Ne yapilir da ingilizcede pratikte iyi konuma gelinebilir, gercekten bu konuda yardima ihtiyacim var.
Yurtdisina cikabilme ihtimalim yok.
İngilizcem yazi dilinde gayet iyiyken, konusmada sikinti cekiyorum, guvensizlik yasiyorum.
Mezun biri olarak en kisa vadede kendimi nasil gelistirebilirim? Ne kadar surede nasil bir yontemle bunun ustesinden gelirim?

Tesekkurler

 

5gundeingilizce.com

cirkinkizyokturazvotkavardir

sürekli dinlediğin şarkılara eşlik et, hatta arada kendin söylemeye çalış, ama bunu sürekli yapman lazım.
iyi konuşan biriyle sohbet etmeye çalış.
kendi kendine düşünürken, yüksek sesle ve ingilizce konuş.
aynanın karşısında yüksek sesle kitap oku, karşındaki birine okuyormuş gibi.
çocuklara dr seuss falan oku.
conversation parçalarını durdurup her cümleyi çok rahat söyleyebilene kadar tekrar et.
konuşman gerektiği zaman aklından geçen karışık cümleleri ele, kısa ve basit cümleleri tercih et.

tiny penny

yabancı sevgili yap.

[silinmiş]

Evde yalnız olduğunda kendi kendine İngilizce sesli düşün, o an aklına ne geliyorsa. Söyleyemediğin her şeyi hemen o an bak, öğren. Biraz geliştirdikten sonra evine yabancı bir misafir geldiğini varsay ve o misafiri evinde ağırlıyorsun. Yanında yabancı bir konuk olsa o akşam nasıl geçerdi düşün işte ve sanki varmış gibi her şeyi konuş kendi kendine. Biraz durumu toparladıktan sonra hayal kur, şunun gibi mesela; X konuda düzenlenmiş bir konferans var, sen de konferansta sunum yapacaklardan birisin. Sunumu İngilizce olarak yapacaksın. Bunu yaparken önce çok basit konulardan başla, markette nasıl gereksiz şeyler almadan çıkılır bile olabilir yani konu. Zamanla konuları ağırlaştır, terminolojisini pek bilmediğin alanlara kaydır.

Emin ol, gideceğin bütün kurslardan çok çok daha faydası olacak. İngilizce öğretmeniyim ve özel ders öğrencilerimin hepsine de yaptırdım. "Kağıt üzerinde yapmakla olmaz, konuşamıyorsan dil bilmiyorsun" diye azıcık gururlarına dokununca yaptılar hep, faydasını da gördüler.

Edit: Başlarda çok karışık, çoklu dil bilgisi gerektiren cümlelere girme ama biraz zorla kendini. Zor cümle kuramadım, hep basitten gideyim dersen, tıkanırsın bir yerde. Kendini azar azar zorlamadan bir üst yapıyı öğrenebilme ve kullanabilme şansın yok. Ve daha önce söylediğim gibi, hiçbir zaman erteleme, söyleyemediğin cümleyi/kelimeyi hemen o an araştır ve öğren, peşini bırakma.

istinyede bekle

dizi, film izlemek faydalı ama ben klasikleşen bir etkili olduğunu direkt olarak gözlemlediğim şeyi söyleyeceğim; kaba tabirle dilin dile değmesi. şaka değil gerçekten etkili illa dillerin temasına da gerek yok yan yana kalınca mecbur konuşuyorsun karşı cins olursa ilgi alaka daha da artıyor. imkan varsa denemeye çalış, bir haftada farkı kendin görürsün.

ada meltemi

Ben dizi film izleyerek ogrendim konusmayi da ama farkinda olmadan istinyede bekle nin dedigini yapiyormusum ahahah. Biri gorse sizofren damgasini yeriz. Iyi yontem +1imi veriyorum.

babamasoliimbananickaldirsin

football manager oynarken ortaokuldan beri maç sonlarında kendi kendime basın toplantısı düzenlerdim. O zamanlar daha görüntü yok oyunda. 15-16 yıl öncesinden bahsediyorum. Sanki bana soru sormuşlar gibi ingilizce cevap verirdim. Klübün geleceğini projelerimi falan anlatırdım. O oyun sayesinde ingilizcem gelişti. Çok fazla dil bilgisi bilmeden reflekslerimle çözüyorum işi. Konuşurken rahatım artık.

Kapds'den mükemmel puanlar falan alamıyorum 90 oldu en çok ama konuşmayla inanılmaz refleks elde ediyorsun. Film falan izlerken altyazıya bakmamaya çalışrdım mesela. Çok argo ya da garip esprilerin bazılarını hala anlayamıyorum ama bayağı iyi duruma geldim.

Hatta dizi izlerken çevirmenin yanlış çevirdiği şeyleri falan çok rahat tespit edebilir oldum. Ama ben çok küçükken başladım. 14-15 yaşında.

godsparticle
1

mobil görünümden çık