o kadar para verdiğin laptop a neden fazladan 200-300 tl verip windows kurdursun insan?

ok eyvallh sistemsiz geldi pc. o zaman crack le falan biz kursak garantisi yanıyormuş. var mı böyle bişey?


 

200-300 tl daha ucuz olsun diye windows gelmiyo zaten.

yazılımdan garantisi niye yansın? format atar bomboş verirsin ben bomboş aldım diye. format atar ubuntu kurarsın, kim anlayacak .

eksi sozlukte eksiyen adam

ubuntu varken ne windowsu :P

chaotic good

ben var diye biliyorum.
özelleştirme kısmında "Yazılım - İşletim Sistemi" altında:
is.gd

late viper

abi korsan windows kurup garantinin yanacağını hangi şerefsiz size söylüyor siz de inanıyonuz ya.

monster dediğin marka senin mahallendeki ahmet bilgisayar gibi değil ki. bir tane kaçak uygulama kursa bitirirler adamı. o yüzdendir ki ofislerde hep orijinal yazılım kullanılır. ev kullanıcısına kimse bir şey diyemez.

@ekşinin dediği doğru ama şöyle bir şey de var. bir ara yasa mı ne çıkmıştı mesela teknosa windowslu makine satıyordu ama sen içine linux kuracan. teknosaya diyorsun bunu ben yazılıma para vermek istemiyorum diye sana windowsun parasını iade ediyorlardı. belki uzun zamandır bu uygulama bu yüzden olabilir. veya ucuz olması da alternatif çünkü alan adam en yüksek ihtimal korsan çakacak zaten.

patr

Çünkü müşteriye ucuza geliyor, mesela ben dreamspark'tan ücretsiz win 8.1 indirebiliyorum, 5-6 aya win 10'da yayınlanır, bu durumda yeni alacağım pc için neden os ücreti ödeyeyim ki? Veya zamanında 29 tl'ye win 7'den 8'e yükseltme vardı, bu alınan 8 lisansı ile win 7 lisansını ayrı pc'lerde aynı anda kullanabiliyorsunuz da.

atom karincanin torunu

@late win yüklüyorlar ama parayla.

@chaotic yıllarca ubuntu kullandım ama bazı uygulamalar doğrudan ihtiyaç duyuyordum. ubuntu zaman kaybettirdi. öğrenme açısından.

@patr dostum ne bileyim ya azz önce bi yerde okudum. öyle sizin kadar anlamayınca da inanıyoruz amk.

şimdi ben bunu işletim sistemi olmadan alıp içine korsan win kursam sıkıntı olmuyor dimi. hakkaten ya garanti ne alaka ki? ://

kupigometa

baboli bak ne diyom, ofiste kullanılacaksa mesela senin bir avukatlık büron var. orada korsan kullanırsan keserler çükünü. öbür türlü sıkıntı olmaz

patr

anladım eyvallah. evde kullanacağım ama diyelim ki ofise de götürdüm. nasıl tespit edilir crack li win kurduğum?

kupigometa

şikayet veya kendi kafalarına göre denetlemeye gelirler. tespit yöntemleri farklı en bilineni aldığın yazılıma dair bir fatura vs. ha bu kadar gözünü korkutmasın, benim dediğim tüm işlerini yürüttüğün bir pcde kaçak bulundurmamak. öbür türlü evde takıldığın pcyi bir günlüğüne büroya götürdüğünde ceza kesmeleri için bad luck brian olman lazım. :p bsa nedir araştırırsın

patr

sağ ol @patr bakarım ona. genel anlamda tedirgin olmaya gerek yokmuş.

kupigometa

diğer markalardaki yüklü windowsu bedava mı sanıyorsun, anlamadım ki...

late viper
1

mobil görünümden çık