istabul beşiktaş için soruyorum. beşiktaştaki otopark sorunu malum. park yeri bulmak imkansız gibi bir şey. yer de yok otopark yapılabilecek. aklıma böyle bir şey geldi.

abbasağa parkı ve conrad otel'in karşındaki parkların altı (yeterli ölçüler yapılarak ve yerin de altına inerek tabi ki) otopark haline getirilemez mi?

belediye için de karlı bir iş olabilir. yapacağı masrafı otopark ücretinden bir kaç sene içerisinde rahatlıkla çıkartabilir.

olmaz mı ki böyle?

teşekkürler.

 

olmasın bro. bırak da park sadece park olarak kalsın. yeşil kalsın. içimiz dışımız beton oldu.

widee

oluyo, yönetmelikte de mümkün. yapıyorlar bazı yerlerde de. istanbul için en iyi çözüm bu zaten, yavaş yavaş gelinecek herhalde hepsine.

emirkulu

@widee" abi yeşil alanı korumak için zaten bu ama. bir tünel olacak be yer altına(parkın) inecek. abbasağa'dan ziyade conrad'ın karşındaki park zaten daha da çok uygun bu projeye.
hem eğim çok fazla, hem de yol kenarı.

c1b2k3

Bu zaten yapilan bi sey. Yurt disinda var da turkiyede tek bildigim buyuk luks siteler yapiyor bunu

proletarier aller lander vereinigt euch

teoride mantıklı görünüyor. üst taraf düz ayak park. altı katlı otopark olsa ne güzel olur.

peki altı boşluk veya beton bir yapı olan yerin üstüne nasıl ağaç dikeceksiniz?

ankara'da yapılmış bir benzeri var. altı otopark değil ama köprülü altgeçit. arabaların geçtiği bir tünel. üstündeki boşluk ise aha anca bu olabiliyor:

www.melihgokcek.com

www.baranyapi.com.tr

kibritsuyu

@kibritsuyu belli bir yükseklikte toprak dökülüyor, onun üzerine de çınar gibi çok uzun kök vermeyen ağaçlar dikiliyor ve gayet güzel oluyor. bir çok örneği var yurtdışında.

emirkulu

moda ya yapacakalrdı bu çözümü İBB yapmak için harekete geçti ama modalı aklı evveller parkımıza dokundurtmayız diye kudurunca proje rafa kalktı..
kardeşim aynı siyasi görüşden olmayabilirsin de hizmeti bari engelleme bak sinirlendim durduk yere.

jamswety

bu arada beşiktaş için öneriye şunu söyliyim.beşiktaş meydandaki trafikk komple yeraltına alınacak bu yüzden o proje şekillenmesi beklenyor yer altı otoparkı herdaim mevcut ve yapılabilinir.
www.ibb.gov.tr

jamswety

@jamswety" ibb'ye güvenmiyorum, ama düşünce güzel olabilir.

yalnız içeridi sağdan sola nasıl dönüş verecek anlayabilmiş değilim. yine etraflıca düşünülmemiş bir proje gibi geliyor bana.

c1b2k3

delsinlerde bi sağı solu kolay .
www.ibb.gov.tr

jamswety
1

mobil görünümden çık