(1) 

Usb girisi ile calisan makinayi wireless yapmak

oscar #1555846 
1 - Elimde usb kablosu ile bilgisayara baglanan bir lazer kesici var. ben bu aleti wireless yapmak istiyorum. Yani aletten cikan usb kablosuni bir adaptore bagliyim sabit kalsin, bilgisayarin usb portuna bir parca takiyim wireless baglansinlar. Bunun icin ne almam lazim, link ile gonderirseniz super olur.

2 - bir de macbook ayni anda 2 3 usb girisi baglamam gerekiyor bazen. C adaptor bagliyorum once sonra oradan bir suru kablo cikiyor. Bir deck olsa tum usbleri ona taksam masada dursa, mac c girisine de bir alici verici gibi birseyle wireless baglasam. Bunun icin ne almam lazim ?

Tesekkurler
(3) 

0,69 kredi ile Ev alacağım nelere dikkat etmeliyim

horizon #1555843 
Merhaba ilkmdefa bir ev alacağım ve bu işlerin acemisiyim evi gördük ettik hersey tamam güzel ama sorgulamam gereken dikkat etmem gereken neler var ?

Yarın kredi başvurusunu baslatacagim
(5) 

ucunda vida olmayan musluk başlığı nasıl sökülür?

bisorumvargaliba #1555842 
merhabalar. standart çevirmeli bir musluk başlığını sökmem gerekli fakat bu başlığın ortasında sökülmesi için gerekli vidası yok. nasıl sökülür bu meret?
(13) 

Memurluk

dissendium #1555839 
Merhabalar. Bir iş sorusu daha. Mesleğim (mühendis) dışındaki memurluklara başvursam pişman olur muyum? Adalet Bakanlığı'nın alımı var. Aklıma şu geliyor. Mesleğimi yapmıyor olsam da KPSS'ye tekrar çalışıp kendi bölümümden atabilirim. Aklıma bu geliyor.

Zabıt kâtipliği yapılmayacak iş mi? Özelden sıkıldım açıkçası. Memur olmak çok mantıklı geliyor. Değerli görüşlerinizi duymak isterim. Sağ olun. İyi geceler.
(9) 

3 tarafimiz denizlerle cevrili peki neden deniz urunleri cok pahali

Slynmaster #1555838 
Gercekten bilmiyorum aydinlatir misiniz
(3) 

sarıyer civarı, deniz kenarında kahvaltı yapılacak yer

damba #1555837 
merhaba,

sarıyer civarında (bebek, yeniköy, gibi yerler de olur) kahvaltı yapılacak mekan arıyoruz, manzarası olursa güzel olur. şehir dışından bir misafir ağırlayacağız. bütçe kişi başı max 300 tl, genelde baktım yorumlar kötü mekanlarla ilgili, size sorayım dedim.
(6) 

Araba için güneş gözlüğü

taipan #1555835 
Selam ahali. Benim gozlerim gunese karsi biraz fazla hassas. Ozellikle arac kullanirken parlak guneste normal birine gore cok fazla kamasiyor. Birkc defa goz doktoruna gittim ama ozel bir sey olmadigini soylediler. Simdi araba surerken cam kalitesi acisindan iyi bir gozluk almak istiyorum. Ben de rayban ve persol marka gozlukler var. Persol
Yine iyi gibi ama rayban neredeyse gunese karsi sifir gibi. Arabada tutacagim cok pahali olmayan ancak guneste iyi koruyacak bir gozluk almam lzim. Bu konuda tavsiyesi olan var mi?
(3) 

trendyol'dan gözlük

jepa #1555834 
sitedeki esnaftan değil doğrudan trendyol satıcısı sahte gözlük satabilir mi? atasun'dan %30 daha ucuz.

Kadıköy eğitim mahallesi'nde ev arkadaşı aranıyor

occupy grove street #1555833 
Merhaba, eğitim mahallesi'ndeki evimize üçüncü olacak ev arkadaşı arıyoruz. Oda ve ev eşyalı, bavulunu kap gel. Metrobüs durağı'na yürüyerek 5 dk, kira ise fatura hariç 2700 tl.

Ben de, ev arkadaşım da ruh sağlığı yerinde ve terbiyeli bireyleriz.
(9) 

yazin cuzdan anahtar taşıma

duyulmasi gerektigi kadar #1555831 
işini nasıl çözüyorsunuz? surekli canta tasimadigim icin cuzdan, telefon, anahtarlik falan baya bir yuk oluyor.
(7) 

Okuma yazma bilmemek ve MHRS

birbilmecemvarçocuklar #1555830 
Bir komşu teyzemiz var, okuma yazma bilmediği için 182’yi kullanamıyor, olaki sayıları tuşladı diyelim yapılan diğer anonslar kafasını karıştırıyor. Ben kendisine ve eşine randevu alıyorum ama artık bende bi yere kadar dayanabildim çünkü yaşlılar ve sürekli hasta oluyorlar, ilaç yazdırmaları gerekiyor. Öğretmeye çalıştım ama anonslarda mavi ekran verdi kadın. Bu insanlar bensiz nasıl hastane sağlık randevusu alacak?
(4) 

Biriktirme alışkanlığı olan birisi için kitap

sanguine #1555829 
Bir yakınımin biriktirme huyu baya onu ele geçirmiş durumda. Ben de bir süre öncesine kadar her şeyi biriktiren bir insandım zamanla kendi kendime aştım artık çok nadiren bir şeyi gereğinden fazla evimde tutuyoru.

Şimdi bu kişi bu konuyu actigimda, nazikçe ona yardımci olmak istediğimi söylesem bile, gel beraber şu odayı toplayalım gibi, kızıyor ve rencide oluyor. Kendi durumunu değil de benim bunu söylememi kafasına takıyor. Aslında bir süre önce ona letgodan ihtiyacımizin olmadığı şeyleri sattirmistim ama yanında çok kalamadigim için başa döndük. 20 sene öncesinin elektrkkli süpürgesi dahi evde duruyor hiç kullanılmamasına rağmen, yüzlerce plastik kap vs


Ne yapayım ne deneyeyim bilmiyorum. Ya onunla 15-20 gün geçireceğim ki bunu enind sonunda yapacağım, istiyorum da, bana çok iyi gelmişti bu huyu geride bırakmak, onun da tatmasini istiyorum. Ya da bir kitap bir araç yoluyla en azından aklına sokmak istiyorum

Ne önerirsiniz?
(1) 

Motosikletlerde de egzoz muayenesi gerekiyor mu?

şeyh x #1555827 
Motosikletimi ilk defa muayeneye sokacağım, Tüv'den randevu alacağım ama öncesinde egzoz muayenesi yaptırmak gerekiyor mu? İkisini de Tüv'den yaptırabiliyor muyum=
(12) 

Şu duruma sinir olur muydunuz?

ya ben lan neyse #1555826 
bugün terminalin önündeki çimleri şu döner çubuk gibi şeyle biçen (kendini korumak için kask takmış) adamın yanından geçerken "1 saniye dayı" dedim ve adamın yanından koşar adım geçerken adam makinayı çalıştırdı. üstüme biraz partikül geldi. birkaç parça otu yüzümden, ceketimden topladım.

eve gelince düşününce sinirim zıpladı. orada olsaydınız kavga eder miydiniz?

minibüse 10 dk vardı. acele ettim. eve geldiğimde "keşke yakasına yapışsaydım." diye pişman oldum. kendini kaskla koruyor, ben tam geçerken aleti çalıştırdı.
(2) 

İzmir tahtalı barajı çevresinde toprak yol var mı?

hasmetizm 2046 #1555822 
İzbandan inip bisiklet ile gezelim diyoruz. Toprak yol var mı çevresinde bilen varsa yardım pls
(5) 

Orijinal gibi ses montajı nasil yapiyorlar deepfake gibi

optimistbakunin #1555821 
Selam dün muharrem ince babaladaki konusmasinda gordum sasirdim. m.youtube.com videoda 02.05.00de basliyor. Kilicdarogluna yapilmis ses. Bu ses kaydini nasil yapiyorlar gercek gibi teknik olarak nasil mumkun yapiliyor?
(8) 

14 Bin Yıl Gezdim Pervanelikte

vedatchilipeppers #1555820 
Türküyü bilmeyenler için: youtu.be

Aşık Sıtkı Baba’nın yazdığı mısranın aslı şu “On dört yıl dolandım Pervane’likte”. Mevzu da şu, Pervane mahlasını kullanmış adam 14 yıl boyunca bu şekilde şiirler yazmış, sonra Sıtkı ismini duymuş viranelikte, demiş tamam lan Pervane baydı benim mahlas artık Sıtkı olsun.

Derin araştırma yapıcak fırsatım yok maalesef ama acayip kafama takıldığı için direkt sorayım dedim belki bilen vardır; Ali Ekber Çiçek niye bu mısrayı kafasına göre on dört bin yıl olarak dönüştürmüş ki? Var mıdır sizce bir olayı? Sırf hece ölçüsüne uysun diye yaptığını düşünmek istemiorum.

