(14) 

Kiracıya ne yapayım?

i-pek #1468655 
Merhaba, geçen ay bir ev aldım. İçinde kiracı var. Sözleşmesi mayıs sonuna kadar. İlk evi görmeye gittiğimde de kiracı, simdi bulun simdi çıkayım ama bulunmazsa yazı geçiririm diyordu. Ev bir tatil kasabasında.
Evi aldıktan sonra da aradım, size ihtar çekiyorum prosedür gereği, haberiniz olsun dedim. Karşılıklı iyi niyetle çözeriz dedim. Adam da ben daha yeni iş yeri aldım çok meşgulüm bakamıyorum ev dedi. Ben de, ben de bakarım, emlakci da bakar, siz de bakar olun dedim. Sonra kendimin de zor durumda olduğumu, arkadaşımda kaldığımı anlattım. İyi niyetten ölcem ama öyle tatlış konuştum mal gibi.
Sonra bu ay başında iban verme, kira muhabbeti için tekrar aradım. Adam sanki hiç daha önce bu konuları konuşmamışız gibi tavırlarda. Tekrar anlattım ama yine net ve sert değildim ki en yapamadığım konuşma tarzı.
Bu arada emlakciya da siz de konuşur musunuz demiştim. Kiralık düşünce ikisine de link atıyordum. Bugun yine düştü, attım. Kiracı zaten cevap vermiyor. Emlakci da dedi ki ben konuştum ama tavrı tersti, masraflarımi öder o zaman dedi dedi, yetkili olan, evin sahibi olan olarak siz konuşun tekrar falan.
Şu an kiracının 3 ayı kalmış durumda. Mayıs sonu zaten sezon orada, ev şu an bile bulmak zor, o zaman çok daha zor.
Simdi adam çıkmazsa ve benim mayıs sonunda bu ihtar ile dava açma işi olması gerekirse eğer haklarım ne mesela o şehirde evim yok, orada kalacak olsam otelde vs siz asıl benim masraflarımi karşılamak zorunda kalacaksınız ya da dava, avukat vs masrafları yine size kalacak gibi onu caydırıcı neler söyleyebilirim? Teşekkür ederim.
(1) 

Çamaşır suyu zehirlenmesi mi

meyve parcacikli kadin #1468654 
Bugun yere sivi deterjan dokulmustu ben de onlari balkonda duran bezlerle sildim sonra gittim onlara camasir suyu doktum salak olduğum icin. Bu ikisinin karisimi zehirli midir cunku basim cok ağrıyor sabahtan beri
(2) 

Xbox fifa 21 hala alınır mı?

Weeze3r #1468653 
Selamlar, her sene fut için fifa alıyordum bu sene yoğunluğumdan dolayı alamadım, şimdi alsam ortalama bir kadro için geç kalmış sayılır mıyım?
(3) 

El dokuma halılar en çok hangi ülkelerden talep görür?

havadakarada #1468652 
Ve hangi platformlarda satılabilir?
(3) 

Bana fantastik dizi/film önerelim

Mossy #1468650 
Senede 1 kez Harry Potter serisini baştan izlerim. Onun dışında sevdiklerim

Love, Death and Robots
Dark
Locke and Key
Stranger Things sadece ilk sezonu



Bu tarz dizi ya da film önerilerinizi bekliyorum
(5) 

Hangi Mikrofon Setini Önerirsiniz?

paramolacak #1468649 
Selamlar,

Kendi kendime podcast kayıtları alıyorum, Şu an Boya'nın 150 liralık yaka mikrofonu ile kaydediyorum podcastleri. Ses kalitesini biraz iyileştirmek istiyorum bütçeme göre bu iki seti buldum, Hangisini önerirsiniz ? Birde elimde Boya varken bu kadar para verip satın alsam çok bi fark eder mi kayıt kalitesinde? yoksa zaten çok fark etmez o kadar para verme mi dersiniz?


1- www.yonkamuzikmarket.com
2- www.yonkamuzikmarket.com
(2) 

Dyson v8 vs v10

bisorumolacaktı #1468646 
Özelliklerini karşılaştırdım ama kullanım ömrü açısından fark var mıdır 2 si arasında?
1000 tl farka değer mi?
(2) 

Bireysel emeklilik otomatik katilim

grid #1468645 
Bir kurumda otomatik katılım bireysel emeklilik hesabım var. 4. Senesi. Ancak 4-5 fonları var ve bu fonlarda o kadar dandik ki 4 sene de faize yatsa daha çok kazandirirdi. Ancak otomatik katılım değil de özel beş açsam ve buradaki varlığımı özel beş hesabıma taşısam. 4 senedir kazandığım devlet katkısı vs hakkım da aktarılsa. Özellikle burası önemli. Böyle bir şey mümkün mü acaba
(2) 

Bilgisayarda bir şeyler üretmek istiyorum.Görüşlere açığım.

trablon #1468641 
Bilgisayar oyunu düşündüm ama bu işin grafik programlama seslendirme animasyon gibi bir çok detayı tek bir kişinin altından kalkabileceği bir şey değil.

tek bir kişinin ortaya koyabileceği nasıl bir meta olabilir?

maddi getiri getirebilme ihtimali olursa da tadından yenmez.

Ama lütfen gerçekçi ve tavsiyeyi veren kişinin anladığı bildiği şeyler hakkında konuşup öneri getirmesini rica ediyorum.

Teşekkürler.
(6) 

su arıtma cihazı

Pertev nail #1468638 
merhaba,

kullandığınız memnun kaldığınız arıtma var mıdır? ihlas düşündüm ama emin olamadım.

teşekkürler.
(4) 

tüm yazdıklarım gitti - acil yardım (word excel)

her giriste sifresini unutan adam #1468637 
bugün tüm günümü excel'de devasa bir tablo oluşturmak ve bununla ilgili word'de rapor yazmakla geçirdim. bir ara yukarıda beliren "güncellemeleri denetle" tuşuna bastım ama bu hiçbir şeyi etkilemedi devam ettim. her değişiklikten sonra kaydettim. ve en son çıktı almak için bastığımda her şey kapandı. önceki çalışma geri getirilemiyor dedi. şu anda sabah, word ve excel'i ilk açtığım haline ulaşabiliyorum sadece, word excel güncellendi sanırım, güncelleme uyarısı kayboldu.

kafayı yemek üzereyim, 100'lerce veri, hesap, raporlamam kayboldu.

ne yapabilirim?
(5) 

Yemek, hijyen

a man alone #1468636 
eşimin ailesi birkaç günlüğüne bize geldi. geldiklerinde kendileri yemek pişirmek istediği için biz mutfağa girmiyoruz.

fırında hamurlu bir şeyler yapacaklar fakat bugün bi şeye dikkat ettim; babası tuvalete girdi, elini yıkadı fakat tuvaletini yaptıktan sonra ellerini yıkamadı, sonra da gidip hamur açtı falan...

az çok temiz olan herkes böyle şeylere takar.
yemek yenirken bir bahane uydurup yemek istemiyorum açıkçası. evet insan iğreniyor ama peki sizce somut olarak (bakteri, mikrop vs neyse tam bilmiyorum) yemek hijyen açısından pis midir? yoksa fırında mikroplar falan ölür mü?
(3) 

Şehirlerarası yollardaki araziler Hazine'ye mi ait?

İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi #1468631 
Merhaba arkadaşlar,

Bu şehirlerarası yollardaki uçsuz bucaksız arazilerin geneli kime ait? Normal insanlara mı yoksa Hazine'ye mi? Kafama şuradan takıldı: Şimdi karavanım olsa, gitsem bu arazilerden birine karavanı çeksem hesap vermem gereken kim olur? İsteyen gidip böyle sahibi belli olmayan bir arazide gel keyfim gel yapabilir mi?
(6) 

Unequivocal'in anlamini ogreneyim artik

speedy #1468630 
Yillardir ogrenemedim, equivocal, unequivocal. Biri ikircikli muallak, digeri acik, net. Bana cagrisimli falan yol gosterseniz. Ozellikle Unequivocal asiri kullaniliyor makalede, gazetede her seferinde neydi diye tikaniyorum.
(2) 

türknet kaynaklı sorundan dolayı para iadesi alabilir miyim?

dizicolleague #1468629 
hatlarda benden kaynaklı olmayan sorundan dolayı 1 hafta internetsiz kaldım, 88 liranın dörtte birini nasıl talep ederim? illa dava işleri mi yoksa böyle bir panel var mı?
(2) 

Bedelli Askerlik

guguklusaat #1468627 
Merhaba, korona döneminde bedelli askerlik yapanlar oldu mu acaba?
Birkaç sorum var da.
1) İlk gittiğimizde 14 gün karantina tarzında şeyler gördüm internette, çok da kafama yatmadı tam nasıl olacağı, nedir acaba bu uygulama?
2) Tam olarak çıkış günü belli değil diyorlar (cuma, cumartesi vs.). Malum internete erişim de olmayacak yanımızda, Manisa'dan İstanbul'a dönmem gerekiyor bitişinde. Bununla ilgili otobüs vs. önceden ayarlamak mümkün olmuyor mu bu durumda?
3) İçeriye pastil, multivitamin gibi şeyler sokmak yasak mı acaba? Hem pandemi dönemi olduğu için kullanmak faydalı olur diye düşünüyorum.
4) Askerlik dönemi sonrası da bir karantinadan bahsediliyor. Tam olarak kaç gün bu acaba? Ve o süre içerisinde de şehir değiştirmek mümkün olmaz mı?
(13) 

Tencereleri makinada yıkıyor musunuz

condom kurşunu #1468624 
Yoksa hala elde mi yıkıyorsunuz daha temiz oluyor diye?
(7) 

Emily in Paris

dedim ben sana #1468616 
Cok tatlis bi diziydi. Bu ayarda onerebileceginiz kafa dagitmalik,yer yer komik romantik citir cerez baska netflix dizisi var midir? Simdiden tesekkurler.
(1) 

Kızarmış tavuğun üstündeki kırmızı parlak sos?

hadi ya la #1468614 
Neydi? Sanırım kızarttıktan sonra fırça yardımıyla üstüne sürülüyor, biraz daha kızartılıyor (emin değilim) veya fırına veriliyor. Parlak kırmızı bir şey. Neydi adı?
(2) 

nikah/evlilik izni

haintospik #1468612 
merhaba,

nikah - evlilik tarihleri farklı olan memurlar balayı iznini ne zaman kullanıyor ?

yasada bu durum açıkça belirtilmemiş (ilgili madde: Memura, eşinin doğum yapması hâlinde, isteği üzerine on gün babalık izni; kendisinin veya çocuğunun evlenmesi ya da eşinin, çocuğunun, kendisinin veya eşinin ana, baba ve kardeşi-nin ölümü hâllerinde isteği üzerine yedi gün izin verilir.)

müdüre dilekçe yazmadan sorayım dedim size.
(2) 

vantilatör fiyatları yazın artar mı?

papuayenigine02561 #1468611 
www.hepsiburada.com
bu fiyata bu ürünü almayı düşünüyorum en ucuz ayaklı vantilatör bu. şimdiden alsam mı iyi fiyat mı? yazın yüksek olur diye düşündüm ama emin olamadım piyasayı bilenler fikir verirse sevinirim.
(5) 

trafik kazası, polis tutanak

sparkle kiddle #1468607 
Merhaba,

ana yolda arkamdaki araç duramayıp bana vurdu. Tam o sırada polis geçiyordu ve tutanak tuttu. Ben yardımcı olmalarını istedim açıkçası.

Tutanağı kendi aramızda tutmadığımız için, polis tuttuğu için bir ceza ödemem gerekmiyor muydu? 1 hafta geçti plakama yazılı ceza gözükmüyor.

bu arada karşı taraf hatalı görüldü araç tamirde sorun falan yok aslında.
(3) 

Uzun yol + yds

mezarkabul #1468606 
Yarın iki saat yol gidip sınava gireceğim. Kahvaltı yaparım ama yine de acikirim sınavda. Yolda muz vs yerim diye düşünüyorum da enerji içeceği içsem de iyi olur mu yoksa sınavda susatir mi beni. Genel olarak bu minvalde önerilerini var mı
(2) 

Video editleme için masaüstü bilgisayar

peon #1468605 
Merhaba herkese. Üniversite matematiğine yönelik bie youtube kanalım var. Videolarim animasyon içerdiği için halı hazırdaki bilgisayarım iş gormesine rağmen akıcılıkta zaman zaman sorun oluşturabiliyor. Özellikle editleme programında efekt ekledikce kasilmalar artıyor. Bu yüzden masaüstü bir bilgisayar almak istiyorum. Videolari genellikle 1080p üretiyorum ama animasyonlari after effects ya da geogebra üzerinden çok kasmadan yapabilecek bir bilgisayar lazim. Böyle bir bilgisayari minimum kaç paraya toplayabilirim?
(1) 

Bu site güvenilir midir?

Kaleci Saçlı Forvet #1468604 
Saati buradan almayı düşünüyorum ama hakkında çok fazla bilgi yok, Ekşi'de tek entry var o da gerçek mi reklam mı emin olamadım, sizce bi sıkıntı yaşar mıyım? Teşekkür ederim.

www.elcobilmarket.com
(1) 

taksimde haftasonu yasağı uygulanıyor mu ?

nivoandmira #1468602 
ev istiklale yakın , baştan aşağı istiklali git gel yapsam ceza yeme olasılığım yüzde kaç ?
(2) 

radyolu alarm saati tavsiyesi

high hopes of the sozluk #1468599 
selamlar, ben de amerikan filmlerindeki gibi yatağın yanında alarm istiyorum.

en önemli kıstas; elektrik ile çalışıp pil haznesi de olması çünkü elektrik kesilince aletler sıfırlanıyormuş.

sonra radyosu da olsun, müzik ile uyanayım.

artık cep telefonunu uyurken başka odaya koymak istiyorum.
var mı kullanıp memnun olduğunuz alet? max 250-300 tl veririm.
çok teşkkürler şimdiden.
(2) 

2 Boyutlu Oyun Önerisi

shezo #1468598 
Don't Starve, Stardew Walley, Papers Please gibi oyunlara benzeyen oyun arıyorum. Önerisi olan var mıdır? PC için.
(3) 

İnternet hattı kesiliyor.

Unde bach canim #1468597 
Daha önce zyxel’in şu modelini kullandım: www.epey.com
Turknet kullanıcısı biri olarak arada internet ışığı yeşil yanarken ve kırmızıya dönmediği halde internet sebepsiz yere kesiliyordu. İnternet sorunu taratınca “ip eşleştirilemiyor” tarzında bir hata veriyor, bir süre sonra kendi kendine düzeliyordu. Modem sıfır gibi bir şeydi. Modem sorunlu herhalde deyip uygun fiyatlı başka bir zyxel modem aldım ama iss adı üstünde yazmıyor ama içinde firmware olup olmadığını bilmiyorum. Bunda da aynı kesilme hali var fakat “windows proxy ayarlarını tanımlayamadı” diyor. Yine modem bağlı ama internet yok durumu.

Bu durum zyxelden mi kaynaklanıyor? Firma kötü ürün mü üretiyor yoksa türknetten mi kaynaklanıyor? Türknet modemi suçluyor, modem markası iss’yi.

Edit: modemi resetleyince problem düzelmiyor. Bir süresi var o dolunca otomatik geri geliyor.
(1) 

çok zor ama

pakoletti #1468595 
yabancı bir şarkı arıyorum. klibi siyah beyaz giysiler giyen dansçı kızlardan oluşuyor. şarkıyı söyleyen hatun aklımda kalanı ile iskandinav ama olmayabilir de. aklımda kalan yutup yorumlardan biri; şarkı ingilizce, söyleyen şuralı yorumlar türkçe diye bir yorum vardı. nananan nanana nanananana. bu da melodisi sdfghhgfddf ey ahali yardım.
(4) 

Windows 10 Kurulumu

sanal uyku #1468594 
Merhaba. En son Windows 7 zamanı format atmış biri olarak, halihazırda lisanslı windows 10 yüklü hdd'li bir laptopta ssd'ye geçiş yapacağım. Elimde fiziksel bir yükleme diski/lisans kodu bulunmuyor. Tekrar aynı lisansı kullanarak ssd'ye sıfırdan Windows 10 yüklemesi nasıl yaparım? Şimdiden teşekkür ederim.
(4) 

evliliğin politik bir kavram oluşu

yuvarlanantencereninkapagi #1468591 
evlilik neden devlet tarafından kutsal görülür, neden korunmak istenir?

yeni mezun hekimim, istediğim şehre tabii ki atanamiyorum. evli olsaydım ve eşim istediğim şehirde calissaydi resmen bana burdan özel kadro tahsis edilecekti. belki sevgilimden ayrılmak istemiyorum, belki annemden babamdan.
(1) 

Vişne reçelindeki taneleri rondodan geçirme

regina phalange #1468590 
Reçelin sadece suyunu seviyorum dolayısyla taneleri rndodan geçirip suyunu çıkarıp szüp reçelle karıştırsam nasıl olur?
(2) 

Görsel Tasarım eğitimi

black mamba #1468586 
Görsel sanatlara merakım var. Fotoğraf ve sinemayla ilgileniyorum. Yıllar önce Bilgi vcd'ye hazırlanacaktım vazgeçtim sonra. Online olarak bir şey öğreneyim diyorum. Online eğitim, zoom üzerinden eğitim yaygın artık. Haftaiçi her gün 2 saat haftasonu iki gün 5er saatten haftada toplam 20 saat ayırabilirim. Asosyal biri olduğum için zamanım çok. Ya bu zamanı yarım bıraktığım gitara tekrar başlamak için kullanıcam ya da görsel sanatlar konusunda kendini geliştireyim diyorum. Ya da yüzyıllık kilişeye başlayıp yazılım mı öğrensem?

Görsel sanatlar için ne önerirsiniz? Nereden başlanır? Udemyde gibi bir yerde sağlam bir eğitim var mı? Yoksa gitara mı döneyim? Selim ışıkın derslerini bitirip param olunca da zoomdan üzerinden bir hocadan ders de alabilirim. Ancak online olması önemli.
(3) 

Taze minik patates fırında mı haşlama mı

regina phalange #1468585 
Daha güzel olur? Fırında kaç dakikada pişer?
(5) 

Turk.net'e nasıl geçlir?

Mehmet Ersoz #1468581 
Ttnet ile sözleşmem 2 martta bitiyor. Kendime ait VDSL modemim var.

Türk.net'e geçme işi nasıl yapılıyor? Zaten internet hattım var, gelip kendileri tekrardan mı bağlıyor? İnternetin kesilmesini bekleyemem açıkçası.

Geçiş süreçleri nasıl işliyor?
(3) 

sırt çantası

duyurukullanıcısı #1468580 
müşteriye gidecek kadar klasik
ortamlara akacak kadar tasarım sahibi
1 aylık eşya koyacak kadar yer sahibi
bavul gibi durmayacak kadar zarif
üzerinde hayvan gibi markası olmayan
2 gün full gezsen bile bel ağrıtmayan

çanta öneriniz var mıdır?
(8) 

Her Mülakata Çağıran Firmaya Gidiyor musunuz?

derdim büyük #1468579 
ben hepsine gidiyorum ama olumsuz olunca da emekler boşa gitmiş oluyor, mesela şartlar ne kadar iyi olursa olsun cumartesi çalışma olunca direkt kafan siliyorum orayı.

firma mülakat için aradığında cumartesi çalışma yoksa gelirim de diyemiyorsunuz tabi, siz nasıl yapıyorsunuz her çağıran firmaya gidiyor musunuz yoksa telefonda kısa bir bilgi aldıktan sonra mı gelirim ya da gelmem diyorsunuz?
(1) 

Kısmi kısıtlama nedir?

skzr #1468578 
Sb. Bu illerin (sarı kodlu) ne gibi ayrıcalığı olacak diğer şehirlere göre?
(2) 

decathlon forclaz markasını / montu nasıl bilirsiniz?

la lykia #1468576 
soğuk havada yürüyüş yaparken giyebileceğim, terlediğimde rahatsız etmeyecek bir mont arıyordum, bütçem de max 500 TL civarı olduğu için pahalı markalar zaten direkt saf dışı kaldı.

Şu montu buldum: www.decathlon.com.tr

denediğimde de çok beğendim ama olumlu/olumsuz deneyimi, duyumu olan var mıdır sormak istedim.
(4) 

ağaç cinsi neye göre belli olur?

hsktr #1468571 
arkadaşlar benim meyvelerinin delisi olduğum bir erik ağacı var. kendisi teyzemin bahçesinde yaşamını sürdürüyor lakin ömrünün son safhalarında diyorlar. onu kaybetmek istemiyorum ve yazlığımın bahçesine de dikmek istiyorum. maalesef kaynatma işlemi vs uyguladık olmadı. son çare bu güzelim erik ağacının cinsini keşfedip yeni bir fide/tohum neyse edinmek. bu konuda deneyimim sıfır ama gidip ağacın cinsini belli eden yerlerinin fotoğrafını çekip konunun meraklılarına sorsam bu soruna çözüm olabilirim diye düşünüyorum. nerelerini fotoğraflayayım ki sizlere ve redditte elaleme sorayım, bu ağacı kaybetmeyelim? şimdiden çok teşekkürler
(9) 

Muhabbet Kuşu Tüy Dökme

bitchesaintshit #1468568 
Normalde bu duyuruyu açmazdım çünkü kuşumuz ilk kez tüy dökmüyor ama yine de açayım dedim. İnsanın içi rahat etmiyor :)

Kaçıncı gün emin değilim ama hadi bugün 3.gün diyelim. Kuşumuz çok tüy döküyor. Normal bir tüy dökümü olabilir ama ben en son ne zaman böyle döküldü hatırlamıyorum. Daha önce buna benzer olmuştu. Öyle aman aman çok mu şu anda? Değil, normaldir belki. Keyfi yerinde mi? Evet yerinde. Konuşuyor, uçuyor, her zamanki agresifliğinde yerine göre :d Fazla meyve takviyesi ile mideyi bozmayalım diyorum. Geriye vitamin kalıyor ama o da kimyasal sonuçta. Yine de hangi birini(herhangi bir şey de olur) yapmalıyız söylerseniz sevinirim.
(4) 

Sinüzit Başağrısı

november rain #1468567 
Sinüzit nedenli başağrısı için kullandığınız etkili ağrı kesici önerilerinizi alabilir miyim?
(8) 

Otomatik vitesçilere soru...

msb #1468566 
Vitesi D'den P'ye alırken öncesinde N'ye (boş) alıyor musunuz?

Otomatik şanzımanların ömrüyle ilgili böyle bi bilgi duymuştum ama teyit edemedim.

Mesela ben D'den P'ye haşırt diye geçiririm. Tabii ileri-geri anlık hareketlerde falan aracın tam durmasını bekliyorum o ayrı. Ama özellikle vitesi park pozisyonu öncesinde boşta bekletmek gerekiyor mu?
(3) 

Kablosuz şarj standı

tchuck #1468565 
iphone 11, apple watch ve air pods pro var.

her biri için çalışma masamda ayrı kablo uzatıyorum vs. hoşuma gitmiyor pek.

kablosuz şarj standlarını gördüm, hepsini tek bir standa bağlıyorsun, kablo derdi yok bir şey yok. temiz temiz bir görüntü.

ancak hız konusundan emin olamadım?
ben şuan macbook'tan type-c ile iphone'u bağladığımda hızlı şarj oluyor. airpods da aynı şekilde.

bu standları aldığımda tabi ki daha yavaş şarj olacak biliyorum. ama ne kadar yavaş?
örneğin apple'ın kendi adaptörü kadar yavaş mı? o seviyelerdeyse berbat demektir çünkü.

doğru düzgün hızı olan bir şarj standı almak istersem özelliği ne olmalı?

urun.n11.com

şunu gördüm örneğin. ama 7.5w çıkış diyor iphone'a yanlış görmüyorsam. sanırım yeterli değil bu değil mi?
(2) 

youtuber olmak

passion rules the game #1468560 
selamın hello,
uzun süredir akademideyim, çalıştığım niş ama popüler konular var. geçenlerde bir canlı yayına çıktım, hızlı konuşma vb. eksiklerim olsa da genelde insanlar beğendi ve katkı gördüklerini söylediler. uzun zamandır kafamda bir youtube kanalı vardı ama teknik bilgim neredeyse yok. pek iyi kameram ve mikrofonum da yok açıkçası. kamera logitech'in 1080p diyen bir web kamerası, c920 sanırım. mikrofon zaten yok airpods pro falan var. normal online ders verirken kullandıklarım.

maddi bir beklentim yok ama hem kendimi geliştireyim, hem de bir şeyler paylaşayım istiyorum. şöyle fiyat olarak abartı olmadan alabileceğim bir ekipman var mı? video düzenlemek için kullanabileceğim nispeten kolay kavranan bir uygulama? hobi olarak yapacağım ama belki işte devamı gelir.

danke.
(4) 

ebay'de satış yapmak

halanne #1468559 
ebay cahili için babannenize anlatır gibi a'dan z'ye süreci kısaca anlatır mısınız?
1988-90 arası topladığım ve 30 yıldır gözüm gibi baktığım barbie koleksiyonumu satacağım. letgoya koysam 50 tl olmaz mı diyecekler, ammaa sadece bu bile: www.ebay.com
(3) 

65 Yaş Üstü Hafta İçinde Şehirlerarası Seyahat

espagnole #1468558 
Merhaba,

65 yaş üzeri babam için kendi arabasıyla hafta içi gündüz saatlerde şehirler arası yolculuk yapması yasak mı? Bir izin gerekiyor mu edevletten?
(2) 

Dört mevsim giymelik ayakkabı

owaki #1468557 
Bi adidas goretex var 5 yıldır ekim/kasımdan mart/nisana kadar giyiyordum. Fakat artık su geçiriyor. Yeni bir arayışa girdim haliyle

Su geçirmeyen
Rahat, bot gibi hissettirmeyen, öküz gibi tabanı olmayan
Hafif, yazın giysem bunaltmayacak

Bir ayakkabı var mıdır
(8) 

Evin internetini düzeltmek

tchuck #1468556 
genel durumu anlatayım. en son çare olarak tp-link deco p9 alacağım. (dahili powerline'ı olan bir mesh sistemi) ancak para harcamadan düzeltebilir miyim ilk onu deneyeceğim.

- ev iki katlı. internet alt katta, salonda tv'nin yanında. salonun yanında benim çalışma odam var, salonla arasında dev bir kolon var.

- powerline ile benim odama ve üst kata internet dağıtıyorum.

- salondaki modem standard zyxel modem. internetle birlikte verdikleri default modem. bu şuan ethernet ile; powerline'a, tv'ye, apple tv'ye, play station'a ve philips hue'ya çıkış sağlıyor.

- odamdaki powerline'a bir modem daha bağladım router olarak kullanıyorum. ayrıca ethernet'le de direkt bilgisayarıma bağlıyorum internetini.

- üst kat allaha emanet aslında ama o da wifi'li powerline ile internet dağıtıyor. pek memnun değilim.

- nasıl yaptığımı hatırlamıyorum ama evin tüm ağı aynı isme sahip ve hangi ağa yakınsam ona bağlanıyor. router ayarlarında falan vardı herhalde ama zerre hatırlamıyorum.


yaşadığım sorun ise; sanırım modem'in dağıtım gücü yetmiyor bu kadar şeye. çünkü bilgisayarımla ağı görsem bile bağlandığımda "internet yok" sorunu yaşayabiliyorum. halbuki aynı anda telefonum ile rahat rahat bağlanabiliyorum. sık sık oluyor bu durum, ve asap bozmaya başladı.


evi kurcaladım ettim
www.amazon.com.tr

şu modemi buldum evde.

bu modemi hangi bölgede kullanayım?
ana modemi çıkartıp yerine bunu mu takayım? yoksa bunu, ana modeme ekstra olarak router olarak bağlayıp ağı biraz da buna mı dağıtayım? hangisi daha mantıklı?

ana modem yerine bunu takınca sanırım bir sürü işlem yapmam gerekecek, çok da iyi değilim bu işlerde.
veya da bu modemi kendi çalışma odama mı koysam?

gerçi asıl sorunum ev içi ağın "tahminimce" yüksek sayıda cihazı kaldıramıyor oluşu.
ne tavsiye edersiniz bana?
1 ...  ... • 1587    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık