[q]
(4) 

ışıd vs pkk

c1b2k3 #790553
tayyip kuzey ırak'a resmen ışıdı musallat etti. bunlar da pkk ile karşı.

dolayısıyla kürtlerin seçimleri protesto edip, oy kullanmama durumu nedir sizce? oy kullansalar tayyip.e gidecek çünkü oyları bu bilenen bir şey.

ama pkk'nın burunlarının dibine hatta üstüne, ışıdı getirmek nasıl bir olay olur.

bugün mesela ertuğrul kürkçü "ışıd tayyip'in imalatadır" dedi.

chp-mhp adayına oy vermezler zaten de ben sandığa gitmezler belki diye düşünüyorum. referandumda boykot çağrısı ile %49.31 kürt seçmen oy kullandı sonuçta doğu ve güneydoğuda(Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van)

teşekkürler.

 

rojava aylardır çatışıyor, kürt hareketi ise "sürece zarar gelmesin" tavrını koruyor. üstelik seçimlere daha çok var. bu, önceden sağlıklı kestirilebilir bir tavır olmaz.

john lee hooker

Erdoğan'ın daha ilk turda kazanmasını milliyetçi oylar sağlayacak, bu kadar milliyetçi propaganda boşuna yapılmadı. çünkü ilk turda kürt oylarını almak çok zor. %43+7, %7 milliyetçi gözü kapalı basacak mührü erdoğan'a. kürt oylarını zaten gözden çıkardı erdoğan.

kürtler çatı adayı islamcı diye oy verebilirdi fakat mhp desteklediği için vermemiz zor dediler. milliyetçiler çatı adayı islamcı diye oy verebilirdi ama adam erdoğan kadar milliyetçi değil, zaten tanınmıyor ayrıca.

kürtler oy kullanmazsa da oran erdoğan'a yarayacak. ilk turda milliyetçilerin tavrı önemli. bana kalırsa erdoğan milliyetçi söylemi arttırıp ilk turda işi bitirmeyi palnlıyor, ki zor da değil.

ezkaza ilk turda olmazsa, ışid de kürt bölgesini baskılarsa, erdoğan bu baskıya karşı destek vererek veya ışid'in baskıyı kaldırmasını sağlayarak ikinci turda kürtlerin oyunu almayı planlıyor olabilir. ışid'e müdahale edilmesi ihtimali ayrıca bir milliyetçi etki de yaratacaktır, eğilimli seçmen yine destek verebilir.

uykusunu yakalayan adam

irak'tan once suriye'de, rojava'da isid'i, el nusra'yi kurtlere karsi desteklediler. ypg uzun suredir savasiyor turkiye'nin destekledigi isid vahsileriyle.

isid turkiye'de musul'a girince gundem oldu ama kurtler zaten uzun zamandir bu belanin ve bunlara destek olanlarin farkinda.

bdp ilk turda kendi adayiyla cikacak, iki ucu boklu degnek olunca yapacak baska bisey yok.
sirf tayyip'i desteklemiyicez diye tayyip'in yandan yeminisi desteklemek akil kari degil pek. boykot ikinci turda olur muhtemelen.

nawres

peşmerge ve pkk ayrı değerlendirilmesi gereken kürt oluşumları. bir gelişmenin barzani'nin işine yaraması, pkk'nın destekleyeceği anlamına gelmiyor. hatta birbirleriyle dost bile değilller.

john lee hooker
1

mobil görünümden çık