(2) 

Boğazımdan beyaz parça geldi

joffrey reis #602900 
İlkin prinç tanesi sandım ama pilav falan yemediğimi hatırlayınca kıllandım ezdim. sonra koklayayım dedim hayatımda duyduğum en iğrenç kokuydu.Bir arkadaşım akciğer enfeksiyonu olabilir dedi, sizce nedir bu?
(4) 

gss borcuna itiraz

ananımaus #602899 
bana 1000 tl borç çıkarmışlar. 3 hafta oldu gelir testi yaptıralı.

100 lira da bundan sonra ödeyeceksin dediler.

neymiş anamın babamın yatı katı falan varmış. arsa ev apartman vs.

iyi de bana faydaları yok ki. nereden itiraz edecez yoksa seve seve ödeyecek miyiz
(2) 

bu da olmayan sozluk tekbolojisi

gb_gb #602896 
Yanıt alamamak sinir bozucu, muhatabı olmayınca , kimse muhatap olmayınca !

Sözlüğe giriş yapamıyorum. Dün evden pcden yazdım bir entry, telefondan bakmak istediğimde giriş yapın dedi otomatik ayarlı olduğu halde, iş yerindeki pc den ve dahi evdekinden de yeniden denedim ancak kabul etmiyor. hadi dedim şifremi unuttum, mailimi de kabul etmiyor.acaba yanlış mı dedim, tüm maillerimi denedim, cık, kaldı ki doğru diye bildiğim emailim duyurudan gelen mesajları içeriyor. biri el atar mı lütfen. İletişimden de yazdım, twitterdan da tık yok...
(4) 

skype uzmanları sorum size

memetooo #602890 
skype de görüntülü arama yaptığımda pc nin sesi otomatik olarak kısılıyor. müzik vb şeyler dinleyemiyorum. bilen biri var mı nasıl düzelticem ben bunu?
(1) 

Sahaflarla İlgili (Altın Kalem Dünya Klasikleri)

the nargiler #602889 
Arkadaşlar, "Hayat Neşriyat A.Ş." ve "Halk El Sanatları Neşriyat A.Ş.'nin 70'li yıllarda yayınladığı Altın Kalem Dünya Klasikleri serisinden kitaplar bulabileceğim kaliteli bir sahaf biliyor musunuz? İstanbul'da olursa sevinirim. Ayrıca kitapları hatırlamayanlar için tarif edeyim; genellikle sarı sayfalı, gri ciltli ve ilk sayfasında yazarın adının kırmızı yazıldığı kitaplar bunlar. Çevirilerinin çok iyi olduğu söylendiği için arıyorum. Hali hazırda 3 tanesine sahibim fakat, bu konuda ne kadar sarhoş olursak o kadar iyi. Gören, duyan, bilen varsa yardım etsin.
(5) 

tavsiye edeceğiniz iphone oyun/app var mı?

mr.goodcat #602882 
whatsapp, facebook vs. gibi bilindik uygulamalar harici var mı tavsiye edeceğiniz şeyler. her türlü program veya oyun olabilir.
(3) 

laptop sesinin cortlaması

fosforlu cevriye #602881 
boyle sürekli haşur huşur ses geliyor han miktofon bir yere sürterde bi ses gelir ya öyle video izlerken müzik dinlerken. sabah yoktu. bir anda oldu. problem ne olabilir? nasıl çözerim? kaça patlar?
(1) 

Doğan Burda Rizoli'deki Rizoli Kim?

jimjim #602880 
Soru başlıkta,
ayrıca Burda kim onu da bilmiyorum aydınlatırsanız sevinirim.
(1) 

İletişim bilimleri - (gosterge bilim)

leo1905 #602875 
İletisim alaninda arastirma yapiyorum. Gosterge bilim adli kavramla ilgili hangi kitap veya kaynaklara bakmaliyim ?
(8) 

votka ?

patos64 #602867 
votka isimlerinden tadlarından pek çakmam da, bi ara tekel bayi de 20 lik vodka vardı, russian mı ne dedi markasına, doğru dimi marka, bide tadı nasıl bunun arkadşlar? güzel mi önerir miniz? fiyatı 15 mi neydi.
(4) 

Sade Entry vs Uzun Detaylı entry

urnganic #602862 
ekşi sözlükte çaylaklık entry'lerinin sade ve kurala uygun olması yazarlığa alım için yeterli midir? çünkü bazılarının çaylaklık entry'lerini inceliyorum, ve bu soru aklıma geliyor. cevaplar için şimdiden teşekkürler.
(2) 

Aynadaki zamk kalıntısı

napoli #602861 
Mobilyacıdan gelip kurdukları aynalı dolabın aynasının üzerinde gözü rahatsız edecek büyüklükte zamk izi gibi bir leke kalmış. Aseton, kolonya ve bilimum banyo/mutfak temizleyicisini denememize rağmen çıkmıyor. Başka ne yapılabilir?
(3) 

imdb saçmalaması

noluyo yaa #602850 
gençler, şu diziyi neden oylamaya kapatmışlar anlayan var mı?

www.imdb.com
(3) 

Şu grubun adını İngilizce'ye nasıl çeviririz?

insan opusen hayvandir #602848 
(bkz: yüzyüzeyken konuşuruz)

we can talk desen olmuyor, we will talk desen yine tam oturmuyor. Sanırım bu zamanın karşılığı tam olarak ingilizce'de yok. bir yardım edin hele.
(1) 

digiturk play hk.

alikavazinmahmut #602846 
evde digiturk var. tv de lg ve tv'de de digiturkplay uygulaması var.
email falan istedi girdik ettik. bir kadın bir erkek bölümlerinden izliyoruz da...

ücretli mi la bu?
girmesin?!
(18) 

Tanımadığın kızlarla konuşup tanışmak?

marjinal kereste #602844 
Abi bunu nasıl yapıyorsunuz? bu işin bir sırrı var mı? o sihirli kelime nedir? arkadaşlarımdan çok duydum, vapurda kızla tanışıp konuşup sevgili olan, otobüste kızla tanışıp sevgili olan...cafede kesiştiğin kızla nasıl tanışırsın? barda hiç tanımadığın kızla nasıl konuşursun nasıl tanışırsın?
(1) 

şu an vedat miloru izleyen varsa bi sorum var

cloudy #602837 
demin gittiği modern esnaf lokantasının adı neydi?
(1) 

noktalama

megafon #602828 
elimizde bir metin var, metindeki cümlenin bir kısmını kesip alıntılayacağım. başının ".. asdasdasda." mı olması gerekir, "..asdasdasd." mı yoksa "... asdasdasd" mı yoksa "...asdasdasdada." mı?
(12) 

kardeşimin eğitim konusu

thatswhatshesaid #602827 
öncelikle uzun yazacağım,gerçekten okuyan herkese teşekkür ederim ve herkesin fikrine ve varsa soracağım bazı konularda bilgisine ihtiyacım olduğunu hatırlatıyorum.okumaya niyetlenen herkes sağolsun.

89 doğumlu erkek kardeşim bundan 4 sene önce bulgaristanda tıp eğitimine başladı,orda 1 sene hazırlık 2 sene tıp eğitimi,toplamda 3 sene okuyup türkiyede bir devlet üniversitesinin tıp fakültesine yatay geçiş yaptı.
fakat okula başladıktan 6 ay sonra bizim ile ilgili olmayan bazı nedenlerden dolayı yatay geçişi iptal olup okuldan atıldı 2012 senesinin başında.o dönemden sonra tekrar ygs lys zımbırtısına hazırlansın dedik fakat ygs sınavı iyi geçmedi beklediğimiz kadar(malum çocuğun psikolojisi bozuldu,tam doktorum tribine girmeye başlarken pat diye tekrar en başa sarıldı üstüne 4 senesi heba oldu)şimdi lys sınavlarına hazırlanmaya çalışıyor fakat kazanabileceği maksimum yer sakarya inşaat,makine vs gibi yerler ve bölümler(bu da lys sınavlarının daha iyi geçtiğini varsayarak)sakarya inşaat,makine falan bir nebze kabul edilebilir ama o da olmazssa ki olmama ihtimali de yüksek kardeşimi zonguldak,bartın,kırşehir vs gibi yerlere göndermek istemiyorum.

(şuana kadar anlattığım herşey şuanki durumumuzu özetliyor)

benim bu eylül ekim ayı itibari ile minimum 4000lira gibi bir maaşla bir devlet kurumunda işe başlama durumum var.aylık 2500 lira kardeşimin eğitimi için ayırabilecek durumdayım ailemde aylık 500 lira gibi bir katkı yapsa 500 lira devletten geri ödemeli kredi alsa aylık toplam 3500 lira,senelik yaklaşık 42 bin lira veya euro hesabı ile 17,500 euro gibi bir rakam kardeşimin eğitim,öğretim ve yaşam masrafları için ayırabilirim.fakat ben bu parayı harcayacaksam bari bu paranın karşılığını almak istiyorum yani en iyi eğitimi almasını,güzel bir cvsi olmasını,dil öğrenmesini falan istiyorum.yani bu parayı türkiyedeki fatih,bahçeşehir,kadir has vs gibi tabela üniversitelerine gömmek gibi bir düşüncem yok.şimdi elimde oldukça az alternatif kalıyor bunları kabaca sıralamak istersem

1)istanbul teknik üniveritesinin sunny programlarından sadece biyomühendisliğe puanı yetiyor,yukarıda yazdığım paranı yarısından biraz fazlasıyla eğitimini alabilir.fakat biyomühendislik dalını pek bilmediğimden ve suny programının amerikadaki ayağının pek tırt bir üniversite olmasından dolayı buna biraz soğuğum

bu suny programı ile ilgili her türlü bilgiye açığım mesela biyomühendisliği tercih edip,inşaat mühendisliğine yatay geçiş yapabilir mi?veya amerikadaki üniversiteden diploma aldığında amerikada kendine güzel iş imkanları bulması söz konusu olabilir mi gibi?


2)türkiyede herhangi bir üniversiteye özellikle benim memuriyet yapacağım bölgede ki makine ve inşaat bölümlerini kazanıyor.

benim yanımda kalır,orda okula başlar,yatay geçişle iyi bir üniversite zorlar veya 2.senesinde tekrar össye girer(fakat üniversiteye başladıktan 2 sene sonra 26 yaşında olacağı için bu ihtimali göz ardı ediyorum)

kardeşim a üniversitesinde türkçe eğitim alarak 3.00 üstü bir ortalama ile yıldız,itü gibi üniversitelere yatay geçiş yapabilir mi mesela?bu zorlanır mı?

3)bu en çok aklıma yatan durum;yurtdışında eğitim;fakat bütçemiz sınırlı olduğundan amerika ve ingiltere gibi ülkelerdeki eğitim bizim için gerçekçi olmuyor 17.500 euro ile orda hem eğitim hem yaşam koşullarını beraber yürütemez.
o yüzden italya,hollanda,iskandinav ülkeleri,almanyadaki üniversiteler bizim bütçemizi aşmayabilir,fakat burdada kabul koşulları,eğitim dili,türk lise diplomalarını eş değer saymamak,deadline ı kaçırmış olmak gibi onlarca problem karşıma çıkıyor

ben kardeşimin inşaat,makina,endüstri mühendisliği eğitimlerinden birini almasını veya bulgaristandaki tıp fakültesinde aldığı derslerin bir kısmını saydırıp başka bir tıp fakültesine geçiş yapmasını istiyorum.kısaca elit bir üniversitede,güzel bir eğitim almasını istiyorum

kendisi ieltsten şuan 5,5 alıcak durumda,iyi seviyede bulgarcası var ve lise diploma ortalaması 2.50 gibi birşey olması lazım..

çok uzattım ama 3 alternatiften hangisini önerirsiniz bana?ve benim sıcak baktığım 3.tercih ile ilgili hangi üniversiteler bizi kabul edebilir ve 5 6 ay içinde eğitimine başlayabilir...


