Olympus fe-115 marka model bir fotoğraf makinem var ofiste. Bu son teknoloji harikasına pil dayandıramıyorum. Normal pillerle makine hiç açılmazken çok sağlam piller ancak 2 dakika ya da 10 poz dayanabiliyor. 2700 mAh şarjlı pil aldım, o da aynı.
Acaba bu makinenin sorunu nedir? Pili koklasa benim makinem de, olamaz mı?

yapcak bişi yok bununla yaşamaya alışcaksınız. aynı sorun benim eski makinemde vardı. en temizi şarjlı foto makineleri.


bende de hp nin bir modeli var.
bir kere düşürdüm, o da aynı durumda şu an. düşme ile alakası var mı, tesadüf mü bilemiyorum ama düştükten sonra başladı olay.


atatürkiye, sorması ayıp şarj cihazınız 2700 mAh pili şarj etmeye uygun mudur?


@alchoburn Valla fizik doç'u amcam uygun iyidir dedi ama anlamanın yolu nedir?


aynı makinede bende de var fe 250 ama ben anaokulunda kullanıyorum. bu zamana kadar rahat 5 bin foto çekilmiştir.ve şu an 5. pilini kullanıyorum diğerleri çöpte.servisin cevabıdaa aynı şekilde belli bir kullanım ömrü olduğu yönünde.


kötüymüş, geçmiş olsun. benim fuji s5800 1 set pille (4 kalem pil işte) 900+ fotoğraf çekiyor. değiştirmeyi düşünürseniz tavsiye ederim :)


piller 2700 değil 12700mah olsa bile her sarj cihazı ile sarj edilir. bundan on yıl once uretilenlerde yada pazarda 3-5 tl ye satılan atabalarlada. tek fark 1000 mah saat için atıorum 20 saat bekliyorsanız 3000 için yuvarlak hesap 60 saat bekliyormusunuz.( pil dolum eğrisi lineer kabul edildi) (her ne kadar olmasada)


O kadar bekliyoruz valla zapake, dolu pillerle de aynı muamele.
