
onun acisindan sorun cikabilir, bildigim kadariyla belirli bir kiranin ustunde olan rakami bankaya yatirmak gerekiyor.


normalde bankadan alması lazım ama işler pratikte böyle yürüyor malesef. benim kiraladığım evlerin hiç birinde bankaya para yatıramadım hep elden verdim karşılığında da makbuz almadım. Yani ev sahibi dese ki bu adam bi senedir evimde oturuyor ve bana hiç kira vermedi. Elimde kiralarımı düzenli ödediğime dair hiç bir kanıt olmayacak. Bu durumda karşılıklı güven işin içine giriyor. Bir seferinde ev sahibim bana bir senelik kira bedeli tutarında senet imzalatmıştı. kiralarımı düzenli ödediğim halde sene sonunda evden çıkmak isteyince benden fazladan bir ay daha kira ödememi istedi ve senedimi vermemişti. Tabi kavga gürültü koptu. Restleştik falan sonra senet onda kaldı ama muhtemelen benden fazladan bir aylık kira alamayacağını anlayınca yırtıp atmıştır.
işin özeti banka haricinde çok da fazla yazıya çiziye güvenmeyin. hepsini çok isterlerse mahkemede çürütebilirler. para bankaya yatmıyorsa hakkınızı kendiniz koruyacaksınız biraz dişli olup.


Her seferinde su tarihte su kadar elden aldim diye imzalatin.
Kirayi vermediginiz iddia olunursa ispatlayamazsiniz.


biz aynı durumdayken matbu kira kontratının arkasındaki kısmı kullanıyorduk. orada hangi ayın kirası ne kadar ödendi şeklinde bir tablo oluyor ve imza kısmı var.
aslında bu banka olayını vergiden kaçmak için yapıyorlar ama neyse 80 yaşındaymış belki kimi kimsesi yoktur.


kontratın arkasına değil ama her ay bir kağıda imza attır şu kadar para ödedim, şu kadar parayı kabul aldım diye. bazı ev sahipleri evi boş göstermeye çalışıp vergiden kaçıyor ve bu durumda ev sahibi kadar kiracı da devletin gözünde suçlu oluyor.
