3-5 ay içinde avrupa'ya eğitim ya da iş amaçlı gitme isteğim var.

(asıl amacım önce 1-2 yıl yaşamak, ardından master yapmak ve orada yaşamaya devam etmek.)

suriyelilere, izlanda ve finlandiya gibi ülkeler sıcakkanlılıkla kapılarını açmışken 'bir şekilde' ben de bu fırsattan yararlanamaz mıyım?

illa suriyeli mi olmak gerek?

 

Acı çeken ve topraklarını terk etmek zorunda bırakılan bu mağdur insanlar için yapılmış hayati bir uygulamayı "fırsat" olarak nitelendirmeniz çok üzücü ve düşündürücü.

makarnavodka

@makarna o insanların da dünya üzerinde birçok ülke varken yaşam standartları en iyi olan yerlere gitmesi de bir anlamda fırsatçılıktır. neden bir ukrayna, yunanistan ya da rusya vs varken norveç, finlandiya, isveç?????????

neden yüzlerce kişi rusya üzerinden norveç'e bisikletle geçti. neden rusya da kalmadılar?????????

avrupa nın en dandik ülkesine bile savaş yoktu. ya da neden avrupa???? gitselerdi ya asya'ya...

duruma bir de bu taraftan bakın bence.
insanları bu kadar kolay suçlayabilmek ise benim açımda üzüntü verici.

ayrıca sizi komik buluyorum.

kupigometa

oyle bi firsat olsa ben de giderim. ama sanmiyorum hepsi kayit altinda oluyodur (legal olarak yasamak istiyosan) bizdeki gibi ciftigin kapisi acik birakmiyolardir

seljax

kafanıza göre mülteci olamazsınız, bunun uluslararası şartları kuralları var. öncelikle mülteci olma hakkını almanız lazım.

yani bu bir fırsat değildir, uluslararası kurallara bağlı yıllardır yürütülen bir süreçtir. ülkeler sıcakkanlılıkla kapılarını açmazlar, mültecilik kuralları gereği, gerekli hukuki şartları sağlıyorsanız, ve o ülkeye bir şekilde giriş yaptıysanız, başvurduğunuz ülkede mülteci olma hakkı kazanırsınız. tabi illa oraya gitme şartınız yok ama bu durumda işler biraz daha uzun ve yorucu oluyor. Ayrıca, mültecilere vatandaşlık verilir gibi bir durum da yok, onlara insani şartlarda yaşamaları için imkanlar sağlanır.

sadece bu tür insanlık dışı durumlarda yararlanıcı sayısı artar. Bu bosna savaşında da böyledi diğer benzer afetlerde de. Ama artık ulaşım daha rahat ve medya sayesinde bazı işlemler daha açık ve kamunun ilgisini çekiyor.

Sonuç olarak böyle bir fırsat var olmadığından, gerekli şartları sağlamadığın sürece mülteci olamazsın.

bilgi için; www.unhcr.org.tr

cursor
1

mobil görünümden çık