DGS 2009 sınavı sonucunda 274 puan almış biri olarak devlet üniversitelerinden umudumu kestim ve aileden de gerekli onayı alıp vakıf üniversitelerinden birinde idealim olan bilgisayar mühendisliği bölümüne (ya da yazılım mühendisliği) gitmek istiyorum.

Sözlükte bol bol bilgisayar mühendisi dostlar olduğunu tahmin ederek, vakıf üniversitelerinde arkadaşların üniversiteleri ve bölümleri hakkındaki görüşlerini alabilirsem çok sevinirim. Sözlükteki başlıkları inceledim ama yeterli gelmedi burdan daha samimi ve net cevaplar alabileceğim görüşündeyim.

Tavsiyeleriniz, önerileriniz, eleştirileriniz vs. çok hoş olacaktır.

tl:dr; Özel bir üniversitede bilg. müh. (ya da yazılım mühendisliği) okuyan arkadaşlardan üniversiteleri hakkında bilgi almak istiyorum.

Şimdiden teşekkürler.

 

selam. ben bilgisayar mühendisi değilim ancak, vakıfta çok yakınım bilg. müh. programını bitirdi.

ondan edindiğim bilgileri yazayım, biraz aydınlatıcı olsun. zira tercih döneminin sıkıntılı olduğunu biliyorum, umarım yazacaklarım yardımcı olur.

birincisi, vakıf üniversiteleri para karşılığı eğitim verdiklerinden dolayı, devlet üniversitelerinin iyi hocalarını çeker oldular. her ne kadar devlette okuyan arkadaşlar, vakıf üniversitelerini tabela üniversitesi olarak adlandırsalar da, onlar da her sene iyi hocalarının vakıf üniversitelerine geçtiklerine şahit oluyorlar. bu durum uzun vadede ve belki şu anda da vakıf üniversitelerini diğer üniversitelerden şanslı ve avantajlı kılıyor.

bilgisayar mühendisliği dalı, diğer bölümlerden farklı olarak, çok çabuk müfredatı değişebilecek bir bölüm. zira teknoloji alanında gelişim akıl almaz boyutlarda ve bu nedenle, piyasanın ihtiyacına yönelik ders veren bir okul seçmen senin için çok faydalı olacaktır. okul tercih etmeden, okula gidip hocalarla tanışmanı tavsiye ederim. öğrenciye yaklaşımlarını ve gelecek planlarını öğrenir, hem de hocalarla tanışmış olursun.

bilgisayar mühendisliği bölümünü seçeceksen, üzerine diğer bölümlerden çok daha fazla yük binebilir. nasıl mı? okulun müfredat dahilinde verecekleri senin için sadece kapıyı aralayacak bilgiler olacak. zaten mühendisliklerin ilk 2 senesi genel olarak aynı olduğundan (mat, fizik, kimya vs. vs.) 2 sene uzmanlaşmaya fırsatın olacak ve bu süre yeterli olmayabilir. ancak teknoloji blogları, akademik dergiler (bu benim alanımla en. müh. alakalı olabilir, senin için belki başka kaynaklar olacaktır) takip etmen ve kendini sürekli geliştirmen gerekecek. sözün başında tanıdığım kişi bu şekilde kendisini geliştirdi ve şu anda çok başarılı durumda. pek çok devlet üni.den arkadaşım iş bulamamışklen kendisi 4. sınıfta çalışmaya başladı ve 2 sene proje liderliğine ulaştı.

bunun haricinde ingilizcenin çok çok iyi olması lazım. zira, türkçe kaynak bulunmuyor it alanında. türkiye'de bu tarz kaynağı yaratabilecek pek kimse de yok.

en son olarak, iş olanakları iyi olan birkaç bölümden birisi şu anda bilg. müh.liği güzel bir tercih yaptığınızı rahatlıkla söyleyebilirim. umarım hayat boytu mutlu olurusnuz.

tulkas

@tulkas
Tavsiyeler için çok teşekkür ederim. Dediklerine dikkat etmeye çalışacağım :)
Şu andaki temel sorunum ve aradığım şey bilgisayar ya da yazılım mühendisliği konularından çok, özel üniversitelerin bu bölümlerinde okuyan arkadaşların tavsiye ve telkinleri, kendi üniversitelerini yeterli görüp görmedikleri.
Cevaplar için beklemeye devam ediyorum

cigara boregi

bilgi uni. de bölüm biglisayar bilimleri olarak geçtiğinden fizik kimya gibi derslerle uğraşmana gerek yok. ama sağlam mat dersleri oluyor. ama bilgiden önce koç bilkent yaz derim.

kolpazan

Koç ve sabancı üni. DGS ile öğrenci almıyor dolayısıyla onlara gitme imkanım yok.

Bahçeşehir Üniversitesi Yazılım Mühendisliği genelde öne çıktı. Bu bölüm / üniversite hakkında bilgisi olan var mı ?

cigara boregi
1

mobil görünümden çık