(1) 

ad-soyad CV ve iletişim kişisel web sitesine ne konur ne konmaz?

Techsavvy #1361363 
Atıyorum fotoğrafçıyım.

kendini tanıt
işini tanıt
sosyal medyaya link ver
--check


CV koymak sizce ne derece zararlı olur? neler cıkarılmalı?

sitede ne bulunmalı ne bulunmamalı?
(5) 

LPG sonrası km göstergesi bozulması

Fusha #1361362 
İlk başlarda LPG ile 100 km gidiyorsam benzin menzili 10 km ya düşüyor ya düşmüyordu. Birkaç ay sonra benzin menzil kmsi sanki benzindeymiş gibi düşmeye başladı. Mesela 300 km var bitmesine yaklaşık 300 km sonra tekrar başa dönüyordu km 290 veya 300 falan oluyordu menzil. Neyse sonra üç çizgi oldu ve değişmedi öuşr kaldı. Halbuki en az yarısı dolu deponun.

Bunu da geçtim, bu çok önemli değil hadi. Bu hafta benzin depo göstergesi çalışmamaya başladı. Fullemişti depoyu birkaç yüz km sonra LPG'de kullanmama rağmen 10 litre benzin bitmiş diye düşünmeme neden olacak kadar azalma oldu göstergede. Şaşırdım ama gittim fulledim. Ben en az 6-7 litre alır hatta 10a kadar yolu var derken 3 litreden az aldı. O da fulledikten sonra benzinciler düğmeye bir daha basar da tekrar doldurur ya o kısımmış. Çünkü bugün biraz yokuşlu bir yolculuk yaptım. Arabadan indiğimde depodan benzin sızdı baya. (yarım litre kadar) baktım depo kapağı tam kapanmamış.

Neyse bu benzin menzili çok önemli değil de gösterge önemli benim için. Bozulma çok görülen bir şey mi LPG olayında. Tamiri kolay mı ?
(2) 

İsveç vizesi için banka bilgilerini nasıl ibraz etmeliyim?

gijilti #1361360 
Maaş hesabım Ziraat bankasında. Her ay maaşımı EFT ile Enpara.ya aktarıp vadeli hesaba ekliyorum. Bu durumda hangi bankadaki hangi hesabı ne şekilde ibraz edeceğimi bilemedim.

Mesela Ziraat'e gidip 3 aylık döküm alsam yeterli midir? Biraz EFT yapsam dikkat çekermi zirrat'e, belge almadan önce.

Konsolosluğun notu:

Gerekli evraklar

- Finansal belgeler

İsveç turistik vize başvurularında finansal kapasitesini belgelediğiniz banka hesap dökümlerinizi sunmanız gerekmektedir. Banka hesap özetinizin son 3 aylık olması ve aktif hesap hareketlerini göstermesi gerekmektedir. Hesabınızda bulunan bakiye, İsveç ve Schengen bölgesini içeren seyahat sürenizle orantılı olmalıdır. Banka hesap özetleri bankanın kaşesi, yetkili imzası ve imza sirkülri ile birlikte ibraz edilmektedir. Kendi gelirini belgeleyemeyen serbest çalışanlar veya çalışmayan kişiler tapu ve araç ruhsatı gibi evrakları da ibraz etmelidirler.
(1) 

Samsung Tablet - Ereader

aradaki uzaklik #1361358 
Selamlar.

Elimdeki Samsung tableti kindle tarzı bir e-reader’a çevirebilir miyim? Altını çizmeli, not almalı, zoom yapmalı vesaire? Bir uygulama var mı bu şekilde?
(2) 

laptopu tvye aktarma

nemo problemo #1361356 
laptopun ekranı bozuk. hdmi girişi de bozuk. bir tek vga girişi var. dolayısıyla şöyle bir şey mümkün mü?

laptobun vga kısmını kullanaraktan tvye bağlanma mümkün mü? mümkünse hangi apartatı almalıyım?
(9) 

chernobyl bitti şimdi ne izliycez?

dedim ben sana #1361355 
siz ne izliyosunuz bu aralar?
(12) 

İş yerinde tartışma yaşamak

basubadelmevt #1361354 
İş yerinde tartışma yaşayınca ve yaşadığınız kişide sizden baya kıdemli olunca daha sonrasında nasıl tavır alıyorsunuz?
İşten hemen soğur musunuz?İstifayı basıp gider misiniz? Olayda yüzde 90 siz haklısınız,karşıdaki ego tatmini için fırsat olarak gördü. Küfür,hakaret olmadı; sadece ses yükselmesi ve gerginlik. Siz ne gibi aksiyonlar alıyorsunuz bu durumlarda?
(4) 

25inde öldüm

MtKrt #1361352 
27 yaşına geldim,çoğu kişi gibi benim de enerjim yok. burada da görüyorum, sık sık bu tarz duyurular geliyor. ne yapmalı ?

şimdi bir enerji geldi, gerçek bir hedef koyma konusunda sorun yaşıyorum. istediğim şeylere karşı da pek tutkum yok. ne olursa olsun hemen başlayayım diyorum ama bir kaç saniye sürüyor.
yazarak hedefleri netleştirmek yararlı mı? bazen böyle öneriler görüyorum.
ya da sizin başarı hikayeleriniz neler ?
neler tavsiye edersiniz?
(2) 

art history brush tool - photoshop

gomsumuz bizim oluyo da gomsumuz oluyo #1361350 
merhaba. Photoshopta yeniyim. bir fotoğrafı sepya yapıp fotoğraftaki bir objeyi eski beyaz rengine döndürmek istiyorum fakat kullandığım fırça önceki calismalarimdan mavi kalmis ve ne yaptıysam değiştiremedim. her yeri mavi boyuyor. geçmişe dönme fırçası aracı idi bu arada Türkçesi. çok işime yarayan bir fırça idi, nasıl tekrar beyaz boyamasıni sağlarım? yandaki renk panelinde her ayari beyaz yaptım ama yok, hala mavi boyuyor.
(2) 

instagram etiği?

neverlose #1361346 
selamlar. bir kaç gün önce aniden gaza geldim ve instagram açtım. Her ne kadar aktif olarak 7 yıldır twitter kullansam da, bu instagram bayağı farklı bir yer olduğunu düşünüyorum. Nedir buranın temel etiği? şimdilik 200 takipçim 230 takip ettiğim var. (hepsi gerçek, en azından simaen tanıdıığım insanlar)
Şöyle bir ELI5 yapsak? nelere dikkat etmek lazım
(15) 

Elektrikli Süt Pompasi Onerisi

Kirmizibavul #1361344 
Kullanip ta memnun kaldiginiz emziren anneler icin sut pompasi oneriniz var mi? Hem acitmasin, hem sessiz olsun, hem de basarili olsun. Mumkunse 200-300tl veya bi tik ustu olsun.
(3) 

Odayı soğutmak lazım

the real brad pitt #1361340 
Olmuyor arkadaş pervane var bi tane mini vantilatör diyeyim ayaklı değil ama masada duruyor, yatağa doğru üflüyor. Ama yok yani. Geçmez bu 5 ay. Var mı soğutma önerileriniz. Bir cihaz veya. Klima taktıramayız odaya. Napsam uyuyamıyorum böyle.
(4) 

Ayt biyolojide nasıl full çekebilirim?

Tamario #1361335 
İstediğim bölüm için ayt biyolojide full çekmem lazım.
1 haftada nasıl full çekecek seviyeye gelebilirim?
(1) 

Sözlük yazarına ulaşabilme

arenas #1361334 
Arkadaşlar,iş başvurusu için bi sözlük yazarına ulaşmam gerekiyor.Yardımcı olabilecek sözlük yazarı var mı aramızda?
(2) 

Caz esintileri, azerbaycanli cocuklar

belki lazim olur #1361333 
Ensturman zenginlikleri olan 6 7 kisiden olusan kizli erkekli guzel bi grup vardi. Yutubda caliyorlardi. Neydi ?
(4) 

Yutıbıra video çekme ücreti

Jux #1361332 
Makyaj videoları çeken bir yutıbıra çekim+edit işi yapıcam. Daha önce hiç paralı yapmadım bu işi, piyasası nedir?
Videolar ortalama 10bin falan izleniyor ve telefonla çekiyor şu anda. Bayağı bir fark hissedicek yani, profesyonel ekipmanla çekicem. Ne istiyim, piyasa nasıldır, nereden öğrenebilirim?
(2) 

İgdaş, İski, CLK Boğaziçi Depozito İadesi

joker hakki #1361331 
Yakın amanda abonelik sonlandıran var mı? 2019 itibariyle bu kurumlar ne kadar depozito iadesi yapıyor?
(4) 

Büyük bir yudum içerken göğüs ağrısı - sıkışması

amusan #1361326 
herkese merhaba,
Son dönemde kafama takılan birşey var. Kola, soda tarzı asitli şeylerden büyük bir yudum içtiğimde göğsüm sıkışıyor. Kaburganın tam ortasına baskı oluyor ve nefes alamıyorum diyeyim. Geçen o yudumu yutup gazı çıkarana kadar nefessiz kaldım.
Bunu başka yaşayan normaldir diyen varsa güzel. Yoksa bir sorun belirtisi mi bu? Boşuna doktora gitmeyeyim.
(1) 

Laptopumun ederi nedir

dizicolleague #1361325 
Masaüstü topladığım için artık işimde kullanabileceğim hafif bir laptop alacağım ve şunu satacağım:

Acer Aspire V3
Intel core-i5 4200M 2.5-3.1(Boost)
2 GB Geforce Harici Ekran Kartı
8 GB Ram
1 TB HDD
Kozmetik hasar-çizik yok.

Kıyaslama yapabileceğim sitelerde anormal fiyatlar var(sahibinden ve muadili).
Hem alanı hem satanı memnun edecek objektif bir fiyat belirlemek istiyorum.
(3) 

Amsterdam'da yasayanlar

cocoreo #1361324 
nerede kaliyorsunuz?

isyerim amstel-station'da. toplu ulasimla max 30-40dk capta nerede kalmami oneririsiniz ek soru olarak.
(4) 

safety razor önerisi

Jeckson #1361323 
bunun türkçesi nedir acaba?

trde alabileceğim bir kaliteli ürün önerrir misiniz?

bir de maharet bunlarda mı yoksa takılan jiletin kalitesinde mi?
(2) 

dakika aralıklarını kendim belirleyebileceğim bir pomodoro uygulaması

for day to break #1361322 
var mı? teşekkür ederim.
(4) 

spor yaparken titremek

depresyon hirkasi #1361317 
aşırı ama aşırı ham bir insanım. özellikle bacaklarda. hamlığı bırakın kas mas da yok bacaklarda. 40 kilo verirken kasları da yakmışız. dolayısıyla yokuş bile denemeyecek azıcık yukarı eğimli yerlerde bisiklet bile süremiyorum.

dedim ki bari ben kas yapayım bacaklarda biraz. diyeti de ona göre ayarladım bol proteinli. düşük kilolarda deadlift, squat, lunge falan yaptım ama sınırlarımı korkunç zorladı, bacaklarım zangır zangır titriyor. deadlifti 13 kiloyla yaptım, squati ve lunge ı 5 kilo ile. şuncacık ağırlık bile çok mu geldi acaba? her yerim deli gibi ağrıyor ve titriyor.

bi süre vücut ağırlığı ile alışana kadar mı yapmalıyım sizce?

cins: kadın
(1) 

Avrupa uluslar ligi

sorubankasi #1361314 
Bu nanede maç yapan takımlar eleme maçlarına çıkamıyor. Nasıl olacak o iş? 4 takım bu ligten gelecek dendi yani yarı finale kalan takımlar mı gelecek?
(4) 

Vize Süresi Geçmesi Durumu

parcaliham #1361312 
Arkadaşımla seyahat ediyorum ve vizesi bugün 12’de bitiyor. Bağlantılı uçağımız, ilk uçuşumuz nedeniyle rötar yaptı ve 2. Uçağı kaçırdık. En erken uçak yarın sabah. Ne yapmalı? Vize bittiği için çözüm ne? Polis kontrolünden 10 saat önce geçip geceyi o alanda geçirmek mantıklı mı? Türkiyeye girdiğimizde yine de vize geçmiş derler mi yoksa önceki ülkedeki polis kontrol saati mi önemli sadece?

EDIT: Ülkeden çıkarken görevliyi durumu izah etti. Görevli, 'Sorun değil, bu sizin kabahatiniz değil' dedi. Ama içeri gidip ufak bir kontrol etti belgeleri sonra geri dönüp, iyi yolculuklar dedi.
(6) 

gezmeyi planladığınız yerleri işaretlemek için app önerisi ?

cheesecake #1361311 
merhaba ,

Yurt içi/dışı gezmeyi planladığınız yerleri nereye işaretlemeyi tercih ediyorsunuz ? herkes google map'imi kullanıyor acaba ?
(3) 

Gamsızlaştıracak Film Önerisi

dizicolleague #1361307 
"Hayat kısa, her fırsatta eğlenelim" düşüncesini akla getirecek film önerilerine açığım. Hüzne boğmayacak, "ben de böyle yaşayacam lan takmayacağım kafaya" dedirtecek tipte olmalı.
(6) 

Böcek sorusu

pythagoreanist #1361306 
Merhabalar. Fotoğraftaki böceğin hangi tür böcek olduğunu bilen var mı? Bugün tatil dönüşü evimin çeşitli yerlerinde ölüleri ile karsilastim.(1 ay önce evimi ilaclatmistim)
(2) 

Tansiyon aleti tavsiyesi

takıl yani takmıyo belli #1361304 
Bilekten ölçenler sağlıklı sonuç vermiyor diye duydum. Bütçeleri fazla zorlamadan önerebileceğiniz cihaz var mı?
(4) 

kedilere kuduz aşısı gerekli mi?

vonnegutlady #1361303 
7 yaşında, evde yaşayan, sokağa hiç çıkmayan bir kedim var. Veteriner her defasında iç-dış parazit aşısıyla birlikte kuduz aşısı yapıyor. gerekli mdir? Kazıklanıyor muyum? :)
(13) 

MEB'de atanınca istediğim yerlere gelemez miyim?

hadi ya la #1361299 
Branşım İngilizce. Mezun olmak üzereyim. Kafamda yüksek lisans, özelde öğretmenlik, yurtdışı, büyükşehirlerde başka sektörler, KPSS, okutmanlık, tercümanlık ve hatta müzik sektörü olarak sayabileceğim binbir türlü şey var.

Öğretmenliği seviyorum, uzun vadede Türkiye'de bunu yapacaksam üniversitelerde okutmanlık harici şartları en rahat olan yer MEB. Peki şimdi bir yere atanırsam yıllarda mecburi olarak gittiğim yerlerde sürüklenir miyim, Ege'ye hiç gelemez miyim? İzmirliyim. Bu bölgeye eninde sonunda gelebilsem atanayım ama hayatım boyunca Ege'den kopmak istemiyorum.

Durum nedir? Atandıktan sonra bu taraflara gelmek imkansız gibi bir şey mi? Hocalarımdan fikir bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.
(8) 

bu bitkinin adı ne?

ilkot #1361290 
merhabalar,

geçenlerde aldığım bir saksı bitkisi var, linkte fotoğrafta görebilirsiniz.

alırken ismini sordum ama tabii ki unuttum, x küpesi mi öyle bişey kalmış aklımda ama web'te de bulamadım.

bilen var mıdır? çünkü gün geçtikçe soluyor ve kurtarmak istiyorum, tavsiye de alırım.

eksiup.com

teşekkürler,
(4) 

Ameliyat Görüntüleri Kaydı

silah taciri #1361289 
Merhaba. Hastanelerde ameliyat/operasyon görüntülü olarak kayıt altına alınıyor mu?
(1) 

SSCB'yi Anlatan Alınık Belgesel Tavsiyesi

pofudukayi #1361287 
Soru başlıkta olup, Amerikan kara propagandası veya sovyetleri şirinleri köyü gibi gösteren komünist sevici bir yapım olmazsa sevinirim. Nazi Almanyası için bir çok seri var popüler bence en az onlar kadar ilginç öyküsü olan sovyetler yeterince ilgi çekmemiş sanırım.
(4) 

uyurken bir anda sıçramak ama bir şey görmeden!

Sour #1361286 
selam,

uyurken veya uykuyla uyanıklık arası elim, kolum, bacağım vs. atıyor. bu görece olarak çok sık oluyor. umarım sorunumu anlatabilmişimdir. bunu tıpta nasıl tanımlıyorlar?
(3) 

Otel Yastıkları

Jeckson #1361284 
Bu büyükçe ama başını yasladığında çöken yumuşak beyaz otel yastıklarının ismi nedir acaba? Kuştüyü mü deniliyor?
(3) 

Gaz lambasında hangi yakıtı kullanayım?

iddaaci #1361281 
Merhaba, evet gaz yağı diyeceksiniz ama bir çok yakıtla yakılıyor anladığım kadarıyla. Sağlıklı dumansız bol ışık veren yakıt hangisidir?
(4) 

macbook tuşunu kırdım sanırım

hıkmıkzık #1361280 
ses kısma tuşu bayadır takılma yapıyordu ve sertti, arasına bişey kaçtı sanırım dedim çıkartayım derken de tuşun 4 tırnağından ikisini kırdım daha bok ettim İstanbul'da dışındayım Pupa'ya götürsem tuşu değiştirirler mi garantisi devam ediyor işlem çok uzar mı yoksa hemen teslim ederler mi bilen var mı? nolur olsun:(
(8) 

Sıfır Iphone 7 mi, ikinci el 8 mi?

new day new life #1361278 
Telefonla çok işi olan birisi değilim. 5s'im vardı perte çıkmak üzere. O yüzden yenilemek istiyorum da arada kaldım. Sizce hangisi? 2.el diyorsanız alırken nelere dikkat etmek lazım?

Sıfır Iphone 7 32gb 3200 tl

2.el Iphone 8 64gb 3200-3500tl arası.
(5) 

Çadırlı kamp alanı - İstanbul yakınları

kırmızıayakkabılıgargamel #1361276 
Beş kız arkadaş gideceğimiz, İstanbul’a yakın bir kamp alanı arıyoruz. (Çanakkale de olur)

Haftasonu insan istilasına uğramayan bir deniz kenarı\orman içi olsa Harika olur.

Bir de çadırı orda da kiralama seçeneğimiz olursa tadından yenmez.
(2) 

ÖSYM Yeni Nesil Mat

6 yasimdan beri metal dinliyorum #1361274 
Selam,

Ales’te netini 30’lardan 50’lere çıkartan biri tavsiye verebilir mi?

Yetmiyor süre :(
(2) 

ingilizce kitap

docrivers #1361265 
fena halde araştırmak istediğim bir konu var , yalnız sorun bu konu hakkında türkiyede bırakın kitabı tek bir makale bile yok inanılmaz , amazonda yüzlerce kitap var tabi hepsi ingilizce, benim ingilizcem bu kitapları okuyabilmek için yetersiz gibi, gidip 50 dolar bayılacağım kitaplara ama ne yapabilirim, daha önce bu şekilde kitap okumuş olan var mı , nasıl bir yol izlemem lazım , hiç ingilizce kitap okumadım.
(1) 

Ankara çevresi piknik alanı

mkrk #1361259 
Selam,

Ankara çevresinde piknik için nerelere gidiyorsunuz?

Çok popüler kalabalık olmayan sakin yerleri tercih ederiz. 2-3 aile gideceğiz. Uzaklık çok önemli değil ama 3 saatte yol gidip yorulmasak iyi olur:)


Teşekkürler.
(3) 

Demir dövüldüğünde çıkan pul

ipmus90 #1361255 
Demir dövüldüğünde demirin dış katmanı sanki pul pul dökülüyor. o şey nedir? demirin parçası mı? soğuyor diye mi böyle?

çıkması iyi bir şey mi?
(4) 

Adamın kolundaki saatin markası/modeli nedir?

birşeylersoracağım #1361254 
Şu videodaki adamın saati çok güzel değil mi?

Bunun marka/modelini bulmak mümkün mü?

www.youtube.com
(1) 

euro 2020 elemeleri ve nations league

duyuru #1361253 
şu an nations league maçları da oynanıyor. nations league'te oynayan takımların euro 2020'ye katılımı nasıl oluyor? bu nations leauge'i kazanan mı doğrudan katılımı elde ediyor? buradaki takımlar euro 2020 elemelerinde de var gördüğüm kadarıyla. onların maçları ne zaman oluyor, bu takımlar nations league'te devam edemeyen takımlara göre daha fazla maç yapacaklar toplama bakıldığında öyle mi? nations league'i kazanan takımın euro 2020 elemelerinde gruplardaki durumu nasıl oluyor? elemelerde de katılım hakkı kazanırsa onun yerine 1 kontenjana kim sahip olacak?
(2) 

tren bilet fiyatı hakkında

panamera #1361243 
Merhabalar,
Gidiş dönüş bilet aldım. Gidiş 38 lira, dönüş 63 lira yazıyor. Ben bir yerde yanlış mı yapıyorum?
Hat: Eskişehir-Ankara; tarife: bussiness tam.
(1) 

5 dakikalık saç Photoshop’u

dalessandro #1361239 
Çok beğendiğim bir fotoğrafım var ama saç kısmında ufak bir düzeltme yapmak gerekiyor. Cs den anlayan biri boş vakti varsa yardım edebilir mi?
(3) 

öğrenci yurdu

black mamba #1361237 
normal 4 kişilik öğrenci yurtları. ortam nasıl? belli bir saatten sonra uyunabiliyor mu? üzerinizi nerede değiştiriyorsunuz? herkes odada mı değiştiriyor?
(1) 

En uygun hat hangisi?

sordum soruyu #1361235 
Yıllardır kullandigim hat is hattina dönüştü biraz. Onu sadece iste kullanmak istiyorum yeni telefon alıp onu günlük hayatta kullanacağım. 4 gb internet tatil dışında rahar yetiyor. Onun dışında mali malumunuz mesaj var konuşma kalmadi artık. Ek internet paketleri ucuz olan bi tarife bana uygun gözüküyor
1 ...  ... • 2474    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık