Ne işe yarıyor ne için yapılıyor bilen cevaplayabilirmi ?




 

'tesekkur ederım, bu cevap ısıme yaradı' anlamında.

Bana goreyse, 'tesekkurler bu cevap ısıme yaradı, üstelik yaramasa bıle zahmet edıp cevap yazmıssın' anlamı da var.

Idonthaveausername

bana sövsen bile sana saygı duyuyorum.

yatagants

+rep

eksi sozlukte eksiyen adam

sorulan soruya dogru cevabi verenlere tik atiliyor, ki sonrasinda baskasi benzer bir konuda arama yaptiginda, dogru cevaplara kolayca ulasabilsin diye.

yetersiz veri

tik dogrulugunu belirtmek icindi. yahoodaki best answers gibi ya da beliebte antworten gibi. soruyu gördügünde direkt yanita götürür seni.

mesela bluetooth klavyeyle alakali bir durum olmus cok spesifik. benimle birebir ayni durumda. direkt solved ya da tickli cevaba giderim, genelde isimi de cözer. her seyi deneyip ugrasmam, bazi cözüm önerileri eger sorunun kaynagi farkliysa regeditte kayit defterinde sorunlara neden oluyor. bu yüzden hayati önemli bence.

ha duyuruda kullanim cok öznel. her sey tik aliyor genelde, ya da duyuruyu acan tik atmiyor hicbir sekilde. ikisi de kötü benim acimdan. o yüzden duyuruda tiklere ya da tikli sorulara deger vermiyorum hepsine ayni yaklasiyorum genelde.

portmanto

ilk yaradığı iş, yazılan cevabın okunmuş olduğunu göstermesi.
misal, soru var, 5 tane cevap var. hiçbirinde tik yok. soruyu yazan o cevapları gördü mü, görmedi mi belli değil.
halbuki tikte bir 'acknowledgement' var. durumumuz vardı, okuduk kardeş durumu var.
bazı duyurucular, ev-vet, tam aradığım cevap bu, meah, bu cevapla pek işim olmaz şeklinde bir ayrımı ifade etmek için kullanıyorlar tiklemeyi ve tiklememeyi.
şahsen ben, cevap veren herkese tik atma taraftarıyım. o cevap işe yarasın, yaramasın, asap bozsun veya hoşa gitsin farketmez.

compadrito

bilezik gibi geçiririm manası da çıkar.

etna
1

mobil görünümden çık