windows phone almayı düşünüyoruz babam için. yalnız şöyle bir olay var;

babamın maili bilgisayarında kayıtlı. microsoft outlook kullanıyor dolayısıyla(bildiğim kadarıyla) o pc hariç başka yerden bakamıyor maillerine.

sormak istediğim şu;

bu outlooku windows phone'u cihazlara kurabilir miyiz?

teşekkürler.

 

evet, mümkün.
android de olabilir. mail alamayan bir tek bulaşık ve çamaşır makineleri kaldı.

rhan

Mail adresinin ayarlarını biliyorsa kolayca telefona kurulum yapabilir. Dikkat etmesi gereken en önemli olay her iki cihazda da

"hesap ayarları" kısmında "iletinin bir kopyasını sunucuda bırak" seçeneğini muhakkak işaretleyin.

aksi takdirde biri maili çektikten sonra diğer cihaz aynı maili alamaz.

janavarorion

"evet evet kurulabilir" diyoruz da bunun gerçekten böyle olup olmadığını bilemeyiz. Teknik olarak mümkün ama belki babanızın şirketindeki bilgi işlem yöneticileri şirket dışından erişimi yasaklamışlardır. Belki VPN olmadan izin vermiyorlardır, vs vs. Kurumsal şirketlerde durum genellikle böyledir.

Kaynaktan öğrenmek gerek ^^

quanche

Mutlaka bağlanıyordur. Bu devirde akıllı telefondan bağlanamayan mail sunucusu mümkün ama olası değil. Ancak, artık pek kullanılmıyor ama, Outlook POP3 üzerinden bağlıysa bilgisayar açıkken telefona mail gelmez. (Outlook üzerinden bir ayarla hallediliyor ama bu sefer de başka sıkıntılar çıkıyor.)

zombi

şimdi mümkünde olabilir olmayabilirde.
1. babanın şirketi exchange kullanıyor ise owa dediğimiz outlook web access açık olmalı ve baban etki alanı vs. gibi bilgileri bilmeli.
2. eğer pop3 tarzı bir mail sistemi kullanılıyor ise baban it den mail şifresini ve gelen giden sunucu ayarlarını öğrenecek.

delidir yakalayin

kurumsal bir firma değil, kendi firması o yüzden böyle yasaklar falan yok hiç bir mail adresinde.

şuanda da java tabanlı klavyeli bir telefon kullanıyor zaten. ama arabasındaki navigasyondan yol durumunu göremediği için de yandex navigasyon kullanabileceği bir telefon alayım dedi, almışken de mailler de kurulsun diyor. o yüzden sordum.

madem kurulabiliyor alalım o zaman windows phone bir telefon. teşekkürler herkese.

evet mail ayarlarımız pop3 üzerinden bu arada.

c1b2k3

Sunucunun exchange veya imap özelliği varsa bu protokolleri tercih edin. POP3'ten başka şansınız yoksa telefona gelen mailler sunucudan silinmeyecek şekilde ayarlarsınız. Bilgisayar kapalıyken telefona, açıkken bilgisayara gelir mailler. Ama telefonda okunan mailler bilgisayarda okunmamış görünecek.

zombi
1

mobil görünümden çık