çok dağınık yazdım belki kafamdakileri tam toparlayamadım,eksikler kaldı belki gereksiz bilgilerde verdim.çok uzun olduğu ve zamanınızı aldığı için özür dilerim,yardımcı olacak herkese teşekkür ederim
(27) 

soyadı önerisi

cemsaddiction #602826 
arkadaşın babası türk vatandaşlığına geçecek, ailece soyad değiştiriyorlar arkadaşın adı giray. bu isme uyumlu soyad ne iyi gidebilir bi önerilerinizi alalım dedik. şöyle karizmatik, duyunca milletin vuu yapacağı ve giray ile uyumlu olabilecek aklınıza artık ne gelirse
(5) 

turkiye ve ataturk'u en iyi anlatan kitaplar

delnaja #602825 
turkce bilen ama turkiye ve ataturk hakkinda fazla bilgisi olmayan bir dostuma bir kac kitap almak istiyorum. yakin tarihimizi ve ataturku anlatan tavsiye edebileceginiz fazla akademik olmayip akici olan hangi kitaplar var? oral hocanin siyasi tarihini vermeyi dusunuyordum.
(7) 

düğün şarkıları

coldnick #602824 
düğünde kullanılacak giriş,pasta ve dans müzikleri önerileriniz var mı?
(1) 

Gittigidiyor worldpuan uygulaması ?

Wolfware #602820 
2-3 hafta öncesine kadar kredi kartımla bir telefon aldım 100 tl worldpuan yüklediler. bu puanın kullanım süresi nedir ? normal bir alışverişte süre olmuyor diye biliyorum ama gittigidiyorun uygulaması farklı dedi bir arkadaş nereden öğrenebilirim ? satışı yapan kişi kampanyayı bitirmiş o sayfadan göremiyorum.
(5) 

Ne izlesem?

utkucbkc #602819 
bu soru çok soruldu fakat ben de sorayım tekrar.

şuan izlemek istediğim film türüne yakın şeyler;

james blake klipleri
heartbeats
sightseers
utopia (dizi)
this is england, dead man's shoes olabilir belki
Let the right one in de olabilir


not: "bunlarla alakası olmayabilir ama şunu izlesen seversin bence" de diyebilirsiniz.

edit: amerikan sineması 2. tercihimdir. ama ilk tercihim de olabilir tabi filme göre )
(8) 

inşaat yapıyorlar, gürültü için en geç saat nedir ?

mr.goodcat #602818 
yaşadığım apartmanın karşısında yeni bir inşaat var. ancak saat 21.40 olmasına rağmen halen beton dökülüp ses yapılıyor. bunu en geç saat kaça kadar yapabiliyorlar. yani şikayet edebilir miyim ?
(4) 

pdf to jpg ?

foxmulder #602814 
pdf bir derginin sayfalarını jpg türüne yani resim sayfalarına cevirebilecek bir program bilen arkadaş var midir?
(3) 

Yeni yavru bir kedimiz oldu,önerilerinizi bekliyoruz.

metraj04 #602808 
Kimseyi yanına yaklaştırmayan, bir kere dahi sevemediğimiz yavru kediyi bugün katakulliye getirip evime getirdim. Dış parazit damlasını ve iç parazit iğnesini oldu,yatıyor haspam.

Bundan sonra ne yapmamız lazım? Yatagın altına saklandı ben de mamasını ve suyunu yatagın biraz dışına yerleştirdim. Elleşmeyeyim mi bir süre? Nasıl iletişim kurabiliriz ? Ne yapayım?
(8) 

Birkac Makyaj Malzemesi Sorusu

fraise #602806 
Goz cevresi icin guzel bir kapatici ariyorum.Bir suru markaninkini denedim,cogu su gibi surdukten sonra pek bir fark yaratmiyor.Beyaz renk kapaticilardan hoslanmiyorum.Yesil veya sari renk bazli,kullandiktan sonra hem kapatma islevini cok iyi yerine getiren hem de goz cevresine isilti veren (oyle piril piril olma durumu degil tabii ki biraz daha canli dursun sadece) iyi bir marka tavsiye eder misiniz?Yoksa bu isilti icin ayri bir urun mu kullanmak gerekiyor?Eger oyleyse onunla ilgili de tavsiye alabilirim.


Ikincisi de allik problemi.Aslinda istedigim ten rengimin biraz daha canli durmasi.Kayisi tonlarinda veya bronz ten etkisi veren,kullandiktan sonra 'heyyooo ben allik surdum,bakin' seklinde goze batmayacak,dogal duracak (en onemli nokta bu)bir ton ve marka da onerirseniz cok cok mutlu olurum.

Not :Normalde bugday tenliyim,son zamanlarda iyice beyazlastim,bunu da goz onune alarak farkli bir ton onerebilirsiniz ama pembe,seftali ve kahve tonlarini neredeyse hic kullanmadigim icin kendime yakistiramiyorum,dogalliktan cok uzak kaliyormusum gibi hissediyorum.
(2) 

kaşıntı

rock n roll #602801 
merhaba,galiba alerji oldum,el parmağımda tırnak kenarı çok kaşınıyo.buna ne yapsam geçer?
(1) 

kör ve sağır 2 adam, komedi filmi?

trejemu #602796 
eski bi filmdi çok komikti neydi adı?
(2) 

parfüm ten-koku-öneri

uzunuzunilgi #602795 
ten rengiyle ,saç rengiyle pek bir alakalıymış parfüm. çokça parfüm deneyip de (hangilerini denediğimi şu şu diye yazamıyorum ) bir türlü işte bu koku o koku diyemedim.hala bulamadım kokumu.

açık parfüm kullananlar hatta d&p kullananlar ya da anlayanlar özellikle önerilerde bulunabilir mi ?

beyaz ten - kumral saç
(1) 

otobüs bileti kampanyası var mı?

mr.goodcat #602791 
herhangi bir kredi kartı veya mobil operatörler için indirim sağlayan kampanya var mı acaba?
(2) 

Galata kulesi merdivenlerde içki içmek yasak mı

gaborit #602789 
Değil mi ?
(2) 

nargile içmelik arkadaş

ben de #602782 
başka bi planım vardı yattı o yüzden biraz son dakika oldu ama neyse.
bayrampaşa park adaya gideceğim bugün nargile içmeye, forum istanbul'a yakın baya, varsa gelmek isteyen buyursun.
muhtemelen tekim, bi ihtimal bi arkadaşım gelebilir sonradan.
yaş 26, cinsiyet erkek.
(4) 

Türkçe Parti Müzikleri

insan opusen hayvandir #602779 
Cumartesi günü doğum günü partisi yapıyorum.

Türkçe dans edilebilecek parti müzikleri önerileri alabilir miyim? (aklıma gelen ilk isimler Bedük, Portecho falan)

Yurtdışında erasmusta olduğum için oradaki arkadaşlar böyle bir şey rica ettiler. O sebeple bu arkadaşların da bilebileceği müzikler olursa çok güzel olur. (mesela tarkan şımarık -kiss kiss?- dedim istisnasız hepsi aa ne güzel falan diye atladı)

Böyle az bilinen değil de özellikle çok bilinenler olursa daha da güzel olur.

Teşekkürler.

önceden edit: oo yurtdışındayım falan havasını atmıyorum (geçen başka bir soruma böyle bir tepki geldi) sadece durumumu anlatıyorum.
(6) 

Muhabbet kuşu geldi

kamera motor #602776 
arkadaşlar bahçeye muhabbet kuşu geldi. ergen boyutlarda bişi.
yorgun olduğu için hemen elle yakalayıp eve soktum. (hava yağmurlu)

evde kafes vs. yok. şimdi su ve yem alacam. (yemi aktar satıyor kafes yok onda da)

ulen kıyamam da ben hayvanları kafeslemeye. kedim, kaplumbağam köpeğim vs hepsini bahçemde büyüttüm özgür özgür takılıyorlar içim rahat ediyor.

bu hayvanı bi kafeste çürütmemek için napsam ki? salarsam ölür gibi dışarıda :s

edit: bu arada arkadaş kafesle geldi, kafese koydum şimdilik. en temizi ben kafesin kapağını hep açık bırakayım evde takılsın istediği gibi. kediyi eve aldığımda kapatırım tekrar
(1) 

tütün tütün meselesi

bulamıyorum #602774 
ankarada golden virginia ya da old holborn bulabileceğim bir yer arıyorum. gazi mahallesinde kızılaya yakın biryerlerde. şimdiden teşekkürler.
(3) 

Huzur veren sakin şarkılar

insan opusen hayvandir #602773 
(git: 536407) şuradakiler çok hoşuma gitti. Var mı bunun gibi öneri?

Teşeşekkürler
(1) 

uydunet wireless çekmiyor - router ile çözüm

indeed #602768 
Merhaba,

Uydunet kablolu modemim bozulunca bana yeni kablosuz modem verdiler. Fakat evin arka odalarında internet çekmiyor. Ne yapmak lazım fikri olan var mı?

Elimde bir tane US Robotics wireless router var, onu kullanabilir miyim?
Router'la wireless olarak modeme bağlanıp oradan eve dağıtmak (çekim alanını genişletmek) mümkün müdür?

Veyahut ne yapmak lazım? İlla access point mi almak lazım?

Teşekkürler.
(5) 

vurdu gol olduua

artisnot #602766 
bu meshur repligin orjinali hangi spikere aittir, mac detay verebilecek var midir? youtube linki var midir ?(haneler demeyin de)
simdiden cok tesekkurler.
(2) 

Black Rebel Motorcycle Club - Beat the Devil's Tattoo

bulamıyorum #602764 
bu grubun bu şarkısını çok sevdim fakat diğer şarkılarını dinlediğimde pek hoşuma gitmedi. bu şarkıya benzer şarkılar biliyorsanız ya da gruplar bilgilendirirseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler.
(4) 

şarkı

fuerteventura #602762 
birine tam böyle aşık oluyormuşuz gibi olduğumuzda hangi şarkıları dinliyorduk?
(10) 

ter kokusu ve kadinlar

loquacious #602759 
kizinin birinin ter kokusu hosuma gitti hic tiskinmedim fazlaca kizdan hoslaniyorum ter kokusu hipotezine gore kizin da benden hoslanmasi mumkunmudur. deneyim yazin lutfen bay bayan


"ingiltere de yapılan bir araştırmaya göre kadınların genlerinde bulunan bir özelliğe göre, farkında olmadan kendilerine en uygun erkeği, erkeğin ter kokusundan tespit etmesidir"
(5) 

tişörte reklam almak

the kene #602756 
tişörtün üstüne reklam bastırıp sokakta dolaşmak yasal mı? böyle bir şey yapsam başım belaya girer mi? ya da reklama göre değişir mi?
(3) 

29tl'lik windows8'i etkinlestirme

fakyoras #602751 
merhaba,

microsoft'un kampanyasindan 29tl'ye w8 almistim. bilgisayara yukledim, bir sure sonra bilgisayari servise goturdum be de anakartini degistirdiler. format atilmadi bilgisayara ama su anda product key soruyor, benimkini girdigimde ise kabul etmiyor.

ne yapmam gerekiyor bu durumda ? microsoft'u arayayim dedim telefonla ulasamadim, kapanmislar. yarin arayacagim tekrar.

ne yapabilirim buna ek olarak ?


ozet: anakart degisti, w8 product key istedi, benimkini kabul etmedi.
(1) 

Sociology: A Global Introduction

djarwi #602749 
Bu kitabı bilen varsa, biraz bilgi verebilir mi?
Elinde olup satmak isteyen olursa da talibim.
(1) 

kpss ile ilgili

farrytikki2 #602748 
arkadaşlar bu kpss 15mayısta sonmuş başvuruları.başvuramadım kaçırdım ama benim girmem gereken sınav mıydı bilmiyorum.(mühendislik)

bir de benim okul devam ediyor sınava girmiş olsaydım o puanla işlem yaptırabilir miydim? diyelim 1 senem kaldı okulda..
(1) 

Şu forma hangi ilkokula ait? (Ankara/Çankaya)

marcelle #602745 
Bilen var mı?
(7) 

Veri giriş elemanı

gezentikcanlı #602740 
İş ilanları arasında veri giriş elemanı aranıyor diye bir ilan gördüm. Nedir, ne yapar, nasıl çalışır? Bilgilendirirseniz çok memnun olurum.
(2) 

İstanbul-İzmir arası nakliyeye ihtiyacım var, bilen ya da yardım edebilen?

thebeatlesfreak #602735 
Merhaba,

İstanbul'da kapatılan öğrenci evi eşyaları gerisin geriye İzmir'e gidecek. Fiyat araştırması yaptık ama 2.000tl civarı. Haliyle baya tuzlu. Daha ekonomik çözümler arıyoruz, aracı müsait birileri var mıdır ya da daha uygun tanıdık nakliyesi vs olan, bilen, duyan fikri olan? Eşyalar öyle mobilya vs türünde değil, 3-5 bavul ve 3-5 en büyük boy eşya hurçları.

Şimdiden teşekkürler.
1 ...  ... • 7645    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık