yoksa benim psikolojim mi bozuk paso deprem oluo sarsıldık mi saniyorum

ufak sarsıntılar hep olur (ama cidden ufak) ki bunların zaten olması gerekiyor. fay hatlarını rahatlatıyor deniliyordu zamanında. hissedilmemeleri gerekir normalde, seninki korku bence..
mesela şurada liste var: www.koeri.boun.edu.tr


bir de bazı evler,böyle yol kenarında falan olanlar,ağır vasıta geçtiği zaman ufaktan bi sarsılabiliyo.bizim eski ev böyleydi.evin yol kenarında falansa belki böyle bir durum söz konusudur.


caddenin yanından tren gecio evin bide ev 30 senelik falan bazı trenler mi yapıo acaba


Büyük ihtimal otobüs veya tren tarzı ağır vasıtadır. Bizim evde de oluyor sık sık.


tren yapıyordur sen ufak sarsıntıları hissedemezsin. benim evimin 50m ilerisinden falan geçiyor ben de hafiften sallanıyorum her seferinde


her gün çok sayıda deprem oluyor fakat bunlar bizim hissedebileceğimizin çok altındalar. şehirde deprem dışı devamlı gürültüler de var. gürültü derken ses olanından bashetmiyorum. trafikti, rüzgardı,... şehri yaşamı yani.
hissettiğin şey bu sarsıntılar olabilir (eğer evin yüksek ise) ya da paranoya olabilir ya da şöyle bir rahatsızlık vardı, kulak içi sıılarıyla ilgili miydi neydi, dengede sorun yaşıyorsun ve devamlı bu sebeple deprem felan olduğunuz zannediyorsun.
sana tavsiyem deprem ya da sarsıntıları ayırt etmen için eve rahat sallanır bir düzenek alman ve o düzeneği rüzgarsız bir alan koyman. her sallantıda sallanacak hassasiyette bir şey al. sallandığında bak eğer o da sallanıyorsa oturduğun ev sallanıyordur.
bir de otrduğun evin sallanması çok da kötü bir şey değildir unutma.
