(2) 

Ecocard kullanan veya bilen var mı?

safari #1263302 
Ecocard kullanmamnın bir sıkıntısı olur mu? kart ile alışveriş yapıp atm den para çekmemiz durumunda takibe takılma durumu var mıdır?
(2) 

Fitness olmadan kilo verme

ırene adler #1263299 
>>>Kendi imkanlarımla, dengeli beslenmeye çalışarak biraz kilo verdim ama daha yolum uzun.Sporu da bu sürece katmaya başladım.


>>>Yalnız bir sorunum var.Fitnessdan hiç keyif almıyorum, zorla gidiyorum gibi.Yüzme günleri benim için çok daha keyifli.Fitness bölümünde zaten hoca filan yok.Kendi kendime koşu bandı,eliptik vb yapıyorum bir süre.


>>>Ben diyorum ki fitness yerine sabah veya akşam yürüyüş ve hafif koşu karışımı bişiler yapsam,fitness olayını rafa kaldırsam.Yine de güzel ve nispeten hızlı kilo verebilir miyim?Fitness şart mı dersiniz? Beslenme olayını çözdüm gibi.Sadece spor kısmını soruyorum. Yüzme artı hafif koşu bana yeter mi?
(1) 

Turk Telekom Müşteri Temsilcisine Bağlanmak

veogundensonra #1263296 
Faturamın normalden yüksek gelmesi nedeniyle müşteri temsilcisiyle konuşmak istiyorum ancak 444 1 444 ü aradıktan sonra herhangi bi yerden ulaşamadım. Bunun yolu nedir dostlar?
(4) 

yurtdisina para gondermek(hollanda)

diego de almagro #1263290 
Hollanda'da bir kuruma para gonderecegim. Elimde sadece bir iban var. Bankaya gittigimde iban'la hollanda'ya gonderemezsiniz dedi. Sadece Bulgaristan, Romanya vs oluyormuş. Western Union'da da iban giremiyormuşuz, isim-soyisim gerekiyor.

Sonuç olarak nasıl gonderebilirim?
(2) 

Çocuklar İçin Uygulanan Zeka Testi

tam da emin olamadim simdi #1263286 
Merhaba
Çocuklara zeka testi uygulanması için en erken yaş hangisidir? Bu konuda tavsiye edebileceğiniz bir kurum var mı?
(4) 

kapadokya'da nasıl gezilir ?

300worms #1263284 
bu haftasonu istanbuldan kapadokya'ya gitmeyi planlıyorum.uçak mı otobüsle mi gideyim ? hangi oteli tavsiye edersiniz ? gezilecek yerler için araç kiralamak mantıklı olur mu ? bu konularda tavsiyelr verebilir misiniz ?
(1) 

Gömme askı aparatı

toro #1263280 
Arkadaşlar ekteki boyutta ürün için kanalıda kullanarak tavanda askıda kalmasını sağlayacak aparat var mı?
Gömme profil tavanda kalacak aparat ve yaylar sayesinde. İnternette baktım bulamadım. Özel yaptırmak mı gerekir, bilen birisi yol gösterse çok güzel olur.
(4) 

Podcast dinlemek istiyorum, tavsiye lazım.

işimdeyim gücümdeyim #1263279 
Podcast dinlemek istiyorum boş zamanlarımda.
Bilimsel şeyler olur, faydalı şeyler olur, boş iş olmasın.

Nereden bulurum ki?
(3) 

Müşteri Numarasının Dolandırıcıların Eline Geçmesi

tam da emin olamadim simdi #1263275 
Merhaba,
Yalnızca banka müşteri numarası ile aleyhimize dolandırıcılık işlemleri yapılabilir mi? Başka birisinin müşteri numaramızı öğrendiğini fark edersek numarayı değiştirmek sizce gerekli midir?
(3) 

avukatlara soru - icraya itiraz süresi

blatta hiberna #1263274 
merhabalar,

icra kağıdında yazan yedi (7) günlük itiraz süresi yedi iş günü müdür, yoksa bildiğimiz yedi gün müdür?

teşekkürler!
(7) 

İşyerinde sürekli aynı işleri yapmak

nihilist at #1263271 
Aşırı kurumsal bir şirkette stajyer avukatım. Habire aynı işleri yapıp duruyorum, az buçuk da olsa olduğuna inandığım hukuk bilgim köreliyor. Hep ezbere iş yapıyorum, her şeyin yapılmışı var onun üzerinden işler dönüyor. Bu konuda ne yapmam gerekir?
(2) 

ingilizce kelime

nick bulamadim #1263267 
ingilizce şu kadar kelime bilmek gerekir deniyor ya bunda kelime grubundaki tüm kelimeler sayılıyor mu? mesela doubt kelimesini biliyoruz bu 1. doubtfully, doubtful bunları da +2 olarak biliyoruz diyebilir miyiz?

bir de kelime çalışırken böyle kelime ailesi şeklinde çalışmak daha iyi olur değil mi?
(7) 

İzleniyor muyuz?

erdoyil #1263265 
Dün şöyle bir durum oldu. Mesai bitimine doğru, iş yerimdeki masa üstü bilgisayardan webte dolaşıyorum. Temiz, kaliteli Kayseri ev mantısı satışı yapan kişi/firma var mıdır acaba diye bakmak istedim. Önce Ekşiduyuru'ya sormak geldiyse de aklıma üşenip vazgeçtim. Google'a "Kayseri mantısı, sipariş, satış" kelimelerini yazdım ve çıkan sonuçlara hızlı bir göz attım ve bilgisayarı kapayıp çıktım. İş yerimden ayrılmamdan yarım saat sonra 0(352)219 19 12 nolu bir telefondan arandım. Arayan kişi ismimle hitap etti ve Kayseri Şahin sucukları fabrikasından aradığını; sucuk, kavurma ve mantı ile ilgili bir kampanyaları olduğunu anlattı. İsmimi ve telefonumu nereden bulduklarını sorduğumda "bir kampanyamıza katılmışsınızdır" falan dedi. (Kampanya v.s. durumlara telefon numaramı bildirmemek gibi bir prensibim var.) Bu takip mesafesi her geçen gün daha da daralıyor gibi!
(4) 

İett aktarma

ırene adler #1263261 
>>>Selamlar,bugün otobüse bindim. 1.25 öğrenci aldı.Ondan indim. Yaklaşık 10-12 dakika sonra diğer otobüs geldi ona bindim.Aktarma basmadı.

>>Kaç dakika geçmesi gerekiyordu ikinci otobüs için?Geldi otobüs yani ne yapabilirim?Diğer giden ters istikametti. Nette bakındım net bişi bulamadım.
(2) 

Çok fazla rüya görüyorum

Vse budet horosho #1263257 
Bu da beni çok yoruyor çünkü uyanır uyanmaz bütün rüyayı net olarak hatırlıyorum. Bu yüzden gittim burundan septum ameliyatı oldum ama uykumda hiçbi düzelme olmadı. Bol rüyalı, yorucu uykular devam ediyor. Bir öneriniz, tavsiyeniz var mıdır? Doktorda tahlil yaptırmam gereken bi şey ya da?
(15) 

En sevdiğiniz rakı-balık mezeleri neler?

iwasbornonamountainside #1263253 
Rakı balığın yanında olmazsa olmazlarınız hangileri?
(1) 

Erzurum tekel bayi

Olric #1263252 
Erzurumda gara alkol getirebilecek bildiginiz tekel bayi var midir?
(5) 

Kasaplarin kiyma oyunu

ykyt #1263249 
Ozellikle marketlerde yarim kilo 1 kilo alacagim zaman,
Makineyi bosaltir misiniz diyorum homurdanmalar
Basliyor. Gecen gun migrosta aynisini dedim, adam diyor ki
İcindeki şu pahali olandan onu vereyim. Mesela benim alacagim etin kilosu
35 tl bana 45 tl lik eti gosteriyor. Hayir dedim bosalt icini bana
Oyle ver. Yok soyle boyle konusuyor. Dedim o zaman hep pahali olani ver bana
Ucuz etiket bas. Yok olmaz oyle diyor. E simdi nasil oluyor ki?

Sorum şu: acaba icine atik yag vs ivir zivir mi atiyorlar makineye.
Cunku yarim kilo alacagim diyelim. Makinenin icini bosalttirmak icin
Actirdigimda yarim kilodan fazla kiyma cikiyor. Demek ki benim reyondan sunun koymasini yap dememin hic anlami yok.
(3) 

Bulking dönemi

pinkman1 #1263245 
Clean bulking yapayım diye 2 ay önce girdiğim döndemde işin ayarını baya bir kaçırıp dirty bulking yapmış oldum sanırım. 82 kg %16 yağ oranından 90 kg. 20 küsür yağ oranına fırladım. Kaslarımda büyüme olduğunu farkediyorum, kaldırabildiğim max. ağırlıklar da baya yükseldi. Definasyona Mart ayında başlasam teknik olarak mümkün müdür? Bu yüksek kilolu olma durumu beni çok rahatsız ediyor uyku kalitem bile azaldı kilo vermem gerekiyor:( Boy 184 cm.
(6) 

Borsa sorusu

senolll #1263243 
Merhaba,
Borsa konusunda pek bilgim yok onu söyliyim baştan.
Aklıma şöyle bir şey takıldı, hadi apple hissesi diyelim örnek olarak, bunun piyasada bulunamaması gibi bir durumu olabiliyor mu?
Şöyle ki diyelim fiyatlar 2 dolardan 5 dolara çıktı, millet daha yükselir diye almak istiyor ama satan yok. Böyle bir durum yani. Alım satım emirleri giriliyor ya ne oluyor böyle bir durumda? 5 dolar üstüne alım emri yok 6 dolar altına da satış emri yok mesela?

Teşekkürler
(4) 

besiktas'ta eski modemi atabilecegim elektronik atik kutusu var mi?

jimicik #1263240 
internetciyi degistirdigim icin ve yeni hizi desteklemedigi icin bosa cikan calisir durumda bir motorola uydunet 32601 modem var elimde.

freecycle ile vereyim desem artik kimsenin isine yaramaz sanirim.

cope atmak istemiyorum. kucucuk modem icin de belediye araci gelmez. pil kutusuna atilmaz degil mi modem?
(10) 

doğum günü hediyesi olarak bağış yapılabilecek kurum

robin crusoe #1263238 
annemin doğum günü için bir kuruma bağış yapmak istiyorum. daha önce alikev'e ve tema'ya yaptım. doğum günü bağışları için sertifika hazırlayan ve bunu mail olarak gönderen bir kurum olmalı. hayvan haklarını koruyan bir kurum ya da çağdaş bir eğitim kurumu olabilir. kadın hakları koruyucusu bir kurum da olabilir. böyle bir öneriniz varsa alırım, teşekkür ederim.

düzeltme ve ek:
özellikle sormak istediğim şu, "bağış karşılığı sertifika gönderen kurumlar hangileri?"
bugün bir doğum günü kutlamam gerekiyor ve sertifika göndermeyen kurumlar -en azından bugün için- benim ihtiyacıma cevap vermiyor.
(3) 

entrylerin boyutu arttı düzeltemiyorum

managelot #1263232 
arkadaşlar ekşide sol taraf normal boyutunda iken entrylerin boyutu büyüdü nasıl düzeltebilirim teşekkürler

i.hizliresim.com
(5) 

bu sıralar yediğiniz meyveler

diffarentiationation #1263226 
neler var şimdi pazara gitsek? günlerdir evde portakal var sadece ve turuncu oldum artık.
(5) 

köy tavuğu nereden alınır?

contavolta #1263225 
malum diğer tavukların ne olduğunu bilen yok zaten tadı da güzel değil bence.

bildiğimiz köy tavuğu, şu eskiden olanlardan alıp yiyelim diyoruz.

istanbul'da köy tavuğu alabileceğimiz bi yer var mı? ya da internetten siparişle getiren bi yer de olur ama öyle aşırı uçuk fiyatlı olmasın. anadolu yakasında maltepe civarlarında ikamet ediyorum.
(4) 

Geriye dönük tarihli kaza tutanağı

chicha #1263221 
Geçen ay kiraladığım bir aracı park ederken park halindeki bir araca sürttüm ve sonrasında tutanak falan tutmadık, benden 500 küsür lira para aldılar, karşı taraf da ehliyetimin ve aracın ruhsatının fotoğrafını çekmişti ama tutanak olmadığı için o da yaptıramamış.

Bir takım konuşmalar sonrası kiralama firması bana ulaştı, karşı tarafın aracının da kardeş filodan kiralık bir şirket aracı olduğunu ve mümkünse ikimizin bir araya gelerek geriye dönük tarihli bir kaza tutanağı düzenlememizi ve böylece karşı tarafın hasarının karşılanabileceğini söyledi.

Sorum şu ki ben bu tutanağı kiralama şirketine götürdüğümde aynı şekilde benim hasarım da trafik sigortasından karşılanır mı?

Daha önce hiç kaza yapmadım, tam olarak işleyişi bilmiyorum.
(3) 

arabaya cam filmi çektirmek

denizzz #1263220 
aşağı yukarı kaç tl'ye mal oluyor?
(4) 

seyahat sigortası nasıl çalışır?

gameofannen #1263219 
diyelim almanyaya gitmeden yaptırdık ve ordayken düşüp bayıldık bizi hastaneye kaldırdılar ehli sünnet arkadaşlar. peki o masraflar için sigorta nasıl devreye giriyor.
(1) 

SQL injection hk. (php)

tchuck #1263218 
selamlar ya bir sorum olacaktı.
bir database class'ı yazarken, sql injection'a karşı nasıl önlem alabiliriz? pdo sınıfında prepare işlemleri bunu sağlıyor bildiğim kadarıyla.

şimdi örnek vermek istiyorum;

public function __construct($username = "", $password = "", $host = "", $dbname = "", $options=array(PDO::MYSQL_ATTR_INIT_COMMAND => 'SET NAMES utf8')){


$this->isConnected = true;
try {
$this->datab = new PDO("mysql:host={$host};dbname={$dbname};charset=utf8", $username, $password, $options);
$this->datab->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION);
$this->datab->setAttribute(PDO::ATTR_DEFAULT_FETCH_MODE, PDO::FETCH_ASSOC);
}
catch(PDOException $e) {
$this->isConnected = false;
throw new Exception($e->getMessage());
}
}


public function getRows($query, $params=array()){
try{
$stmt = $this->datab->prepare($query);
$stmt->execute($params);
return $stmt->fetchAll();
}catch(PDOException $e){
throw new Exception($e->getMessage());
}
}
public function insertRow($query, $params){
try{
$stmt = $this->datab->prepare($query);
$stmt->execute($params);
}catch(PDOException $e){
throw new Exception($e->getMessage());
}
}
public function updateRow($query, $params){
return $this->insertRow($query, $params);
}


bu fonksiyonları düşündüğümüzde burada açıklar nelerdir?
(2) 

Tavuk gogsu

baldur2 #1263213 
Gece buzluktan cikarilan ve disari konan tavuk gogsu ne zaman kotu olur? Atiyorum gunduz saat 5-6 gibi pisirilip yenebilir mi yoksa cok mu gec olmustur?
(1) 

Derin Doku Miyofasiyal Masaj

sensible soccer #1263211 
İstanbul'da nerede yaptırılır?
(1) 

Rakamları farklı 3 basamaklı kaç tek tamsayı vardır?

nickini degistiren yazar #1263209 
Sb. Bir türlü çözemedim.
(1) 

hatay sorusu

tolga asp #1263204 
haftasonu 2 günlüğüne hatay'a gidiyorum, 1 gün iskenderun'da 1 gün de antakya'da kalayım diye düşündüm. iyi düşünmüş müyüm?

gitme amacım sadece hatay'da bulunmak, merkezini göreyim dolaşayım yemeklerini tadayım sokaklarda boş boş dolaşayım, bu.

sorum, sıralamayı nasıl yapayım? gidiş ve dönüş ulaşımı havalimanı-havaş olacak şekilde en mantıklı hangisi olur?
(5) 

Uyku ve Buzdolabı

mete kudur #1263201 
Başlığı böyle atınca olmadı, keza sınavlarda da aşağıdaki yazının başlığı ne olur sorularını hala doğru cevaplayamam.

Ben geceleri uzun uyuyamıyorum, yani illa uyanıyorum. Gündüzleri ne kadar uyanık kalsamda gece el ayak çekilince tabiri caizse cin gibi oluyorum. Fazlasıyla enerjik; taa ki güneş doğana kadar.

Geceleri yattığımda,(mesela gündüz hiç uyumamış kendimi zorlamış olayım ve saat 5 de sızmazsam 7-8'i geçmiş olsun saat) çok uykum olsa da saat 12-1 gibi uyanıyorum.Ve tekrar uyuyamıyorum yani uyumuş uyanmış/uykumu almış oluyorum. Ama güneş doğduğunda yine çok yorgun bir hal alıyorum, daha önce de sormuştum güneşin doğuşu beni yoruyor olabilir mi diye ama, fazlasıyla dini cevaplar gelmişti çözüme yönelik bi' tavsiye edinememiştik.
Papatya çayı alayım diyorum, akşam saat 10 gibi içerim(süt, rezene v.s içiyorum- o rezene ne berbat birşey öyle - ama fayda etmiyor, zaten ben uyanık kalmak istediğimde de kalamıyorum/çok zorlanıyorum kahve elma enerji içeceği içip üzerine uyuyabilirim o kadar etkisiz oluyor bende)

Çocukluğumdan beridir geceleri uyuyamazmışım, annemle konuşurken bu durumdan bahsettiğimde o anlattı. ''Sen eskiden de böyleydin uykudan kaçardın'' diyor. Yani bu gece salgılanan bi' hormon var diyorlar ya, uykuda salgılanıyormuş - hah işte o sanırım ben de olabildiğince azdır.

Ne yapmak lazım ?



Buzdolabı;

buzdolabını açınca gıyık diye ses çıkıyor, yağlamak gerekiyor sanırım ama ilk defa başıma geldi. Neresi yağlanır bunun üstteki menteşeleri mi yoksa lastiği mi ? ses menteşeden değil de lastikten geliyor gibi. Bir de bu lastik yağlanır mı yoksa değiştirmek mi gerekir ?

edit: çok fazla kahve içmem, günde en fazla 2 bardak -ki onda da kahve miktarı çok az olur.
(1) 

Osmanlıca yardım

anglachelm #1263197 
arkadaşlar entry yazarken tıkandım bir kaynağı çeviremiyorum, çevrilmiş versiyonunu da bulamıyorum. 1908 senesinde yazılmış bir guide için osmanlıca bilgi içeren dipteki küçük notları günümüz türkçesine çevirebilecek varsa çok makbule geçer, entride de referans veririm. resimler burada :

A- i.hizliresim.com
B- i.hizliresim.com

şimdiden sağolun.
(11) 

Çok Açık Sözlüymüşüm

tahin pekmez yoğurt #1263194 
Bana herkes böyle diyor, çok açık sözlüsün bu çok iyi bir şey değil diyorlar. Bu gerçekten kötü bir özellik mi? Bir insanın arkasından konuşmaktansa doğru bir şekilde söylemek daha iyi değil mi? Türkiye'de insanlar genelde sinsi ve söylemeleri gereken şeyleri direkt söylemedikleri için insan ilişkilerinde sıkıntı var diye düşünüyorum.

Açık sözlü olmayayım mı?
(4) 

enza'dan indirim ayarlayabilecek var mı?

retiredcolonel #1263192 
malum düğün masrafları filan derken belimiz büküldü iyice, nereden kısacağımı şaşırdım. : )

enza'dan 2700-4000 arasında bir alışverişimiz olacak. personel indirimi vs. ayarlayabilecek arkadaşlar çok makbule geçerler.
(2) 

Elektronik sigara likiti hakkında

jedijedi #1263187 
Baya araştırdım ama hala bir çelişkideyim şöyle ;

Likitlerde nikotin seviyesi 1mg, 2mg, 3mg, ... 36mg a kadar gidiyor diye biliyorum ancak arkadaşlara soruyorum kaç kullanıyorsunuz diye bazıları benim bildiğim gibi 3 mg, 6 mg kullanıyorum diyorlar bazıları da 0.1 mg, 0.6 mg kullanıyorum diyorlar.

Benim bildiğim kadarıyla 0.1 mg, 0.6 mg nikotin oranı yok diye biliyorum. Forumlarda da bunun üstüne tartışılmış. Mesela bir siteden sipariş vercek olsam bile en az 1 mg nikotin seçeneği çıkıyor.

Sormak istediğim 0.1 ya da 0.6 mg diyenler 1 ya da 6 mg demek mi istiyor ?

Ortada bir çelişme mi var ?
(2) 

Texas holdem

senolll #1263186 
Merhaba,

Texas Holdem pokerde daha önce gördüğümü hatırlamadığım bir şey var. 5 kart da açıldıktan sonra Throw ve Show diye iki seçenek çıkıyor. Bunlar ne oluyor tam olarak? Sonuçları neler? Show diyince kartı diğer oyunculara mı gösteriyor? Kazanç/kayıpla bir ilişkisi var mı bunun?

Teşekkürler
(4) 

Ankara'da iyi, ayakkabi tamircisi

emekleyenninjaninucantepigi #1263185 
Hocamlar, botumun arka kismindaki paracasinin dikisleri sokuldu.Kizilay ya da 100. yil taraflarinda tamir ettirebilecegim, isini layikiyla yapan bir yer var midir?
(5) 

Etkisinden yıllarca çıkamadığınız kitap-lar-?

siyah giyen adam #1263183 
Hayatımın kitabı... 2015'in kış ayında okumuştum. Bin küsür sayfa, bir hafta on günden önce bitmişti. Ne ondan önce ne ondan sonra gözüm ağrıyana kadar okuduğum başka bir kitap olmadı. Üç yıldır hâlâ zaman zaman aklımdan çıkmaz. Böyle bir başyapıtın HİÇ bilinmemesi, sadece adının duyulmuş olması ve dahası gerek İş Bankası gerek İletişim gibi hatrı sayılır yayınevlerinin bu kitabı basmamış olması, daha da kötüsü şu an piyasada tek tam sayfa İthaki çevirisinin mevcut olmaması ne hayret verici bir şey. İthaki sürümü niye piyasadan kalktı, niye İş Bankası çevirmiyor ve dahası İş Bankasına çevirip talep etme şansımız var mı? Zengin olsam sırf bu kitabı çevirsinler diye tonla bağış yapardım. Ne Sefiller ne Martin Eden. Onlar da çok iyiydi ama Monte Kristo bambaşkaydı be... Bir de Suç ve Ceza, onun da yeri ayrıdır etki konusunda. Şu müziği her dinlediğimde Dantes'in öyküsü gelir aklıma youtu.be

Bir gün tam sayfa çevirisini bulduğumda yeniden okuyacağım. Fakat korkuyorum ikinci seferin o ilk heyecanı vermemesine, içimdeki etkisini yitirmesine. Bir zamanlar büyük bir şevkle tekrar tekrar dinlediğim müzikler artık pek bir heyecan vermiyor. Eski aşklar çoğu zaman eski heyecan vermez. Eski bu kadar özlenirken neden eskiyi tekrarlamak istemez insan ruhu? Acaba gözümde ulaştığı zirvede bırakıp okumasam mı ölene kadar? Siz çok sevdiğiniz bir kitabı yıllar sonra tekrardan okuduğunuzda aynı tadı aldınız mı?
(3) 

Sözlük'te Engellenme

rakunzelll #1263181 
Selamlar.

Sözlükte engellediğiniz kişi mesaj atmaya çalıştığında kendisinde "bu yazara mesaj atılamıyor" gibi bir uyarı yazısı çıkıyor mu? Ya da bir uyarı çıkıyorsa ne yazıyor?
(6) 

okurken duygulandıran kitaplar

Lusid* #1263179 
Algernon’a çiçekler
Sana gül bahçesi vadetmedim vs. ya da çok vıcık olmayan aşklı kitap önerileriniz var mı?
(2) 

şu iki şarkı gibi şarkı tavsiyesi

tabudeviren #1263178 
www.youtube.com - Running Wild - Black Wings Of Death
www.youtube.com - Running Wild - Win or be Drowned

ikisinin de hastasıyım.
bunlar gibi şarkı önerilerinizi bekliyorum.
(13) 

İngilizce (grammar hatam var mı?)

apolitikherif #1263176 
Şurada bir hata görüyor musunuz?


I like to feel the process of changing as a way to create myself better. There are so many changes I’ve gone through, which has brought many great things in my life. I have enough wish, will and power to add to my life new elements, at the same time remove all the bariers that prevent mine development. Then one day realize that old lifestyle has been replaced by a new one.
(5) 

goodreads alternatifleri arıyorum

kurmalifare #1263172 
kitap tutan eller dert görmesin.

okuduğunuz okumak istediğiniz kitapların bi listesini nerelerde takibini yapıyorsunuz? filmde imdb gibi kitapta goodreads midir en bilineni? yoksa kullanım açısından beğendiğiniz alternatifler var mı? telefon uygulaması olarak kullanılabilirsek şukela olur.
(6) 

acilen paraya ihtiyaciniz var diyelim

charlotte blanc #1263167 
isleri ilginc kilmak icin bir de size bir uyusturucu icirdiler ve bu sihirli-ya da kimsenin bilmedigi teknik bulus olan uyusuturucu sizi birdenbire 10 kat daha guclu yapti. basliktaki soruya boyle giriyruz. oldugunuzdan 10 kat daha guclusunuz. acil paraya ihtiyaciniz var. bu gucu kullanarak nasil acil para yapabilirsiniz ?

edit: devlete, labrotuara gitmek kan satmak, uyusturucuyu satmak vb oyle seyler yok.
(9) 

Beşiktaş Çarsı lezzet durakları

basubadelmevt #1263163 
Istanbuldaki Besiktas semti konumuz:)Besiktas Carsıdaki lezzet duraklarını yazalım hadi.Salaş,lüks farketmez.Ben baslıyayım.

1)Karadeniz Döner♡ Benim Türkiyede yedigim en iyi döner,sıra beklemeye değiyor.:)

2)Kafadaroglu Baklava♡ Burada sütlü nuriye yemeden ölmeyin,en iyi yapan yerlerden biri.

3)Soydan Tursuları♡ Her daim taze ve tuzu yerinde tursular.Tursu suyu enfes.

4)7-8 Hasanpasa firini♡ Paskalya cöregi en iyilerden.Tatlı,tuzlu karısik kurabiyeleri de denenmeli.

5)Ekler pasta sanatı. Eklerler her daim taze, güzel cesitler var.

6)Elde Börek: Fiyatlae biraz tuzlu olsa da ben zeytinyaglilarini cok seviyorum.Sarmalari da lezzetli.

7)Mudurnu tavukculuk:Biraz salas bi yer ama tavuklarinin tadini cok begeniyorum.
(4) 

İngilizce Öğreten Bi Adam Vardı

jimjim #1263162 
Kendine özgü bir metotla,
Aşırı basit kelime/cümlele başlatıp listening'e dayalı bir yol izliyordu
Amerikan ve kıvırcık kısa sarı saçlı, mavi gözlü bi adam
Bebeklerin de dil öğrenirken "duyarak" başladığını söylüyordu
YouTube'ta falan vidyoları, yabancı dil sitelerinde bı audio dosyalarından bir sürü vardı
Easy english miydi neydi hatırlayamadım kimdi bu adam?

Teşekkürler
(14) 

Eşini / Sevgilisini öldüren erkek temalı filmler

attila #1263159 
varsa izlenmeli dediğin lütfen yazın.
1 ...  ... • 3226    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık