
sitelerden istedigin ülkeden sana uygun cagrilari buluyorsun, sonra belirttikleri son basvuru tarihinden önce cv ve motivasyon mektubu ile basvuruyorsun. kabul alinca, yada kabul almadan önce türkiyede bir dernekle iletisime geciyorsun, formlari doldurup ulusal ajansa gönderiyorsunuz dernekle birlikte, ulusal ajans onayliyor, bütce cikiyor ve gidiyorsun. bu islerden anlayan derneklerle iletisime gecersen cok daha hizli bilgi alirsin, yardimci olmaya calisirlar cünkü onlarin da kazanci var eger kabul edilirsen.


1.Öncelikle bir gönderici kuruluş bulun. Dernekler, şirketler, üniversiteler falan olabiliyor. Araştırmanız size en yakın yeri bulup gidin. Orada formlar doldularacak vb. ardından bu belgeleriniz Ulusal Ajans'a gönderilecek. Oradan onay gelecek (ortalama 1,2 ayda geliyor). Onayın ardından artık bir gönüllü adayısınız. Bu kuruluş da sizin göndericiniz oluyor.
2.İnternet üzerinden bir gönüllü projesi bulmanız gerekiyor. Tabii ki istediğiniz/bulduğunuz projeye başvuru sonlanma tarihinden önce internet üzerinden başvuruyorsunuz. CV, bazen dil yeterlilik, motivasyon mektubu vb. şeyler isterler. Her projenin şartları ayrıdır. Ona göre başvuracaksınız.
Proje bulmak için ise facebook veya freebird'ün gönderdiği gibi sitelere bakmanız gerekiyor.
3. Kabulunüz geldikten sonra 1. maddeddeki gönderici kuruluşunuzla birlikte iletişime geçip gidiyorsunuz.
Temelde böyle ama her proje farklı işlediğinden genelde tek tek değerlendirmelisiniz. Mesela kimisi sizi orda karşılar kimisi karşılamaz. Kimisi yüksek haftalık verir kimisi vermez. Kimisinde yurt odasında kalırsınız veya bir evde, villada vs. kimisinde uyku tulumunuzu yanınızda getirin mutfakta yatacaksınız der. Mesela benim bir arkadaşım kilise boyamaya gitti. Kilisede kaldı.
