Belki de hayatimda giremeyecegim 2 yer. Ama oyle new york ne bilim boston, washington falan ilgimi cekmez de bu iki yeri acaip gormek istiyorum.

Cok guzel mi lan buralar? Ne yapar oranin insanlari? Nasildir yasam orda?

Ne bilim iste gidip gordugunuz kadar anlatsaniza basitce.

Tesekkurler.

 

Florida, şort ve atletle gezen yaşlılar ülkesi. Iki tane genç güzel görmek için yüz tane buruşuk popo görüyorsun. Bi de acayip sıcak. Yaşlılar her yerde olduğu gibi burada da saygısız ama saygı bekliyorlar.

California da Latin göçmen dolu. Çok kozmopolit. İstanbulun daha büyüğü gibi düşün.

Sen hoolywood etkisinde kalıp oraları cennet gibi zannetmişsin, ama ila amerika diyorsan daha iyi yerleri var.

harzem

yok hocam illa amerika demiyorum. hatta hiç ilgimi çekmiyor sayılır. gerçi bir de san francisco'yu de merak ediyorum. o merdivenler,yokuşlar falan.

aslında california ve florida hakkında da hiç bir bilgim yok ama ne zaman adlarını duysam acaip merak ediyorum :)

c1b2k3

floridada sadece miami ye gittim. Daha ucaktan inip sehrin merkezine gittigim anda burasi yasamak istedigim yer dedim yemin ederim. Neden diye sorarsan. Valla tam olarak bilmiyorum ama bi kere hava cok guzeldi ve o aralar benim sicak bir yere ozlemim vardi. Tam bir tatil kafasi hakim sehre, oraya gidiceksen is falan yok sadece tatil dinlenme gece kulupleri. Bir de ben gittigimde spring break oldugu icin genc nufus hakimdi ve cok guzel anilarim oldu :p

California dersen california da baya yere gittim ve baya zaman harcadim oralarda. San diego los angeles san francisco fln guzel yerler ama ne biliyim hic bi zmaan benim gozumde miami olamaz. San diego guzel ocean beach fln iyiydi sehir guzel. LA tam bir overrated sehir benim gozumde. Bilmiyorum benim hosuma gitmedi. Tabi beverly hills te yasiyorsan hersey degisir diye dusunuyorum. SF de cok guzel sehir duzenli, gorulecek yeri cok. Ama cok ruzgarliydi pek hosuma gitmedi bu yonu.

Son olarak ben bu dusunceleri hep turist kafasiyla gezerken edindim. Oralarda yasamakla ilgiili hicbi dusuncem yoktu miami haric. Miami cok farkli orda master yapma gibi cok ciddi bi dusuncem var hadi bakalim.

ddgan

miami yazlık şehir gibi gerçekten, benim florida'da en beğendiğim yer tampa olmuştu hele clearwater beach diye bir kumsalı var pamuk gibi bembeyaz kumlar falan çok güzeldi. ha bir de key west çok güzel florida'da, miami'den çıkıp okyanusun ortasındaki bir yolda saatlerce gidip ulaşıyorsun.

california da filmlerdeki gibi işte. los angeles'ı falan boşver de san francisco dünya üzerindeki en güzel şehirlerden biridir çok rahat ama yaşaması çok pahalı, hayallerimde bile orada yaşayamıyorum. los angeles ilk gittiğimde bana da çok overrated gelmişti ama şimdi düşündükçe daha çok seviyorum. amerika'nın saydığın şehirler dışındaki en kozmopolit yeri ama aynı zamanda muhteşem kumsalları da var yaz kış takılabileceğin.

ziplayan meksika bamyasi
1

mobil görünümden çık