(7) 

duruş bozukluğu

nonik #1263374 
bir sürü tavsiye, egzersiz, spor var bu konuda. bizzat duruş bozukluğu, kamburluğu olup şunu şunu yaptım düzeldi diyen var mı? sizin tavsiyeleriniz neler?

edit: esasen teşhis edilmiş olan sorunum boyun düzleşmesi.
(3) 

Hızlı Şarj Özelliği Bataryaya Zarar Verir mi?

Mehmet Ersoz #1263372 
Merhaba,

Hızlı Şarj cihazları iphone bataryasına zarar verir mi?

Ve bu özellik iphone 7lerde kullanılabilir mi?

Saygılar
(3) 

3.5 Ses Kablosu Sorunu

Mehmet Ersoz #1263367 
Merhaba

Şunu aldım bugün

www.teknosa.com

external ses kartının kulaklık göstergeli olan girişine bağlayınca ses gelmiyor. yalnız az geri çekince yani sadece tek bir çizgi sokunca ses geliyor.

iphone kulaklığının demir ucunda 3 çizgi varken bu kablo uçlarında 2 çizgi var.

Acaba yanlış kablo mu aldım?

Nasıl çözebiliim sorunu?

Saygılar
(5) 

Chrome

omonia #1263364 
merhaba google chromecular

Chrome'da yeni sekme açtığımda en sık girdiğim 6 site çıkıyordu, şu an açtığımda sadece google search çıkıyor. neden o en çok kullandığım 6 site bir anda kayboldu? ayarını bilen var mı? teşekkürler
(4) 

Ne zamandan beri meslek isimlerinden utanılır oldu?

m e b #1263358 
Tamam, sosyal medya kullanımı arttıktan sonra etiketlere çok daha fazla takılmaya başladık da iş ilanları bile buna ayak uydurmuş sanki. Ota boka "uzmanı", "temsilcisi", "sorumlusu" ifadesi eklenmiş vaziyette. Bulaşıkçı, sekreter, temizlikçi, tezgahtar, kasiyer, pazaelamacı vs. kelimeleri niye tabu oldu ki? Bu hem haddinden fazla politik doğruculuğun hem de "Modern köleler kendilerini daha önemli hissetsin de üç kuruş verdiğimiz için isyan etmesinler." zihniyetin sebep olduğu pembe gözlüklerden mi kaynaklı?

Bir de bayağı anlam kargaşasına yol açmıyor mu bu? Her şeye "uzman" etiketini yapıştırıyoruz, tamam da gerçek uzmanlara ne deniyor piyasada?

Yoksa gerçek anlamda anlam farklılığı olduğu için mi bunların anlamı değişti?
(3) 

Köpeğimin sürekli bir şeyler yemek istemesi

Vse budet horosho #1263355 
Sizce normal mi? Millet soruyor artık sen bunu aç mı bırakıyorsun diye çünkü herkesin elindeki yiyeceklere sarıyor. Cinsi shar pei. 8 kilo ve veterinerin dediği ölçüde günde 180 gram mama veriyorum ve ek olarak yoğurtlu ekmek veriyoum biraz. Buna rağmen hala onu aç bırakıyormuşum gibi davranıyor. Masada yemek yerken hazır ola geçiyor sandalye yanına.Köpektir içgüdüsel midir diyeyim yoksa cidden aç mı bırakıyorum? :)
(1) 

bomonti civarı ev arkadaşlığı, bütün formüllere açığım

tomenks #1263354 
Bomonti civarına taşınmayı düşünüyorum ama pahalı bir semt olması münasebetiyle ve evde insan yüzü görmek de fena olmayacağından ev arkadaşlığı formülleri kovalıyorum.
Hazır eve ev arkadaşı olarak girmek, birlikte ev tutmak vs. tüm formüllere açığım. Tek önceliğim Bomonti Ada, Hilton civarlarına yakın olması. Ekşi Duyuru kullanıcısı olmayan arkadaşlar da arjantin78@yahoo.com adresinden iletişim kurabilir.
(1) 

üniversite tercih problemi

thomson'un uzumlu keki #1263353 
daha önce bir üniversite bölümünü yarım bıraktım. bi hevesle tercih etmiştim, üzerinde düşünmemiştim. benlik değildi ama, katlanamadım. benim sorunum hiçbir şeyi çok sevmemek. "ben bu bölümü okumak istiyorum" diye net olamıyorum. her şeydeki gibi bunda da hevesim geçiyor. kendime göre bir alan bulamadım. sözelciyim ayrıca. hiçbir alan benlik değil. ya da ben kendimi keşfedemedim belki. ne yapmak gerekiyor sizce? şu an hoşuma giden bir bölüm var mesela, ama onu da bırakmaktan korkuyorum.

Benim yaşadığımı yaşamış olan var mı? Siz ne yaptınız?
(1) 

traş makinası

dieselsingle2 #1263352 
balta girmemiş ormanlara bulldozer edasıyla dalabilecek, üstüne üstlük şekil verirken, mühendis sakalı yapmaya çalışırken pek uğraştırmayacak sakal kesme makinası arıyorum, ne önerirsiniz? bütçe 200 civarı ama ömürlük olursa artırabilirim. (philips'in makinası var tam 13 yıldır kullanıyorum ve gık demedi)
(3) 

ilandaki işin tanımı?

onursensoz #1263351 
www.kariyer.net

merhabalar. itü denizcilik fakültesi duim mezunuyum fakat gemilerde çalışmak istemediğim için farklı alanlara yönelmek istiyorum. Özellikle satış ya da pazarlama alanına. Listedki ilanada başvurdum ve görüşmek için aradılar. Bu iş nasıl bir iş sizce benim durumuma göre?
(1) 

Tanıl Bora yazıları?

Amaranta ursula #1263349 
Merhaba

Yazarın kitapları hariç, geçmişten günümüze değin tüm köşe yazılarına ve makalelerine topluca ulaşabileceğim bir arşiv var mı?

Cevaplar için teşekkür ederim şimdiden.
(3) 

Kredi kartı bakiyesi?

siyah giyen adam #1263348 
Şimdi hesap kesim tarihi ayın 6'sında diyelim, borç 350 lira. Elime geçen 80 lirayı çarçur etmeden direkt karta yatarsam ayın 6'sı için borç 270 lira mı olur? Aslında mantık olarak öyle olması gerekir ama banka sistemi olunca emin olamıyor insan.
(3) 

20 & 21. yüzyıl Türk ve Dünya Siyaset Tarihi

femme vitale strikes back #1263347 
Konusunda kitap, makale, belgesel önerilerinize açığım. Bu konuda epey bir eksiğim olduğunu düşünüyorum.

Teşekkürler.
(7) 

günde 3 litre bira içerken daha sağlıklıydım

diffarentiationation #1263344 
2 ay yurtdışında kaldım ve bu sürede günde litrelerce bira içtim. türkiye'ye dönünce sıfıra indirdim alkolü.
kesin olarak söyleyebilirim ki, o zamanlar daha sağlıklı hissediyordum, daha iyi uyuyordum, daha zinde kalkıyordum, soğuktan daha az etkileniyordum. zihnen de daha iyiydim kesin olarak.
burada kendimi süte verdim diye mi böyle oldu acaba? havadan, sudan mı yoksa? hani zararlıydı alkol?
(3) 

Tolstoy'un Diriliş'ini kimin çevirisinden okusam? :)

lafıolmaz #1263342 
1)Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları: Ayşe Hacıhasanoğlu.

2)İletişim Yayınları: Ergin Altay.

3)Can Yayınları: Nihal Yalaza Taluy.


Üç mütercimi de çoooook beğeniyorum ama içlerinden hangisi Diriliş çevirisinde daha başarılı diye merak etmiyor değilim. Siz tercihinizi hangisinden yana yapmıştınız/yapardınız?
(1) 

Bardak su folyosu

atcapar #1263341 
Bardak su folyosu ile dişimi karıştırmaya çalıştım folyo yapıştı galiba arka dişime bi tuhaf oldu dişim. Gitmiyor nasıl gideririm ?
(1) 

Yardım kuruluşlarının isim listesi?

karabasun #1263340 
Merhaba.
bir akademik çalışma için türkiye veya istanbul'daki yardım kuruluşlarının isim listesini arıyorum, lakin bulamıyorum. böyle bir bilgiye ulaşmam mümkün değil midir?
(21) 

Sevgili erkekler!

mutekebbir #1263338 
Merhabalar,

arkadaşıma bileklik almayı düşünüyorum ama kararsız kaldım bana yardımcı olur musunuz lütfen.

Seçeneklerimiz;

1: www.saatvesaat.com.tr
2: www.saatvesaat.com.tr
3: www.saatvesaat.com.tr
4: www.saatvesaat.com.tr
5: www.saatvesaat.com.tr
6: www.saatvesaat.com.tr
7: www.saatvesaat.com.tr

Ben en çok 2. sıradakini beğendim ama emin de değilim.
Bunlar güzel değil şöyle bir şey bak derseniz önerinizi alabilirim, bütçem göründüğü üzere 350 TL daha fazla veremem.

Teşekkürler şimdiden.
(2) 

ayvaliktaki besiktaslilar

reso aga #1263336 
Ayvalik'ta olan sozlukcu/duyurucu var midir? 3 gundur burdayim ve aksamki maci izleyip bira icebilecegim bi mekan ve arkadas ariyorum. Not:evet mac trt'de ama ben sosyallesmek istiyorum :)
(30) 

afrin'de ne saçmalıyoruz?

godoşu beklerken #1263334 
afrin'de suriye'ye rağmen bulunma hakkını kendimizde nasıl buluyoruz?


tayyip erdoğan Türkiye Cumhuriyeti'ni ne hakla egemen bir devletin topraklarına, o ülkeye ve ismini deforme ettiği başkanına yardım etmek üzere, o ülkenin ordusunun yönetimi altında işbirliği amacıyla değil de ülkenin iradesine karşı gelerek sokuyor?

tabii ki kendimizi korumak istiyoruz, tabii ki topraklarımızın bölünmesine karşıyız.

ama bu başkalarının topraklarına göz diktiğimiz anlamına gelmiyor.
onların ülkelerine babamızın çiftliği gibi girebilip onları sırtlarından vurabileceğimiz anlamına da gelmiyor.



abd ile görüşüp durmak, ay beni harcama halla kullanabilirsin onursuzlukları şahsen benim vatandaş olarak boğazıma kadar geldi.

öso'yu istenilen her yerde kullanırız kaygısıyla hükümet artık her ama her açıdan biz de dahil bölgenin her insanına, yani ortadoğu'ya ve çıkarlarına aykırı davranmakta ısrar ediyor.

yok mu bu ülkede suriye'de savaşa da, kendi ülkesinin barış zart zurt denerek bölünmesine de karşı bir siyasetçi, abd'ye, ab'ye yaranmayan, doğu'nun egemen devletlerini de tanıyan, onları parçalayacak pazar olarak görmeyen, ülkesini de yönetecek bir şirket zannetmeyen bir siyasetçi?

hadi aldım yine başıma belayı ama bıktım artık ya. nedir bunlardaki beşar esat nefreti? adam çakı gibi duruyor orada, savunuyor ülkesini, aynı Atatürk'ün yaptığı gibi?

bu mu dokunuyor size? kendine saygılı, ülkesine saygılı, insanlarını da seven bir siyasetçi?

abd ile ne anlaşması yaptınız gene? utanıyorum abi sizden. hiçbir şeyden utanmadığım kadar utanıyorum. artık sadece iktidardan bahsetmiyorum. bu halktan da bahsediyorum. kimseden ses çıkmıyor : (((((((((((((((


EDİT: Bu öfkeli soru dünyaya dağılan "Suriye Ordusu'nu Afrin'de vurduğumuz" yönündeki, şimdi YPG vs provokasyonu olduğu söylenen yalan olma ihtimali yüksek haber yüzünden burada var.

Konuyla ilgili önceki cevaplarımı bilenler sadece bizim değil, sömürü tehlikesi altındaki her ülkenin egemenlik haklarını şiddetle savunduğumu bilir. Yani TSK'nın Suriye'de olması bana dokunmuyor. Suriye Ordusu ise çok başka. Anlatmaya çalıştım ama insanlar okumadan cevaplıyorlar, edit farz oldu.
(6) 

fotoğraf makineleri üzerine, biraz da akıl fikir lazım.

kumdan kale #1263333 
bu ay olmasa da gelecek ay fotoğraf makinesi alacam ve muhtemelen sony alpha a6000 olacak fakat burdan gelecek akıl fikire göre 6300 de olabilir.

öncelikle neden sony.
esasen hafif makine istiyorum, yazları genelde dağ tepe, deniz kenarı yerlerde çalışmakla geçiyor. günümün 10 saatinden fazlası böyle geçince taşıması daha kolay diye aynasız baktım. bursa da yaşıyorum, burda fuji film ve olympus bayisi olmadıağından en mantıklı seçim sony oluyor.

genelde dağ bayırdan manzara çekecem, taş toprak da çekecem, arkadaşların şebek hallerini de çekecem. uçan kuşla derdim yok, onlar uçsun : ) gece çekimleri de fazla yapmam diye tahmin ediyorum. kapalı alanlarda da gece gibi çok işim olmıycaktır.

video çekip, kesip biçip üzerinde özel efectler ekleyip oynamak gibi bir hobim var zaten bütün sıkıntı burda başlıyor. internetin yalancısıyım 6000 de mikrofon girişi yok. 6300 de var. fakat aradaki fiyat farkı 2 katı.

gönül ister uzakdoğuya giden gelen bir tanıdık olsun ona aldırayim ama öyle bir şansım yok.

şimdi sorular:
- illa sony mi olmalı, bursa da yetkili servisi olmadığı halde olympus ya da fuji film ya da xxx markalara bakayım mı. aletler bozulduğunda bu firmalar markalarının arkasında duruyor mu? yoksa paralel ithalatçıların arkasında durmadığı ürünler gibi, kendi başınızın çaresine mi bakıyorsunuz?

- 6000 ile 6300 arasındaki iki kat fiyat farkı normal mi, buna girişeyim mi? 6000 alırsam aradaki fiyat farkıyla en azından objectif falan alır üstüne yine para kalır gibi geliyor. 6300 alırsam muhtemelen üzerindeki objectifle uzun bir süre oyalanmam gerekecek.

- anlaşıldığı üzerine bütçe 4bin civarı (daha ucuz olursa daha güzel tabi). sony alacağına korkma gel istanbula şu mağazaya ordan şunu al yanına da şu objectifi al bak keyfine diyceğiniz öneriler var mı (bu arada aynasız tercihim yukarda belirttiğim gibi hafif olması, benzer hafif ama aynalı marka model söylerseniz burun kıvırmam tabi).

epeydir fotoğrafçılık forumlarını, youtube da ünlü ünsüz fotoğrafçı abileri dinleyip duruyorum. genellikle milletin kötüledtiği şeyler, ekranı niye dokunmatik değil, elime küçük geliyor, pili çok çabuk bitiyor, karanlık ortamlarda odaklama yapamıyor (bu belki önemlidir ama manuel odaklama yapamıyor muyuz? )gibi şeyler. bu fiyat farkına değer mi nin cevabını veren pek yok. en çok verilen tavsiye 6000 ininiz varsa 6300 e geçmeye gerek yok ama fotoğraf makineniz yoksa 6300 alabilirsiniz diyorlar.

ha bir de şu var. sony olsun olmasın bir makine alıp bir iki sene kullanıp satıp üst modellere geçmek. fakat fotoğraf makinesi piyasasından zerre haberim yok. bunların ikinci el piyasası var mı, satsan satılır mı atsan kırılır mı : )

şimdiden teşekkürler : )
(1) 

skinfood ürünlerini kullananlar

rabbititus #1263331 
Hangi ürünlerini kullanıyorsunuz ya da kullandınız? Memnun kaldınız/kalmadınız?
Şampuanını kullanan varsa onu daha da merak ediyorum.

*Kiehl’s şampuan kullanıyorum, bonus olarak daha iyi bir şampuan varsa önerilerinizi alırım. Yağlı saçlarım var.
(1) 

Samsung pay vb

senolll #1263326 
Merhaba,

Samsung pay Tr'de kullanılmıyor herhalde daha? Note5 telefonumu kredi kartı olarak kullanabileceğim başka bir yöntem var mı?

Teşekkürler
(3) 

Amazon'dan Enpara ile alışveriş

loch ness #1263325 
Vadesiz dolar hesabım ve satın alacaklarıma yetecek kadar dolarım olduğunu varsayarsak, kart bilgilerini girip, kartımın para birimini de dolar olarak işaretlediğimde direkt olarak bu vadesiz hesaptaki parayı kullanır mı?

yoksa yine banka kendi kafasına göre vadesiz tl hesabımdan çekip otomatik çevirerek mi keser?

vadesiz tl ve döviz hesaplarımın bakiyesi sıfır olduğundan, ona göre döviz alacağım yada almayacağım. bilgilendiren olursa çok makbule geçer sevgiler saygılar :)
(5) 

müzik

nick bulamadim #1263324 
şu çocuğa bayılıyorum. böyle çeşitli film müziklerini falan kendi aranje ediyor sanırım. bu şekilde farklı eserleri gitara uyarlayabilmek için ne bilmek gerekiyor?

www.youtube.com
(3) 

Uber XL

basubadelmevt #1263321 
Uberxl ile uzak bir yere gidicem.Gösterdikleri ücretten fazla tutma ihtimali var mı? 68 gözüküyor şu an.Bir iki gün önce aynı mesafe 100 filandi.Bindikten sonra degismesin yeter.
(5) 

Yeni Linux kullanıcısına yardım

zugas #1263317 
Linux geçmek istiyorum geçmeli miyim?

benim bilgisayardan istediklerim. internete girmesi, office programları (power point excel ve word) makale okumak için adobe reader, film izlemek için bi program ve torrent. şuan bilgisayarımda yüklü olanların hepsi bu. ne eksik ne fazla.

linux kurmak istediğim bilgisayar. 32 + 32 gb hafıza 2 gb ram. 1.6 ghz işlemci x64 tabanlı işlemci (özelliklerde öyle yazıyor) iki tane işletim sistemini kaldırmaz diye düşünüyorum.

araştımalarımda ubuntu elementary os ve mint öne çıktı. dilin inilizce olması sorun değil. tabi bunların içinde ayrı versiyonları da var sanırım.

yine tıklayarak bilgisayarı kullanacağım ve yukarıda saydığım programların muadillerini içeren bir versiyonu hangisidir. siz hangisini önerirsiniz. Bir de windowsu komle silmek istiyorum bu mümkün mü?
(7) 

Napiyorsunuz?

grobet #1263316 
SB

Peşin not: Ben dersteyim :)
(4) 

Hatay Havaalanı İskenderun merkez havaş

wendyangelamoiradarling #1263315 
Hatay Havaalanından İskenderun Merkez'e Havaş var mıdır? havaşın sitesinde tam anlayamadım
bir de ne kadar sürer acaba Havaalanı-İskenderun arası?
teşekkürler cevaplar için şimdiden
(3) 

Kronik omuz agrisini sonsuza dek yok etme

elon #1263314 
3-4 sene once Arnold Press yaparken tamamen kendi malligimdan omzumu sakatlamistim. Tarif etmek pek kolay degil ama saniyorum rotator cuff'u sakatladim.

Olay sicakken Istanbul'da bir fizyoterapi merkezine gitmistim kontrol icin. "Buyutulecek bi durum yok, cok zorlama, krem sur vs" diyip beni yollamislardi.

Gecen bu surede tedavi olmak icin caba harcamadim, zorlamamaya dikkat ettim ve ufak tefek acisini yasadim. Ancak son bir kac haftadir ne kadar iyi isinirsam isinayim chest press ya da lat pulldown gibi direkt omzu hedef almayan bir harekette bile setin sonlarina dogru fazlaca agrimaya basliyor o bolge. Rear delt calisinca hafiften geciyor gibi oluyor.

Ne yapmam lazim? Doktora gidip "Boyle boyle yapinca omzum agriyor" dedigimde "o zaman yapma" diyen tiplerden ve iceri girer girmez mri isteyen tiplerden biktim. Deep tissue masaj olaylarina mi girmeliyim?
(3) 

Personal training olayı

ırene adler #1263312 
>>Gym'lerde verilen personal training hizmeti tam olarak nedir?Neleri kapsar?Ben şöyle anlıyorum gidersin gyme,testler yapılır.Ya kendin çalışırsın aletlerde ya da personal training alarak hocanın gösterdiği hareketleri bir program dahilinde gittiğin günlerde uygularsın.Böyle değil mi?


>>Az önce bi gymle konustum da personal training olayını haftada bir alsam olur mu dedim?Biz haftada minimum 2 tavsiye ediyoruz dedi.Bende muallakta kaldım.Hocayla birlikte aletsiz çalışma anlamına mı geliyor bu olay?Tam çözemedim.İstediğim şu aslında sonuçlara ve bedenimin durumuna göre bana bir program belirlenmesi ,hangi aletlerde nasıl çalışacağımın detaylı gösterilmesi.Ve benim 1 veya 2 hafta böyle çalışmam sonra tekrar personal trainerle görüşme,eklemeler yapılması vs.

>>Bu şartlarda trainer hizmetini haftada bir veya 2 haftada bir alsam yetmez mi?
(8) 

profesyonel video

atcapar #1263310 
Satılık bir evimiz var yabancı bir müşteri çıktı kendisi yurtdışında yaşıyor bir tanıdık vasıtası ile bulduk her neyse bu adam ev ve evin çevresinin profesyonelce tanıtım videosu istiyor. Ben daha önce böyle bişey yapmadım, kime yaptırtabilirim? edit falan da yapılacak video da uzun iş yani
(9) 

70 bine kadar sıfır araba tavsiyesi

nemo problemo #1263306 
otomatik/manuel farketmez. dizel olmalı. konforlu olursa fena olmaz. yani ortalama bir şey arıyorum. ne tür arabalar tavsiye edersiniz? bir de kampanyalardan haberdar mısınız? iyi kampanyalara nerden bakabilirim?
(1) 

eksi sozlukte yazilarin buyumesi

seljax #1263304 
durduk yere boyle oldu sizde de boyle mi ya? nasil eski hale getiricez bunu?
(3) 

Vize gerektirmeyen avrupa ülkelerine dönüş biletsiz gidiş

high hopes of the sozluk #1263303 
Aklıma bi fikir geldi de ne kadar mantıklı bilemedim.
şimdi ben avrupa'da vizesiz bir ülkeye workaway (çalışma karşılığı yemek ve kalacak yer sağlayan bi site) ile gideyim bi hostelde çalışayım ingilzcem gelişsin diye düşündüm 1-2 ay falan fakat sıkıntı olur mu acaba böyle bir durum?
pasaport kontrolünde sıkıntı çıkar mı?
ayrıca bu ülkelerde max. kalma sınırı falan oluyor mu?
teşekkürler cevaplar için.
(2) 

Ecocard kullanan veya bilen var mı?

safari #1263302 
Ecocard kullanmamnın bir sıkıntısı olur mu? kart ile alışveriş yapıp atm den para çekmemiz durumunda takibe takılma durumu var mıdır?
(2) 

Fitness olmadan kilo verme

ırene adler #1263299 
>>>Kendi imkanlarımla, dengeli beslenmeye çalışarak biraz kilo verdim ama daha yolum uzun.Sporu da bu sürece katmaya başladım.


>>>Yalnız bir sorunum var.Fitnessdan hiç keyif almıyorum, zorla gidiyorum gibi.Yüzme günleri benim için çok daha keyifli.Fitness bölümünde zaten hoca filan yok.Kendi kendime koşu bandı,eliptik vb yapıyorum bir süre.


>>>Ben diyorum ki fitness yerine sabah veya akşam yürüyüş ve hafif koşu karışımı bişiler yapsam,fitness olayını rafa kaldırsam.Yine de güzel ve nispeten hızlı kilo verebilir miyim?Fitness şart mı dersiniz? Beslenme olayını çözdüm gibi.Sadece spor kısmını soruyorum. Yüzme artı hafif koşu bana yeter mi?
(1) 

Turk Telekom Müşteri Temsilcisine Bağlanmak

veogundensonra #1263296 
Faturamın normalden yüksek gelmesi nedeniyle müşteri temsilcisiyle konuşmak istiyorum ancak 444 1 444 ü aradıktan sonra herhangi bi yerden ulaşamadım. Bunun yolu nedir dostlar?
(4) 

yurtdisina para gondermek(hollanda)

diego de almagro #1263290 
Hollanda'da bir kuruma para gonderecegim. Elimde sadece bir iban var. Bankaya gittigimde iban'la hollanda'ya gonderemezsiniz dedi. Sadece Bulgaristan, Romanya vs oluyormuş. Western Union'da da iban giremiyormuşuz, isim-soyisim gerekiyor.

Sonuç olarak nasıl gonderebilirim?
(2) 

Çocuklar İçin Uygulanan Zeka Testi

tam da emin olamadim simdi #1263286 
Merhaba
Çocuklara zeka testi uygulanması için en erken yaş hangisidir? Bu konuda tavsiye edebileceğiniz bir kurum var mı?
(4) 

kapadokya'da nasıl gezilir ?

300worms #1263284 
bu haftasonu istanbuldan kapadokya'ya gitmeyi planlıyorum.uçak mı otobüsle mi gideyim ? hangi oteli tavsiye edersiniz ? gezilecek yerler için araç kiralamak mantıklı olur mu ? bu konularda tavsiyelr verebilir misiniz ?
(1) 

Gömme askı aparatı

toro #1263280 
Arkadaşlar ekteki boyutta ürün için kanalıda kullanarak tavanda askıda kalmasını sağlayacak aparat var mı?
Gömme profil tavanda kalacak aparat ve yaylar sayesinde. İnternette baktım bulamadım. Özel yaptırmak mı gerekir, bilen birisi yol gösterse çok güzel olur.
(4) 

Podcast dinlemek istiyorum, tavsiye lazım.

işimdeyim gücümdeyim #1263279 
Podcast dinlemek istiyorum boş zamanlarımda.
Bilimsel şeyler olur, faydalı şeyler olur, boş iş olmasın.

Nereden bulurum ki?
(3) 

Müşteri Numarasının Dolandırıcıların Eline Geçmesi

tam da emin olamadim simdi #1263275 
Merhaba,
Yalnızca banka müşteri numarası ile aleyhimize dolandırıcılık işlemleri yapılabilir mi? Başka birisinin müşteri numaramızı öğrendiğini fark edersek numarayı değiştirmek sizce gerekli midir?
(3) 

avukatlara soru - icraya itiraz süresi

blatta hiberna #1263274 
merhabalar,

icra kağıdında yazan yedi (7) günlük itiraz süresi yedi iş günü müdür, yoksa bildiğimiz yedi gün müdür?

teşekkürler!
(7) 

İşyerinde sürekli aynı işleri yapmak

nihilist at #1263271 
Aşırı kurumsal bir şirkette stajyer avukatım. Habire aynı işleri yapıp duruyorum, az buçuk da olsa olduğuna inandığım hukuk bilgim köreliyor. Hep ezbere iş yapıyorum, her şeyin yapılmışı var onun üzerinden işler dönüyor. Bu konuda ne yapmam gerekir?
(2) 

ingilizce kelime

nick bulamadim #1263267 
ingilizce şu kadar kelime bilmek gerekir deniyor ya bunda kelime grubundaki tüm kelimeler sayılıyor mu? mesela doubt kelimesini biliyoruz bu 1. doubtfully, doubtful bunları da +2 olarak biliyoruz diyebilir miyiz?

bir de kelime çalışırken böyle kelime ailesi şeklinde çalışmak daha iyi olur değil mi?
(7) 

İzleniyor muyuz?

erdoyil #1263265 
Dün şöyle bir durum oldu. Mesai bitimine doğru, iş yerimdeki masa üstü bilgisayardan webte dolaşıyorum. Temiz, kaliteli Kayseri ev mantısı satışı yapan kişi/firma var mıdır acaba diye bakmak istedim. Önce Ekşiduyuru'ya sormak geldiyse de aklıma üşenip vazgeçtim. Google'a "Kayseri mantısı, sipariş, satış" kelimelerini yazdım ve çıkan sonuçlara hızlı bir göz attım ve bilgisayarı kapayıp çıktım. İş yerimden ayrılmamdan yarım saat sonra 0(352)219 19 12 nolu bir telefondan arandım. Arayan kişi ismimle hitap etti ve Kayseri Şahin sucukları fabrikasından aradığını; sucuk, kavurma ve mantı ile ilgili bir kampanyaları olduğunu anlattı. İsmimi ve telefonumu nereden bulduklarını sorduğumda "bir kampanyamıza katılmışsınızdır" falan dedi. (Kampanya v.s. durumlara telefon numaramı bildirmemek gibi bir prensibim var.) Bu takip mesafesi her geçen gün daha da daralıyor gibi!
(4) 

İett aktarma

ırene adler #1263261 
>>>Selamlar,bugün otobüse bindim. 1.25 öğrenci aldı.Ondan indim. Yaklaşık 10-12 dakika sonra diğer otobüs geldi ona bindim.Aktarma basmadı.

>>Kaç dakika geçmesi gerekiyordu ikinci otobüs için?Geldi otobüs yani ne yapabilirim?Diğer giden ters istikametti. Nette bakındım net bişi bulamadım.
(2) 

Çok fazla rüya görüyorum

Vse budet horosho #1263257 
Bu da beni çok yoruyor çünkü uyanır uyanmaz bütün rüyayı net olarak hatırlıyorum. Bu yüzden gittim burundan septum ameliyatı oldum ama uykumda hiçbi düzelme olmadı. Bol rüyalı, yorucu uykular devam ediyor. Bir öneriniz, tavsiyeniz var mıdır? Doktorda tahlil yaptırmam gereken bi şey ya da?
1 ...  ... • 3225    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık