(8) 

İşsiz mühendise ne önerirsiniz?

estranged #1363317 
Yeni mezun, birkaç aydır iş arıyor ancak eser yok. İş görüşmelerinden bir şey çıkmadı. Ne yapmalı.

1- Bu süre zarfında kendini geliştir, elbet bulursun.
2- Ekonomik krizde çok zor, tanıdığın da yoksa yapacak bir şey yok.
3- Bedelli yapmayı düşünüyor olsan bile askere git aradan çıkmış olur.
4- Yüksek lisans kovala belki oradan bir kapı açılır.
5- Lisansta farkını ortaya koyamamış, kendini geliştirememişsen senden bir cacık olmaz.

Not: Fikirde idealist, pratikte vasıfsız elektrik mühendisi.
(1) 

bir 10 kilo versem

zam sampiyonu domates #1363314 
selam. yaş 30. boy 183. Kilo 95. Şöyle 10 kilo versem yeter. devlette diyetisyen var mı? ya da aramızda var mı? istanbul'da falan. şöyle uygun muayene ücreti olan vs. bir el atsanız çok güzel olur.

dip not : 1 kız, 1,5 ay sonra 1 erkek babası olacak, hafif göbekli 30 yaşında amca.
(9) 

evler yıkılacak mı?

kaufman #1363313 
iki saat önce koca bir bardak espresso içtim ve anksiyete şov yapıyorum çalışmak yerine.
free style yaparken aklıma deprem de geldi tabii istanbul'da yaşayan biri olarak. bizim çıktığımız ev 99 depremi öncesi. nereden baksan 30 seneliktir. deprem sonrası bakımları falan yapılıyor vs. ve bana işin açığı sağlam da görünüyor ev (büyük bir illüzyon içinde olmam olasılığı bir önceki olasılıkla kapışıyor, hatta onu yeniyor olabilir). bu evin beklenen büyük istanbul depreminde yıkılacak olmasının istatistiksel değerleri nedir? nasıl bir varsayım yapabiliriz.

not1 hay allah ya.
(5) 

Kedi nanesi

tepsi degilim ben #1363312 
Bu catnip/catmint denen nepeta catara fidesi arıyorum, pet shoptan kuru toz almak yerine hem kendim yetiştirmek daha uygun olur diye hem de sinek kovma olayında da işe yaradığını duydum.
Sorum şu ankara'da bunu bulabileceğim nereler var biraz bakındım ama hiç bulamadım, sadece internetten sipariş bulabildim ama gidip kendim almak istiyorum açıkçası.
(6) 

ırkların oluşumu

douglas #1363309 
ile ilgili bir belgesel serisi biliyor musunuz?
(3) 

Maçka'ya nasıl gidelim?

2027 #1363306 
Selam,
Pazar günü otobüsle Ankara'dan gelinecek.
1) Dudullu'da inip servisler varsa Kadıköy'e gelip vapurla mı karşıya geçelim?
2) Esenler'de inip metro vs ile mi Maçka'ya gidelim?

Otobüs AŞTİ'den 10 ya da 10:30'da hareket edecek. Ne tavsiye edersiniz?
(5) 

Calismayan birisi shengen alabilir mi?

heartwork #1363305 
Arkadaslar bayram tatilinde arkadasimla avrupa'ya gitmek istiyoruz. Fakat kendisi su anda bir yerde calismiyor. Issiz. Evi ve bankada yeterli miktarda gosterebilecegi parasi var. Bu durumda birine vize verirler mi?
(2) 

31 Mart Ankara seçimleri Vs 23 Haziran İstanbul seçimleri

siyah giyen adam #1363303 
Seçimlerden çok önce Mansur Yavaş’ın kesin kazanacağı, rahat bir şekilde maçı alacağı konuşuluyordu. İşte 31 Mart’ta Mansur Yavaş’ın Ankara’ya alması mı daha garantiydi yoksa 23 Haziran’da İmamoğlu’nun İstanbul’u alması mı? İkinci bir 7 Haziran - 1 Kasım hayal kırıklığına uğramaktan çok korkuyorum açıkçası.
(8) 

PS5 fiyatı ne kadar olur?

angina pektoris #1363300 
PS5 çıktığında fiyatı kaç dolar veya TL olur sizce?

soru 2:
ea acsess, ps'e geldi mi?
(5) 

Küçükkaya-İmamoğlu görüşmesi

adwokat #1363297 
1-Küçükkaya imamoğluna soruları vermediyse ne verdi?

2-Aynı görüntülerde imamoğlu değil de yıldırım olsaydı imamoğlu destekçileri ne diyecekti duruma?
(1) 

İkametgah Aktarma İle İlgili

stanley weber #1363295 
Merhaba;

İkametgah aktaracağız. Eşim ben ve 3 yaşında kızımız.

1) Eşimin üzerine bir fatura var, bununla hep beraber mi gitmemiz gerekiyor?
2) Eşim yalnız gitse hepimizi aktarabiliyor mu? Ya da farklı günlerde gidebilir miyiz?
3) Çocuğun gelmesi gerekli mi? Değilse nüfus cüzdanı yeterli mi?
4) Yeni adresin bağlı olduğu nüfus idaresinden mi yapılıyor sadece?

Teşekkürler.
(13) 

Mobil uygulama işinde para var mı?

Elduinnnn #1363294 
sb
(2) 

Önemli bilgiler içeren dosyanın kargoda kaybolması

osuran imam #1363293 
24 saatte teslim edileceğini taahhüt ettikleri evrak dosyasını 48 saat geçmesine rağmen yerine ulaştıramadılar. Dosyanın kaybolduğunu düşünmeye başladım. Bütün kimlik bilgilerimi içeren bir dosyadan bahsediyoruz.

Dosya hakikaten kaybolduysa şirket dava edilebilir mi? Sonuç olumlu olur mu? Hukukçular ne der bu işe?
(1) 

hangi boya?

babilbaligi #1363286 
şu Almanya'da kanalizasyon kapaklarından filan tişört basan insanlar var, görüntüleriniz izlemişsinizdir muhtemelen.

bunlar hangi boyayı kullanıyorlar?

ya da tişört boyamak için ne kullanmak lazım?

teşekkürler.

edit: ve tabi bu boyanın kalitelisi hangisidir?
(7) 

Alçıpanla mutfakla salonu ayırmak

chicha #1363285 
Merhaba duyurunun Leonardo Da Vinci'leri!

Evimizden oldukça memnunuz, tek bir sorunumuz var ev Amerikan mutfak ve evde iki minik tatlı ve yaramaz kedi var.

Ev sahibi hiçbir şeyle ilgilenmediği ve herhangi bir şeye tamam demediği için metal profil ve alçıpan levha ile mutfağı salondan ayırma fikri iyice sıcak gelmeye başladı.

Eve bir zarar vermeyeceğim, çıkarken söker giderim en kötü diye düşünüyorum.

Merak ettiğim şey ise ölçüleri ve malzemeyi aldıktan sonra montajı sıradan kullanıcıyı zorlar mı? Evde her türlü alet edevat var. Elim de iyi kötü yatkındır ev işlerine.

Bir de ortalama maliyet ne olur? Boşluk ortalama 2 metreye 2 metre civarında.
(2) 

Bostancıda internet klima ve sigara içilebilen alan olan

the real brad pitt #1363281 
Çalışabileceğim yer. Starbucks geliyor aklıma. Cordon mu yapsam? Neresini önerirsiniz.
(1) 

Makale yazıp para kazanabileceğimiz, güvenilir ve sömürmeyen siteler?

medre #1363277 
Türkiye’de şu an en iyisi hangisi?
(5) 

saksıda çıkan bu şey patlıcan mı?

Sir Anthony Hopkins #1363272 
saksıda çıkan bu şey mink bir patlıcan mı yoksam başka bir şey mi?

sigara kısa camel, boyu hakkında fikir versin diye.
(3) 

almanya çalışma izni, diploma meselesi

klar #1363271 
Merhaba,

Durum şu: almanyada firmayla anlaştım. şimdi oradaki iş kurumundan onay almaları gerekiyor beni işe alabileceklerine dair. benden detaylı cv'mi ve mezuniyet belgemi istiyorlar. benim son sınavlarım haftaya bitiyor. diplomayı almam bikaç hafta sürebilir. son sınavımdan geçtikten sonra "diploması hazırlanmaktadır" gibi bir dilekçe alabilirim ama bu da 2 hafta alacak. alanımda iş tecrübem 5 yıl var. çalışma belgemi falan göndereceğim zaten. bu mezuniyet belgesi işini napayım?

firmaya ilk belge gönderirken edevletten ögrenci belgesi cıkartıp gönderdim "şu an için ancak türkçe gönderebilirim" diye belirterek. yani firma hala mezun olmadığım detayını atlamış, kaçırmış olabilir. öyleyse bu konuda bir sorun var napalım diye danışıp onları da uyandırmak istemiyorum.

ben gene tekrar edevletten belgeyi çıkartıp tercüme ettirip yanına da "sayın ilgili, ekte tez aşamasında olduğum yüksek öğrenimimin son sınıfında olduğumu gösteren belgeyi bulabilirsiniz." gibi bir şey göndereyim mi?

önerilerinize açığım, tşk şimdiden
(7) 

Ketojenik diyet hk.

tchuck #1363269 
4-5 gündür keto + if yapıyorum kilo vermek için.

daha doğrusu keto'yu bir türlü doğru yapamıyorum.

%75 yağ yemek gerekiyorken ben %50-55 arası yağ, %45-50 arası protein ve %1-5 arası karbonhidrat yiyorum.

yağı yukarı çekemezsem bi diyet hiçbir şekilde başlamamış sayılıyor değil mi?
(4) 

yeni ehliyet çıkartmak

contavolta #1363268 
eski ehliyetim var, bunu yenileteceğim. bankaya para ödenmesi gerekiyormuş, ne kadar ödüyoruz bilen var mı? ve internet şubesinden ödenebiliyor mu bu ücret? yoksa şubeden dekont alıp mı gitmek gerekiyor? onun dışında sağlık raporu, footğraf ve eski ehliyetimle gideceğim. başka belge gerekmiyor galiba.
(6) 

para biriktiremeyenlere 30-40K'lık yatırım hedefi

herşeyi soran adam #1363266 
selam arkadaşlar,

para biriktirmekte güçlük çekiyorum. ama kredi çekip ödemekte sorun yaşamıyorum.
o yüzden her ne kadar mantıklı görünmese de, pratik olarak mantıklı olduğu için birşey için kredi çekip, ödemek istiyorum. arabam yok. araba almak olabilir ama onun da ek masrafları çok diye yanaşmadım şimdilik. ama yine de kaç senedir bi araba borcuna girseydim, arabam vardı ve onu şu an 30-40K'ya satabilirdim diye düşünüyorum.

bu civarlarda ne alınabilir? arsa diyecekseniz, ne tip birşey almalıyım onu da söylerseniz çok makbule geçer.

teşekkürler.
(5) 

Üçgen uçlu tornavida

orient blue #1363265 
Arkadaşlar Türkiye'de üçgen uçlu tornavida seti bulabileceğim bir yer bilen var mı? Özel bir adı var mı bilmiyorum ama internette de baktım, genelde gearbest, banggood gibi alternatifler çıkıyor.

Evde sökmem gereken bir cihaz var, bu cins vidalardan kullanmışlar. Zarar vermeden açmak istiyorum da.
(1) 

Eskişehir Spor Salonu Tavsiyesi - Crossfit/Pilates

sameidiot #1363263 
selam,
Düzgün, temiz, yoğun olmayan, grup dersleri eğlenceli geçen bir salon tavsiyesi bekliyorum.

qualitas tavsiye edilmiş 2016'da. güncel olsun diye bu ilanı açtım
(10) 

Kolej - devlet okulu... sizce hangisi

deadwampir #1363262 
Merhaba, bizim çocuklardan büyüğü 5,5 yaşında. Yani, seneye anaokuluna başlayacak.

Ankara içinde türlü çeşitli kolejler gezdik. 25-35 arası fiyat çıkarıyorlar. Verdikleri de çok çok tatminkar değil açıkçası.
Evimizin karşısında da sevimli bir devlet okulu var. Tüm devlet okulları gibi bi okul. Ekstrası yok.

Tevfik Fikret Okulları (kolej) web sitesinde üniversite başarılarının listesini görünce dikkatimizi çekti. Çoğunluğu ama epey çoğunluğu özel üniversite kazanmış. Sonra arı kolejini ziyaretimizde onların listeye baktık. 10-15 kadarı devlet üniversitesi kalanı hep özel Üniversite.
Biz de dedik ki eşimle, yahu biz yılda bu çocuk için üniversiteye kadar ortalama bir kolej parası kenara koysak sadece biriktirdiğimiz ana paranın faiziyle bile iki kardeşi üniversitede okuturuz.

Eğer kolejlerdeki sosyal imkanlar derseniz, zaten dişe dokunur eğitimlerin çoğuna ekstra para istiyorlar. Ki kızımız bu zamana kadar okula gitmese bile hem bale hem de yakın dövüş eğitimi alıyor.

Vizyon derseniz, anne eczacı baba teknik öğretmen (ve inşaat müh. adayı)
Kendimizden de birşeyler katarız herhalde. Her sene bi yurtiçi bir yurtdışı tatil yapıyoruz. Birinden kısar yurtdışına ağırlık veririz. Aldırdığımız (yukarıda yazdığım) özel eğitimleri de cabası...

Siz olsanız ne düşünürdünüz???
(4) 

yıldızlar hk.

ny man #1363256 
cevabı benim için çok önemli.soru basit yıldızlar kendi etrafında döner mi?bununla alakalı internette biri döner biri dönmez.sadece kutup yıldızı sabittir diyenler var.hangisine inanacağımı şaşırdım.
(1) 

itü bilişim enstitüsü hakkında

axolotl #1363253 
bilgi sahibi olan, herhangi bir bölümünde okuyan varsa yorumlarını almak isterim. Bilgisayar bilimleri bölümüne başvurmayı düşünüyorum. Sözlükte olumsuz yorumlar gördüm sebebini merak ediyorum.
(5) 

çoklu prizin anahtarı bozuldu, yaptım fakat..

tabudeviren #1363251 
priz: images.app.goo.gl

prizin anahtarı bozuldu. elektrikçiden aldım bir tane, taktım. anahtar kapalıyken elektrik kapalı olsa da ışığı yanar vaziyette kalıyordu. gidip bir tane daha alıp değiştirdim. ama sorun devam etti.

neden olabilir?
(1) 

yeşil pasaport

patronaj #1363250 
selamlar.
annemden dolayı yeşil pasaport hakkım vardı. yalnız 2 ay önce çalışmaya başladım. öğrenci olduğum için yetim maaşım falan da devam ediyor.

en son kurallar falan değişmiş, erdoğan falan açıklama yapmış bu konuda. haliyle internet çok karışık bilgilerle dolu.

öğrenciyim ama sgkli bir işim var. 25 yaşından küçüğüm. haliyle yeşil pasaport alabilir miyim?
(4) 

Ankara lezzetli kahvaltici

belki lazim olur #1363249 
Soru baslikta, bilhassa sicaklari lezzetli olan ve zengin cesitli kahvalti mekani ariyorum.
(3) 

Ukulele calmak

plum #1363243 
Gitar denedim olmadi. Nota bilgim cok az ve gitarin o sert disiplini beni asiyor. Parmaklarin uzak noktalara uzandigi akorlari basmak pek benim el yapima uygun degil.
Ukulele calmak daha mi kolaydir?
(3) 

otobüsler esenler'den önce alibeyköy'den geçiyor mu?

neoluyokardesimnebutantantana #1363240 
cumartesi günü izmir'den istanbul'a gideceğim.bileti yanlışlıkla esenler otogar'a almışım.alibeyköy'de inme şansım var mı?esenler'den önce alibeyköy'den geçiyor sanırım?
(5) 

ön dişe estetik dolgu

tecrubeyegerekyok #1363236 
ön üst dişlerimden birinde çatalla ufak oyuk oluşturdum. tavsiye üzerine özel bir diş polikliniğine gittim bugün. doktora şikayetimi anlattım. tamam istediğiniz şekilde dişinize hiçbir müdahalede bulunmadan, kesmeden vs bonding denen ışınlı dolgudan yapacağız dedi ve yaptı. kapanmasını istediğim oyuk ön üst dişlerimden birinin tam alt tarafındaydı. bir kere ilk olarak dişimin boyu uzadı bu bir... dolgulu tarafta dolgu, dişimin bittiği yerden daha aşağıda bitiyor ve bu çok rahatsız edici. ve asıl problem adam oyuğu kapatacakken oyuğun üzerine tümsek oluşturdu, şu anda dişimin yarısı yani dolgulu tarafı yüksek yarısı eski halinde. azıcık dikkatli bakıldığında çok net belli oluyor ki sokakta güneşin altında kabak gibi meydanda. zaten benim dilim sürekli o dişte. sabahtan beri acayip mutsuzum bir sürü kişiye gösterdim herkes belli oluyor dedi. yarın tekrar gidicem ve memnun değilim düzeltilmesini istiyorum diyecem. bilmiyorum dolgu çıkartılabiliyor mu ama çıkartılamıyorsa bile artık zımpara mı yapar, cila mı yapar napar hem yüzeyindeki yükseklik farkının hem de boyunun kendi dişimle aynı boyutlara inmesi gerek... ve aynı şekilde dişime hiçbir zarar gelsin istemiyorum. adamın estetik algısı sıfır herhalde amk böyle bir dolgunun açıklanabilir tarafı yok. at sikine konmuş kelebek gibi duruyor dişimde... ya sen dolgunun yüksekliğini nasıl dişle aynı seviyede tutamazsın, inşaattan bir sıva ustası getirseler belki o bile böyle yüksek yapmazdı. işlemin adı zaten estetik dolgu, dişimin yüzeyi dümdüz olsun istedim ama yinr dümdüz değil. ne anladım ben bundan? vallahi böyle olacağını bilsem oyuk haliyle senelerce yaşardım :)) hele bunun düzeltilememe ihtimali varsa o zaman hayatım bitmiş demektir acayip moralsizim kusura bakmayın daha önce bu türden tecrübesi olan ya da diş hekime olan vs var mı? beni aydınlatırsanız çok mutlu olurum.
(4) 

Bcaa ve kilo alimi

sack jparrow #1363233 
Bcaa tam olarak nasil bir supplementtir, iyi beslenen ve uyku duzeni olan birinin kiloyu kas olarak almasi icin etkili bir takviye midir? Ayrieten bigjoy bcaa var elimde hocanin tavsiyesiyle aldim. Kullanmislardan yorumlari bekliyorum
(1) 

On fire sarkisi

McHammer #1363232 
Spotify de denk gelmisti ama tel giggi ve kaybettim watch on fire veya hold on fire ismi ama tekrar bulamadim. Sarkinin ortasinda robotik ses tonlu kadin sesi de var dinleyen orayi unutmamistir
(1) 

istanbul'da macaron ya da bambu bitkisi gönderme

fosforlu cevriye #1363231 
merhabalar,

bir arkadaşıma hediye göndereceğim. bambu bitkisi göndermek istedim ama çiçek sepetindekiler çok boktan. gönderilecek yer fulya'da bildiğiniz fulyaya gönderim yapan çiçekci var mı? butik güzel aranjmanları olan. bloomandfresh.com'a baktım ancak burada bambu yok.

ya da macaron olabilir. yine fulyaya gönderim yapabilecek macorunu güzel bilinen yer önerisine ihtiyacım var. macaron hiç sevmediğim için bilmiyorum.

şimdiden çok teşekkürler,
mutlu yazlar dilerim.
(3) 

Geçtiğimiz gün bir şarkı olsaydı hangi şarkı olurdu?

E. #1363227 
Soru başlıkta, iyi geceler...
(2) 

bu kaza hangi ülkede olmuş?

(8) 

Elektrik

problem34 #1363224 
Bu mevzuya inaniyor musunuz ?
(6) 

Uyku ilacı muadili olan hangi ilaçlar var

hepkosturmaca #1363223 
Sanırım uyku ilaçları ya yeşil ya da kırmızı
reçeteyle satılıyorlar reçetesiz alacağımız hızlıca
uyku getiren ilaçlar var mı bilenler o ilaçların
adlarını yazarlarsa sevinirim.
(8) 

Bekar bir kişinin maaşının yüzde kaçı kira olmalı?

livaneli kadir #1363221 
Bekar Erkek (31) Lokasyon Eskişehir.
İşe gidiş-geliş için masrafı yok.

Kira dışındaki giderler;
- ev giderleri (faturalar, gıda, giyim vs)
- kültürel aktiviteler (sinema, tiyatro, gösteri vs.)
- kurslar (mesleki, dil kursları)
- sağlık (spor salonu)
- diğer....
(6) 

resimdeki mobilya hangi agactan yapilmistir?

atcapar #1363219 
merhaba arkadaslar

resimdeki mobilyalar hangi agac cesidinden yapilmistir? pahali bir sey midir? dayanikli midir bu mobilyalar?

tesekkurler
(6) 

Gdansk ta Yaşayan Yiyecek -Ulaşım Hakkında Yardımcı Olabilecekler

royalguard #1363218 
Merhaba; Erasmus + Öğrenci Hareketliliğiyle Gdansk, Polonya ya geldim. Fakat hiç Türk bulamadım. Bana şehir ve ulaşım yiyecek içecek konularında bilgi verebilecek birisi varsa ve iletişime geçerse çok memnun olurumç şimdiden teşekkür ederim.
(1) 

Zenginleştirilmiş Uranyum Nükleer Reaktöre Nasıl yerleştirilir?

iddaaci #1363207 
Merhaba, bu uranyum nasıl reaktöre yerleştirilir? Yani birisi tutup yerleştirir mi yoksa makineler mi koyar? Uranyum nasıl taşınır? Radyasyon yaymaz mı?
(4) 

Çevrenizdeki Saadet Partililerin seçim tutumu nasıl?

siyah giyen adam #1363205 
İstanbul’da yaşayıp çevrenizde Saadetli tanıdığınız varsa onların bu seçimlere karşı tutumlarını nasıl gördünüz İmamoğlu lehine bu kesimden oy gelir mi yoksa sırf CHP kazanmasın diye ak partiye mi yönelirler yoksa kendilerine terörist dedikleri için tarafsız kalıp Saadet adayına mı atarlar veya hiç oy kullanmamak?
(4) 

kitap kargo istanbul ankara fiyat

papuayenigine02561 #1363204 
bi akıl verin dostlar. kpss a kitapları lazım letgodan birin buldum istanbuldan ben ankaradayım. adam butda olsan bedava da olsa veririm dedi ama kargoyu hesaplayınca uçuk ücretler çıkıyor. kitaplar baya fazla ve kalın üst üste koyunca bi 40-50 cm yapar herhalde kilosu da bi 10 - 15 falan vardır. adam kargoya taşımam dedi evden alırlar ama nasıl ucuzlanabilir bi yolu var mı
(5) 

Yuzuk secerken nelere dikkat edilir?

balpolen #1363202 
Tektas yuzukte neye bakilmali, nasil olmali?
Bu konuda sifir bilgi sahibiyim. Onerilerinizi bekliyorum.
Bir de ellerim kucuk, parmaklarim kisa, nasil bir yuzuk secmeliyim?
(1) 

Sözcü gazetesinin ekonomi yazarı murat muratoğlu nun

hepkosturmaca #1363200 
Sözcü gazetesi yazarı rahmi turan ın oğlu olduğunu gerçek soyadının murat turan olduğunu bilen kaç kişi var merak ettim
(3) 

tavuk dünyası makarnası?

meraklitursucu #1363197 
Köri soslu değil mi bu makarna? Öyleyse kremasız nasıl yapabilirim bunu?
(2) 

yardim: bilgisayarinizin belleği azaldi!

eindaclub #1363195 
iyi akşamlar duyuru sakinleri,

son zamanlarda sürekli bu uyarıyı almaktayım. bir şey de yaptığım yok yani, en fazla chrome da birkaç tab aynı anda açıktır, belki bir de excel dosyası. oyun oynamam, veri depolamam. ama 1-2 saat geçtikten sonra sürekli bu uyarıyı almaya başladım, kapatıp açmazsam kendisi kapatıyor herşeyi.

ne yapmalıyım? internette bu sorunun kolay çözümleri olduğunu okudum ama teknik bilgim pek olmadığından anlamadım. bilal'e anlatır gibi anlatırsanız sevinirim.

sistem: win 8 asus laptop

teşekkürler
1 ...  ... • 2476    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık