(1) 

İzmir'de katmer?

hadi ya la #1233521 
Tatlı olan. Kaymaklı, antep fıstıklı.
Nerede yenir?
Buca'ya yakın olursa süper olur.
Lakin olmasa da olur.
(3) 

10 Aralık'ta yapılacak Halk Bankası Sınavları hk.

everything interesting #1233515 
10 aralık'ta olacak sınavlardan müfettişlik ve uzman yardımcılığı arasında karar veremedim.
sizce hangisine girmeliyim? daha önce kpss alan sınavına hazırlandım. 2 ayda sıkı bir çalışmayla müfettişlik için istenilen seviyeye gelir miyim? aynı ikilemde olup, bilgi alışverişi yapmak isteyenler; yazar mısınız?
(1) 

Ermenice sözcük

monogram #1233513 
Merhaba,

յամի nedir? Başvurmadığım kaynak kalmadı. Tam cümle şu şekilde:

հաստատեալ յամի 1900

1900'de kurulmuş. Ama o sözcüğü çözemedim. Yardımcı olan olursa çok makbule geçer.

Teşekkürler.
(5) 

Devlet Ağız ve Diş Sağlığı Hastaneleri Hk.

issiz karga #1233509 
dolguyu 10 dkda

kanal tedavisini 20 dakikada yapıyorlar. nasıl oluyor bu sevgili diş hekimleri?
(1) 

Bir araştırma vardı hani

min el garaib #1233506 
Bir profesör öğrenciklerinin not beklentilerini ve gerçek sonuçları karşılaştırdığında bir şey fark ediyordu. Zayıf öğrenciler mevcut notlarından daha yüksek beklemekteler, daha iyi öğrenciler ise aldıkları nottan daha düşük bir not bekliyorlar. O da bu duruma kafayı takıp inceliyor. Ve zayıf öğrencinin bilmediğinin farkında olmadığını dolayısıyla... Böyle giden bir araştırma vardı ama adamın ismini ya da araştırmanın kavramlarını hatırlamadığım için bulamadım internette. Bir el atıveren çıkar mı?
(1) 

bench sehpası aldım, resimdeki kısmı ne işe yarıyor onu çözemedim?

yassayf #1233505 
arkadaşlar merhaba,

bench sehpası aldım da, resimdeki o aparatlar ne işe yarıyor?
(3) 

Sevgili Türk Dili uzmanları

infernalcadre #1233499 
Soner abimizin şarkısında

Aşk bize göre derine "tekamül" ediyor
Kimine göre serine
Dön artık dön evine, nasıl koyabilirim
Birini birinin yerine

Diyor.

Bunun tekamül değil de tekabül olması gerekmez mi ?

Tekamül: 1. Olgunluk, olgunlaşma. 2. Gelişim, gelişme
Tekabül: 1. Karşılık olma, karşılama. 2. man. Karşı olum
(Kaynak: TDK)
(24) 

7 Numaralı Dükkanda Ne Açardınız?

arockm #1233498 
Merhaba siz olsanız 7 numaralı dükkanda ne açardınız?


i.hizliresim.com
(2) 

Booking.com otel para çekmiş

efreet sultan #1233488 
Özellikle dikkat ederek rezervasyon yaptım. yine kontrol ettim şöyle yazıyor: İptal ücretsizdir - Şu süre için: 1 ay 5 gün 14 saat 53 dakika

şimdi baktım kredi kartımdan para çekilmiş. daha önce yaptığım rezervasyonlarda çekmiyorlardı. iptal etsem para hemen iade edilecek mi?
(7) 

Ankara'da market alışverişinizi nerede yapıyorsunz?

raskolnikovv #1233487 
Nevgross ve benzeri yerlerin fiyatı uygunmuş herhalde, siz nereyi tercih ediyorsunz?
(3) 

Şirket kuruluşu ve sgk açılışı

six packsiz #1233484 
Yeni bir şirket kurduk ama şuan için çalışan personel yok.
SGK iş yeri açılışı yapmasak sorun olur mu? İşçi girişi olacağı zaman yapsak doğru olur mu?
(4) 

Diş sıkma botoks

mithrilfender #1233483 
Merhaba,
Geceleri diş sıkma sorunu ile ilgili botoks yaptırmak istiyorum. Tavsiye edebileceğiniz güvenilir bir yer var mı?
(3) 

Yumurtanın Tersten Metaforu Sorunsalı

gadasiz #1233473 
yalnızlık mı yalıtılmışlıktan çıkar? yoksa yalıtılmışlık mı yalnızlıktan çıkar?

meali toplumsal olaylar ve kişilerle yaşanılan çatışmalar mı bizi dört duvara veya telefonlara-bilgisayarlara hapseder?

yoksa duvarlar daha güvenli olduğu için mi hayal kırıklığı ve acılardan kaçarız?

ve arada sıkışıp kalan, sorular soran, duvarlarını yumruklayanlar ne yapmalıdır sizce?
(8) 

yes, sorry ve really alternatifi kelimeler

diffarentiationation #1233470 
yabancılarla konuşurken yes ve sorry, pardon, excuse me, i don't understand, really, are you serious? ifadelerini sık kullanıyorum ve tekrar ettiğim için sinirim bozuluyor.

evet, anlamadım ve gerçekten mi?'yi ne şekillerde söyleyebiliriz?
(6) 

Laps diye gelen carpinti laps diye nasil gecer?

fakyoras #1233467 
Su saatte uyandirdi...yardim pls
Bugun sudan cok kahve ictim :( ondan oldu bence, hayatimda ilk:/
(2) 

Amonyak kokusu bastı her tarafı

karlmarx #1233466 
merhaba

an itibariyle mahallede bir amonyak kokusu yayılmış durumda. pencereleri kapatıp havalandırmayı açtım. birisi ev yapımı bomba mı yapıyor acaba? amonyak kokusu nereden çıkabilir. normal bir mahallede amonyak neden kokar. kedi idrarı gibi.

aydınlatma için teşekkürler.
(1) 

yurtdisindan mhrs alo 182 yi nasil arayabilirim?

kucukharfler #1233465 
soru baslikta
(1) 

Hydrafacial

hana bi #1233461 
Merhaba,

Gidenler var mı aramızda, özellikle fiyat/ performans açısından memnun musunuz?

Çok teşekkürler şimdiden.
(1) 

Hepsiburada Kıbrıs'a...

supergirl #1233460 
Artık aynı ülkede yaşamadığım ve sanırım çok uzun süre yaşayamayacağım :( kızkardeşime hediye almak istiyorum. Hepsiburada'da bir saat buldum onu almak istiyorum ama Kıbrıs'a gitme durumu nasıl oluyor?

KDV'siz kesilir, orda ödersiniz filan diyor.
Başka yerden de alabilirim bu arada ama kargo nasıl oluyor onu da bilmiyorum. Ben de başka bir ülkedeyim zira. Parasını ben ödeyeceğim kartla. Orada sıkıntı oluyor mu?

Mağusa'ya gidecek bu arada

"Sitemizden sipariş verirken teslimat ve fatura adres bilgilerinizi KKTC olarak kaydettiğinizde faturanız otomatik olarak KDV’siz kesilir. Böylece satın aldığınız ürünler için KDV ödemez, sadece KKTC’nin gümrüğünde siparişi teslim alırken sipariş ettiğiniz ürünün vergisini ödemekle yükümlü olursunuz. Yurt dışı teslimat olarak verilen siparişlerin Türkiye’den teslim edilmesi yasal olarak mümkün değildir."
(7) 

İ3 işletim sistemi bilgisayar alsam sıkıntı yaşar mıyım?

livaneli kadir #1233459 
internet (site dolaşmaca, video izlemece),
ofis programları,
birkaç basit fotoğraf düzenleme programı dışında bilgisayarı kullanmıyorum.

i3 beni üzer mi?
(10) 

erkeklerde iş mülakatında fiziğin etkisi

diffarentiationation #1233458 
pozitif etkisinin olduğunu duydunuz mu? mümkün mü sizce? varsa ne kadar etkili?
(2) 

vakıf worldcard puanlar?

supergirl #1233457 
30-40 lira puan varmış. ben yurtdışındayım. internette nerede kullanabilirim bunu?
hepsiburada'dan sipariş verdim şimdi. eskiden vardı böyle bi şey de şimdi göremedim.

nedir nedir?
(5) 

hosting

xiii #1233455 
kişisel websitesi için güvenlik ıvır zıvırlarını da ekliyor musunuz? bir de godaddy bayağı bir pahalı. ucuz olan sitelerden hizmet alsak sıkıntı olur mu? istediğim sınırsız domain hizmeti ve e-mail.
(6) 

İnternetten araba için teyp alınır mı?

sodakapagi #1233454 
Merhabalar. Aracıma alacağım ana ünitenin marka ve modeline karar verdim. "Pioneer Deh X2950ui" Nereden alacağıma bir türlü karar veremiyorum. Babamın ta 1992'den beri tanıdığı ses sistemleri satan bir dükkan var. Her türlü elektrik işimizi orada yaptırıyoruz neredeyse. Orada da korkum şu; "elinde istemediğim, daha düşük bir model olur da onu satmaya çalışırsa, babamla gideceğim oraya, 50 60 lira ucuzsa kilitler bize kesin. Babam dayanamaz * Ben de kanser olurum. Bu yüzden diyorum ki istediğim teybi alıp gideyim, montajı orada yaptırayım. Özetle, aracıma teyp alacağım. Ana üniteyi alacak yer bulamadım. Şu meşhur "Atakan Tuning - İsmail Berke"de varmış. Fiyatı uygun, taksit imkanları uygun, f/p olarak en uygun yer orası gözüküyor. Gelin görün ki "Atakan Tuning"in esnaflığını kimse beğenmiyor. Ben de çok pimpirikli ve gergin bir insanım. Gidip de bilmedik etmedik yerde adamlarla kavga etmek istemem, araçla da gitmeyeceğim çünkü. Beylikdüzü'nden karşıya teyp için gidemem toplu taşımayla alıp döneceğim. Deneme imkanı vermeyebilirler; anlatıldığı kadar kötü esnaf ise bu adamlar. Bir de Hepsiburada da buldum, uyguna ancak satıcı Adıyaman merkezli bir harici satıcı. Kargoda zarar görebileceği düşüncesiyle öncelikli isteğim elden almak. Hepsiburada'yı o sebepten görmezden geliyorum. Açıkçası, kararsızım. N11'de İstanbul merkezli bir satıcı bulup elden alsak olur mu? Yoksa gidip Doğubank'ı gezmek mi lazım? 30 40 lira daha pahalıya almaya değer mi? Fikirlerim tamamen karışık bir halde bu sebepten dolayı anlatımım da birazcık karışık oldu. Metnin uzunluğu için özür dilerim. Şimdiden teşekkürler.
(2) 

"doğal olmak/davranmak" İngilizcesi?

Simrug #1233453 
"Gösteriş yerine doğal davranmayı/olmayı tercih ediyordu."
Bunu nasıl çevirebilirim?
(3) 

Hangi telefonu kullanayim?

evrenos gazi #1233451 
Bir adet artik yavaslamks, kanser eden ve astigmat yuzunden hep yanlis butonlara bastigim iphone 5s var.

Bir adet de fp canavari, astigmat dostu, pili mulemmel giden ama devasa boyutuyla kullanimi zor olan ve ayrica kameranin dis yuzeyindeki camin cizilmesi yuzunden mukemmel kamerasi cop gibi fotograf cekmeye baslayan motorola g4 plus var.

Benim icin insani telefon boyutu iphone 5s'tir. Ama cok yavas. Kasa olarak ideal boyutta ama goremiyorum yazilari. G4 plus ise cok buyuk ve kamerasi cop oldu. Ben ne yapayim simdi? Param yok. Baska telefon alamam.

Derdimi sevelim, ilgilenelim guzelce.
(2) 

niye yaptılar bunu?

sorunvar #1233447 
(2) 

KJırık parmakla uyuyamamak (çarpmasın diye)

Cursed Chico #1233443 
parmakta kkırık var. atel sargısı var. dokununca acıyor. uyurken sabit tutmaktan uyuyamuıyorum.

kolumu geriyorum istemsiz. kangren olacagım

ne yapılabilir
(3) 

gta 5 kurulumu

AWD #1233435 
gençler bu oyunu normal oyun kurar gibi mi kuruyoruz?
kurulum yaptıktan sonra sorunsuz açılıyor mu, yoksa sanal sürücü programı kurup iso kalıbını açık tutmam mı gerekecek oynayabilmek için?
(3) 

Anadolu yakası hamam

hakmut #1233431 
Özellikle bostancı kadıköy arası, iş çıkışı gidip kesemi attırıp sonrasında gevşeyebileceğim hamam tavsiyeniz var mı?

İnternetten bulduğum bikaçı ya otellerin hamamı ya da kapanmış.

Teşekkürler
(5) 

Booking 2 soru?

gameofannen #1233427 
1) istanbulda şerefsiz bir otele rezervasyon yapıp gitmemek istiyorum. maksat bana attıkları kazığın bir nebze acısını çıkarmak. bunu yaparken sanal kart kullansam herhangi bir çekim yapabilirler mi?

2) bankaya ulaşıp açın o ibinenin kartını biz para çekicez gibi bir durumları olur mu?,

bonus soru: booking napar bana peki bunu alışkanlık edinsem?
(4) 

USB Powerbank Çıkışını Prize Döünüştüren Adapter Var mı?

Mehmet Ersoz #1233426 
Merhaba

Bu cep telefonu şarj eden usb çıkşılı 10000 mah değerli Xiami powerbankım var.

Acaba bunun usb çıkışına bir adapter bağlayarak usb girişi olmayan ama normal fişli elektronik aletleride çalışıtırabilir miyim?

Saygılar
(1) 

Yüz Yüze'de çalan az önceki şarkı/türkünün adı ne?

m e b #1233424 
Hiçbir sözünü yakalayamadım son kısımlarına yetiştiğim için.
(2) 

motorlu taşıtlar aday sürücü sınavı

lacrim #1233421 
ziraat atm'den sınav parası yatırmak için tc noyu girdiğimde bu tc kimlik no hatalı yazıyor, dogru yazdıgımdan eminim, mobil şubeden yapmaya kalktığımda bu tc noya ait dönem borcu bulunmamaktadır diyor. parayı yatıramıyorum. sorun ne?
(2) 

Öğrenci Kartı Çift Katlı Otobüste Geçiyor mu?

Mehmet Ersoz #1233420 
Merhaba

Öğrenci kartı İstanbulda çift katlı otobüste geçiyor mu? Geçiyorsa ne kadar çekim yapılıyor acaba?

Saygılar
(2) 

Yurtici doviz havalesi

dunden kalmis yemek #1233419 
Euro hesabindan baska bir hesaba euro gondermek istiyorum. Acaba bunu euro -> tl -> euro gibi kur degisimleri olmadan euro -> euro olarak aktarmam mumkun degil midir?
(1) 

Sim Kopyalama Yapılabiliyor mu artık?

Mehmet Ersoz #1233417 
Merhaba

Bu yeni SIM kartlar kopyalanmaya karşı güvenlikliymiş. Acaba bunu aşabildiler mi bizim dolandırıcılar?

Eğer SIM kart kopyalanırsa Mobil Imza ile sıkıntı yaratma şansları var mı?

Saygılar
(5) 

antep'e gidiyorum gençler... güzel yemek yer tavsiyesi...

sparta_küs #1233414 
hafta sonu 2 gün gezeceğim. nerede yemek yiyelim nerede kalalım. nereleri gezelim. fikir tavsiye veren herkese teşekkürler...
(3) 

Kariyer.net hakkında bitmek bilmeyen sorularım

PearlJam #1233413 
Merhaba herkese. malum site ile ilgili yine 2 sorum olacak:

1) Bir firmanın iki farklı (birbirine yakın) pozisyonuna başvurmak dezavantaj yaratır mı?

2) Başvurduğum ilanları diğer başvurduğum firmalar görebilir mi?

Teşekkürleeeee
(6) 

seboreik dermatit için coresatin harici krem tavsiyesi

harkas #1233407 
15 Yıldır falan seboreik dermatit hastasiyim neyse uzatmadan direk konu;

elidel krem + fucidin (gogus ve sırttaki lekler) 50 gün kadar kullandım ikisini de 1 'er tüp bitirdim acikcasi elidel icin yazan uzun süreli kullanımda lenfoma ve cilt kanseri yapabilir ifadesi kanımı dondurdu bu acidan artık etki etmeyen coresatin sarı krem ve elidel dısında hangi kremleri onerebilirsiniz ..

kortizonsuz ve kansersiz olsun lütfen :D

sudocream ve bepanthol sensiderm genelde onerilmis ama gerçekten bu ürünleri kullanan kimse yok etrafimda ..gül suyu - bebe sampuanı ve elma sirkesine kaldım :(

nivea 'nın 5 tl 'lik kremi daha da azdirdi malesef ..Bu hastalık kalitesiz ve kısa süreli cozumleri sevmiyor ..


Not : acaba sizlerde de sebore. derm. saç-kas-kirpik dokuyor mu yada kirpik dibi iltihabı baslangici yapti mi ? Bunu da sorayim istedim .
(6) 

Şu kız tatlı mı?

ya ben lan neyse #1233403 
www.youtube.com

büyük ihtimalle değil ama bana sanki 7-8 yaşında da bebek taklidi yapıyor gibi geldi. olabilir mi?

böyle şirin gibi, sempatik gibi mi sizce?
(1) 

senaryo yazımı hakkında kitap

steve rogers #1233398 
kullanıp, memnun kaldığınız bir kitap var mı? yoksa hiç kasmadan kitap sitelerinde yer alan kitiapları tekerteker araştırayım mı?
(4) 

Kopru girisini kapatan cekicinin amaci?

sckxyss #1233393 
Bu aksam 7 gibi zincirlikuyudan kopruye baglanmaya calisiyordum. Inanilmaz bir trafik var, adim atmiyor. Tam yildiz baglantisina gelmeden 100 metre once uc seritli yolun iki seridini capraz sekilde kapatmis bir cekici ve yaninda bir polis oldugunu, trafigin yolu bilerek kapatan bu cekiciden kaynaklandigini gordum. Sebebi neydi bu hareketin? Kaza falan da yoktu amac ne yani gercekten?
(6) 

Nabzım düşmüyor

ya ben lan neyse #1233389 
doğru düzgün yürüme dahi yapmayan biriyim. bugün 14.30 da 50 metre kadar mesafeyi 30 saniye aralarla 3 defa var gücümle koştum. 100 metreciler gibi.

nabzım düşmeyip halsizlik çok artınca acile gittim. -tek doktorlu ilçe hastanesi-
sağ olsun hekim ekg çekip "bir şeyin yok, nabzın yüksek -100'dü- ekg normal" dedi. yarım saat kadar oksijen tüpünden hava soluttu. şimdi saat 20.00 oldu ama dinlenmiş halde nabzım 90-100 arası.

neden böyle oluyor, endişelenmeli miyim? 5 saattir düşmedi nabzım.

30 yaş e, çok az göbek... 5 ay önce kardiyolog iyisin demişti. minimal mitral yetmezlik var.
(3) 

Ekşi sözlükte yazar olmak

Lozturkmen #1233387 
Merhabalar eksi sozluk onay listesinde 37 binlerdeyim. Bu onay zamani yilin belli zamani mi oluyor ya da kac kisi kabul ediliyor? Ortalama ne kadar surede yazar olurum sizce?
(1) 

Sapanca Civarı Doğa ile İç içe Yerler

Efiloğlu #1233386 
Hafta sonu gelecek misafirlerim ile, Maşukiye'de kahvaltı yapalım istiyoruz. Sonrasında o civarlarda böyle doğa ile iç içe zaman geçirebileceğimiz, keyif yapabileceğimiz yerler istiyoruz. Sapanca Gölü dışında alternatifimiz ne olabilir?
(4) 

Çok çok lüks ve pahalı yerler

maria puder #1233384 
İstanbulda çok lüks ve pahalı bir yerlere gittiniz mi hiç?Astronomik fiyatlı neler vardı?Mesela gittim şarap şu kadardı,ayran bu kadardı,şok oldum tarzı şeyler arıyorum.Yeme-içme üzerine.
(25) 

duyuruda biri var

the rainmaker #1233382 
eski bir arkadasim oldugundan suphe ediyorum. yazdiklarindan ve tarzindan dolayi cagrisiyor. sanki gizlenmis baska bir isimle buralarda takiliyor gibi geliyor ama emin de olamiyorum. her mesajinda kesin o diyorum :)
sen misin lan?
(1) 

Steam Oyunlarını Başka Diske Taşımak.

Aşk Adamı #1233379 
selamlar dostlar hali hazırda steam oyunlarının oldugu disk mefta olmak uzere guncelleme yaparken disk yazma hatası veriyor ve cok yavas acıyor resimleri falan. oyuna gırerken problem yok fakat guncelleme yapamıyorum bu sebepten dota2 ve cs : go yu tasımak ıstıyorum.

hatta mümkünse steam klasorunu komple tasımak istiyorum ne yapmam gerek. teşekkürler
(4) 

bayılazaam

passion rules the game #1233378 
son günlerde uykum ve enerji seviyem yerlerde. hiçbir şeye yetişemiyorum, yığılıp kalıyorum gün içinde. uyanamıyorum da doğru düzgün. şimdi isveç şurubu falan aldım, multivitamin vs. de var da beni dinç hissettirecek neler var? bitki baktım ama her bitkinin bir şeyini çıkartmışlar, çözemedim.

danke.
1 ...  ... • 3478    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık