(6) 

kendinizi kültür sanat anlamında geliştirmek

masumiyetkarinesi #1240261 
için istanbulda nerelere takılıyosunuz neler yapıyosunuz?
(5) 

araba neden böyle yapar? (fiat punto- yarı otomatik vites arızası)

sanat guresi #1240258 
yarı otomatik bir puntomuz var. 2008 model. 140binde.

yolda bırakmışlığı yoktu, ta ki geçen haftaya kadar. çıktığım birkaç saatlik, şehirler arası yoldan geri dönerken önce 3'teyken birden 5'e atmak, ya da devire göre vitese geçememek şeklinde saçmalamaya başladı. bir müddet inat edip gitmeye çalışsam da en sonunda kendi kendine boşa aldı. istop edip çalıştırdığımda da ileri vitese geçmeyip hata verdi. gariptir ki geri vitese geçiyordu. böyle 15 dakika civarı bekledikten sonra ileri vitese geçirebilmeyi başardım. bu bir kez daha tekrarlandı yol boyunca. yokuşlarda da sapıttı. manuel kullanarak zar zor vardığım ilçede geri geri evin önüne kadar gitmek zorunda kaldım.

üstünkörü bakındığım bir iki foruma göre baskı-balata ya da robot yağı eksikliği muhtemel sebeplermiş. 5 gündür kısa mesafe kullanımındaysa herhangi bir sorun çıkarmadı. yarın servise götürmeyi düşünüyorum. sizce sorun ne olabilir ve bu sorunun çözümü için servis nasıl bir fatura çıkarabilir?
(2) 

aea website

dedim dedim de kime dedim #1240256 
www.altinelbiseliadam.com
website kapalı mı? ne zamandır kapalı? birşeye bakacaktım da
youtube hesabı da kapanır mı? ben dinliyorum çalışırken falan.
(8) 

İki kere 4 saat uyumak bir kere 8 saat uyumaktan daha mı iyi?

freetakilir #1240252 
İki kere farklı zamanlarda 4 saat uyumak bir kere 8 saat uyumaktan daha mı iyi?
(3) 

Güzel et yapan restoranlar

mojiziku #1240250 
Istanbulda, mümkünse pendik kadıköy arasında neresi var? Bostancıda tavacı recep var aklımda ama başka varsa açığım önerilere. Bozdu diyenler var çünkü orası için.
(6) 

Eve ikinci kediyi almak

six packsiz #1240249 
Şuan evde bir tane kısır erkek kedim var. Neredeyse 1 yıldır dışarıda baktığımız kedilerden 2 tane kardeş kedi var. Bir tanesini çok seviyoruz o kadar efendi ve tatlı ki. Annem bile şuan eve almamıza sıcak bakıyor. Daha önce hiç 2 kedi bakmadık evde. Yani evdeki kedim eve gelen insanları bile kıskaniyor bir kediye ne tepki verir bilmiyorum. Bir de diğer kardeşinden ayırmak da beni üzüyor. Sürekli birlikteler hiç ayrılmıyorlar neredeyse. Bu erkek kardeşi dişi.
Yani soğuklar geldi, hep korkuyorum birisi zarar verecek bir şey olacak diye. Ne yapayım bilemedim.
(1) 

sözlükçülerin aliexpress listeleri?

sanat guresi #1240248 
sanki böyle bir başlık yok muydu? aramaya yanlış inanmış olabilirim. başlık yoksa da bana aliexpress'ten alınabilecek kelepir tırıvırı listeleri lazım.
(2) 

dizüstü bilgisayar öneri

keyfinbilir #1240247 
pes 18'i rahatlıkla kaldıran bir laptop önerisi alabilir miyim? verebileceğim para en fazla 2400-2500 civarı. bundan önce 7 sene toshiba, 4 sene lenovo kullandım. şöyle masraf çıkarmayacak bir şey önerirseniz sevinirim. araştırmaya devam edeceğim.
(10) 

çamaşır yıkamak...

sanat guresi #1240246 
Sadece bir gün giydiğiniz kıyafetlerinizi kirli sepetine atar mısınız? Duş aldıktan/banyo yaptıktan sonra aynı kıyafeti giydiğiniz olur mu?

aslında soruda daha çok çorap ve iç çamaşırı haricindeki, tişört, gömlek, kazak gibi kıyafetler kast edilmek istendi.
(1) 

varlık dergisi ekim 2009 sayısını pdf olarak bulabilmem mümkün mü?

adivar #1240242 
1225 nolu sayı. bir proje için yararlanmam gerekiyor. kendi sitelerinde abonelere açıyorlarmış arşivi; ancak aboneliğim de yok. Nadirkitapta buldum sayıyı ancak satın alınııp bana ulaşması haftaya pazartesi-salıdan önce olmaz, o da gönderirlerse.

Elinde pdfsi olan varsa yardımı olabilir mi? Ya da aboneliği olan varsa yardımcı olabilir mi? Jpg de olsa olur.

web sitelerindeki bölüm: www.varlik.com.tr
(3) 

Sol akciğerimizin altında ne var?

nigeo #1240236 
Gülerken çok acıyor. Yemek yiyince acıyor.

Ne var burada?

Böyle göğüs kafesimin altı gibi kalıyor. Göbeğimin az üstü gibi.
(2) 

Yol takip filmi vardi bir tane, sanırım 90'lardan

bk #1240233 
Film otobanda polis tarafından takip edilen bir adamı anlatıyordu. Hayır, kobra takibi değil :)

Film Hollywood filmi olsa gerek, hatırladığım kadarıyla yanında bir kadın da vardı. Hatta meşhur bir oral seks sahnesi de vardı.

Komedi macera tarzında bir filmdi, görsem tanırım ama senaryoyu falan çok hatırlamıyorum.
(5) 

gebelikte ikili ve üçlü test tarama sonuçları

tukenmez adam #1240231 
merhaba duyurunun doktorları,

eşimin ikili ve üçlü test sonuçları hakkında yorum yapabilir misiniz? 2 farklı hekime göründü ancak yakın bir arkadaşında edwards sendromu çıkınca panik yaptık.


2 li test sonuçlar:

hCGB Mom :0,91
PAPP A MoM: 2,34
NT : 1,77 mm Mom 1.10

down yaş riski :1:908
edwards yaş riski :1:8174

3lü test sonuçlar:

AFP MoM:0,66
uE3 Mom: 1,17
hCG MoM: 0,75

NTD Risk: 1:63900
Down : 1:3030 sadece yaş 1:909
Trisomi 18:1:77100

detaylı ultrasonda bağırsak parlaklığı görüldü.
(1) 

sabiha gökçen havaalanına gidiş

rayde #1240229 
pendik köprüsünden nasıl giderim? köprünün üstünden mi geçiyor otobüs ya da aşağıda hangi yönde beklemeliyim?
bir de akşam 7 gibi binsem kaç dk da olurum trafik nasıldır?
(5) 

Yüksek Hızlı Tren'e ulaşım

peggy #1240227 
Yüksek hızlı tren ile Ankara'ya gidilecek, Pendik'ten kalkıyormuş.
Beşiktaş veya Taksim'den en kolay ve trafiğe girmeden nasıl ulaşılır? Metro var mıdır?
İnternetten araştırdım kafam karıştı.

Teşekkürler şimdiden.
(3) 

Kyk Öğrenim Kredisi Hakkında

i am not noob #1240225 
Kyk öğrenim kredisi için taahhütnameyi kabul ettiğinizi varsayın. Fakat okulu erken bırakmak zorunda kaldınız doğal olarak kredi kesilecek.

Bu durumda kredi aldığınız kadar miktar mı geri ödersiniz? Yoksa en başta taahhüt ettiğiniz tüm miktarı mı?
(2) 

Turkcell Teknolojide maaş durumları

sylcn #1240224 
Arkadaşlar tanıdığı vs. Olan var mıdır ? Turkcell Teknolojide çalışan geliştirici ne kadar maaş alabilir ? 3 yıllık deneyimli kişi ne kadar alıyordur ? Diğer sosyal imkanlar nedir ? Yakını olan bilen var mıdır acaba

Teşekkürler
(4) 

Migros club kart çok avantajlı bişey mi?

xu #1240222 
internetten alabiliyor muyuz?
(8) 

PC oyun oynarken kapanıyor.

plutonunuydusu #1240220 
Başlıktan da anlaşılacağı gibi Desktop PC'm oyun oynarken kapanıp restart atıyor.

Bunun sağlamasını yapmak için gerekecek özellikler olarak Corsair CX750 PSU üzerine Asus bir anakartta GTX970 ve 4790K kullanıyorum. Bir sıcaklık problemi kesin olarak yok.

PC her şeyiyle 3 yıllık. 3 ay kadar önce başladı bu sorun sanırsam. Windows log'da bir hata gözükmüyor. Format atmayı denedim. OC'den dolayı oluyordur diye onu da kapattım tamamen. Hiç bir şekilde geçmedi.

İşin garip tarafı PC Witcher 3'de kapanmıyor, Just Cause 3 ve Divinity'de nadiren kapanıyor, PUBG'de 2 maçta bir kapanıyor, Cities: Skylines'da 5 dakika sürmüyor kapanması.

Ben bir anlam veremedim. PSU veya Anakart bozulmuş olabilir dedim ama o zaman Witcher'da falan da kapanması lazım. Çok garip bir durum.
(5) 

Yüz için nemlendirici tavsiyesi?

it oynamis yonca masarasi #1240219 
Yüzüm burnumun üstü hariç kuru diyebiliriz. Alnım özellikle banyodan sonra kuruyor, pütür pütür oluyor, normalde pütürlü bir cildim yok. Bir de özellikle yanaklarımda arada sivilceler çıkıyor, bunun sebebi ise suratımla oynuyorum, kuru kuru elime geldiği için yoluyorum maalesef farkında olmadan.

Demem o ki, cildimi nemlendirecek, ama nemlendirirken de yanaklarımı sivilcelere boğmayacak, benimkine benzer bir cildiniz varsa, ya da bu meseleden anlıyorsanız, ya bana memnun olduğunuz bir nemlendirici tavsiyesi medet!

Nemlendirici kremlerde de cinsiyet ayrımı var mı bilemedim şu an ama cinsiyetim kadın.
(1) 

ufak bir fotoşop işi ricası

lucky strike #1240217 
selamlar, marx-engels-lenin-stalin-mao nun durduğu bi klasik görsele bi arkadaşın kafasını ekleyeceğiz. paint'te uğraştım ama iş beni aşıyor çok bilmediğimden. birisi yardımcı olabilir mi rica etsem?
(4) 

İngilizce Öğretmenliği bölümünden yüksek lisans yapmış olan var mı?

hadi ya la #1240215 
Birkaç sorum olacak.
Üçüncü sınıftayım, not ortalamam iyi. Geçen dönem Erasmus yaptım.
Sanırım MEB'de çalışmak istemiyorum.

Okumayı, araştırmayı, kendimi geliştirmeyi çok seviyorum. Birkaç haftadır MEB'de çalışanların profillerini inceliyorum, kendimi o hayatın içinde hayal edince canım sıkıldı. Çünkü insanlar potansiyellerini kullanamıyor, idealist olanlar bile bambaşka birine dönüyor.

Gerekli bir detay mı bilmiyorum ama küçük yaşlarımdan beri İngilizce ile çevrili olduğum için beynim sonradan dil öğrenmiş birine kıyasla daha "bilingual" çalışıyor.

İkinci dilim İspanyolca. Neredeyse akıcı derecede konuşabiliyorum.

Başlığı böyle açmamın nedeni özellikle akademik alanda devam etmiş olanların bana yol göstermesini rica etmem.

Yüksek lisans için ne gibi hazırlıklar yapmam gerekir? Önümde ALES var. Geri kalan detayları bilmiyorum. Beni aydınlatırsanız çok sevinirim. İyi akşamlar :)
(4) 

Alengirli ampül

fosforlu cevriye #1240214 
Merhabalar,

Son zamanlarda pek moda olan şu alemgirli ampüllerle ilgili sorularım var.
m.evmanya.com
Bunlar çok mu yakıyor?
Ortalama fyatları nedir en uyguna nerden alınır? İnternet ya da İzmir içi gibi düşünebilirsiniz.
(3) 

vodafone'un açığını buldum

cool pich #1240212 
Aslında açığını bulmak değil. Vodafone hattımda 5TL vardı hattı artık kullanmayacağım için 5TL'yi harcamaya karar verdim. Önce cep cüzdanla google play'den uygulama aldım ücret kesilmedi. Neyse herhalde bi yanlışlık oldu dedim mobil ödeme kullanarak iddaa sitesine para yolladım yine bakiye düşmedi. Tekrar iddaa sitesine yükleme yaptım hala bakiye düşmüyor. Neden olabilir?

edit: Hat benim adıma değil ve şahıs adına birçok kontörlü ve faturalı hat var. Acaba mobil ödemeyi diğer hatların bakiyesinden vs mi çekiyor?
(3) 

Imkansiz oyunu ariyorum

kayone #1240209 
Yaklasik 20 sene önce bir oyun vardi. Tas devri gibi bir dönemde geciyordu. Kahramanimiz düsmanlarina kemik vs. atiyordu. 2D oyundu. Ve dünyanin en güzel oyunuydu. Var mi hatirlayabilecek babayigit?
(3) 

anadolu yakasında kelle paça yapan temiz ve güzel yer

iddaaci #1240207 
maltepe kartal taraflarında var mı temiz ve lezzetli yapan?
(5) 

Black friday #2

helena #1240204 
hangi mağazalarda gerçekten indirm oluyor fikriniz var mı?
(4) 

nikotin bandı, sigarayı ilk bırakınca yaşanan...

stanhiver #1240203 
baş ağrısı, konsantre olamama, huzursuzluk gibi semptomları engeller mi?
Reçete gerekir mi almak için?
Nasıl kullanılmalı sizce?
(3) 

Kopenhag'ı gezip gören var mıdır? Helsinki mi Kopenhag mı?

archely #1240201 
Aralık ayında 3-5 günlüğüne gezip görmeyi planlıyorum. Kışın nasıl olur, gidenler var mı, tavsiye eder misiniz? Ne yapmalı nereye gitmeli? Hangi şehirde daha çok gezilip görülecek yer vardır, aralık ayında güzel vakit geçirilir?
(5) 

mesajlara cevap vermeyen bazı bi takım çevreler

ssiradanbirigibi #1240200 
mesela bi konu hakkında özelden bir soru soruyor eleman, faydalı olsun diye nispeten uzunca cevap veriyosun özenerek, sonrasında bir cevap veya teşekkür filan gelmiyor ya bazen, bigün birine feci söversem haksız mı olurum sizce?


zaten bundan sonra özel mesalara he, yok, var, cık, bok filan diye cevap vereceğim.
(2) 

Black friday

helena #1240198 
Şimdi ne yapıyoruz, vakti geldiğinde shopping madness diyerek Amazon’a mı gireceğiz? :)
(5) 

ukrayna'da villa kiralamak

oddyseus #1240191 
yazın arkadaşımla 3 ay boyunca eşyalı internetli havuzlu vs villa kiralamak istiyoruz. Mevki Odessa ya da Kiev. Ama olmazsa Rusya/Rostov da olabilir. Böyle ukraynaca/rusça bilmeden sadece ingilizce ile bu kira işine aracı olacak bir web sitesi falan var mı? bulduklarım genel olarak günlük/haftalık kiraya veriyor. Sezonluk bir sistem göremedim.
(14) 

Oha falan olacagim film?

fearisthemindkiller #1240189 
Basindan beri alip goturecek, surukleyici bir film onerisi olan? Burda onerilen bircok filmi izlemisimdir zaten.
(3) 

fırında poşette hamsi yapılır mı?

puc #1240186 
Koku olmasın diye fırın poşetinde yapmayı düşünüyorum, deneyen oldu mu? Sadece soğan, hamsi, baharat, defne yaprağı, zeytinyağı ve limonu karıştırıp poşete atsak olur mu, bir şeye benzer mi? un kullanmak istemiyorum.
Teşekkürler.
(3) 

Vodafone faturalı hattı başka operatöre taşıma hk.

dalgaci mahmut #1240183 
Merhaba,

6. Ayda Vodafone'dan Yeni bir faturalı hat almak gibi bir hata yaptım. Bunca zamandır ikamet ettiğim yerdeki kapsama sorununu çözemediler, ki merkezi bir yerde oturuyorum. Evde hiç çekmiyor. İllallah ettim. Farklı bir operatöre taşıyacağım hattımı. Durum şöyle, hattı alırken 2 yıl taahhütlü bir paket de aldım. İki hafta önce Vodafone'dan red10 tarifesine geçersem bu taahhütümün kalkacağını, Başka bir operatöre geçersem yalnızca o ay için bana sunulan indirimli red10 tarifesinin farkını ödemem gerektiğini söylediler. Buraya kadar tamam, Red10 a geçtim. Sıkıntı Yok. Benim merak ettiğim iki husus var.

Birincisi, hattım yeni. Aylık vergi ödüyormuşum sanırım hat için. Yeni operatöre geçişte bu nasıl olacak? 12 ay sürecekmiş bu. Şimdiye kadar ödediklerimi düşüp, kalan vergiyi toptan mı yansıtırlar faturaya?

İkincisi, benim faturam her ayın 15'inde kesiliyor. Daha dün yenilendi yani. Ben başka bir operatöre geçiş için atıyorum haftaya başvurdum. Kullandığım bir haftanın mı ücretini fatura ederler yoksa bütün ayın mı?

Müşteri hizmetleri bu sorulara net cevap veremedi. Birkaç kere görüştüm, hepsi farklı cevaplar veriyor. Sürpriz yaşamak istemiyorum ama şu mesele çok bunalttı beni.

Yardımcı olabilecek var mı?

VODAFONE PİŞMANLIKTIR.
(2) 

Halkalı Tren İstasyonu

odinin sakali #1240181 
Kadıköy veya Mecidiyeköy'den Halkalı tren istasyonu'na nasıl gidilir acaba, bilen var mıdır?
(3) 

kyk kredi açıklandı

dedim dedim de kime dedim #1240178 
master ne kadar alıcak şimdi?
sonuc.kyk.gov.tr
(11) 

sakız çiğnemenin yüz kaslarına etkisi

zibidigonzalez16 #1240175 
bir yerde okudum sakız çiğnemek çene kaslarını çalıştırıp yüzü daha keskin ve gergin bi hale getiriyormuş iki tarafta da aynı sürede çiğnemek suretiyle yüz hatlarının belirginleşmesine neden oluyormuş bu doğru mu ? efsane mi ?
(6) 

İdeal öğün maliyeti

senolll #1240169 
Merhaba,

Sizce ideal öğün maliyeti ne olmalı? Yalnız evde yapılan yemekler için soruyorum.

Tabii kişiden kişiye, gelire, ne yendiğine bağlı değişir bu çok ama şöyle kabaca ne kadar olur?

Teşekkürler

edit: alttaki cevap sonrası, sadece gıda için yapılan maliyet. ben tek yaşıyorum bir de, gerçi bu bence çok fark etmez
(1) 

5-6 Metrelik Merdiven

deneme #1240164 
Merhaba,

5-6 Metrelik bir merdivene ihtiyacım var, Kadıköydeyim, nereden bulabilirim sizce?
(3) 

E-arşiv E-fatura için teknik bilgisi olan?

whatdreamsnevercome #1240159 
kendime ait bir e-ticaret sistemim var. bu sistemi e-arşiv'e entegre etmemiz gerekecekmiş sanırım.

neyse.

yasal prosedür olarak teknik bir şey sormka istiyorum;

biz bir firma ile görüştük e-arşiv anlaşması için. bize şunu dediler;

"öyle direkt earşiv alarak kurtulamazsınız. earşiv lisansı olan bir muhasebe yazılımına atacaksın tüm datalarını. onun üstünden kesecek sistem faturalarını"

haliyle bir anda muhasebe yazılımı masrafı çıktı ortaya.
daha önce biryerlerden 10.000 earşiv kontörü için 2000tl fiyat almıştık ama hiç bu aradaki muhasebe yaızlımından bahsetmediler.

gerçek mi ya bu?
ben bir firma ile yalnzıca earşiv anlaşması yapsam, Webservice aracılığı ile ona tüm dataları gönderip bana earşiv/efatura düzenlemesini sağlatsam yetmiyor mu? illa ki bu işlemi bir muhasebe yazılımına yaptırıp onun üstünden mi kestirtmem gerekiyor?

adamlar 10-15 bin lria kitleyecekler :(
(1) 

xbox 360'da profilleri silsem yüklü oyunlar da silinir mi?

han20 #1240157 
xbox 360 aldım. içerisinde önceki sahibinin almış olduğu 9 tane oyun var. ben bunların silinmesini istemiyorum ancak eski sahibinin profilini silmek istiyorum. profilleri silersem, Oyunlar silinir mi? lisansları gider mi?

akabinde gold üyelik alacağım. bu oyunları online oynamak istiyorum. Mümkün olur değil mi profili silsem bile?
(16) 

bi brad pitt/angelina jolie değilseniz, bi nesiniz?

runagain #1240156 
latif doğan mı?

ayşen gruda mı?
(2) 

sit alanı arsa almak

zynppp #1240155 
canım duyurucular.

3.derece sit alanı olan bir arsa almak istiyorum

2.5 KAT VİLLALIK EV YAPILABİLİR diyor adam. 230 metrekare bişey zaten

ben bu işlere yabancıyım. 3. derece sit alanı olduğu için dikkat etmem gereken birşey var mı? neler sormam gerekir adama? neler yapmam gerekir.

konu hakkında 1 cümle bile işime yarar şimdiden çok teşekkürler
(2) 

Laravel öğrenmek?

tchuck #1240151 
sahip olduğum bir sitenin yönetim panelini değiştirmeyi planlıyorum. tam işe girişecektim ki "bunu laravelle yazayım hem laravel öğrenirim" diye bir düşünce bleirdi kafamda.

daha önce laravel ile bir şey yazmadım. farklı frameworkler kullandım ama en çok kendi framework'ümü kullandım.

sizce böyle bir maceraya gireyim mi? mesela şimdi adını hatırlayamadığım bazı diğer frameworklerde, mysql sorgularında çok sorun yaşamıştım. istediğim özgürlükte sorgu yapamamıştım. çok fazla inner join, left join veya iç içe array sorguları gibi yerlerde çuvallamıştım. laravelde de bu gibi poblemler yaşar mıyım?

1. laravel için hangi derslere başvurayım? (udemy vs. olur)
2. laravel'e geçmeden önce bilmem gereken artı ve eksiler nelerdir?
3. hazır yeni projeye girişmişken bi laravelle kodlayayım dimi?
(4) 

önerileriniz var mı?

lacrim #1240149 
1-2 güne 0 iphone 6s alacagım. dikkat etmem gereken bir şey mı alım aşamasında? mesela şu kodlu telefonu alma o 2016 da üretilmiş ama sunu alabilirsin o 2017 çıkışlı gibi?
(3) 

KYK Bursu Toplu Ödeme

Efiloğlu #1240148 
Bildiğiniz üzere burs sonuçları açıklandı. İlk burslar Ocak ayında yatacak. Peki geçtiğimiz 3 aya (Ekim, Kasım, Aralık) ait ödeme yapılacak mı ocak ayında? Yoksa sadece ocak ayı için mi ödeme yapılacak? Geçen sene toplu bir şekilde ödeme yapılmıştı sanırım. Bilen birisi yeşillendirebilir mi lütfen?
(1) 

bina yönetimi için profesyonel hizmet alan var mı?

novotni #1240147 
belirli bir ücret karşılığında bu işi yapan firmalar var. kullananlar var mı? istanbul için firma önerileriniz varsa sevinirim?
(12) 

Bira Kac Para

12 nereden buldun #1240141 
Takildiginiz mekanlarda biraya ka para ödüyorsunuz.
Aslinda soru 2 asamali,
1 hangi biraya kac para ödüyorsunuz?
2 bira icmeye gittiginizde ne kadar hesap ödüyorsunuz?

Sehir ya da semt bilgisi de eklersek guzel olur.
(1) 

filmli müzikli aktörlü oyun

yuvarlanantencereninkapagi #1240137 
Android için var mı böyle oyunlar? işte aktörü tahmin et vs. eğlenirken öğrenelim O.o
1 ...  ... • 3438    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık