[q]
(7) 

Sahte Polis

raki #88415
Başlık cinayet romanı gibi oldu da alakası yok:) şimdi bugün beni 531 734 45 ** numaralı bir şahıs aradı. Kimsiniz diyince boş bulundum adımı soyadımı söyledim. Siz kimsiniz dedim "ben bilmem ne, Çankaya emniyet müdürüyüm" dedi. Nereden inanayım dedim. Bana son iki ay içerisinde nufüs cüzdanı fotokopisi çektirip çektirmediğimi ve bunu bir yerde unutup unutmadığımı sordu. Ben çektirmişimdir de böyle bir fotokopi unutsam bunu zaten nereden bilebilirim dedim. Nasıl oldu orayı tam hatırlamıyorum da en fazla yaşımı ve öğrenci olduğumu söylerken artık yeter be dedim, bir anlık giden beynimi yerine taktım. Adamın polis falan olmadığı çok açık haliyle, arkaya telsiz sesleri falan koymuş bi de mal... Olay da şuymuş, benim kimliğimi ve sim kartımı kopyalamışlar. Bunlarla ilgili soru soracaktı sanırım.

Ben telefonla bilgi falan vermem, ayrıca polis ne zamandan beri cep telefonu ile arıyor insanları dedim. Ne alaka efendim dedi. Ben de sabit numaradan arasana diyince. İyi peki, ekip gönderelim o zaman dedi. Gönder tabi bence de diyince, peki dedi kapattı. sonra da şikayet için 155'i aradım. Polis direk ben telefon diyince "çok klasik, savcılığa şikayet edin" dedi.

Şimdi ben ne yapayım? Bu adam kimse beni neden aramıştır? Ne öğrenmektir amacı? Beni telefonda tutarak bir şey elde etmiş olabilir mi? Amacına ulaşmış olma olasılığı nedir? Şikayet edersem bunun geri dönüşü nasıl olur? Yukarda yazılanlardan fazla bilgi vermedim.

 

"İşlemlerin devamı için kontör yollayın" talebinde bulunacaktı kesin.

vecna

@vecna

Gerçekten polise kontör gönderen var mıdır? Bu kadar basit mi gerçekten? O kadar aramaya değiyor mudur bi de?

raki

yığınla insan var kontör gönderen. aklın hayalin durur.

ayrıca koca emniyet müdürünün işi gücü yok da telefon açacak sağa sola :D

emrag

Biz kontör satıyoruz. Çok tanıdığımız biri geldi telefonla konuşurken 3 tane 250 kontör istedi. Adama diyoruz bunlar yalan vs... adam bizi susturuyor telefona devam ediyordu. Tabiri caiz ise zorla aldı kontörleri. Benzer şekilde 4-5 olay daha oldu. Artık nediyorlarsa telefonda.

Edit: Dediklerini sizin sayenizde öğrendik. :)

ilkdefa

yüzde 95% ihtimal kontör dolandırıcılığı
%5 ihtimal eğerki bayansanız o da, sizden hoşlanan biri.

aliscan

siz yazmadıysanız benzer bir entry okudum geçenlerde. hikaye azcık farklıydı, ona kredi kartını kopyalamışlar vs demişlerdi. tel. numarası da 531 ile başlıyordu, hatta entry'nin sonuna yazmıştı numarayı ama başlığı hatırlayamadım.

pyro clustic flow

Şöyle şeyler var, bu da onlardan birisi herhalde:

www.radikal.com.tr

mim
1

mobil görünümden çık