elimde win7 var ama usb de.

laptop'un ise sistemi yok.

kurulumu nasıl yaparım? usb den olur mu? usb yi nasıl okuyacak laptop?

 

Power girişinin yanında ufak bir düğme oluyor bazılarında, ona basılı tutarak açtığında gerekli işlemleri yapacağın arayüz ile geliyor. Yoksa açılışta boot seçeneklerini değiştirebilmek için bir F tuşuna basmanı söyleyen bir uyarı çıkar, ona basıp USB'yi ilk sıraya alırsan USB'den boot edersin. Usb'den boot edip kurulum yapacağın bir flash disk oluşturmak için de Wintoflash tarzı programlar kullanabilirsin.

osurdum

eğer elindeki usb ye bootable bir windows yüklü ise bilgisayarı usb üzerinden başlatıp windows kurabilirsin.

usb üzerinden başlatmak için biosa girip ilk bakılacak sürücü olarak usb yi seçmen yada -laptopun markasına göre değişir- F11'e basarak çıkan menüde usb yi seçip usb den windowsu kurabilirsin.

morcivert

laptop boot menüsünden usb seçildiği halde yine de windows setup başlamıyorsa eldeki usb boot edilebilir değildir. ilk verilen cevaptaki Wintoflash programı ile öncelikle usb'nin boot edilebilir hale getirilmesi gerekiyor. kolay gelsin.

typhoon r

Bir alternatif daha, rufus isimli programla eğer elinde windowsun iso dosyası varsa boot edilebilir usb den windows şeedebilirsin. Rufus bu iş için en bilinen basit programlardan biridir.

morcivert
1

mobil görünümden çık