nedir bunun sebebi? çikolatanın tadını sevmeyen var mı? bitter olmasın hadi beyaz da olmasın ama fıstıklı çikolatayı seviyor bence herkes ya da şöyle söyleyeyim herkesin tadını sevdiği bir çikolata vardır illaki değil mi? çikolatalı dondurmadan falan bahsetmiyorum, onu hiç sevememiştim zaten.
niye seviyorum ben hala çikolatayı? halbuki şekerli beslenmeyeli uzun zaman oluyor, ciddi manada sıfır şekerden bahsediyorum. çaya kahveye şeker atmam, yemek yaparken tatlı şekerli bir şeyler kullanmam, sebze ve et tavuk balık dışında hiçbir şey yemiyorum, ayda yılda bir meyve o kadar, ama o da çok nadir.
sebebi neydi ki?

ben bitter çikolatayı seviyorum. mutluluk hormonu salgılatıyormuş ama ben ondan değil de tadını çok sevdiğimden yiyorum. kırmızı şarabın yanında hele inanılmaz seviyorum. <3
not: makarna pilav filan da şeker bu arada, yemiyormuşsunuz ama belki bilmiyorsunuzdur diye belirtmek istedim.


doğduğumuzda ilk beslenme anne sütüyle oluyor ya, ilk beslenmede esnasında dilimizdeki reseptörlere dokunan tadın içinde şeker var diye belki seviyoruzdur? daha bilimsel açıklama yapamıyorum :(


Tabii ki monosodyum glutamat.


evrimsel gelişim.
tatlı tadı; anne sütü, bazı proteinler ve meyveler, yer bitkileri demek - aynı zamanda yağ reseptörü.
ek olarak, monosodyum glutamatlı şeker yahut çikolata var mı yahu?


kışın ya da kıtlıkta survival için kalorili şeyler yemeye programlanmışız. onun için her tadı güzel şeyin kalorisi yüksek. kalorisi az olan şeyler yavan, iğrenç.
şartlar değişmiş ama bu kod genlerimizde kalmış.
