(2) 

Güneş nereye vurur

kismisolungac #816986 
Merhabalar,
Size çok basit bi sorum var arkadaşlar.
Şimdi annem İzmirden Denizliye gidecek. Saat 17:00 de otobüs bileti. Şöförün arkasında oturursa mı güneş ona vurur yoksa diğer kısma mı??

İkileme düştük buraya aslında şöförün arkası değil diğer tarafa oturması gerek bence güneşin gelmemesi için.

Annem aklımı o kadar karıştırdı ki emin olayım dedim.

Sağolun.
(7) 

playstation 3 ne kadar eder

tai #816985 
elimde atıl duran bir playstation3 var. tek dualshock 3-5 tane oyun hdmi kablo ile birlikte, hatta içinde psn'den alınmış fifa 14 var (ki onun akıbeti ben satınca ne olur onu hiç bilmiyorum). aldığım günde kurmuştum televizyon sehpasından hiç kaldırılmadı falan filan işte.. soru, bu alet ne kadar eder?
(2) 

Birden fazla kayıtlı dosyaları bulmak için (çift kaydedilen dosya)

dunyatuhaf #816980 
Birden fazla kayıtlı dosyaları bulmak için (çift kaydedilen dosya) tavsiye edeceğiniz kullandığınız program var mı?
(1) 

Analog Saatlerdeki Kronometre

fuzzy olmak istemistim #816977 
Selamlar,

Cahilliğime verin ama şu analog saatlerdeki kronometre nasıl çalışıyor bilmiyorum. Videolarda gördüğüme göre saat komple kronometre görevi görüyor gibi anladım. yani durdurunca saniye de duruyor, dakikalar da mı duruyor?

Ben hep o küçük kadranlardakilerden biri kronometre görevi görür sanırdım. Değil mi öyle yani?
(1) 

İzmir'de çanta

Celestial #816975 
www.cocooninnovations.com linkteki çantalara bayılmakla beraber internette satan bir yer bulamadım. yurt dışından getirtilebilir ama min 15 gün bekleme süresi olacak. İzmir'de bu tarz çanta bulacağım yerler var mıdır? ayrıca bornova dnr seçeneğini eledim.
(5) 

Ankara - nereye gidelim?

balporsugu #816974 
selam asurlular,

küçük çocuklu misafir geldi, akşam dönecekler. şöyle göl kenarı olur ne bileyim çim olur park olur, çaylı çorbalı, çocuğun da rahat edeceği ferah nereye gidelim? eymir, gölbaşı, incek falan hiç gitmedim ben oralara, ne diyosunuz?
(8) 

yüksek lisans için neden dil şartı var?

buzdagi #816973 
çok anlamsız değil mi?
(2) 

Organik besin siteleri

security #816971 
Merhaba arkadaşlar, Organik besin siteleri arıyorum. Fiyatı uygun veya sürekli alışşveriş yaptığınız bir site var mı?

Aşagıdaki adresi bulabildim internette.

www.hepsidogal.com
(5) 

Türk Telokom'dan kurtulmak mümkün mü?

uzdeniz #816968 
50 gb kotalı telekoma 67 tl fatura gelmiş, (zam yapmışlar, 49 tl idi) 17 lira da telefon ücreti alıyorlar. toplam ödediğim tutar 84 tl'ye çıkmış.

evde tarihi eser bir uydu alıcı var. (hd filan değil)

şimdi hem tv izlemek, hem internete girmek için dsmart'tan ya da digitürkten ne almalı? yoksa hepsi aynı kapıya mı çıkıyor?

hedefler:
limitsiz internet (fiber yok)
uydudan normal kanallara erişmek
faturayı 70 tlnin altında tutmak
mümkünse iyi kötü bir sinema belgesel aboneliği

not:
hesaplama yaparken, aylık 2-3 liralık modem ücretlerini, aktivasyon bedellerini, yalın internet bedellerini de göz önünde bulunduruyorum.
(3) 

Yay ve ok yapmasını bilen var mı aramızda?

lafıolmaz #816966 
Çok fazla boş vaktim oluyor, bu sabah buna çok heves ettim. Ok ve yay yapmasını bilen birisi ulaşırsa çok sevinirim. :)
(2) 

her yemekten sonra bir bardak soğuk su

trajikomix #816965 
içmek zararlı mıdır? içmeden duramıyorum, sıcak basıyor gibi oluyo:(
(2) 

banyo ve mutfak takimi

kedidir o kedi #816961 
banyo ve mutfak icin begendiniz modellerin/mobilyalarin linkini atar misiniz? Yada bu sitede cok guzel modeller var dediginiz site var mi?
Degisim yapmayi dusunuyoruz her ikisi icinde. Baktiklarim klasik geldi gozume. Bulamadim pek fazla da modern modeller.
Sizin fikrinizi de merak ediyorum.
(6) 

normalde gayet düzgün olan internet dota 2'de neden sapıtır?

sinceraman #816960 
soru başlıkta olmasına rağmen biraz daha açayım, normalde hızında bile sorun yaşamadığım internet dota 2'de sapıtıyor.

oyunların ilk 10 dakikası normal 0 lag ile oynarken, 10. dakikadan sonra lag olmaya, 3-4 dakika sonra da internet gitmesine kadar ilerliyor. ancak internet biraz garip gidiyor, sağ altta internet var görünürken, alt tab'dan sayfa açmayı denediğimde sayfa açılmıyor.

normalde dota 2 açıkken internet sekmesi de açmıyorum hızda sorun olmasın diye de dota 2'den attığında kontrol için açınca sayfa da açılmıyor.

son ek: 3-4 tane dns denedim:/
(7) 

Ankara'da Musluk Suyu

duma duma dum #816955 
İçiyor musunuz? İçmiyorsanız hangi marka su kullanıyorsunuz? Memnun musunuz?
(4) 

dershaneler bu sene son mu?

geberix #816954 
dershaneler cidden bu sene son mu şimdi? 1 eylül 2015'te kesin olarak kapatılıyor mu?
(8) 

Ucuz uçak bileti nasıl alınır? Yurtdışı-içi

iyidereikizdereispiryolununovitdagimevki #816949 
var mı özel bir taktiğiniz. ya da gezdiğiniz bildiğiniz internet siteleri, promosyon, kodları, miller falan?
(3) 

tezsiz yüksek lisans?

aklimdakisorular #816943 
akademik alanda ne işe yarayabilir?
boşuna mı başlıyorum ben buna:)
(2) 

galaxy s2 ye alternatif telefon

joehigashi #816938 
Marka önemli değil özellikle hız ve kullanışlı olması açısından galaxy s2 standartlarında maksimum 500-600 tl arasında telefon tavsiyeniz neler olabilir ?
(2) 

henuz abone olmadigim elektrik sayacinin muhrunu acsam?

ibomiu #816934 
Ayin 25inde yeni eve tasindim. Eski abonelik nakil olmuyormus. Kapat/yenisini ac dediler. Eski depozitomu dun aksam verdiler. Onu beklerkende Eve ugramiyordum. Bu gun acilen evime elektrik cekmem lazim.

Cunku annem yarin yanima ugrayacak. Gormesin boyle rezil halde.

Muhru kopartik cikik kabloyu baglayacagim bugun. Sali gunu de yeni abonelik basvurusunda bulunacagim. Ne kadar basim agriyabilir?
(10) 

nikaha şort t-shirt

deletesystem32 #816931 
yakın bir arkadaşımın ablasının nikahına şort ve t-shirt ile gitsem ayıp mı olur?
(7) 

kalan peynir helvasını nasıl değerlendirmeli?

frzn #816928 
İki kutu peynir helvası var dolapta. Bu haliyle yenmeyeceği açık, üzerine de hafifçe bir dolap kokusu sinmiş. Nasıl değerlendirilebilir? nasıl bir tatlı yapılır da içine konabilir?
(6) 

Kulaklık Buluşması

jesterdvine #816922 
Görüyorum ki burada da çeşitli kulaklıkların lafı geçiyor. İstanbuldakiler olarak bir buluşaım, elimizdeki kulaklık veya kulaklıkları getirelim, tecrübeleri paylaşım, denemeler yapalım, burada da bir kulaklık hobi grubu kuralım.
Ne dersiniz?
(8) 

arsenal beşiktaş rövanş londra turu

neistediginibilmeyenadam #816921 
günaydın duyuru ahalisi.

madem yurt içinde tatile gidecek birini bulamadık hazır beşiktaşımız arsenal'le eşleşmişken bu vesileyle hem londra'yı görmüş olur hem de uzun zamandır istediğim ingiltere statlarında bir maç izleme hayalini gerçekleştireyim diye bir anda maça gitme isteği uyandı bende.

fakat daha önce yurt dışına hiç çıkmadım ve pasaportum da yok. turlar da daha açıklanmadı. maç 26-27'sinde. tahmini ne kadara patlar. pasaport vize falan yetişebilir miyim acaba?
(2) 

5 liralik semsiyelerden elde edilen kar

condom kurşunu #816920 
Maliyeti ne ki bunun
(14) 

çay suyu

me23 #816919 
cay suyunu musluktan mi damacadan mi koyuyorsunuz? istanbul icin soruyorum.
(3) 

Yarin kafeler kapali olacak mi?

fakyoras #816914 
YSK soyle diyor:
10 Ağustos Pazar günü saat 06.00’dan gece saat 24.00’e kadar alkollü içki satılması ve içilmesi yasak olacak. Kahvehane, kıraathane ve internet kafeler dahil eğlence yerleri kapalı kalacak

Kafe dedigim starbucks turu yerler. Yarin aksam kadikoye gitsem oturup cay-kahve icilecek bir yerler bulabilir miyim diye soruyorum :) Gidip de ortada kalmayalim.
(7) 

Kan aldırdıktan sonra bişey yapmak gerekiyo mu?

pandispanya #816913 
8 tüp kan verdim şimdi. Çok mu az mı bilmiyorum ama gitti kancağızlarım :) bugün ve yarın da sabahtan geceye koşturmaca halinde olmam gerekiyo, güçten düşer miyim? Ne yapayım gücüm kaçmasın diye?
(4) 

Kargo ne tutar ki kargolatsam mı ki

kamera motor #816912 
taht oyunlarının kitap serisini yeni eve göndertecem izmir'den. (aslında kralların çarpışması yok ama 2 tane daha ekstra kitap olduğu için gene bu seri kadar yer kaplayacak :D)

bi de kablosuz klavyemi göndertecem, geniş bir klavye numpad falan da var yani.

sizce ne kadar tutar ona göre kargolatayım
(31) 

Eve bişiler yapmam lazım (dağınık ev capsi)

tchuck #816911 
son edit: aha bu hale geldi işte. i.imgur.com

ya ev şuan baya dağınık, komşular uyansın süpürge falan baya bi işe girişicem.

1 ay önce taşındım, sürekli çalıştığım için evi düzenleyecek vakit vs. bulamadım daha sadece 2 eşya alabildim: tv sehpası ve laptopın bulunduğu sehpa. koltuklar yan komşu evini değiştirirken düşeş geldi, bedava. ben de atladım zaten koltuk takımı alacak param yoktu bunlar da istikbalin kaliteli bir ürünü, rengini görmezden gelirsek.

ya ben yavaş yavaş bu evi düzenlemek, dekorasyon eşyaları almak, incin cıncık şeyler alıp görmeye değer bir yer haline getirmek istiyorum şuan berbat durumda. ahırda yaşıyor gibi hissediyorum hiçbir görsel yanı yok.

siz de fikir neyin bişiler verin de düzenleyeyim şu evi, 5 tane tablo aldım onlar gelecek haftaiçi duvarlardaki boşluk biraz azalmış olur. başka napayım bu eve? bir cephesi komple cam, orayı hep boş bırakasım bir şey koymayasım geliyor ama yanlış hareket mi olur bilemedim. ya da cam kenarına insan boyunda bir iki minder atıp oraya uzana da bilirim öyle bişiler görmüştüm internette.

neyse arkadaşlar ben dekorasyondan anlamayan, ama iyi dekore edilmiş bir evin ne kadar güzel olduğunu anlayıp imrenen biriyim. kendim görsel bişiler yaratamam ama güzelden de anlarım :)

biraz yardım, biraz fikir, biraz bişiler.

ben sadece salon kısmını atıyorum, ilk fotoğrafı çektiğim yer mutfak, salon/mutfak birleşik yani. şimdilik mutfak kısmına bir aksiyon düşünmüyorum, belki ilk fotoğrafta sağımda kalan duvara 1-2 raf koyabilirim.

imgur.com
imgur.com
imgur.com
imgur.com


bu da evin krokisi, cam kısım esasında bombeli ama ben çizemedim:
imgur.com

dediğim gibi dağınıklığın kusuruna bakmayın normalde dağınık biri değilim de bu hafta çok dağıldım, trafik falan çok boğdu eve geldiğim gibi yattım hiçbir şey düzenlemeden etmeden her şeyi bi yana fırlattım. bugün güzelce bi elden geçiricem evi.


önemli not: perdeler benim değil, güneşlik almayı planlıyorum açıkçası ama onu bile nasıl alacağımı kafama oturtaamdığım için 1 aydır bu zevksizlik abidesi eşylerle duruyorum. kısaca tv sehpası, ortadaki sehpa ve lambader dışında bişiyi ben almadım.

millet ne güzel ev döşüyor aq ya: evimitut.net
(2) 

beşiktaş-şişli'de 2+1 kiralar kaç lira oldu?

esas itibariyle #816905 
selamlar,

uzak kaldım biraz istanbul'a.

2 kişi ev tutsak beşiktaş'Ta,
şişli'de caddeye yakın yokuşsuz,
osmanbey'de, fulya'da, mecidiyeköy'de caddeye yakın yokuşsuz
düzgünce bi ev olsa bu ev;
lüks olmasa da akarla kokarla uğraştırmasa,
e bi de belki ufak bi balkonu bi'şeyi olsa

kaç para kira ödemek gerekiyor?

ağustos'un 2. yarısı eylül başı bulmak kolay mı?

mersi.
(1) 

facebook sorusu

charlotte blanc #816902 
kizin birine arkadaslik istegi gonderdim. aradan 2-3 hafta gectikten sonra yine bir sekilde profili geldi karsima. tekrar arkadaslik gonderdim. bunun uzerine fb bir uyari mesaji gonderdi ve bu kisiyi taniyor musunuz tanimiyorsaniz eklemeyin falan dedi. ekledim yine de ve simdi arkadasz.

acaba o kiz beni ilk basta ignore mu etti ? ignore edince tkrar arkadaslik gonderebiliyorsun sanirim
(4) 

neredeyse 1 aydır kapanmayan vantilatör

tek terk #816900 
1 ay içerisinde toplasak maks 1 saat falan kapalı kalmıştır, fakat şu birkaç gündür korkutmaya başladı. bazen çevirme hızı yavaşlıyor sonra tekrar hızlanıyor. gece yatarken falan abuk subuk bir şey yapmaz dimi? (elektrik - yangın vs)

bi de elektrik faturası nasıl gelcek onu da merak ediyorum :(
(5) 

Hamam böceği ocağa girdi, nasıl çıkar?

Piukh #816898 
Bir anda ocağın altına oradan da içine girdi tutamadım peçeteyle. Vuruyorum çıkmıyor, deodorant sıkıyorum çıkmıyor ne yapmalıyım? Çoğalır mı acaba orada?
(1) 

Şu sözcükler hangi dilde?

dergus #816897 
arkadaşlar bilgisayara not almışım ama hangi dil olduğunu yazmamışım. Aşağıda anlamlarıyla verilen kelimeler hangi dilde bilen var mı?
Cayo- Bastır
üüü- Balık
(1) 

gmail - mail alamama sorunu

klassno #816896 
merhaba arkadaşlar,

info@xxx.com gibi bir mail adresimiz var, bu mail adresine gelen mailleri kendi mail adreslerimizde okuyabilmek ve yine gmail arayüzünden info@xxx.com şeklinde cevaplayabilmek adına gmail ayarlarından bu mail adreslerini bağladık (pop3 değil de, bi başka şekli vardı orada o şekil). ancak info'ya gelen maillerin bir kısmı gmail'e düşerken, bir kısmı ise düşmüyor. bu neden olur, nasıl olur?

bir yardım ediverin hele.
(7) 

yeni nesil ne yapmaya çalışıyor?

archely #816894 
Ortaokul-lise çağından bahsediyorum.

erkeklerin uzun saçlarını havaya dikip pokerface poz vermeleri, (kaşlar daima yukarıda, gözler açık), kızların sokakta giydikleri jartiyerlerden, minilerden bahsediyorum. birbirlerini döverken kameraya çekip facebook'a koymalarından, 15-16 yaşında rahat rahat sevişmelerinden bahsediyorum.

olay ahlak ya da örf adet vs değil. şahsen gayet ahlaksız, örf adet bilmeyen biriyim. ama mide bulandırıcı seviyede resmen, bana bile.

kuzenim var o yaşlarda, bakıyorum kendisine, arkadaş grubuna vs. kafasından tutup duvara vurasım geliyor fotoğraflara baktıkça. hayır çok da severim kendisini ama problem nedir yani? neyden etkileniyor bu kızlar/erkekler? bu giyim tarzları, bu özentilikler normal mi?

Bizim zamanımızda Amerikan kolej dizileri vardı ama çok çok etkilensen deri ceket giyerdin, kızlar da mini falan giyerdi onun azarını işitirdik nesil olarak.

Bu adamları bu hale getiren nedir? Gündemi takip etmiyorum, TV hiç izlemiyorum özellikle. Bilmediğim bir akım mı var? Yoksa bunlar kendi akımına mı kapılmış?
(2) 

oyun oynayamıyorum (bağlantı sorunu)

reavelyn #816893 
her yere baktım biçare haldeyim.

bad company 2 vardı bende, kurdum yükledim zart zurt. oyuna giriyorum multiplayer oynayayım diye. bi servera dalıyorum 3 dakika içinde hop ''connection to server has been lost. check your network blablaalbal'' dyazıyor. her serverda yaşadım bunu.

kablolu fiber (superonline) internetle bağlanıyorum. modemle alakalı ne gibi bi sorun olabilir ne yaparak çözebilirim bu olayı bi yardım eli uzatın nolursunuz
(10) 

Musluk suyu icilir mi?

ay nov kung fu #816892 
Normalde icme suyu yokken icerdim de son muhabbetlerden sonra tiksindim biraz. Evde hic su yok. 3 saattir susamis bir insan evladi olarak oturuyorum. Cikip almaya usendim.
Icilir mi? Cok mu pis?
Yer tahmin edeceginiz uzere istanbul.
(3) 

iphone 5 yedek sarj aleti

lawist #816884 
Selamlar

Arkadaşlar var mı boyle bir alet ? Sarjım bittiği an bunu takıp devam etmek istiyorum.Yolculuklar sırasında devamlı priz bulmak zor sonuçta ..
(14) 

hiç yaya geçidinde yol veren polis gördünüz mü ?

proletarier aller lander vereinigt euch #816881 
bakın yol veren falan demiyorum. hani yaya geçitleri var ya yayaların istedikleri gibi rahatça geçebilecekleri yerler güya, hah bir süredir deniyorum da polis arabası gördüğümde yaya geçidindeysem hemen çıkıyorum yola ama hep aynı şey oluyor polis asla ama asla yavaşlamıyor veya yol vermiyor. bu benim tecrübem sizde nasıl yol veriyorlar mı ?
(7) 

3. havaalani hakkinda ne dusunuyorsunuz?

babamasoliimbananickaldirsin #816878 
istanbul transfer hub i olur mu? dunyanin en buyuk kapasiteli havalimani olacak yaziyor.

tesekkurler
(3) 

Onedrive'ın 1 tb alan vermesi

acccra #816872 
En son 25 gb civarı bi alana sahip olduğum onedrive'a bir girdim de 1 tb vermişler lan. Öğrenci indirimiyle office 365 almıştım ondan kaynaklıymış. Diğer servislere baktım da onlar da ucuz gözüktü gözüme. Niye bir anda böyle bir artış oldu ki, yeni bir teknolojik gelişme falan mı oldu? Şurada da haberi var:blog.onedrive.com ancak hala şaşkın durumdayım.
(1) 

işid ve destekçileri ?

lawist #816870 
Bu adamlar neyi gerekçe göstererek kendinden olmayanları direkt öldürüyor ? Bir sürü türkiyede cübbeli vb adamlar da desteklemiyor ? Bunu destekleyen kafalarda ne var ? Hiç mi insan değilsiniz ?
(1) 

Yahu bir söz vardı, neydi?

reyals #816866 
"Toplantı yapanlar değil, üretenler hayatta yol alır" gibilerinden bir şeydi. Sanki reklamcılık ve tasarımla alakalı bir kitapta okumuştum.

Nedir bu sözün tam hali?
(1) 

ehliyet teorik sınav

topraam #816863 
arkadaşlar yarın sınav varda bu sınavda kalem silgi veriyorlarmı biz mi götürcez yanımızda?
(3) 

kizin sevgilisi olabilir mi ?

ferdinand griffonn #816861 
Selam abiler, ablalar

Daha gecen gun hoslandigim birini facebook'tan ekleyip eklememem gerektigini sormustum simdi soruyu biraz acacagim..
Iki kez arkadas ortaminda gorustuk, normal sohbet falan ettik. Ikisi de spontane gorusmelerdi randevu, haberlesme yok. Instagrami falan yokmus. Ben eve gelince ortak arkadaslardan aradim taradim kizin facebooku buldum simdi ekleyip eklememe arasinda kararsizim. Neden mi ? 3 tane ayni adli kiz vardi ben hangisinin o oldugunu biliyorum ama simdi eklersem kiz biraz sasirmaz mi soyadimi nereden bulmus diye?

Ikincisi ve asil mesele de sevgilisi olup olmadigini bilemiyorum. Nasil anlasilir ? Napaayam sizce ? :)

Twitter, instagram yok. Facebook arkadas olmayanlara kisitli zaten. Disari hayati pek yok, telefona gomulmuyor bide. Sevvgilisi olabilir mi ?
(7) 

durduk yere acayip huzursuz oldum

thracian #816860 
birden geldi. 5 dakika önce falan. ortada fol yok yumurta yok sanki büyük bir şey olacakmış gibi. vücudum resmen gerildi tetikte bekliyor. neden olabilir ki? nasıl geçer? kalbim küt küt atıyor heyecan yaptım :)
(2) 

izmir 1 gece 2 gün tatil

summerisle #816851 
merhaba. bir haftasonu sevgilim izmire gelecek. onu güzel bir beldeye götürmek istiyorum, unutamayacağı türden. kalabalıktan bunalmayacağımız, denizi, kumu, havası iyi olan, yeşillik, aynı zamanda gezilebilecek yerleri olan nereleri var? aklımda seferihisar,kuşadası ve karaburun var. teşekkürler.
(11) 

mesajla küfreden kişi için yaptırıma destek veren yok mu?

m e b #816850 
evet, soru bariz belli.
ya buranın politikasını bilmiyorum ama özel mesajdan dileyen dleyen küfredebiliyor. hatta moderatör de böyle bir şeye yaptırım olmadığını söylüyor. buna bir çözüm bulması için moderatöre topluca söyleyemez miyiz?
destek veremez misiniz?
(3) 

big bang theory'den bi replik / ne anlama geliyor?

mula #816848 
sheldon: i thought you were waiting in the car
howard: that was an hour ago, sheldon. a jew sits in front of a house in texas that long, "for sale" signs start to go up.

yani nooluyomuş ki yahudi kapının önünde beklese satılıkla ne alaka hmm anlamadım
1 ...  ... • 6368    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık