
sufi'nin dünyası ve puslu kıtalar atlası diyorum ben de.


puslu kıtalar atlasının dili çok ağır, bir daha kitap okumaz :)


Sofi'nin Dünyası da felsefeden soğutabilir, üzerimde denendi onaylandı :) aklınızdaki kitaplar o yaşa tamamen uyuyor. Kuyucaklı Yusuf da düşünebilirsiniz. Bir de Haldun Taner'in kitaplarına göz atın derim mutlaka.


cengiz dagci - onlar da insandi


dönüşüm, hayvan çiftliği, parçalanma


Bence fantastik kitap serilerinden birini almalısınız. Zevkle okur.
Ben lise zamanlarında hayalperestin tekiydim, severdim fantastik serileri. Eğer o da öyleyse güzel bir hediye olur.
Yoksa dediğiniz kitaplar da gayet güzel.


şiire falan başlat bir de çaktırmadan bence.


benim önerim lise 3e giden bir bireyin küçük olmadığını düşünmeniz önce.
sabahattin ali'nin kitaplarını sever. açıkçası benim mantığım sabahttin ali'nin kitaplarının sevilmeyeceğine el vermiyor.
christian jacq'ın ramses ya da mısırı anlatan diğer kitapları inanılmaz bir sürükleyiciliğe sahip. onları da sevmeyen tanımadım.
dünya klasiklerinden düşünürseniz robinson crouse ya da don quijote'yi öneririm. onlarca farklı türde ve sadeleştirilmiş baskıları var. şayet hacimli bir kitaptan gözü korkanlardan değilse don quijote'yi yky'den öneririm.
biz coyote'a okutamamıştık gerçi ama, belki yeğeniniz beğenir. 1984 ve cesur yeni dünya kitapları okunması gerekenler listelerinde üst sıralardadır.
geçen günlerde victor hugo'nun "bir idam mahkumunun son günü"nü okudum. yeftin bir kitap olmasının yanında oldukça sürükleyiciydi.
yaşar kemal'in üç anadolu efsanesi yine beğenilen ve tavsiye edilen bir kitap. okumadığımı belirtmek isterim. ancak bir çok yerde methine tanık oldum.
lisedeyken okuyup beğendiğim bir diğer kitap frankenstein idi.
şuan aytmatov'un toprak ana kitabını okuyorum. tek oturumda bitirebilseydim herhalde gözyaşlarımı tutamazdım bu kitapta. keza aytmatov'un diğer kitapları da liselilere tavsiyeler listelerinde yer alıyor.
dünya klasiklerinden bir kitap alırken dikkatli ol. yayınevini, çevirmenini araştır. en azından sözlükteki başlığına bak. çünkü dünya klasikleri, telif sorunu pek olmadığı için neredeyse her yayınevi tarafından çevrilip basılan eserler. ucuz yayınevleri, insanları kitaptan soğutacak kadar leş çeviriler/baskılar sunuyorlar.


lise 1 de okudugum en güzel kitap sefiller di. yapıştır sen de !


lise 3 te stephen king in korku romanlarını okurken bir yandan halil inalcık bir yandan stephan hawking'e sarıyordum. tüm kitaplarını okumuşumdur herhalde. biri o yıllarda bana ince memed'le gelse bardak altlığı yapardım o kitabı. kürk mantolu madonna'yı da edebiyat hocası zorla okutmuştu içim bunaldı ve bir daha hiç türk romanı okuyamadım bu yüzden. çocuğun ilgisi hangi yöndeyse ona göre seçmelisiniz.