İstanbul Almanya arası kargo gönderimi?

beyaban #1555819 
İstanbuldan Almanya’ya kargo gönderimi yapacağım. En hızlı şekilde nasıl hangi firmayla gönderebilirim?
(4) 

Göz altı minik yağ bezeleri

iwillsee #1555813 
Bu soruna çözüm bulan var mı? Google’da bakınca tık avı gazete haberleri gibi birbirinin aynısı şeyler çıkıyor ve hiç efektif gelmedi gözüme. Siz çözüm bulabildiniz mi ?
(2) 

maras depreminde hasar gören bina sayisi

ben de #1555812 
selamlar

basinda farkli tarihlere ait farkli sayilar var ama resmi olarak aciklanan sayilari ariyorum.

hasar tespit raporlarina itiraz basvurulari da yapildigi icin sayi sürekli degisiyor biliyorum ama cevre sehircilik bakanligi'nin sitesinde bina sayilarini iceren resmi bir tablo var mi?

tesekkürler.
(4) 

Sigortacı gerekli midir?

dasher #1555809 
Nedir ne değildir bir bilen anlatabilirse ona göre bakıancağım.

İnternetten üzerinden aldığımız konut ve sağlık sigortalarımız var. Yenilenme dönemi geliyor ama biz bir sigortacıyla çalışmıyoruz. Kendi kendimize web siteleri üzerinden online teklif aldık ve kabul ettik. Sigortacı ile çalışmak ne işe yarar? Sigortacı ne yapar? Ne bileyim daha mı düşük teklif alır? bir de ne kadar ücret alıyorlar?

Teşekkürler
Not. Anadolu sigorta
(1) 

İstanbul direksiyon pratiği yapılacak alan

reyals #1555808 
Merhaba,

Eşim ve bir arkadaşımıza rahat rahat pratik yaptırabileceğim bir alan arayışındayım. Eskiden Anadolu yakasında Özgürlük Parkı'nın orada çalışılırdı, trafiğe açık olsa da sakin olurdu.

Şu aşamada trafiğe kapalı olursa iyi olur çünkü ikisinin de hiç deneyimi yok.

Tavsiye için İstanbul her iki yaka uygundur.

Zaten kaydelilen telefon görüşmesi diğer tarafça da kaydedilebilir mi?

akhenaten #1555804 
Müşteri hizmetleri gibi görüşmelerin kayıt altına alındığı yerlerde ses kaydı almanın hukuki durumu nedir bilen var mı? Karşı taraf kendi kayıtlarını sildi diyelim, bunlar bir davada delil sayılır mı? Yoksa burada da "görüşmeler benim tarafımdan da kaydedilmektedir" diye bildirim yapmış olma şartı olur mu?
(12) 

xc40 & gla200

liberal #1555802 
merhaba,

siz olsanız hangisini tercih edersiniz, ben volvo derken arkadaşım mercedes mercedestir demekte.

şimdilik hayal ama olsun.
(5) 

Haziranda Villa Tatili

kablelvuku #1555801 
Haziran ayının ortalarında Kaş veya Fethiye çok mu soğuk olur? Sadece havuza girilecekmiş gibi düşünebiliriz. Kaş'ın suyu zira kesin soğuktur. 11 aylık bir bebek ile bu macera hiç başlamadan bitmeli mi yoksa?
(2) 

Almanya’dan PS5 getirme

itsonlyhumannature #1555800 
Merhaba,

Kuzenim almanya’dan gelirken ps5 alip gelse havalimaninda sorun yasar mi? Bazi arkadaslar vergi isterler diyor. Bilgisi olan yardimci olabilirse cok sevirim

Tesekkurler
(8) 

Lapa pilav pişirici

tchuck #1555797 
www.amazon.com.tr

çoğu zaman şu uzakdoğunun lapalarını yiyorum tavukla vs. ama evde yaparken asla bir yaptığım diğerini tutmuyor. kimi zaman beton bloklara dönüyor, kimi zaman da sulu kalıyor vs.

soslu tavuk/et ile de bu pilav cidden güzel oluyor. birbirini dengeliyorlar.

şu tür bir pilav pişirici alayım diyorum. ama daha önce kullanan var mı?
amerikan dizilerinde vs. gördüğüm, evinde bu tür yağsız lapa pirinç pişiren herkes bu tür aletler kullanıyor.

sizce almak mantıklı mı?
dediğim gibi haftada 2-3 gün mutlaka pirinç lapası pişiriyorum. %50-%50 iyi oluyor ayarını tutturamıyorum.
(7) 

oy tercihleri

dali dili havali korna #1555796 
çevrenizde oy tercihi değişen çok insan var mı? özellikle büyük şehirlerin dışındaki yerlerde yaşayanlara soruyorum. benim küçük ilçelerdeki sokak röportajlarında gördüğüm, tercihlerde fazla bir değişiklik olmadığı. siz ne diyorsunuz bu konuda?
(14) 

Su içme alışkanlığı bir güne nasıl yayılmalı?

psmstc #1555795 
Günde 1,5 2 lt deniyor. Tek seferde 3-4 bardak içmekle saat başı bir iki bardak içmenin sağlık açısından bir farkı olur mu?

Yurtdışı rapor

dllnotfound #1555794 
Merhaba,

Yurtdışından raporla yüksek lisans dondurulabilir mi? Hangi belgeler isteniyor ve prosedürleri nedir acaba bilginiz var mı? Sadece raporu vermemiz yeterli mi? 30 günlük istirahat kabul edilir mi yoksa yatış mı olmalı?
(6) 

Bisiklet gözlüğü önerisi

petekpare #1555793 
Eşim uzun zamandır almak istiyordu. Ben de hediye olarak alayım dedim ama kafam karıştı. Maksimum 1500 tl dolaylarında bir gözlük bakıyorum. Önerileriniz nelerdir?
(4) 

Tecilli olduğum halde bakaya cezası geldi

Fernand Sansua #1555792 
Merhaba. Ağustos ayına kadar ertelemem olduğu halde yoklamaya girmediğimden ötürü kallavi bir ceza geldi. Ancak e devlette tecil süresi içinde yapmanız gereken bir işlem yoktur diyor. Yarın sulh cezaya itirazda bulunacağım. Sonuç ne olur sizce? Başına böyle bir şey gelen var mı?

Mimar Arkadaşlar ulaşabilir mi?

oxxo #1555791 
Merhaba, müstakil ev için mimar arkadaşlara özelden bir sorum olacak. Geri dönüş yaparsanız çok memnun olurum.
(12) 

Toprak ve Çınardan sonra erkek ismi

sturan2023 #1555790 
Arkadaşlar 3.erkek çocuğum oluyor,

1.çocuğum kız adı Yasemin
2.Çocuğum erkek adı Toprak
3.Çocuğum erkek adı Çınar
4.Çocuğuma ne isim versem

ilk 3 Çocuğumda olduğu gibi Bitkiler ile ilgili isim vermek istiyorum

Toprak ve Çınardan sonra erkek ismi ne olabilir
(4) 

"Yemekten x saat önce ve y saat sonra su içme" teorisi ne kadar doğru?

winston insani #1555789 
Merhabalar

Bu teori tam olarak neye dayanıyor acaba? Bilimsel bir kanıtı var mı yemekten şu kadar önce ve sonra su içmeme konusunda?

Var mı bu konuda gerçekten bilgisi olan?
(1) 

Bilkent, odtu, bogazici, koc, sabanci iisbf yeni mezunlarini

unidentified floating object #1555787 
Toplu olarak hangi sosyal medya gruplarindan bulabilirim acaba?
(1) 

Kasko mini onarım mümkün mü

iddaaci #1555785 
Merhaba, aracımın sol aynasının dış kapağı (plastik parça) dişleri kırıldığı için yerinde durmuyor. Mini onarıma girer mi? Değişmesi gerekir. Diş incecik onarımı olmaz.
(3) 

Amerikadan alınan aspirin

monicapp #1555783 
İçeriğinin türkiyedeki aspirin ile alakası yok, sebebi nedir?

Abd versiyonu: carnauba wax, corn starch, aliminum lake, ferric oxide, methacryclic acid…
Turk versiyonu: aseltisalisik asit
(2) 

Yavru kedileri mamaya alistirma

balpolen #1555782 
Bugun itibari ile 25 gunluk oldular. Anneyi emerken kucuk bir savas cikiyor aralarinda. Sanki baska mama olsa onu da yiyecek gibiler, ne ile nasil baslamaliyim? Tecrubelerinizi paylasabilir misiniz?
(2) 

Ev hanımları için dışarıdan SSK primi ödeyip emekli olma

twelfth #1555779 
Ben beyaz yakalıyım. Yani işçiyim. Eşim evlendiğimizde çalışmayı bıraktı. Zaten kuş kadar maaş alıyordu. Dışarıdan SSK primini ödeme işlemi için ev hanımlarına bir fırsat tanınması durumu var mıydı yakın zaman? Birazını sen öde birazını devlet ödesin tarzında bir kampanya? Bir de tanıdık işyeri yok ise nasıl yürüyor bu işler bilen var mıdır?

