20 temmuz gününden beridir tek bir alkollü bir şey içmedim ve içmeyeceğim artık dedim.

bu tarihten sonra da sayısız kere de alkollü ortama girmiş olmama rağmen de içmedim bir şey.

eyvallah öncesinde gayet güzel içen birisiydim ama bunu duyanlar, o an masadakilerin garip bakışları altında kalıyorum.

şakayla karışık da olsa "namaza da başlarsın sen" tepkileri alıyorum ve bu durum beni rahatsız ediyor. deist de bir kişiliğe sahibim.

zaten bir de yeni tanıştığım kişiler varsa direkt "lan akp'li mi acaba" gözüyle bakılıyorum bu zaten bambaşka rahatsız ediyor.

nasıl aşayım bu durumu?

teşekkürler.

 

bu bir tercihtir, bırakmak istemişsin bırakmışsın, ne güzel işte.

rock n roll

mide rahatsızlığım var de. kimse garip karşılamaz o zaman.

kuzey li

ne dangoz adamlarla dolu bir ortamın var.

içki içmemek = akplilik

içki içmeyen veya ne bileyim namaz kılıp oruç tutan ve akpye oy vermeyen yüzbinlerce insan var bu ülkede, sen hala içki içmeyene bu yaftayı yapıştırıyorsun ilginç. onları da geçtim adam sırf sağlık için alkol bırakamaz mı yani.

milyon dolar versen bu dangozluğu ölçtürmek için anket yaptıramazdın arkadaşların üzerinde, bak ne güzel çıkmış ortaya bir içki içmeyince. ona göre değerlendirirdim hepsini ben olsam.

emirkulu

aşmana gerek yok ya siktir et milleti. leş gibi sağlıksız bir hayatla yaşamaya devam etsin onlar.

dove falconhand

20 yasima girecegim toplam ictigim alkol bir bardagin yarisini gecmez sigarada kullanmiyorum.
butun arkadaslarim neredeyse icerler ama
etrafimdaki bir kisi bile "heheh olum niye icmiyorsun demiyor. aksine bunun hos oldugunu asla bunlarla bulasmamam gerektigini soylerler.


sorun cevrende ve kendince uydurdugun basit takintilarda.

"akplilerle arkadas olma. lan akpli mi bu kafasinda ki tiplerle hic arkadas olma.

kutsalbok

valla helal olsun diyorum keşke senin kadar iradeli olabilsem. o dalga geçenler zaten her türlü gülecek bir şey bulurlar siktret onları. içsen sapıtsan bu sefer de başka şey derler. bence çevreyi bi gözden geçir, ya da fazla paranoya yapıyor olabilirsin öyle de düşün.

drystedb efficacious

Senin aşacağın bir şey yok. Etrafındakiler aşmalı bence.

aguilas negras

Çok içmezdim ama arada bir kadeh bir şey içerdim. Sonra içmemeye başladım, aynen bir "aaaaaa n'oldu" tepkisi oldu (o zaman da akp'lilik pek yoktu). Daha sonra yeniden ara ara içmeye başladım yine "aaaa n'oldu". Diyorlar işte. Benim karar değiştirme hakkım var, insanlar sadece kafalarına göre seni bir kalıba yerleştiriyor, o kalıp değişince afallıyorlar. Takma yani.

SiyamkedisiZorro

Siyasal kültürle alakalı bir şey olsa gerek bu yaftalama durumu. Akp değil de mevcut hükümet refah partisi ve bir uzantısı olsa bu sefer erbakancı ya da refahcı diye yaftalayacaklardı. Ya da tam tersi içkici olan chplidir..

senin aşman gereken bir durum yok burada. normal yaşantına devam etmelisin.

opium

türk insanı çok mal hacı. Yani katlanılmaz bir mallık seviyesi. Ben de sağlıklı beslenme ve spordan dolayı nadir içerim, içmediğim zaman kesin bana da böyle bi dindar muamelesi çekerler. Hayır herife ben tanrıya inanmıyorum dediğin zaman da "bu mükemmel düzen kendiliğinden oluşdkdkf" diye başlıyor. Dindar olma, ama tamamen dinsiz de olma, öyle arada bi şey ol istiyorlar ahah. Neyse konu dağıldı da, insanlar cidden çok mal. Takma.

bugunku antremanda goz dolduran futbolcu

kimseden rahatsız olma sakın.
tebrik ederim, doğru yoldasın.
anahtar kelimemiz: "sanane?"
bu tarz savlarda bulunan insanları anında susturma kabiliyetine sahip bu kelimeyi yerinde kullanınız ;)

cliquot

aguilas negras +1 demeden soze baslamadan sozu bitiriyorum.

shahrazad

herkese eyvallah öncelikle.

konu açıldığı zaman uğraşmak istemiyorsam midem yüzünden diyorum, eğer yakın arkadaş falansa da anlatıyorum artık gerek duymadığımı falan.

ama işi uzatanlar yada yeni tanışanlar sorun oluyor bazen. dediklerinizden çıkarımlarla anlatacağım yada uzatmayıp "sanane"nin kibarcalarını kullanacağım :)

c1b2k3

bende de var aynı olay, yani biraz farklı olarak. ben de oruç tutan, cumalara gitmeye çalışan bir adamım. ama haftada 3-4 akşam da alkol tüketiyorum. bıktım milletin 'yahu sen de ne adamsın bilader!' diye tutturmasından. illa neden bir etikete sokulmak istenir böyle şeyler anlamıyorum.

kimseye bir şey açıklama abi. sevmiyorum de. 'sen namaza da başlarsın' diyenlere umarım de, ya da sana ne de. herkes ne meraklı insanları kafalarındaki şablonlara göre tasniflemeye...

mermize

@want2die, abi sonuçta arkadaş ortamı insanlar içip eğlenebiliyor ki ben illa içmeden de eğlenebilen birisi olabiliyorum meze işi için de rakılık bir durum olmuyor zaten :) ayrıca içmediğim için de arkadaşlarımla görüşmeme işine katılmıyorum. çünkü bu sefer alkol kullanmadığım için ceza çekiyor gibi bir duruma düşüyorum.


@mermize aynen abi herkesin kafasında bir şablon var ve o şablonla sınırlı düşünceler ne yazık ki.

c1b2k3

@want2die abi yok ya öyle birisi değilim ben :) o olay sorun olmuyor yani bizde.

c1b2k3

bir şeyi kanıtlamak zorunda değilsin. isteyen istediğini düşünsün.

bass solo take one

Böyle sığ ve embesilce çıkarımlar yaptıkları için sorun çevrende.

Alkollü ortamların ayık insanı, sigara gördü mü kaçan bir Yeşilay çocuğu bildirdi.

Lim5

ben iki üç sene bıraktım hiç içmedim , bıraktım ben rahatsız ediyo artık diyodum çay içiyordum yerine . millet bir iki hadi ya falan dedi sonra onlar da alıştılar.
karaciğeri yormuşuz doktor bir iki sene içme dedi dersin siroz riski var o zaman kimse bişe demez hee içme o zaman derler

waterhardeningsteel
1

mobil görünümden çık