Arsa %10 imarlı yani 50 m2 tabanlı bir ev yapılacak, kalanı bahçe.
Siz olsaydınız evde nelere dikkat ederdiniz, bahçeyi nasıl değerlendirirdiniz, görüşlerinizi ve hayallerinizi alabilir miyim?



 

50 m kare tabanlı evin kullanım alanı çok küçük olur, büyütme olasılığı yok mu?

camino real

Arazinin komşularına, yolun geçtiği yere, eğime, her şeye göre değişir. Haritadan koordinat verebilirsen daha iyi olur.

Not: İnşaat mühendisi değilim (fahri müteahhitim)

webustad

prefabriği kondururdum, geniiiiiş verandalı.

kerbeee

evi alanın hafif kenarına den gelecek şekilde yapardım. yani tam ortaya değilde bir köşeye doğru yakınlaştırırdım. arsa kenarlarına çam ağacı ekerdim. evi iki veya 3 katlı yapardım. en üst katta cam tavan ve teras. kuytu köşe yerleri dolap olarak değerlendirirdim. ilk girişin tavanını yüksek yapardım. camlarda ve kapılarda mutlaka sineklik olurdu. ufak çaplı bi bostan ekerdim. 5 metrekare falan.
sevmediğim insanlara hiç anlatmazdım orayı.

seyduna6687

@camino real, 50 m2 yazlık için fena sayılmaz. Balkon ve verandayı m2'den saymıyorlarmış o kısım büyüyebilir.

atatapiti

@webustad arazi düz. Üç tarafı yol. Köşe arsa. Koordinat veremem, tutturamam yerini. Ama zaten hayallerinizi merak ediyorum. Yer belirtip sınırlandırmak istemem.

atatapiti

@kerbeee, prefabrik evler bana çok soğuk geliyor.

atatapiti

@seyduna6687 Neredeyse kafamdaki evi çizdin.

atatapiti

Arsanın nerede olduğuna, parsele, kaks ve taksa göre değişir. Maksimum H nedir? Belediyenin malzeme sınırlaması var mı? Ön ve yan bahçe mesafeleri neler? Bunlara göre boyutları aşağı yukarı belli olur.
Sonrasında, evde çekirdek olarak kaç kişi kalması planlanıyor? Misafir çok gelip gidecek mi? İleride sürekli kalınma ihtimali var mı? Cepheler belirlenir. Buna göre yerleşim planı çıkarılır.
Sonra süsleme yaparız. Dış cephesi nasıl olsun, peyzajda neler yapabiliriz. Havuzu nereye koyalım? Şuraya bir pergola olur mu? Teras nasıl olsun? Veranda hoş olmaz mı? gibi süslmeler yapılır.
Daha da çok detay var.

ay nov kung fu

@Marcus Aquila inşaat zamanı çevredeki toprak ve bitki örtüsü çok zarar gördüğü için tavsiye etmediler bahçeye bir şeyler ekmememi.
Çim alan konusuna katılıyorum yayılmalık bir alana ihtiyaç var.

atatapiti

@ay nov kung fu mühendis gözüyle bakma, hayal kur. Diyelim ki istediğin yükseklikte yapılabilir, istediğin kadar kişi kalır.
Madem teknik bakıyorsun o zaman sorayım, mesela yatak odası hangi cepheye bakmalı, ev yerden ne yükseklikte olmalı, bostan evin hangi yönünde olmalı?

atatapiti
1

mobil görünümden çık