[q]
(5) 

rusya vizesi

jimmypage #941418
iyi akşamlar,

yazın, 10 günlüğüne rusya'ya seyahat edeceğim. acaba vize gerekiyor mu? direkt pasaportumla gidebiliyor muyum? rusya'dan arkadaşım hiçbir işlem yapmadan, doğrudan, pasaportuyla geldi ve ülkeye girdi. fakat konsolosluğun sitesinde vizeye ihtiyaç olduğu yazıyor, acaba son durum nedir?

teşekkürler, iyi akşamlar

 

Ben gerek yok diye biliyorum. Polonyalı bir arkadaş, ne güzel siz vizesiz Rusya'ya gidebiliyorsunuz falan diyordu hatta.

hala mi ceren yahu

vize yok rusya'ya. uçakta ya da havalimanında bir form dolduruyormuşsunuz sanırım. bir de yanlış hatırlamıyorsam 7 günden fazla kalacaksanız, kalacağınız yeri polise bildirmeniz gerekiyordu sanki. o kadar.

der meister

1 ay vizesiz kalabilirsin. kardeşim sık sık gidip kalıyor.

demirz

vize yok, ancak kanuni olarak kaldığın yeri polis merkezine bildirme zorunluluğun var. bunu oteller ekstra ufak bir ücret karşılığında sizin adınıza yapıyor ve mavi yuvarlak bir damga basılı ikamet belgesi veriyor. fakat bu kuralı sallamayabiliyorlar. ben kaldığım iki yerde yaptırmıştım, ancak hiç kontrole denk gelmedim.

neyehbe

ben de gideceğim
vize yok, pasaport ile gidiliyor
girişte imzalanan kağıdı kaybetmeyeceksin
bir de bir aydan fazla kalırsan(kuralına uymadan) sıkıntı büyük olabilir

probiyotik
1

mobil görünümden çık