Amerikada ya da avrupanin herhangi bir ulkesinde universite egitimi icin para şart mi, burs bulmak cok mu zor?




 

almanya ücretsiz.

sage

çok parlak bir öğrenci olman gerekiyor. ben de çok arastırdım ama almanya bile 8000 öğro istiyor girişte. burslu murslu okumak için iyi bi not ort gerekiyor. bu benim arastırmalarım sonunda öğrendiğim, umarım benim bilmediğim yolları da vardır.

farrytikki2

Almanya ucretsiz mi yoksa 8000 mi istiyor?

baldur2

Almanya'da çoğu eyalette üniversite harcı yoktu. olanlarda 500 euro galiba. almanya girişte 8000 istiyor ama o parayı yine sen harcıyorsun..

dokuzonbeş

Tamam ya o bankada gosterilmesi istenen tutar.

baldur2

8642 euro galiba. bu parayı her ay parça parça çekip kullanacaksın zaten.. aylık 600 civarı euro gibi bir rakam. yani geliyorsun ama 1 sene kendi kendini idare edecek paranı göreyim diyor. haksız da sayılmaz.

dokuzonbeş

lisans ise evet. türkiye'deki lise diplomasının sana burs getirmesi için sosyal/sportif/sanatsal bir alanda exceptional başarı göstermiş olmanız beklenir. ya da uluslararası diplomaya sahip olmanız gerekir. ib gibi. onlar da özel okullarda oluyor.

hepsini geçtim burs alsan dahi, çalışma iznin olmuyor pasaportundan dolayı. yaşam masrafları da az değil.

avrupa'da şu sıkıntı var. genelde lisans programları ingilizce olmuyor, o ülkenin dilinde ders alman gerekiyor. diğerleri, ingilizce olanlar, eu vatandaşı olmayanlara baya pahalı oluyor.

benim kuzenim örneğin, ekonomik durumları pek parlak değil. burada üniversiteyi kazanamadı. zar zor ikinci senesinde okan'a girdi rus dili edebiyatına mı ne. orda da kaldı, sınıf tekrarı yaptı falan. toplamda o parayı okan'a vereceklerine rusya'da uygun bir üniversite bulmuşlar. oraya gidiyor. (eğitim dili rusça) tabi o dil seviyesiyle başarılı olabilir mi zaman gösterecek.

yüksek lisans'da ortalaman iyiyse ve kalbur üstü bir üniversiteden mezunsan bazı üniversitelerin TA pozisyonlarına uygun bulunmanız durumunda harç vermiyorsunuz. hatta üniversitede para kazanabiliyorsunuz. ya da vizede belli saatlerde çalışma iznin de oluyor.

patiska

bazı bölümlerde burs imkanı var. erasmus mundus programlarını bi araştır derim.

sttc
1

mobil görünümden çık