benim hatun türkçe öğrenmeye başlayacak da bu konuda bilgi sahibi olanlar kitap önerebilirse sevinirim.




 

1 sene boyunca "Yabancılara Türkçe Öğretimi" isimli dersi gördüm ama aklımda sadece Yeni Hitit serisi kaldı. Piyasada öyle çok kapsamlı Türkçe öğrenimi ders kitapları yok maalesef.

oğlum çok zor lan

Bir kitap öneremem belki ama bir tavsiyede bulunabilirim, alırken tarihine vs mutlaka bakın. Fransız bir arkadaşımın kitabını inceledim ve günlük hayatta hiç kullanılmayan kelimelerden, eski haliyle yazılmış sözcüklerden vs ibaret olduğunu gördüm. Sahaftan almış eleman ne bilsin.

golan trevize

genelde turkce 101de yeni hitit serisi yillardir kullaniliyor, galiba donem donem icerigini yeniliyorlar. benim esimde turkceyi o kitapla resmen ogrenmeye basladi, simdi baya konusuyo, fakat ogretmen de onemli tabi. bizimkinin ki kotuydu, ogretmedigi seyleri falan soruyodu, boyle yarim akilli bir tipti, mesela haftanin gunlerini ogremteden soruyo, sonra hee ogrememismiydi, neyse tuh falan diyodu. oyle bi tip olmasin yani.

mavicorap

Kizin anadili ne?

shi aila

merhaba, benim almanca dersi aldigim kurs binasinda yabancilara turkce dersleri veriliyor. onlar -istanbul, yabancilar icin turkce ders kitabi- diye bir kitap kullaniyorlar.
onlar dersten cikarken bi iki muhabbet ettik. catir catir da ogrenmisler yani, referansim o :D

mushtopus

fransız kendisi.

istanbul, yabancilar icin turkce ders kitabi hoşuma gitti gibi şu an.

logisticsmanager

10 yıldır Türkiye'de yaşayan, birden fazla kitap inceleyen ve Türkçe kursuna giden arkadaşım şimdiye kadar çıkan en iyi kitabın Gazi Üniversitesi'nin kitapları olduğunu söyledi.
tomer.gazi.edu.tr

gokyuzu gibi
1

mobil görünümden çık