
Atandigin okula gore degisir, fakat zorunlu hizmete tabi okula atanmissan 3 yil boyunca tayin isteyemezsin, ozur grubu haric


illere, ilçelere ve okullara göre farklılık göstermektedir.
ekteki listede mevcut.
personel.meb.gov.tr


atama tam olarak nasıl oluyor? sistemi tam olarak bilmiyorum. kpss puanını aldıktan sonra bildiğim kadarıyla üniversiteye girişteki gibi tercih yapıyorsun ve bir yer çıkıyor. ondan sonrası nasıl? ya da yanlışım mı var?


kpss puanı ile okul tercih edilip atanılıyor. atandığınız yer zorunlu hizmet bölgesi değil ise 3 yıl sonunda zorunlu hizmet kapsamında bir okula gitmek zorundasınız. ilk atandığınız yer zorunlu hizmet okulu ise orada sonsuza kadar çalışabilirsiniz. (şu an rotasyon da iptal edildiği için söylüyorum) diğer türlü iliçi ya da ildışına tayin istemek için 3 yıl bir yerde çalışma zorunluluğu var. eş durumu için sıkıntı yok. eşinizin olduğu ilçeye ilk yılın sonunda tayin isteyebiliyorsunuz.


son bir soru daha. atandığım okul zorunlu hizmet bölgesinde değil diyelim. üç yıl sonra başka yere atandım. üç yılın sonunda tekrar eski atandığım yere geri dönebiliyor muyum?


atandığınız yere geri dönebilirsiniz. tabi açık olmalı puan önceliğiniz olmalı vs. ben döndüm :)


her okulun farklı, 4 ila 7 yıl arasında değişiyor. 3 yıl aynı okulda görev yaptıktan sonra, (eğer zorunlu hizmet yükümlülüğün bitmediyse) başka bir zorunlu hizmet okuluna tayin isteyebiliyorsun. ne zamanki zorunlu hizmet biter ancak o zaman, haritadan herhangi bir kısıtlama olmadan istediğin yere tayin istersin.
tek tek okulların kontenjanı açıklanıyor, direkt okul tercihi yapıyorsun.
