tartışma anında "düğün yoksa ben de yokum" diyen kadın hakkındaki görüşlerinizi merak ediyorum.

-kadınların kızıp söylediği sözleri ciddiye almayalım mı?

-yoksa kadınlar sevdiği adamdan ziyade giyeceği elbiseyi düğünde herkese göstermeyi mi seviyor?

-ya da sadece göz mü korkutuyor?

göz korkutsa bile bu laf söylenecek bir laf mıdır?

erkek de "o halde düğün varsa ben yokum" der. bu mu yani

çocuksu değil mi böyle laflar?

 

barışmadık dostum. ayrıldık zaten.

aramızda geçen laflar ders çalışırken falan aklıma geliyor. hatırlıyorum bir anda her şeyi. bi bakıyorum ki başka şeyler düşünüyorum.

aile baskısı düğün gibi organizasyonlar üzerine pek yoktu. onun düğün hevesi facebook ta gördüğü arkadaşlarından geliyordu.

kupigometa

altı üstü düğün. kadın illa çırağanda olacak helikopterden atlayacaz dememiş ya.

rest çekecek duruma getirmemek lazım olayları. sorunları küçükken halletmeli.

hem hayalindeki düğünü sorsana bi. gelinlik giymek için mi halay çekmek için mi eski komşusunu kıskandırmak için mi asıl niyeti çıkar ortaya.

seksen9

Bu tür şeyler için ayrılan kadın yarın ev almazsan gider, araba almazsan gider, tatile çıkartmazsan gider, koltuk takımı almazsan gider vs.
Ayrılmakla kendini kurtarmışsın. Seven insanın gözü böyle şeyleri görmez.

mornie

hayalindeki düğün kır düğünü. ama ilk başlarda düğünden ne kadar haz etmediğimizi konuşuyorduk. düğün sevmeyen birini buldum diye seviniyordum.

ayrıca altı üstü düğünse yapılmasa da olur demek oluyor bu.

kupigometa

benim görüşüm bir hayır gelmeyeceği yönünde. en ufak bir sorunda bu denli büyük ve şakaya gelmeyecek bir şeyle rest çekiyorsa sıkıntı var demektir. yarın birgün daha ciddi sıkıntılar yaşanır ve ben bana duyduğu sevgiden şüphe ederdim. afedersin ama densizlik.

1. almalısın
2. kadınlar diye genellemek doğru olmaz ancak bahsettiğin şekilde rest çeken biri için bu yüksek ihtimalle doğru.
3. göz korkutuyor olabilir ancak yolu bu değil.
4. dediğim gibi söylenecek laf değil bu.

artık çocuksuluktan çıkmış olay, dengesizlik.

air

@mornie ben de öyle düşünüyorum. kır düğünü zaten çok pahalı. normal düğün ise... neyse konuşmayayım o konuda.

@soylu haklısın tabi ki sinir vs durumlar da var ama her sinirlendiğimizde karşı tarafı kıracaksak aynı şeyi biz onlara yaptığımız da onlar da üzülmemeli.

bu tarz restlerin şirket-çalışan restleşmesinden farkı yok.

kupigometa

@air teşekkürler haklısın

@dude bu tartışma ayrılmadan 2 ay önceki mevzuydu. bu olaydan sonra gönlünü almaya çalıştım şakalarla falan ama pek oralı olmadı. 2-3 gün konuşmadık. sonra siniri geçince açıldı.

zaten ayrıldık dostum. o duyuruyu açtığım vakitlerde.

kupigometa

altı üstü düğünse yapılmasa da olur demek. hmm sevgiline de mi böyle dedin?

sen düğün yapma kardeş. kız da bıraksın gitsin. onun önemsediği bişeyi bu kadar aşağılıyosan, ego savaşı haline getiriyosan evlenmeye hazır değilsin zaten.

seksen9

@seksen9 bir adet düğün önemseyen insanla zaten ne yapabilirim ki?

yok öyle demedim zaten. ego savaşlarım yoktur öyle konularda. asıl çocuksuluk o olur zaten.

istese borç altına girip kır düğünü yapabilirdik. pahalı diye yapmak istemeyip salon düğününe neden razı olayım. sonra yaparız olur biter.
bazı kadın tanıdıklarım nikah yapıyor, tamam...

hayali düğünden ibaret olan birisiyle sen mutlu olacaksan buyur ol.

ama "kır düğünü yapamadık, o zaman salon düğünü yapalım" lara gelemiyorum ben.

"paris e gidemedik kiev e gidelim..." - "hayır bekleyelim seneye paris e gidelim"

kupigometa

arkadaşım düğünü isteyen o sen değilsin. pahalı diye kır düğününden vazgeçiyosa, seni zorlamıyosa, maddi durumunuza anlayış gösteriyosa bi zahmet sen de ona anlayış göster. hevesini almak istemiş kursağında bırakmışın.

vakti zamanında istememesini de koz olarak kullanamazsın. sanki tek başına evlenecek. seninle düğün yapmak istiyor bu kadın, 'seninle'. o heyecanı tatmak istiyor. yoksa gider kır düğünü yapacak adam bulurdu. seninle salon düğününe razı olmazdı.

sonra yaparız gibi bişey de söyleme. illa konu maddiyatsa 10. yıldönümünüzde falan bi süpriz ayarlarsın mini bir kır düğünü yaparsın. çocuklarınıza da minik gelinlikler takımlar giydirirsin. verebileceğin en güzel hediyeyi verirsin. tabi bu kafayla 10. yıldönümümüzü görebilirseniz.

olmaz diyerek resti çeken sensin ayrıca. kız çözüm bulmaya çalışmış sen inat etmişin. sevildiğini görmek için de bir adım bekliyor senden. o adımı atmazsan evlenseniz bile huzursuz bir evlilik olur.

ekleme: soylu +1 sevdiğin insan yanındaysa kiev, sevmediğin insanla gittiğin paristen güzeldir. bazı şeyler vaktinde güzel.

seksen9

valla eşim illa düğün olmayacak diye tuttursaydı ben de ayrılırdım ondan. bazı olmazsa olmazlarım vardı, onun da vardı. orta yolu bulduk. ilişkiler de böyle yürüyor, kestirip atsaydı/m şu anda evli mutlu çocuklu olmazdık

düğün istemek normal, "düğün yoksa ben de yokum" raddesine getirmek çocuksuluk zaten. bu durumda çocuksu olan sen oluyosun. kim bilir neler dedin de bu cümleyi kurdurttun.

la noix

@seksen9 dostum ben olmaz dememiştim ki... eskiden konuştuğumuz sözleri anımsadım, çünkü eskiden düğün olmasın diye konuşmuştuk. ayrıca o bana öyle çemkirince ben sesimi bile çıkarmadım. gönlünü almaya çalıştım, sonra da sustum. başka tartışmalar da var aramızda. mesela; eksiduyu.ru
hatta onlar olmasaydı ben istediği her şeye razıydım.

ayrıca @soylu bu paris-kiev örneğinde kiev i savaş mağduru diye örnek vermiştim. şam falan mı deseydim ki :))

abi ben sanırım ikna olmuyorum . kusura bakmayın. bekleyip paris yapardım yine.

ve ilişkilerde restleşmelerden, tarafların birbirine çemkirmesinden ziyade oturup düzgünce konuşma yanlısıyım. bana güzelce deseydi ki " tatlım tamam başta öyle konuştuk ama şimdi evliliğe daha da yakınız ve gel sen beni dinle, biz yine de bi düğün yapalım. bak merak da etme öyle keko düğünleri olmayacak, inan bana. çok istiyorum, heveslendim." deseydi ben istemeyecek miydim?

bu kızın yüzüne baktığım zaman gözlerim dolardı, onu mutlu edememe ihtimalim beni yeyip bitirirdi.

aşırı seviyorum belki doğrudur. bu yüzden hak etmediğim karşı tepki alınca da geri atıyorum kendimi. çünkü benim hakkım yüzüme çemkirilmesi değil.

kupigometa

hiçbir şey demedim @la noix


tek dediğim "hani düğün yapmayacaktık, böyle konuşmuştuk" gibisinden bir şeylerdi.

ayrıca sen de şu anda kadınsı bir kibirdesin. "kim bilir ne dedin"ler falan. e buyur madem
eksiduyu.ru

kupigometa

cevaplarınıza akşama bakabileceğim. teşekkürler yanıtlar için.

kupigometa

diğer duyurun uzun geldi okuyasım yok. şu anki durumu değerlendiriyorum ben.

senin derdin çocuk gibi ikna edilmek resmen. ikna edilmek de değil, kandırılmak. kimse seni ikna etmek sorunda değil. o sana bir adım attıysa sen de ona atmalısın. yoksa ikiniz de kaybedersiniz,

azcık olgunlaşın ya hu. ilişkinin aynı şeyleri istemek olmadığını, orta yolu bulmak olduğunu anlayın. o keko diye aşağıladığın düğünlerde evlenen insanlar çoluk çocuk şama giderken sen anca bekle hayali paris olan kadını.

sevgine laf eden yok zaten. sadece biraz öküzsün. o da istediğini yapamadığı için biraz hırçın. ama sen yanında olduğun sürece keko düğün bile mutlu edecek.
burda sorduysan azcık bizi dinle de git orta yolu bul. kırdığın için de özür dile.

seksen9

@seksen9 bana istediğini söyle istersen söv ama o sana adım atmış sen atmadın deme.

kupigometa

şahsen düğün dernek olaylarından hiç hoşlanmam, ilerde evlenirsem kendi düğünümü de mütevazı, yakın çevremizin gelip eğleneceği keyifli bir akşam olarak organize etmeye çalışırım ama bu kadar inatçı olmak da anlamsız diye düşünüyorum. ne dedin de "düğün yoksa ben de yokum" dedirttin yahu? kız belli ki gelinlik/evlilik heveslisi, bunu hayal etmiş birisi. eşi olacak adam, en büyük hayalini gerçekleştirmeyecekse "yokum" diyebilir pekala. evet ergence ve saçma, yapıcılıktan uzak belki ama aynı şekilde, evlenirken düğün istemiyorum diye diretmek de aynı derecede anlamsız bence.

ben sevgilim/nişanlım böyle dese ve düğün istemiyor olsam, "hay amk tamam ulan" deyip düğüne tamam derdim. hayır bir de düğün istemiş yani, evlenirken düğün istemekten daha doğal ne olabilir ki? sevdiğim kadın için düğünü bile kabul etmeyeceksem ben de evlenmeyeyim bi' zahmet, ne gereği var.

bunları düşünüyor ve soruyorsan ayrılmanız isabet olmuş bence abi. bu meseleleri bile birbirinize karşı koz olarak kullanıp birbirinizi deli edecekseniz evlenmeyin, ikinizin hayatı da zehir olmasın. "KADIN KADINDIR, ÇİÇEK BABANDIR" diyen feminikler kusura bakmasın ama kadınlar çiçektir <3

der meister

ben bi defa düğün yaptım. boq gibiydi. boşanma duruşmamdan daha çok ayrıntı hatırlıyorum hatta. evlenme. aklın varsa evlenme. düğün füruat. aklın varsa evlenme. düğüe gelene kadar nikah var. asıl o nikah bokuna hiç bulaşma.
selam ve dua ile.

kargn

eyvallah @der meister @cesario @kargn

der mister ortada çekişme yok. bana o lafı dedi ve konuşmadı. bana "sevdiğin kadının istediği bir şeyi kabul edeceksen hiç evlenme" ayağına yatmayın. yemiyoruz artık. biz sevdiğimiz kadın için neler yaptık. düğün parasıyla puluyla, maneviyatıyla onun yanında cücük kadar kalır.
cesario eyvallah ben de öyle düşünüyorum

kargn sağ ol tavsiyeler için.

kupigometa

Senin söylediğin şuna benziyor. BMW alanlar hava atmak için alıyor.

gokhan atestepe

bmw ve paris benzetmesi mi yaptın? anlamadım.

eğer öyle yaptıysan hava atmak için değil, sabredip daha konforlusunu kullanmak için söyledim onları.

kupigometa

tam olarak ne dediğini bilmiyordur ne dediğini bilmeyen biri de can sıkmaya değmez
zaten cahil olmasa öyle bir şey demez.
bir kaç ay sonra eğer oturur söylemlerinin üzerine düşünürse yaptığının yanlış olduğunu anlayacaktır.

c p

@cp seni seviyorum . bu arada ayrıldık biz. başka mevzulardan dolayı.

@acemi seninle başım dertte kanzim :D

evet düşündüm, çünkü sevmediğini söyledi. hatta düğünlerde hiç ayağa falan bile kalkmazdı. ama iş başa düşünce hatunlar dünyayı satıyor.

kupigometa

bence yanlış bir örnek.

seks insani bir şeydir ve doğamızda vardır.

ama düğün öyle değil. düğüne seks gözüyle bakan birisi için diyeceğim pek bir şey yok.

ayrıca seks, sadece erkeğin haz aldığı bir şey değil. böyle düşünmek saçmalık.

benim kuzenim kadın ve 27 yaşında falan evlendi. kadın düğün istemedi, nikah yaptılar.

seks de yapıyorlar :)) sen rahat ol.

kupigometa

biraz bayağı bir düşünce olabilir fakat düğün senin eşine yatırım yapman demektir. yatırım yapmazsan o da kendince kendini ağırdan satmadığını düşünecek. düğün yapmıyorsa yıldönümünü de önemsemez, sevgililer gününü de... vs diye düşünebilir.
ikinci seçenek ise "kadınlar sevdiği adamdan ziyade giyeceği elbiseyi düğünde herkese göstermeyi seviyor" önermesi.
üçüncüsü, ikisinin de bir arada olması.
düğün her kızın hayali, ona bunu çok görme. tabii onun da bunu böyle ifade etmesi çok ofsayt olmuş. ama kendini değersiz hissettiği için bunu yapmış olabilir. seni mi yoksa elalemi mi daha çok önemsediğini ufaktan sınamaya çalış derim.

balkokmaz
1

mobil görünümden çık