
değişiklik gereği ahzu kabza yetkisi hariç olmak üzere demedikçe genel vekaletname ile de avukatlar para tahsili yapabiliyorlar.
onun dışındaki konuyu anlayamadım.


onceden almayacağını soyledıgı mahkeme harcını şimdi almak istiyor avukat ve ben bu parayı mahkemeden çekemesin istiyorum ne yapılabilir sorum bu aslında.


harç dediğiniz sanırım teminat olarak yatırıldı? avukatın ücreti dışında kalan, müvekkile ait bir paradır bu. almaya hakkı yok. işlem sonunda paranın iadesi aşamasına gelindiğinde avukat bu parayı almış veya almaya kalkıyorsa müdahale edip avukattan bu parayı her halde icra veya dava yoluyla tahsil edebilirsiniz. ancak başlangıçta sadece karşı taraftan ücret alacağına ilişkin bir anlaşmanız sözlü olarak mevcutsa da avukatlık kanununa göre avukatın ücretsiz iş yapması, sadece karşı taraf vekalet ücreti ile çalışması mümkün olmadığından buradaki parayı sizinle arasındaki ücret olarak kararlaştırıldığını ileri sürebilir. avukatın ücret alacağında ise hapis hakkı olduğundan parayı öncelikle kendisi alabilir.
en sağlıklısı geç de olsa avukatlık sözleşmesi yapmanız. ne alacak, kararlaştırmanız. veya ahzu kabz yetkisini iptal ettiğinize dair, vekaleti verdiğiniz notere başvurmanız gerekecek. azil çözüm olmaz. haklı nedenle azil olmadıkça avukat ücretini yine dava yoluyla alabilir.


dava için bizden 1500 tl para aldı ipotek fekki davası bu. dediğiniz gibi harç parası ipotek kaldırılması için yatırdık. bankadan ben alıcam zaten yüklü miktar siz 1500 verin yeterli demişti ilk başta. şimdi bankadan alıcam ve harç parsınıda alıcama döndürmeye kalkıyor işi. bizden aldığı 1500 tl nın makbuzu var. dediğiniz gibiyse o paraya dokunamaz o zaman.
ben mahkeme kalemine ya da vezneye bud urumu bildirip ödemenin engellenmesini isteyebilir miyim?