Homend O-zone 9004H Hava Temizleyicisi

cancoskn #1555778 
Kullanan var mıdır? nasıldır alınır mı? veya kedili ev için önerebileceğiniz farklı bir ürün olur mu?

teşekkürler.
(4) 

Mutfak tezgahı-ankastre ocak

Lethe #1555776 
Selamlar, yeni bir eve taşınacağız. Daire sıfır durumda.

Ankastre ocak ve fırın almak istiyoruz ancak mutfak tezgahında ankastre ocak yeri kestirilmemiş, mermer tek parça halinde.

Ben herhangi bir Siemens, Arçelik vb. bayisine gidip ankastre ocak aldığımda ocağın oturacağı alanın kesimini gelen kişiler yapabiliyor mu? Yoksa bunun standart bir ölçüsü var ve ben kendim önceden kestirmeli miyim?
(2) 

Babacan ve Davutoğlu neden sahalarda yok?

sonhakan #1555773 
Bilerek mi çikmiyorlar
(11) 

L Kanepe Ne Alayim?

mor oje #1555771 
Ikea’da vimle’ye eeehh dedim, kivik istemiyorum. Normod’a ctesi bakicam vadistanbul’da.
Onun disinda allah askina ustume kaliteli, 1-2 yilda agzi yuzu kaymayacak L kanepe atin.
Eni maks 265 cm olmali. Butce de makssss 21k.

Enza, dogtas, mudo vb bakildi. :)

Var mi onerileriniz?
(1) 

Kaz Dağları

digits #1555770 
Çevresinde 3 kişilik ailenin 2 gün konaklayabileceği uygun fiyatlı ve temiz bir konaklama alternatifi var mıdır acaba?
(2) 

Felcli hastaya evde bakim nasil olur, hastabakiciya ne kadar maas verilir?

serseri marti #1555768 
bir kac ay once alman bir yakinim felc gecirdi. bir tarafi tamamen felc oldu. 3 aydir kendi ulkesinde rehabilitasyon merkezindeydi ama doktorlar cikarmak istiyor, sigortasi da artik odeme yapmayacakmis. gorece daha ucuz bir ulke oldugu icin, istanbul'a getirsek burada bakici tutsak, eve arada bir terapist gelse gibi seyler dusunduk ama bu konuda cok bilgisiziz. istanbul'da bir rehabilitasyon merkezini aradim, 2 aylik rehabilitasyon icin gunluk 1000 dolar gibi bir ucret talep ettiler. almanya'daki merkezin gunluk ucreti 500 euro'du ama gunluk 500 euro odeyecek bir maddi gucleri yok. bu konuda yol gosterebilecek olan biri var mi? tum tavsiyelere acigim.
(3) 

Ebay fahiş gümrük vergisi

dunyatuhaf #1555767 
Ebay den aldığım , 7,50 Euro ürün tutarı , 16 Euro kargo bedelli , toplam 23.50 Euro ödediğim ürüne toplam 479 tl gümrük vergisi çıkmış . Yani aldığım ürün tutarı kadar gümrük vergisi ödeyeceğim .
Bi itiraz hakkım da yokmuş . Nasıl bu kadar yüksek vergi çıkıyor anlamadım .
Ne yapabilirim .
(4) 

bildiğiniz içinde tamamen değil ama az az et, tavuk, köfte olan yemekler?

sanemz #1555766 
var mı? mesela patatesli köfte, mantarlı tavuk gibi... ya da nasıl desem kıymanın içine katılan farklı malzemeler... karnıbahar, bulgur vd.
(4) 

Her gün yarım saat yapan kişiye öneriler? (Kol bandı,saat,uygulama vb.)

mikahakkinen #1555765 
Yaklaşık 2 aydır diyet ve günlük yürüyüş yapıyorum. Yürüyüş ruhen çok rahatlatıcı. Koşanlar kol bandı, saat gibi şeyler takıp performans mı ölçüyor? Strava gibi uygulamalara para verip verim alır mıyım? Önerileriniz nedir? Teşekkür ederim.
(17) 

Görücü usulünde...

beraesad #1555764 
Dış güzellik önemli midir sizce. Güzellikle yargıya varmamak mı gerekir?
1 ...  ... • 602    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık