis olan birisi varsa tecrübelerini aktarabilir mi?

tesekkürler.
(1) 

Devlete Atanıdıktan Sonra Özel Sektör Sözleşmesi

50promil #1378483 
merhaba

özelde öğretmenlik yapan kişi devlete atandı. güvenlik soruşturması ardından göreve başlayacak. bu kişinin özel okul ile olan sözleşmesini fesih durumunda ne oluyor ? sözleşmede yazan tazminat falan filan gibi şeyleri ödemek zorunda mı ? yoksa devlete atandığı için bunları ödemiyor mu?
(4) 

TOEFL IBT sınavını çözerken F klavye kullanabilir miyiz?

arbeitslos #1378481 
Sitesine baktığımda ve uygulayıcı kurumlara sorduğumda sınav süresince "QWERTY Klavye" kullanılması gerektiği belirtiliyor. "F Türkçe Klavye"ye alıştığım için Q ile inanılmaz yavaş yazıyorum, sınavı çözerken kısayol tuşlarını kullanarak klavyeyi F yapsam sorun olur mu? Bu konuda bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim.
(1) 

Alexander von Humboldt

sys coyg #1378479 
İle alakalı kitap önerir misiniz? Doğanın Keşfi haricinde. Teşekkür ederim.
(6) 

Gelir vergisi inceleme

€xpolerer #1378472 
Gelir idaresinden ekteki gibi bir yaz gelmiş.
bununla ilgil bir fikri olan var mı?
(1) 

AÖF Kayıt Yenileme

canbonomobenseno #1378471 
Merhaba Arkadaşlar,

Geçen sene aöf 2. üniversite kapsamında kayıt olmuştum. İlk dönem sınavlara giremedim. 2.dönemde kayıt yenileme yapmadım. Öyle olunca ilk dönemki dersler FF gelmiş ve Öğrencilik durumum Pasif yazıyor sisteme girdiğimde.

Şimdi tekrar dersleri almak için ekle-sil tarihlerini mi beklemem lazım. Yoksa yeni kayıt gibi kayıt mı olmam lazım?

Ekle sil 07 Ekim 2019 Pazartesi - 18 Ekim 2019 Cuma arası diye biliyorum, doğru mu biliyorum acaba?

Teşekkürler,
(4) 

Iconic ne demek

adwokat #1378469 
Sb, cümle içinde de kullanıp pekiştirirseniz sevinirim. Teşekkürler.
(7) 

d vitamini tabletlerinden almanın bir sakıncası var mı?

viyana kangurusu #1378466 
selamlar, genel olarak soğuk kış ayları falan geldiği için bağışıklık sistemimi daha güçlü bir hale getirmek istediğimden şu reçetesiz satılan d vitamini takviyelerinden alıp günde 1 tane tablet olacak şekilde takviye yapmakta sağlık olarak sakınca var mı?

beslenmem biraz düzensiz olduğundan dolayı muhtemelen yeterli almıyorumdur diye düşünüyorum. o yüzden.
(7) 

İngilizcede "say" fiili hakkında

acnakun #1378464 
Aşırı basit ama kafamı karıştıran bir konu bu. Kınamayın beni.

Mesela ben demek istiyorum ki, o (kadın) bana "O (erkek) seni sevmiyor." diyor/der. Bunu nasıl diyorum?

A) She says he doesn't love me.
B) She says he doesn't love you.
(3) 

Bulgur pilavı zararsız mı

the real brad pitt #1378456 
Şimdi ben nisan’dan beri şunu yaptım.

Pilav makarna ekmak hamur işi tatlı abur cubur falan yemedim. Cuma cts pazar 1 saat tempolu yürüdüm. 15 kilo verdim. 85 > 70.

Son bi haftadır falan artık sıkıldım mı bilmiyorum. Mesela dün yemek söyledim. Çorba ve köfte. Köfteyle gelen bulgur pilavını da yiyorum. Hep diyolar bulgur ye bişey olmaz.

Bu kadar dramatik fark var mı bulgur pirinç arasında. Yesek bişey olmaz mı.
(1) 

"entel feridun" videosunda çalan müzik ?

dogumgunundecevrimdisiolanadam #1378455 
başlangıçtaki piyano ile çalınan şarkıdan bahsediyorum. bilen var mıdır :)

www.youtube.com
(3) 

implant için tekrar para ödeyecek miyim?

Stoneface #1378454 
dişim çekildi ve implant tedavisine başlandı. implant için belli bir zemin oluşturuldu, kısa sürdü. kemiğin kaynaması bekleniyormuş.

bu işlemden sonra hatırı sayılır bir ücret ödedim. 2 ay sonra tekrar gideceğim ve dişi takacaklar. bu işlemden sonra tekrar mı ücret ödeniyor yoksa ilk ödediğim ücret tüm süreci kaplıyor mu?
(7) 

Kum dökme sancısı

16f628a #1378453 
Dün 18:00 itibariyle beni yerden yere vuran,gece 03:00 e kadar aciller de süründüren ve an itibariyle yine yamultmaya başlayan bu olayın ağrısını kesecek ot, karışım ıvır zıvır bilen birileri yardımcı olursa sevinirim
(6) 

kedinin osurması ve evde kötü koku

lampetia #1378450 
merhaba arkadasımın british shorthair kedisi var, baska birinin kedisiydi arkadasıma verdi yani arkadasım cok tecrübesiz. kedi üç dört gündür aşırı gaz çıkarıyor ve bundan bağımsız olarak evde çook ağır bi koku oluştu (mamadan mı bilemiyorum). sizce veterinerlik bi durum var mı?
(4) 

zbook kullanan var mi?

icim urperiyor #1378449 
thinkpad t460 kullanicisiyim. allah belasini versin touchpadden nefret ediyorum. zbook'a gecmeyi dusunuyorum. thinkpadle artisi eksisi nedir? var mi kullanan?
1 ...  ... • 2357    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık