(19) 

sevgilinizden/eşinizden maaşınızı gizliyor musunuz?

zgrydn #1312105 
önce bir arkadaşımın eşine mayışını eksik söylediğini öğrendim. merak edip farklı arkadaşlarıma da sordum. yarıdan fazlası farklı söylüyor ya da hiç söylemiyormuş. hadi arkadaş ortamında mayışını söylemezsin, ben de sormam zaten. ayıp. ama ne bileyim, gerektiğinde beraber oral segs eylemine giriştiğin insandan bile gizlemek saçma değil mi? ikili ilişkilerde güven sorunu bu kadar yaygın ve derin mi?
(8) 

Olta Takimi

evrim halkasi #1312103 
Selamlar,

Babama bir olta takimi almak istiyorum. Uzun zamandir balik tutuyor, baslangic seviyesinde degil yani. Kendine ufak bir tekne alip, denizde tutmak istiyor. Yalniz ben bu konudan hic anlamiyorum. Almanya'dan alabilirim, eger daha iyisi derseniz Turkiye'den de alabilirim. Fiyat cok onemli degil, onemli olan kalitesi. Ne zamandir istiyordu, saka yapiyor sandim. Ciddiymis meger. Bi' el atsaniz.
(8) 

Elimi Kesmiştim

auroraaurora #1312101 
Merhaba,
Geçen Cuma günü elimi kestim. Yara oldukça kapandı, ama hem hafif bir şişlik ve kızarıklık var etrafında hem de ağrıyor. Bunun için doktora gidilir mi, kendi kendine iyileşmesini mi bekleyeyim?
Teşekkürler.

eksiup.com
(1) 

Nevizade'de Maç İzlemek

eglence icin odasinda ates yakan insan #1312099 
Arkadaşımla bugünkü GS-Porta maçını Nevizade'de bir kafede izlemek istiyoruz. Randevu almadık. Rasgele bir yere girsek yer bulabilir miyiz ve maç ücreti + bir iki bira içsek kişi başı ne kadar öderiz?
(1) 

telekom ankesörlü telefon

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1312097 
kredi kartı takılarak kullanılıyormuş sanırım. Doğru mu? Kendi sayfalarında yazıyor ama kullanıp test eden oldu mu?
(3) 

bedelli askerlik randevusu

jules #1312096 
merhaba, ya ben geçen hafta randevu aldım, mailide geldi sorun yok ama e devlet üzerinde göremiyorum? nereden görebilirim?
(1) 

Excel ile fatura listesi şablonu oluşturma

sabor #1312090 
Arkadaşlar firmanın alışlarını muhasebeciden klasör halinde alıp excel'de el ile tek tek giriyorum,
daha sonra bu excel dosyasını gib'e girip kdv iade listesi bölümüne upload ediyorum. hatalı olan satır varsa uyarı veriyor düzeltip tekrar yolluyorum vs.

Sorunum şu listeyi oluştururken her firmayı tek tek el ile girmek yerine daha önce girdiğim bir firmanın isim bölümü doldursam firmanın vergi kimlik nosunu vs otomatik dolduran bir formül yapılabilir mi sizce?
(8) 

turşu zararlı değil mi ya o kadar tuzlu falan bişey

hasmetizm 2046 #1312087 
midesi bağırsakları hasta olan yiyemiyor, tansiyonu var ayrı. sabahtan beri turşuluk salatalık muhabbeti ile kafam şişti. 20 ser kilo falan aldılar tarladan. bu nedir arkadaş
(1) 

yapı kredi ve akbank hesap kartları

hede hodo #1312085 
merhaba. geçen haftaya kadar maaşımız teb üzerinden yattığı için para yönetimini vs tebin uygulamasından yapıyordum. bi de cepteb vadeli olanı seçtiğim için günlük faizler yansıyor.
şimdi çalıştığım yer teb'le çalışmayı bırakıp akbank ile anlastılar. yeni bi akbank hesabım var.
fakat önümüzdeki ay da bu çalıştığım yerden çıkıp yurtıdısında şantiyede calısmaya baslayacagım. onların açtırmış olduğu hesap ise yapı kredi dolar hesabı.

soruma gelince;
dediğim gibi teb'den memnunum fakat resmen banka cahiliyim. mesela yapıkredı hesabıma dolar yattığında, o parayı yapıkredi'de değerlendirmek için hangi hesap var?
yoksa sen teb'le devam et, yatan paranı da teb'e eft mi yap dersiniz?
(5) 

iphone batarya pili değişimiyle alakalı mucize batarya Deji

nivoandmira #1312083 
apple döviz kuru nedeniyle 129 tl olan değişimi 220 tl ya yükseltmiş , bende alternatif olarak deji den almayı ddüşünüyorum güncel fiyatı 95 tl aparatı da gönderiyorlar bataryayı takmak için.Sizce alınabilir mi ?

www.deji.com.tr
(3) 

Lezbiyenler ve heteroseksüel erkekler aynı kadınlardan mı hoşlanıyor?

frodox #1312076 
Merhabalar, kafama bir soru takıldı. İnsanların güzel bulduğu insanlar farklıdır derler ama lezbiyenler ve heteroseksüel erkekler, hatta biseksüeller aynı kadınlardan hoşlanıyor mu? Yoksa lezbiyenlerin hoşlandığı ile heteroseksüel erkeklerin hoşlandığı kadınlar birbirinden farklı mı?
(1) 

transferwise para çekme-alma

divanyayi #1312075 
Amerikadan para gelecek TL hesabıma, transferwise ile. Benim de transferwise hesabı açmam gerekiyor mu?

Eğer gerekmiyorsa bu Transferwise Borderless Account neyin nesi oluyor? ( www.youtube.com )

Hiç bir bok anlamadım. Herkes para gönderme işini yazmış. Parayı alacak kişi için detaylı hiç bir bilgi yok. Biz sadece IBAN mı vereceğiz, ne yapacağız yahu?

Ben salak gibi girdim üye oldum siteye. Kafam çok karıştı.
(31) 

Sizce kaynanam beni sevmiş mi?

fleur du mal #1312069 
Erkek arkadaşımın annesiyle tanıştım. Daha önce de yaşadığım bir deneyim ama diğer ilişkilerim bu kadar ciddi değildi, özel olarak ailesiyle tanışma merasimi de düzenlememiştik.

Beni sevmeyecek falan diye çok gergin bir şekilde gittim, çünkü erkek arkadaşım annesini hep dominant, hiçbir şeyi beğenmeyen bir kadın olarak tasvir etmişti. biraz öyle zaten de...

güzel yemekler yapmış, sohbet ettik. kibar, kültürlü ve iyi bir kadın gibi. yemekten sonra salonda otururken bi içeri gitti, üç çift küpe getirip koydu önüme. bunlardan birini seç dedi, seçtim, hediye etti. gençliğinden kalma küpelermiş, antikaymış falan. ayna getirdi, taktırdı. üşenmeyip makinede çekip filtre kahve yaptı bana, önüme koydu. sonra ben yeni eve çıktım diye kap kacak, halı malı vereyim dedi. üçümüz güzel sohbet ettik, erkek arkadaşımın küçüklük fotoğraflarını gösterdi iki saat. giderken bir kavanoz fındık verdi, sonra böyle meyve seçer gibi her yerimi elleyip (kendisi doktor) "çok zayıfsın, seni biraz şişmanlatalım" dedi. sonra da erkek arkadaşıma "acaba bu kız tasarruf etmek için mi az yiyor, yardım mı etsek" demiş. ayrıca ben zayıfım ama abartılacak kadar değil. ve kendi oğlu da zayıf, vücut yapısı olarak pek farklı değiliz.

bütün bunları kibarlıktan mı yaptı acaba yoksa sevdi mi beni emin olamadım.
(1) 

xbox one s/ikinci el alınır mı?

bialo czerwoni #1312065 
Arkadaşlar 4k tv yok ,güzel bi led tv var ama 4k değilmiş dün kontrol ettim.

bilgisayar toplamak mantıklı gelmiyor çok da oyun zamanım yok. arada arkadaşlarla kız arkadaşımla falan oynamalık konsol arıyorum.

xbox one S almayı düşünüyorum,900-1100 lira civarına bulunuyor değer mi?
(6) 

udemy kursları cidden işe yarıyor mu?

Bruce #1312064 
youtube tutorial'ları izlemekten fazlasını sunuyor mu bu online kurslar? işleyişle ilgili hiçbir fikrim yok, o yüzden bişey hayal edemiyorum. siz alıp faydasını gördünüz mü? hangi alandakiler daha verimli oluyor mesela?
(9) 

bu sezon hangi tiyatro oyunlarina gideceksiniz?

fakyoras #1312063 
ozel/devlet/sehir karisik...

yer mumkunse istanbul :)
(1) 

Kreon adlı ilaç neden verildi?

nicotr #1312058 
Doktora gittim ve ldl kolesterolümün yüksek, karaciğerimde ise yağlanma olduğunu söyledi. İlaç olarak ise kreon u verdi. İlacın prospektusune baktığımda sikayetlerimle ilişkisini çözemedim.
(2) 

AppleCare

Mehmet Ersoz #1312056 
MErhaba

Bu AppleCare Türkiyede geçiyor mu? Internette detaylarini goremedim. Satın aldiriyor ama ne aldiğini goremiyorsun.

Saygılar
(2) 

Yamulan iphoneın ekranı da kırıldı. Ekranı değiştirebilirler mi?

darkpictures #1312055 
Yamulan iphoneın ekranı da kırıldı. Ekranı değiştirebilirler mi?
(10) 

Kulak, burun kıllarınızı nasıl alıyorsunuz?

caletti #1312052 
Beğenip de memnun kaldığınız tıraş aleti var mı?
(1) 

gramer eksikleri

sethcohen #1312050 
gramerini aklımda biraz flu olduğu için tekrar etmek istiyorum. perfect tense, passive, gerund - infiniteve ve relative clauseları iyi bir şekilde nasıl oturtabilirim. site kitap öneriniz var mı? daha sonrasında okuma için basit kitaplar almayı düşünüyorum. konuşma için tavsiyeleriniz varsa onları da dile getirebilirsiniz yardıma ihtiyacım var.

kafamın içinde bir dert şuan tavsiyelerinizi bekliyorum.

İş hayatına giriş hakkında

noraliya #1312046 
Elimizde ingilizce psikoloji öğrencisi var. Okul ülkenin sayılı okullarından birisi değil lakin alanında iyi. Öğrencimizin not ortalaması 3.50 den az.

1. soru, bu öğrencimiz mezun olduktan sonra hemen yüksek lisans mı yapsın yoksa ufak ufak iş hayatına atılmaya mı çalışsın hangisi daha verimli olur?

2. soru, kendisini iş görüşmesinde ve cv'de yeterince sağlam pazarlaması için neler yapmış olması gerekir? Örneğin ekstra aldığı eğitimlerin ve staj yaptığı yerlerin çokluğu, gönüllü olarak katıldığı sosyal projeler, katıldığı konferanslar hiç yurtdışına çıkmamış olmasına rağmen ne kadar etkiler iş vereni?
Ya da aklıma gelmeyen neler var?

Bilgi sahibi arkadaşların önerilerini merakla bekliyorum, vaktini ayıran herkese şimdiden teşekkür ederim.
(3) 

Yüksek bütçeli sandviç tarifleri

congratulations #1312045 
Elimde yaklaşık 150-170 lira kadar para var dibimde macrocenterda var ben bu parayla 6-7 adet doyurucu çok uğraştırmayacak ve ana malzemesi et olan sandviç yapmak istiyorum tariflerinizi bekliyorum.
(8) 

Eliza Testi

sanguine #1312044 
Yaptırdım bugün sağlık ocağında, yarın sonuçlarını alacağım.

Şimdi benim Mart ayında korunmasız bir ilişkim olmuştu, partnerim testlerini oluyordu. Sıvı alışverişi oldu. Sonra bu arkadaş benden bir iki ay sonra hiv'e yakalandı. Eylül'de test yaptırdı ve pozitif çıktı. Biz hala görüşüyoruz ama birlikte olmadık. Oral seks ve öpüşme dışında. (bunlar testleri pozitif çıkmadan önceydi) Aradaki ilişkilerim korunmalı idi.

Ben de 10 Eylül'de "anti-hiv (1+2)" (test sonucunda yazan) testi yaptırdım. Ve negatif çıktı. Yine de oral yolla bulaşabilir diye kendimi yemek istemediğim için tekrar test yaptırmak istedim.

Endişelenmem gereken bir durum var mı
(3) 

Şu ışıklardan nerede satılıyor

umutsuzevjınıkı #1312043 
Resimdeki süslemeyi yapmak istiyorum ama kullanılan ışıkları nereden bulabilirim. İkea ve koçtaşta bulamadım. Yılbaşı zamanı gelirmiş. Ben yanıp sönen renklilerini buldum (çam ağacı süslemesinde kullanılanlar) ama onlar da dekorasyonda çok mu göz yorar emin olamıyorum. Sizce ne yapayım.
(2) 

Ilk baslanacak Murat Mentes kitabi?

koskoca kirpi #1312040 
Kitapsever bir arkadasima rahat okunur, kafa dagitir diye Murat Mentes onerdim. Kendisine ilk hangi kitabini vereyim karar veremedim?
(4) 

Askerlik Tecili Hk

esek kadar adam #1312038 
Herkese merhaba,

2 ay önce mezun oldum. E-devlet üzerinden ASAL yoklamaya dair istenen her şeyi yerine getirdim (form, sağlık ocağı muayenesi vs.) Şu an hepsi yeşil gözüküyor. Askerlik durumu belgesinde de 2020 yazıyor. Şimdi askerlik şubesine gitmeme gerek kalmadı mı acaba? Kesin olarak bitti mi erteleme işim.

Teşekkürler şimdiden.
(9) 

erkek parfümü

teritori #1312035 
fresh bir parfüm arıyorum.
böyle kokladığında insanın aklına açık mavi rengi gelsin.
ya da açık denizlerde bir yelkenli belirsin zihninde insanın.
sıkıldım kullandığım parfümlerden.
(2) 

dinamik ve statik buyruk

retronology #1312029 
bunların kullanımlarını ve aralarındaki farkı bilen var mı?
bilgisayar mimarisi konumuz
teşekkürler şimdiden
<3
(5) 

Hsbc mi Citibank mi? (usd hesabi icin)

cossecant #1312028 
Arkadaslar bu bankalarin ikisi de kotu belki ama ikisinden birini tercih etmem gerekiyor. Bu bankalari kullaniyor musunuz? Herhangi bir hesap isletim ucretleri var mi? Internet bankaciligindan memnun musunuz? Havale/eft isleminde kesintileri nasildir?
(3) 

Yanaga batan yirmilik dis

reavelyn #1312027 
Benim sag alt yirmilik disim cikti gibi, epey gorunuyor bir kismi da yanagin altinda kaldi. Bir kismi da direkt yanagima batiyor. 2 gun once birden basladi ve hala decam ediyor bu batma. Kendi kendine gecer mi, doktora gitmeli miyim? Ufak kanamadan dolayi enfeksiyon riskine karsi gunde 3-4 kez tuzlu suyla gargaraya da basladim. Bana ne tavsiye edersiniz?

Bu da agustos basinda cektirdigim agiz rontgenim:
resmim.net
(16) 

Neden bazi seyler bu kadar abartiliyor

yarey #1312026 
Bu aksam ilk kez yuzuklerin efendisini seyrettim, 3 saatim bosa gitmis gibi hissediyorum.

BBC , 21. Yuzyilin en iyi filmleri diye bi liste yapmis, listede Lost in translation'da vardi. Izledim gecen, "bu muymus?" Dedim
Internetten bu filmin yorumlarina bakiyorum, yere goge sigdirilamiyor.

Breaking bad'e 5-6 bolum dayanabildim.


Friends'e 3 bolum.

Star Wars hic izlemedim, Ama izlesem pisman olurum gibime geliyor.


Tabii zevkler ve renkler tartisilmaz Ama bu seferlik tartisalim bir zahmet. bende mi sorun anlamadim. Kendimi çok yalniz hissediyorum
(1) 

Akustik Gitar teli Önerisi

potansiyelsafa #1312024 
Merhaba Sayın Yazarlar, Epiphone Pro-1 Akustik gitarım için tel alacağım. Orjinal telleri; 9-47

Beni minimum bir ay idare edebilecek, hemen paslanmayan, max 75 TL bandında Önerebileceğiniz Akustik Gitar Teli Markaları var mı?

Teşekkürler!
(12) 

tamir edilen lastik ileride arıza çıkarır mı?

theseachange #1312023 
geçenlerde yolda giderken lastiğe vida girdi. yakında bulduğum bir lastikçide durdum hemen tamir ettiler. 15 lira aldı adam artık ne yaptı bilmiyorum lastiğe. 3-4 hafta geçti lastikte bi problem yok gibi duruyor ama değiştirmem gerekiyor mu bu lastiği hiç bilmiyorum bişey de demediler orada. bu lastiğin ileride başımı ağrıtma olasılığı var mıdır?
(1) 

Toz cayenne pepper nereden bulurum?

utkumon #1312022 
sb.
(6) 

friends dizisini ingilizce alt yazılı izleyebileceğim site

ezginingunlugu95 #1312019 
Arkadaşlar friends'i daha önce turkçe altyazılı olarak izlemiştim . Şuan ingilizce alt yazılı olarak başlamak istiyorum tekrar. baya araştırdım , netflix'te de olmadığını gördüm malesef. şuan güncel olarak bu şekilde izlediğiniz bir site var mi ? teşekkür ederim şimdiden.
(3) 

ingiltere vizesi icin bankada kac para lazim?

fakyoras #1312015 
selam,

7 gunluk bi ingiltere vizesi icin bankada kac para gostermek lazim?

ne kadar para verirsen o kadar vize verdiklerini biliyorum. bu bankadaki paraya bakmiyorlar mi demek?
(14) 

macfit'i nasıl bilirsiniz?

rahat ya #1312011 
sb.

gözü kapalı 6 aylık üyelik alınır mı yoksa ilk olarak 1 aylık alınıp nedir ne değildir diye test mi edilmeli?

teşekkürler.
(5) 

ihracat neden rekor kırıyor?

theconqueror #1312010 
döviz kurundaki artışı fiyat avantajına çevirip, eldeki stoklardan yaptıkları üretimi mi satıyorlar? yani önümüzdeki aylarda stoklar bitince bu mümkün değil mi
(5) 

ezberci eğitim

asuturias #1312005 
Bildiğiniz gibi eğitim sistemimiz ezberci bir anlayışa sahip. Benim merak ettiğim öğrenimin hangi kademesinde ezberci eğitimin dışına çıkılıp gerçekten bilgi aktarımı yapılıyor. Ya da bu öğrenim kademesiyle alakalı bir şey olmayıp okulun tabelasında yazan isimle mi ilgili.
(10) 

EkşiDuyuru Beta'yı kullanıyor musunuz?

monogram #1312000 
Selamlar,

Unutmuştum, epey zaman sonra yeniden girdim. Beta'yı kullanan var mı? Gönül İşleri duyuruları da anasayfada görünüyor üstelik.

Teşekkürler.
(5) 

Hangisi

etki #1311997 
İyi oynayıp yenilmek mi kötü oynayıp yenmek mi
(4) 

PDF koruma

cileklikusmuk #1311993 
Merhaba,
İki pdf dosyam var ve bunlar kopyalanamasın ve çıktı alınmasın olarak korumaya almak istiyorum. Full Adobe PDF programı yapıyor sanırım ama o da bende yok. Alternatif bir yok var mı?
Teşekkürler.
(7) 

ankara'da çomar free sessiz sakin yerler??

mehmed resad #1311989 
nerelerdir onlar?
(14) 

Android kullananlara bir sorum var

Bu ne ya? #1311988 
Android telefon kullanıp da kastığını söyleyen var mı aramızda?
Ben etrafımdaki hiç kimseden böyle bir cümle duymuyorum artık. Sizin Android telefonunuzun durumu ne?

Galaxy S9 tabii kasmaz, ben en çok orta segment telefon kullananları merak ediyorum.
(5) 

Tez/makale/akademik kitap

alwayschargeneverbend #1311986 
Lara ücretsiz erişebileceğim legal/illegal siteleri önerir misiniz? Türkçe kaynakları zengin olursa tadından yenmez.

Mühendislik, sinyal işleme üzerine şeyler gerekiyor.
(2) 

android telefon önerisi

estranged #1311980 
bütçe max 3000 TL.

telefondan beklenilenler: arka kamerası fiyatının muadillerine göre iyi olsun. günlük kullanımda donma, kasma falan olmasın. bu kadar.

kısacık bir araştırma sonucu asus zenfone 5 göz kırpmakta. ne dersiniz?
(3) 

Hindistan manşeili susam zararlı mı?

gezegen olan pluton #1311974 
Uzun zamandır kullandığım susamı kontrol edince fark ettiğim durum, bu susam sıkıntılı mı, çöpe atıp yerli mi almak lazım?
(10) 

Akil danisma sorusu

matilda #1311971 
Herkese selam,
İki arada bi derede kaldik. Biraz akila ihtiyacimiz var.
Yeni evlendik. Hic borcumuz yok dugunden kalan. Baska evden gelen kiranin ustune 600 tl ekleyip kira veriyoruz bir de iste klasik elektrik, su, yeme icme masrafi. Kredi karti borclari var ama cark dönüyor. Aylik gelirimiz (diger evden gelen kira haric 5000 TL)
Dugunde takilan takilar 52 bin tl civari yapiyor.
Bir araba bulduk tertemiz, akari-kokari, kazasi yok. 2009 model Honda Jazz.
48 bin tl ye veriyor sahibi. Krizden korkuyoruz cesaret edemiyoruz ya issiz kalirsak kenarda paramiz olsun diye.
Ne yapmaliyiz, siz olsaniz ne yaparsiniz? Bi akil rica ediyoruz..
(11) 

İşten çıkarma ve tazminat

otlukek #1311969 
Arkadaşlar merhaba, Avukat var mı buralarda bilmiyorum ama acil bir durum var. Babamı işten çıkarttılar geçen hafta. Dünden beri işe gitmiyor fakat şöyle bir durum var ki işten çıkartıldığına dair bir belge/tazminat ve patronlarla irtibat gibi bir durum gerçekleşmedi. İş yerinin merkezi Antakya ve buraya gelin görüşelim demişler. Bugün tam babam görüşmek üzere yola çıkacakken genel müdür arayıp "gelmeyin. Patronlar yok. Biz size sonra döneceğiz." demiş.

Sanırım tazminat vermemek için çıkışını vermediler. Yasal süreç nasıl işliyor lütfen yardım edin.
1 ...  ... • 2935    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık