yaklaşık 2- 2,5 yıl önce düzenlenen günümüz sanatçıları yarışmasına katılmıştım.

yarışmaya normalde eserlerin asıl hali gönderilmiyor ama benim çalışmamı yakından görmek için kendilerine göndermemi istediler. yerleri (istiklal cad. akbank sanat)

çalışmam ellerine ulaşacağı zaman yarışma açıklanmış olacaktı. bu yüzden yarışma sonuçlarını da geç açıklama kararı aldılar.

sonuçlar açıklandığı zaman listede adım yoktu ve beni arayarak eseri nereye göndermeleri gerektiğini sordular. bende hemen aşağı sokakta bulunan çalıştığım galeriye bırakmalarını rica ettim.

ben ankara da yaşıyorum bu arada. tabi aradan uzun süre geçtiği için eseri onlara gönderdiğim kargo makbuzunu saklamadım.

yaklaşık 1 yıl sonra galeriye bu eseri sordum ve ellerine geçmediğini söylediler. geçen aylarda akbank ı 2-3 kez aradım ve çalışmayı aradıklarını, bulacakları zaman bana dönüş yapacaklarını söylediler.

(o dönemde o boyutta yaptığım resimlerin fiyatı ortalama 5-6 bin tl idi.)

galeriye güvenim sonsuz diyebilirim. resim ellerine geçseydi söylerlerdi.

şu durumda akbank resmimi kaybetmiş oluyor ve benim bunu ispatlamam lazım ki eserin bedelini onlardan isteyeyim. bunun için yurtiçi kargo'nun ana merkezine gitmem gerekiyor sanırım. ankara dan teslim ettiğim şube "geçmiş dönem kayıtlarına biz ulaşamayız" dedi.

sorum şu; evet aradan uzun süre geçti ve kargo firmaları eski dönem kayıtlarını siler mi?
ya da benim adıma yollanmış her şey belleklerinde kayıtlı mıdır?
ve yurtiçi'nde çalışan bir tanıdığınız var mı?

bu şekilde işim daha kolay hallolabilir diye düşünüyorum.

 

kargo firmaları geçmiş dönem kayıtlarını siler mi? buna cevap verecek olan da mı yok? :/

kupigometa

@kasux çok teşekkür ederim zahmet oldu dostum, eyvallah ;) aynı prensip yurtiçi nde de vardır muhtemelen.

kupigometa

doğrudur, pek anlamıyorum öyle işlerden esasen. herhangi bir işle meşgul bazı kurumlar 1 yıl yasal süre tanıyor. oradan kıllanmıştım. ama arkadaşının dediği rahatlattı biraz olsun.

kupigometa
1

mobil görünümden çık