
Youtube a lens nasıl takılır yaz izle


lensi takacağın elinin orta parmağınla göz altı derini asılttır. işaret parmağında lens olsun takılacak şekilde. diğer elinlede gözün üst kirpiklerin altına parmağın değecek şekirde üst göz kapağını yukarı doğrı asılttır. sonra tam karşıda bir noktaya bakarken işaret parmağındaki lensi göz bebeğıne doğru koy. sonra gözünü kapat serbest bırak be gözünü kırpıştır


ya videoları falan izledim nasıl takılacağını öğrendim az çok ama istemsiz olarak gözlerim kapanıyor sıkıntı oluyor


Ben lens takmaya basladigimda sabahlari yaklasik yarim saatimi bu ise ayiriyordum.
Yeni basladiysan tek seferde takamaman, ugrasman normal. Pes etmeyip ugrasacaksin biraz gozunu acik tutabilmek icin.


Lensi yüzük parmağınla tut ( açısal durumu en uygun parmak lens takarken bence) göz kapağını diğer elinle veya parmaklarınla destekleyerek aç. Korkmmadan doğrudan lense bak. Evet biraz zor ama. Sana yaklaşırken bakmak zor oluyor ama nasolsa o göze değecek diye düşün. Göz bebeğine değene kadar bak ve tak. Azıcık yukarı devir gözünü. Oldu bitti.


Ilk gun optikteki kadinin yardimi ile yarim saatte, ikinci gun kendi basima 2.5 saatte, ucungu gun 3 saatte taktim ama ilk haftanin sonunda 10-15 dakikaya kadar indirdim. Iki haftanin sonunda ise 2-3 dakikaya. Ilk 3 gun arkadas "Sen kullanma bunu" diyerek hevesimi de kirdi. Ama su var ki herkesin anlattigi sana uymayabiliyor. Youtube'daki videolari deneye deneye kendini yontemini bol yanilma ile buluyorsun ve bir noktadan sonra corba kasesine donuyor o gozun ici. Buradan biri bana oyle soylemisti, tam olarak da oyle oldu.
Benim yontemim gozun alt kismina yerlestirdikten sonra gozu oynata oynata oturtmak oldu.
Sag elin orta parmagi ile goz kapagini asagi cek. Sol elinki ile de ust kapagi yukari cek. Sag gozun isaret parmaginda lens olsun. Iki parmak gozu gererken, isaret parmagini daldirmaya calis. Ben alt kisma yerlestirdikten sonra hic gozu kirpmadan saga sola baka baka, oynata oynata goze getirebiliyorum.
Bir de su var, ben ilk gunler gunluk lens kullandim. Gunluk lens daha kalin ve agir, takilmasi daha zordu. Takarken kirptikca goz gunluk lensi atiyordu ama aylik lensler goz kirpildikca daha rahat takilan cinsten cikti. Gunluk lensi iki arkadasim denedi "Sen bunu nasil takamiyorsun" diye, onlar da takmakta zorlandi.
Olmadi, yarin bir optikciye gidip yardim isteyebilirsin.


-başta zorlanman normal, zamanla alışacaksın.
-ilk zamanlar takmaya çalışırken yıpratacağından lensler kısa ömürlü olacak, taktıktan sonra da hem lens yıpranmış hem gözün biraz zorladığından rahatsız olmuş olduğundan lens batma vs. yapacak.
takarken sağlam bir şekilde alttan ve üstten göz kapaklarını tutup kapanmasını engelleyebilirsen çok rahat takarsın. ben ilk hafta yarım saat civarı uğraşıyordum mesela. bir kaç ay sonra saniyeler sürmeye başlamıştı, en sonunda ayna vs. olmadan tek elle takıp çıkarabiliyordum hiç göz kapaklarını tutmadan... şimdi lasik oldum kurtuldum ^^


direkt göz bebeğine koymaya çalışma. arkadaşların anlattığı gibi lens işaret parmağındayken orta parmağınla göz altını aşağı doğru çekerken yukarı doğru bak. ve lensi göz bebeğinin altına beyaz yere tak. sonra gözünü yavaşça kırpıştır. o yerini bulur. direkt göz bebeğine takmaya çalışınca daha çok kırpıştırırsın.


arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum. dün 1 saat uğraştım takamadım bugün biraz çalıştım pratik falan yaptım 10 dakikada taktım sağolun varolun :)
