Merhaba,
Bu gun kan vermek icin kizilaya gittim. Ilk tahlili alirken biraz igne korkusundan mide bulantisi oldu.
Iki dakika oturunca gecti. Ancak doktor nabzimi kontrol ettikten sonra benden kan alamayacagini soyleyerek reddetti.
Normalde boyle bir uygulama var mi acaba? Tekrar baska bir gun kan verebilir miyim?

 

normalde tansiyonunu ölçerler ve parmaktan kan testi yaparlar uygun değilsen veremezsin

isadora

evet var tansiyonun yüksekse ve ya düşükse almazlar.
yakın zaman içinde yemek yememişsen almazlar.
iğne korkusundan nabzın artmıştır ondan almamıştır. ileriki bir tarihte verebilirsin.

kuzey li

Saglik personeli sen birdaha hic deneme senin gibi vakalar icin tehlikeli gibisinden seyler soyledi. Ama doktor sizin soylediginiz gibi ileri bir tarihte tekrar dene onda da olmazsa yapacak birsey yok seklinde yaklasti. Anlayamadigim tarafi igne veya kan gorunce herkes biraz etkilenmez mi? Bu normal birsey degil mi?

mononoke

birazdan daha fazla etkilenmişsiniz demek ki. yıllardır kan verme çabası içindeyim hiç o iğneyi görünce midem bulanmadı.

kuzey li

yukarida soylenenler haricinde kilo kontrolu de yapiyorlar mesela, uygun degilse yine kan almiyorlar. ilerki bir tarihte yine deneyin, aynisi olursa yapacak bir sey yok.

fraise

Herkes etkilenmez kandan iğneden.

sutlu nescafe

Bir hemsireden Kizilay'da bu tip vakalarda kan alinsa bile cope atildigini kullanilmadigini duymustum. Yani bi sikinti varsa senden kan alirlar ama onu kullanmayabilirler. O yuzden bi dahaki sefere bir arkadasini ikna edip onu kan vermeye gotursen bence o da guzel olur.

kegums
1

mobil görünümden çık